הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Box Squat

עוגיפלצת

משתמש מתחיל
277
3
נק' מוניטין:
70
277
3
קראתי עליו, והבנתי שזה תרגיל שמיועד בעיקר כדי להעלות במשקלי הסקוואט ושהוא עובד יותר על כוח מתפרץ (יושבים ואז ממצב ישיבה מתחילים לעלות למעלה)
עד כמה זה חשוב לי לבצע את התרגיל הזה על פני סקוואט חופשי רגיל, אם אני מחפש היפרטרופיה?
אני מדבר על טווח קלאסי של 8 חזרות, 3 סטים

שאלה נוספת: האם עדיף סקוואט רגיל, או שבכל זאת כדאי לרדת דיפ סקוואט כדי להגדיל את טווח התנועה ובכך לשתף יותר את הגלוטיסימוס? אני עושה תרגיל פושטי ירך אחרי הסקוואט, כך שאולי עדיף להישאר בסקוואט רגיל?

נא עצתכם (בבקשה, רק מי שיודע מה הוא רושם)

השאלה היא מה זה סקוואט רגיל מבחינתך?

בעקרון בוקס סקוואט זה תרגיל טוב כתרגיל עזר לסקוואט, ככה שהשיקול שלך צריך להיות זהה למטרה שלו.

אם אתה מתאמן למטרות היפרטרופיה אין לך טעם לעשות בוקס סקוואט, גם אין בו שימוש באפקט המתיחה.
בוקס סקוואט מבוצע בעיקר כדי לשפר את המקסימום בסקוואט, דבר שלפי מה שאתה אומר לא רלוונטי לגביך.

ואין דבר כזה דיפ, תעיף את המילה המחורבנת הזאת מהלקסיקון.
סקוואט יש רק דבר אחד וזה סקוואט בטווח תנועה מלא, נקודה סוף.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מתאמן למטרות היפרטרופיה אין לך טעם לעשות בוקס סקוואט, גם אין בו שימוש באפקט המתיחה.
בוקס סקוואט מבוצע בעיקר כדי לשפר את המקסימום בסקוואט, דבר שלפי מה שאתה אומר לא רלוונטי לגביך.

ואין דבר כזה דיפ, תעיף את המילה המחורבנת הזאת מהלקסיקון.
סקוואט יש רק דבר אחד וזה סקוואט בטווח תנועה מלא, נקודה סוף.

טוב אבל בדרך כלל שמים ספסל כדי לדעת עד היכן לרדת
ויש גם ירידה שהיא יותר נמוכה מזה

וסקוואט רגיל בשבילי זה זה:
http://www.bodybuilding.com/fun/2003/barbellsquat.wvx

גובה הספסל צריך להיות נמוך די שתרד לסקוואט מלא.
בסרטון הסקוואט שלו לא מלא.

חשוב להבהיר שסקוואט מלא זה לא טוסיק עד הרצפה גם...
אנחנו לא רוצים להגיע למצב שהאמסטרינגס רפוים על מנת להשיג עומק.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
גובה הספסל צריך להיות נמוך די שתרד לסקוואט מלא.
בסרטון הסקוואט שלו לא מלא.

חשוב להבהיר שסקוואט מלא זה לא טוסיק עד הרצפה גם...
אנחנו לא רוצים להגיע למצב שהאמסטרינגס רפוים על מנת להשיג עומק.

אני עושה עד גובה של 90 מעלות.
לגבי גמישות, אני כן יכול לרדת יותר נמוך, אבל מצד שני האם זה באמת נחוץ. זה הרי לא שאני עושה כרגע איזה רבע תנועה
הגעתי כבר ל-80 קילו, לא בא לי לחזור עכשיו אחורה כדי לרדת יותר נמוך 😃 אלא אם כן זה באמת נחוץ וישפיע הרבה על היפרטרופית הרגליים שלי

לגבי גמישות, אני כן יכול לרדת יותר נמוך, אבל מצד שני האם זה באמת נחוץ. זה הרי לא שאני עושה כרגע איזה רבע תנועה
הגעתי כבר ל-80 קילו, לא בא לי לחזור עכשיו אחורה כדי לרדת יותר נמוך 😃 אלא אם כן זה באמת נחוץ וישפיע הרבה על היפרטרופית הרגליים שלי

נכון, אתה עושה חצי. צר לי לפגוע לך באגו.

תגיד
אם אני יעמוד עם 300 קילו על הגב, זה יעזור לי במשהו? לא.
אבל אם אני יעשה סקוואט עם חצי מזה זה יעשה את ההבדל.

המטרה המרכזית של תרגיל ה box squat היא לנטרל את ה stretch reflex ובדרך הזו לשפר את היכולת שלך להתרומם מה bottom position (מה שיאפשר לך בסקואט רגיל לשים יותר משקל על הגב). אם אתה בכלל לא מגיע ל bottom position (לא יורד מתחת למצב של ירכיים מקבילות לקרקע) אין שום טעם שתבזבז זמן על לעשות box squat, ולא משנה מה המטרות שלך (כוח/מסה/סיבולת...).

המטרה המרכזית של תרגיל ה box squat היא לנטרל את ה stretch reflex ובדרך הזו לשפר את היכולת שלך להתרומם מה bottom position (מה שיאפשר לך בסקואט רגיל לשים יותר משקל על הגב). אם אתה בכלל לא מגיע ל bottom position (לא יורד מתחת למצב של ירכיים מקבילות לקרקע) אין שום טעם שתבזבז זמן על לעשות box squat, ולא משנה מה המטרות שלך (כוח/מסה/סיבולת...).

יפה אמרת.

• פותח/ת השרשור

אז מהתגובות החד-משמעיות כאן נראה שאני דווקא כן צריך להגיע ל-bottom position, אחרת יוצא שאני מבצע חצי תנועה!
טוב אז אם ככה, מחר אני שם שתי מדרגות אירובי אח תעל השנייה ועד שם יורד
מספיק נמוך, או שצריך יותר?
ונא לא להגזים, אני לא שם 300 קילו על הגב ועומד להנאתי ומזמר שירי מולדת
אני פשוט יורד עד 90 מעלות. אז אם זה באמת נחשב חצי תנועה, סבבה! מחר אנסה לעשות מה שרשמתי למעלה, ונראה איך ילך 😃
מבטיח לעדכן!

• פותח/ת השרשור
נכון, אתה עושה חצי. צר לי לפגוע לך באגו.
לא עניין של אגו, פשוט מנסה לעשות הכי נכון והכי טוב שאפשר. אז אם צריך להוריד אני אוריד, וזה גם מה שרשמתי. אגו יש לכל אחד בתחום שלנו, אחרת אין לו מה לעשות בחדר כושר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית