הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התחלתי להתאמן וצריך עזרה בבבחית תוכנית

• פותח/ת השרשור galgol
  • פורסם בתאריך

galgol

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום,
התחלתי להתאמן בחד"כ לפני כשבועיים, במהלך האימונים אני רץ במשך 35 - 40 דק' ועושה סבב מכשירים בהם אני עובד על כל קבוצות השרירים (תרגיל אחד לכל קבוצת שריר עם של 3 סטים), במכשירים ולא במשקולות החופשיות.
אני מרגיש קצת חדש והמאמנים בחד"כ שלי לא ממש רוצים לעזור אלא אם משלמים להם לאימון אישי ואני קצת קצר בכסף עכשיו...
הגובה שלי הוא 1.79, שוקל 78 ק"ג, אחוז השומן שלי הינו 18% ומבנה הגוף שלי הוא רחב.
אני רוצה להתחטב כי יש לי בטן וצדדים אבל גם טיפה להתנפח (לא משהו מפלצתי).
רציתי בבקשה לדעת לאיזה כיוון עליי ללכת כעת מסה או חיטוב.
מצטער אם אני לא כל כך ברור אני פשוט חדש בכל העסק הזה אבל ממש נהנה להתאמן ואני רוצה לעשות את זה נכון.
תודה לכל מי שעוזר

הייתי ממליץ לך להתאמן רק במשקלים החופשיים ולא במכונות תלך על חיטוב קטן ותכיר העבודה בתרגילים המורכבים.
בדר״כ למתחילים מומלץ תוכנית כוח בסגנון ss (למסה) או תוכנית (לחיטוב) בה משלבים תרגילים מורכבים כגון סקוואט, בנץ פרס, דדליפט, פרס, מתח, פאוור קלין.
אפשר לשלב בתוכניות האלה תרגילים מבודדים (יכול קצת לפגוע בהתאוששות) אם אתה רוצה.
מה שחשוב הוא שתעשה תרגילים מורכבים ותתמקד בהם ולא בתרגילים המבודדים.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה,
ראיתי פה באתר תוכניות לאימון אז אני יעבור לתרגילים מורכבים כמו שאמרת, אבל לפי דעתך עם איזו תוכנית כדאי להתחיל - החיטוב או ss?

שלום,
אם אתה מעוניין בפורטל המאמרים יש מאמרים בהם מפרטים על תכניות אימונים.
אני ממליץ לך לעבוד במשקלים החופשיים ולא במכונות.
התרגילים הבסיסיים שאתה צריך לבצע הם: לחיצת חזה, דדליפט, סקוואט, לחיצת כתפיים.
ועוד טיפ אחרון כדאי לך להתחיל עם חימום של 5 דקות לעשות תרגילי כוח ורק לאחר מכן לעשות אירובי.
בהצלחה!

ראיתי פה באתר תוכניות לאימון אז אני יעבור לתרגילים מורכבים כמו שאמרת, אבל לפי דעתך עם איזו תוכנית כדאי להתחיל - החיטוב או ss?

תלוי בך חשוב לך לרדת במשקל או שלא? אם תעשה ss אתה תעלה גם בשומן לא רק שריר. לדעתי עדיף לך קודם חיטוב אבל בחירה שלך

אם אתה ״מרגיש שמן״ ורוצה להיראות טוב ולא להתבאס עקב עליית אחוזי השומן בעקבות האימונים בss תתחיל קודם נטרלי של חודש תראה איך הולך לך ומשם תחליט האם לחיטוב או מאסה.

אם אתה רוצה להתחטב, אז אתה צריך להיות במאזן קלורי שלילי, זאת אומרת להכניס לגוף פחות ממה שהוא שורף.
אם אתה מעוניין במסה, ולעשות SS, אתה צריך להיות במאזן קלורי חיוב, זאת אומרת להכניס לגוף יותר ממה שאתה שורף, אתה תצבור מסת שריר אבל גם שומן.

אני במקומך הייתי עושה חיטוב מגיע לאחוז שומן נמוך 12-13 ואז מסה בשביל שתקופת המסה שלך תהיה ארוכה
כי אם תתחיל מ 18% אז אתה מהר מאוד תסיים את המסה כי אתה תרגיש שמן.
אבל זו החלטה שלך

אם אתה רוצה לעשות מסה (משמע לעלות במסת שריר ) תקרא את זה :
http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
אם אתה רוצה לעשות חיטוב (משמע לרדת באחוזי שומן ) תקרא את זה :
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

• פותח/ת השרשור
ואוו אתם תותחים ממש תודה על העזרה, אני חושב שאני יתחיל בחיטוב כי התחלתי להתאמן כדי להוריד תבטן. באמת תודה לכם חברים

Back
למעלה תחתית