הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית מה אומרים על התוכנית? סיבות לבחירתה בפנים(ab)

• פותח/ת השרשור adam13
  • פורסם בתאריך

adam13

משתמש מתחיל
213
7
נק' מוניטין:
14
213
7
בגדול אני אחזור לטובת מי שלא מזהה את ה"ניק ניים" שלי...מהחודשיים האחרונים...
הבנתי מכם שלמרות שאני מתאמן המון שנים, אני עדיין לא בהכרח מתאמן מתקדם עד שלא עשיתי תרגילים מורכבים או בפשטות = ss.
עשיתי חודש, היה מוצלח מבחינת תוצאות וגרף שיפור(הצגתי בפניכם) אך מאחר ואני מפקד בצבא לא תמיד יש לי את התנאים האידיאלים מבחינת שינה ותזונה ואני חי על ערימות של גבינת ופייבר וואן בין לבין...התחילו כאבים בגב תחתון מהrm5 בכל הסקוואטים דד ליפט וכו'...חשוב להגיד שהתחלתי מ-0 במשקלים ואני עובד בטכניקה טובה.
בכל מקרה מאחר שהבנתי שזה לא מתאים לי בתקופה זו של חיי אני החלטתי לחזור לAB של 4 פעמים בשבוע ולהכניס כמה שיותר מרכיבים גם מורכבים בתוכנית אך בעבודה מתונה ולא ב-בום! כמו שבss מבחינת עליה במשקלים ועצימות.

לקחתי תוכנית בסיסית AB מהפורטל , הוספתי,שיניתי כמה דברים. מטרה עיקרית עליה במסה... שם את התוכנית המקורית ואח"כ את מה שאני שיניתי.
אשמח לתגובה!

תוכנית AB למסה ארבע פעמים בשבוע-----מהפורטל..

a
חזה:
בנץ 2 סטים 6-8 חזרות.
לחיצה בשיפוע עליון כנגד משקולות 2 סטים 8-10 חזרות.
פרפר שני סטים 10-12 חזרות.
כתפיים:
לחיצת כתפיים 2 סטים 6-8 חזרות.
הרחקה לצדדים 2 סטים 8-10 חזרות.
יד אחורית:
פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון 2 סטים 8-10 חזרות.

b

גב:
פולי עליון 3 סטים 6-8 חזרות.
חתירה בבודדות 3 סטים 6-8 חזרות.
פול אובר 2 סטים 10-12.
רגליים:
לג פרס\סקוואט 3 סטים 6-8 חזרות.
כפיפות ברך 2 סטים 10-12 חזרות.
יד קדמית:
כפיפות מרפקים כנגד מוט 2 סטים 10-12 חזרות.
כפיפות מרפקים כנגד דאמבלים בפריצ'ר 2 סטים 10-12 חזרות.

בפועל אני עושה:
a
חזה:
בנץ 4 סטים 6-8 חזרות.
לחיצה בשיפוע עליון כנגד משקולות 3 סטים 8-10 חזרות.
פרפר 3 סטים 10-12 חזרות.
כתפיים:
פרס 3 סטים 6-8 חזרות.
הרחקה לצדדים 3 סטים 8-10 חזרות.
חתירה בעמידה עם מוט 2 סטים 8 חזרות.
יד אחורית:
פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון 3 סטים 8-10 חזרות.
עם משקולת מאחורי הראש בישיבה 3 סטים 10-12 חזרות.

b

גב:
מתח עם משקל 4 סטים 6-8 חזרות.
חתירה עם מוט "בנט אובר רו" 3 סטים 6-8 חזרות.
פול אובר \פולי עליון רחב מאחורי הראש 3 סטים 10-12.
רגליים:
סקוואט 4 סטים 6-8 חזרות.
לאנצ'ים עם משקל 3 סטים 10-12 חזרות.
יד קדמית:
כפיפות מרפקים כנגד מוט ישר 3 סטים 10-12 חזרות.
כפיפות מרפקים כנגד דאמבלים בפריצ'ר 3 סטים 10-12 חזרות.
בישיבה פטישים 6 חזרות + בעמידה פטישים באלכסון עם משקל גבוה יותר 6 חזרות * 3 סטים

ערכתי לטובת נוחות!

נערך לאחרונה:
סך הכל נראה לא רע.
הייתי מוסיף דדליפט ומוריד מהיד הקדמית.
ואולי כדאי שתעשה פולי רגיל ולא מאחורי הראש, זה לא הכי טוב לכתף. (אם כבר כתף, אתה עושה תרגילים לRotator cuff?)

בקשר לכאבים שיש לך- קח איתך מישהו שמבין משהו שיבדוק לך את הטכניקה במורכבים.

התוכנית המקורית כל כך הרבה יותר טובה ממה שעשית..

10 סטים לחזה ו8 סטים לכתפיים באימון אחד - אממ, לא ממש יעבוד.
חתירה בעמידה - תרגיל מיותר.
פולי מאחורי הראש - זה מסתדר עם ה18 סטים חזה/כתפיים באימון הראשון, אם הכתף עוד לא מתפרקת אז זה יסיים את העבודה.
יד קדמית - יותר מדי סטים, אני גם נגד עבודה בחזרות נמוכות בתרגילים כל כך מבודדים.

רשמת שאין לך תנאים אידאליים לאימונים מבחינת תזונה ושינה, אז החלטת להוסיף נפח לתוכנית שיש בפורטל?

הטכניקה שלך בסקוואט לא טובה, וגם בדדליפט, בגלל זה הכאבים.
לא הבנתי למה לברוח מזה, הרי בכל זאת גם ב-AB תצטרך לעשות אאת התרגילים האלו.

מניסיון אישי, היו לי בדיוק אותם כאבים, גב תחתון בצד, בזמן הליכה לפעמים ובתנועות חדות.
אני יכול להגיד לך שברגע שעבדתי קצת על הטכניקה ושמתי לב לפרטים הקטנים הכאבים נעלמו כלא היו.

• פותח/ת השרשור
התוכנית המקורית כל כך הרבה יותר טובה ממה שעשית..

10 סטים לחזה ו8 סטים לכתפיים באימון אחד - אממ, לא ממש יעבוד.
חתירה בעמידה - תרגיל מיותר.
פולי מאחורי הראש - זה מסתדר עם ה18 סטים חזה/כתפיים באימון הראשון, אם הכתף עוד לא מתפרקת אז זה יסיים את העבודה.
יד קדמית - יותר מדי סטים, אני גם נגד עבודה בחזרות נמוכות בתרגילים כל כך מבודדים.

רשמת שאין לך תנאים אידאליים לאימונים מבחינת תזונה ושינה, אז החלטת להוסיף נפח לתוכנית שיש בפורטל?

קודם כל השארתי את התרגילים הספציפיים כמו סקוואט ופרס כיוון שאני עושה אותם בתוכנית עכשיו באופן מתון ולא רודף אחרי שיאים מאימון לאימון...
דבר שני אחרי שהוכחת שאני בור, מה לעשות? איך כן היית ממליץ?

קודם כל השארתי את התרגילים הספציפיים כמו סקוואט ופרס כיוון שאני עושה אותם בתוכנית עכשיו באופן מתון ולא רודף אחרי שיאים מאימון לאימון...
דבר שני אחרי שהוכחת שאני בור, מה לעשות? איך כן היית ממליץ?

אני מצטער שגרמתי לך להרגיש ככה, זו ממש לא היתה כוונתי ואני מתנצל על כך.
העירו לך פעם קודמת שאתה מתאמן מתחיל, אתה לקחת את זה לכיוון של "מי שלא עשה SS הוא מתאמן מתחיל" כשזו ממש לא הכוונה. מתאמן מתחיל הוא מתאמן שיכול להתקדם במשקלים מאימון לאימון - אתה לא חייב לעשות SS בהתחלה, אפשר לעשות גם את הלינארית של ביל סטאר אם אוכל/שינה בעייתיים מבחינתך.
מתאמן מתחיל יכול לצאת משיווי משקל ולהתחזק עם נפח יחסית צנוע - ולכן אין צורך להפגיז ב20 סטים לשריר. SS היא תוכנית מעולה כי היא משלבת את תרגילי היסוד (שצריכים להיות בכל תוכנית), הנפח הנמוך יחסית מאפשר לך ללמוד את הטכניקה בהם כמו שצריך בלי שהעייפות תשפיע יותר מדי (לפחות בהתחלה). אם התחילו לך כאבים - סימן שהיו בעיות בטכניקה, וחבל שלא העלת לפה סרטונים.

עכשיו אני אעבור לנושא אחר - אמרת שהמטרה העיקרית שלך היא "עליה במסה", איך אתה מתכוון לעשות את זה עם גרעון קלורי?

• פותח/ת השרשור
- - עידכון הודעה - - -

אני מצטער שגרמתי לך להרגיש ככה, זו ממש לא היתה כוונתי ואני מתנצל על כך.
העירו לך פעם קודמת שאתה מתאמן מתחיל, אתה לקחת את זה לכיוון של "מי שלא עשה SS הוא מתאמן מתחיל" כשזו ממש לא הכוונה. מתאמן מתחיל הוא מתאמן שיכול להתקדם במשקלים מאימון לאימון - אתה לא חייב לעשות SS בהתחלה, אפשר לעשות גם את הלינארית של ביל סטאר אם אוכל/שינה בעייתיים מבחינתך.
מתאמן מתחיל יכול לצאת משיווי משקל ולהתחזק עם נפח יחסית צנוע - ולכן אין צורך להפגיז ב20 סטים לשריר. SS היא תוכנית מעולה כי היא משלבת את תרגילי היסוד (שצריכים להיות בכל תוכנית), הנפח הנמוך יחסית מאפשר לך ללמוד את הטכניקה בהם כמו שצריך בלי שהעייפות תשפיע יותר מדי (לפחות בהתחלה). אם התחילו לך כאבים - סימן שהיו בעיות בטכניקה, וחבל שלא העלת לפה סרטונים.

עכשיו אני אעבור לנושא אחר - אמרת שהמטרה העיקרית שלך היא "עליה במסה", איך אתה מתכוון לעשות את זה עם גרעון קלורי?

קודם כל תודה על הפירוט ..
בכל מקרה, אני לא בגירעון קלורי אני פשוט דואג להכניס את הערכים מדברים שאני יכול להשיג בצבא..
בלי קשר אני מעדיף לא להיות ב״פלוס״ קלורי גדול כיוון שיש לי נטייה להשמנה -בעבר הייתי שמן.
בכל מקרה מאחר ונוח לי להישאר בAB אני אשמח לשמוע מה היית משנה בתוכנית שלי...הייתי בחופשה של שבוע עכשיו והשינויים האלו הוצגו לי בחדר הכושר שלי

- - עידכון הודעה - - -

קודם כל תודה על הפירוט ..
בכל מקרה, אני לא בגירעון קלורי אני פשוט דואג להכניס את הערכים מדברים שאני יכול להשיג בצבא..
בלי קשר אני מעדיף לא להיות ב״פלוס״ קלורי גדול כיוון שיש לי נטייה להשמנה -בעבר הייתי שמן.
בכל מקרה מאחר ונוח לי להישאר בAB אני אשמח לשמוע מה היית משנה בתוכנית שלי...הייתי בחופשה של שבוע עכשיו והשינויים האלו הוצגו לי בחדר הכושר שלי

אני אישית הייתי חוזר לSS לתקופה קצרה ומעלה סרטוני טכניקה לפורום, כאבים בגב תחתון לא אמורים להיות לך.
כמו שכתבתי קודם, אתה יכול גם לעשות את הליניארית של ביל סטאר אם אתה מעדיף להתקדם בצורה איטית יותר, זו תוכנית מאוד מאוד רגועה אבל עדיין אפקטיבית.

אם אתה מתעקש לעשות AB כשאתה עדיין חלש ואתה לא רוצה להשקיע כמה חודשים בכוח, הייתי לוקח את התוכנית מהפורטל ולא נוגע בה בכלל.

• פותח/ת השרשור
אני אישית הייתי חוזר לSS לתקופה קצרה ומעלה סרטוני טכניקה לפורום, כאבים בגב תחתון לא אמורים להיות לך.
כמו שכתבתי קודם, אתה יכול גם לעשות את הליניארית של ביל סטאר אם אתה מעדיף להתקדם בצורה איטית יותר, זו תוכנית מאוד מאוד רגועה אבל עדיין אפקטיבית.

אם אתה מתעקש לעשות AB כשאתה עדיין חלש ואתה לא רוצה להשקיע כמה חודשים בכוח, הייתי לוקח את התוכנית מהפורטל ולא נוגע בה בכלל.

הלינארית בגדול זה אותה תוכנית כמו ss רק ההתקדמות שונה נכון?
מעדיף עדיין להישאר בab ואם תוכל לתת לי דגש שינוי או שניים על הפורטל אשמח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית