הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם אתם עוזרים/מייעצים/מסבירים מרצונכם החופשי בחדר כושר?

Daniel Barack

משתמש על
9,149
5,628
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,357
9,149
5,628
חברי הפורום שלום,

עניין אותי לדעת, והחלטתי לפתוח אשכול בנושא הנ"ל.
אני, אישית, בחדר כושר, נוטה לפעמים לתת עצה או שתיים למי שצריך/רוצה (בכל נושא שקשור ל-BB).
כמובן רק על סמך ידע רלוונטי, מבוסס ולא מוטעה!
או, למשל, אם מישהו לא מבצע נכון תרגיל, אני בדרך כלל אסביר לו איך לעשות נכון.
הבנתם את הראש שלי כבר...

אז... מה לגביכם?

אתם מהסוג שעוזר ונותן טיפ פה ושם, בדרך לשפר את עולם ה-BB (😛)?
אלו שבאים "לדפוק" אימון ושלא יפריעו לכם?
משהו באמצע?

אשמח אם תשתפו והאשכול יזרום...

שבת שלום

תלוי בבן אדם.
אם הוא ערס מצוי שפותח פה על כל המדינה ועושה רבעי סקוואט, אני אעייץ לו לשים עוד משקל כדי שידפוק את הברכיים.
אם לא, בכיף.

לרוב לא
אתמול ניסיתי לתקן מישהו בסקאווט והוא אמר שהוא עושה סקאווט מושלם
שהוא בכלל עשה צר מאוד ירד חצי ברכיים גולשות וכו ועם נעלי ספורט
אמרתי לו בסדר.
אז הוא אמר לי שהוא "מדריך" במקצועו
הוא לא ידע שאני לא שם זין על זה שהוא "מדריך"

אני מעדיף שלא לתקן אנשים במה שאני יודע

לפעמים שואלים אותי ואני עונה בשמחה, גם עוזר בטכניקה ונותן פידבק לביצוע התרגיל אפילו אם זה מעכב את האימון שלי ברבע שעה.
אם הבנאדם נראה לי נחמד אני לעיתים פונה אליו ושואל אם הוא אפשר לתת לו כמה עצות שיעזרו לו בביצוע התרגיל.
חלק נכבד מאוכלוסיית החד"כ מרגישים שהם "יודעים הכל" אפילו שהם מעולם לא פתחו ספר בנושא, בנוסף - חלק מהם פונים אלי ואומרים לי שאני לא צריך להשתמש באחיזה משולבת בדדליפט, שאני נח יותר מדי בין הסטים, שאני עושה את התרגילים בצורה יותר מדי "מתפרצת" ולא מדגיש את השלב האקסצנטרי, וזו הסיבה שאני לרוב עם אוזניות.

"התלמיד צריך להוכיח את עצמו ראוי למורה" (או משהו כזה).
בעצם מה שאני אומר זה שרוב המתאמנים (ובכללי אנשים בכל תחום) חושבים שהם מאסטרים עוד לפני שהם יודעים א'-ב'. לכן לא שווה ללמד אותם, יש לי כבר נסיון עם זה, אתה נותן עצה (בין אם הוא ביקש או סתם כי אתה מכיר אותו וחשוב לך), לפעמים הבן אדם מקשיב ולפעמים הוא מתווכח, ברוב המקרים הוא בכל זאת ימשיך בשלו ויזרוק זין על עצתך. זה יכול להיות מאי הסכמה או סתם מחוסר רצון להשתפר... אני ממזמן הפסקתי לתת עצה לאנשים, ואם מציקים לי בכל זאת אני זורק איזו עצם (לרוב שטות גמורה כמו השאלה שהופנתה אלי).

פה ושם עם אנשים שאיכשהו אני מפתח איתם איזשהו דיבור אני מעיר. אם לא, לא משקיע בזה, חבל על האנרגיות שלי.

רק לחברים שלי או אם מישהו שואל אותי.
אם סתם מישהו מחליט להיות מאסטר BB ולתקן אותי אני אומר לו תודה והמשך יום נעים וחוזר לאוזניות

לא..כמו שאני לא רוצה שיבואו יעצו לי..
אבל כמובן שאנשים מגזימים במיוחד בתרגילי סקוואט ודדליפט.. אני מייעץ ומתקן.. כי קשה לראות בן אדם שובר את הגוף ולא לעשות כלום רגשות אשמה היו לי אחר כך 😃

תלוי מי הבנאדם ואם הוא תקוע בדעות קדומות או מעוניין ללמוד ולהקשיב.
לרוב אני אומר "יום טוב, בי" וחוזר לאוזניות.

אנשים בחדר כושר יכולים להיות כל כך אפסים שהם ממש יעלבו שאתה מעיר להם, ובכל מקרה זה בזבוז זמן, אז לא.
אם מישהו שואל אותי אני משתדל לעזור כמה שיותר, אבל בפעמים הבודדות שהערתי לאנשים על דברים ממש קריטיים (רבע סקוואט, גב עגול לחלוטין בדדליפט טאץ' & גו וכו') הם נעלבו וזה פגע להם באגו כי הם חושבים שהם יודעים הכל.

אני לא יכול לעזור אז..
אבל אני נהנה כשעוזרים לי אם אני לא עושה טוב,בכול זאת אני לא רוצה לפגוע בגוף שלי.

ורוב המאמנים אצלי לא יודעים מזה דדליפט..

יותר מעניין אותי זה איך אתם מתמודדים עם כל מיני חוכמולוגים שמעירים לכם
סיפור:
-אני עושה חתירת פנדליי
-מאמן זקן שואל איזה תרגיל אני עושה ואומר שככה לא עושים חתירה
-אני אומר לו שזו חתירה אחרת ומראה לו סרטונים ביוטיוב
-"זה תרגיל רק למרימים אולימפיים מקצועיים, אתה צריך קודם להתחיל עם תרגיל למתחילים"

ויש מלא כאלה.... אני מנסה להיות נחמד ולהגיד תודה, אבל האטימות של אנשים לפעמים דורשת כאפה...

סיפור:
-אני עושה חתירת פנדליי
-"זה תרגיל רק למרימים אולימפיים מקצועיים, אתה צריך קודם להתחיל עם תרגיל למתחילים"

ויש מלא כאלה.... אני מנסה להיות נחמד ולהגיד תודה, אבל האטימות של אנשים לפעמים דורשת כאפה...
לא מתמודדים, אנשים כאלה הם אטומים ולהסביר להם דברים זה לטחון מים, זה לא ישנה את הדעה שלהם
והם יקשיבו למישהו שלמד בווינגייט, לא למישהו עם ידע אמיתי

סיפור:
-אני עושה חתירת פנדליי

מעניין אותי איזה מרים אולימפי מבצע באימונים את התרגיל הזה 😣

אני נותן עצה אם אני רואה שהבנאדם עושה טעות קריטית, אם הוא לא מראה עניין או יש משחקי אגו אני מוותר מהר מאוד.
אם הוא מתווכח מעט וזה בגלל שאני סותר לו מידע קודם ויש נכונות ללמוד, אני מנסה להסביר לו איך המידע שלי יותר מדוייק -אבל אם הוא ממשיך להתעקש וזה לא מגיע לשום מקום, אני אומר לו את דעתי ושכדאי לו לבדוק ובכך זה יסתיים.
אם מישהו מייעץ לי, אין לי אגו בנושא- אבל אני כן אקשה עליו מעט בכך שאני לא ישר אקבל את דבריו אלא, אבדוק את הידע שלו בכך שיאמת לי/ יסתור לי / יציג לי את הזווית ראייה שלו לגבי מידע שאני כבר יודע...
אם אני מגלה שהוא צודק כמובן, שאין טעם שאתווכח לשווא. (אבל יש מצב שהוא יחשוב שאני מתווכח איתו למרות שאני סתם סקרן כי שי לי נטייה לתת רפרנסים כדי שיעזור לי להבין אותם יותר טוב או שיסתור אותם כדי להרחיב את הידע שלי - אבל הוא יראה את זה שאני נותן לו הוכחות ורפרנסים- בתור וויכוח, כשבפועל זה הסקרנות שלי - הסקרנות שלי גורמת לאנשים הרבה פעמים לחשוב שאני מתווכח איתם ומנסה להילחם איתם שבפועל אני סתם סקרן )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית