הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מסוגל כבר - חייב עזרה בדחיפות, אין אמונה ברופאים

Melamed

משתמש קבוע
1,879
7
נק' מוניטין:
1,909
1,879
7
לפני כחודשיים שיחקתי כדורגל וקיבלתי את הכדור בפרק כף היד, התחילו לי כאבים עזים מאוד ולא יכלתי לסובב את כף היד, התנועה הייתה מוגבלת.
הלכתי לאוטרופדים ואמרו לי לנוח ולא לעשות כלום וזה יעבור וכך עשיתי.
לאחר חודש וחצי זה לא עבר והחלטתי שאני שם לזה סוף והלכתי למומחה כף יד שעשה לי צילום וגילה את הממצאים הבאים: אי סדירות קורטיקלית בזיז סטילויד של אולנה - האם פוסט-טראומתי?
שמו לי גבס למשך שלושה שבועות והיום הורדתי אותו.
הייתי בטוח שזה יסתדר אבל עדיין יש כאבים בדיוק כמו מלפני הגבס.
מה עושים? אני משתגע מזה

לפני כחודשיים שיחקתי כדורגל וקיבלתי את הכדור בפרק כף היד, התחילו לי כאבים עזים מאוד ולא יכלתי לסובב את כף היד, התנועה הייתה מוגבלת.
הלכתי לאוטרופדים ואמרו לי לנוח ולא לעשות כלום וזה יעבור וכך עשיתי.
לאחר חודש וחצי זה לא עבר והחלטתי שאני שם לזה סוף והלכתי למומחה כף יד שעשה לי צילום וגילה את הממצאים הבאים: אי סדירות קורטיקלית בזיז סטילויד של אולנה - האם פוסט-טראומתי?
שמו לי גבס למשך שלושה שבועות והיום הורדתי אותו.
הייתי בטוח שזה יסתדר אבל עדיין יש כאבים בדיוק כמו מלפני הגבס.
מה עושים? אני משתגע מזה
אתה צריך לנוח חודש~ אחרי הורדת הגבס עד שהרגישות תעבור ויכול להיות שיהיה לך עדיין רגישות בבנץ פרס וכאלה . לי אישית קרה גם חודש גבס + חודש מנוחה ליד ותקופה עשיתי בנץ רק עם דמבלים במשך חודש נוסף עד שיכולתי לחזור לבנץ אבל הרגישות יכולה להיות גם שנה שנתיים (אבל לא משהו שמפריע).
זה מהניסיון האישי שלי בלבד מפציעה כזאת בדיוק .

• פותח/ת השרשור
אתה צריך לנוח חודש~ אחרי הורדת הגבס עד שהרגישות תעבור ויכול להיות שיהיה לך עדיין רגישות בבנץ פרס וכאלה . לי אישית קרה גם חודש גבס + חודש מנוחה ליד ותקופה עשיתי בנץ רק עם דמבלים במשך חודש נוסף עד שיכולתי לחזור לבנץ אבל הרגישות יכולה להיות גם שנה שנתיים (אבל לא משהו שמפריע).
זה מהניסיון האישי שלי בלבד מפציעה כזאת בדיוק .
אז מתי נראה לך אני יכול לחזור להתאמן? כמו שאמרתי חודשיים לא התאמנתי ולא הרמתי דברים כבדים ביד שמאל ולפי מה שאתה אומר חודשיים אמורים להספיק לי כדי להחלים מזה.. אז ברור שמתחילים בהדרגה אבל השאלה מתי מתחילים? אשכרה לסובב מפתח בדלת כואב... דרך אגב זה עבר לא לגמרי כאילו לא היה?

- - - עידכון הודעה - - -

דרך אגב היית עושה תנועות עם כף היד כדי שיכאב בכוונה? אתה יודע כאילו להתרגל לכאב

אז מתי נראה לך אני יכול לחזור להתאמן? כמו שאמרתי חודשיים לא התאמנתי ולא הרמתי דברים כבדים ביד שמאל ולפי מה שאתה אומר חודשיים אמורים להספיק לי כדי להחלים מזה.. אז ברור שמתחילים בהדרגה אבל השאלה מתי מתחילים? אשכרה לסובב מפתח בדלת כואב... דרך אגב זה עבר לא לגמרי כאילו לא היה?

- - - עידכון הודעה - - -
אני התכוונתי מהרגע שהורדתי את הגבס לקח עוד חודש אולי קצת יותר עד שיכלתי לחזור להתאמן וגם אז היה רגישות .
עם הזמן הרגישות נעלמה אבל זה תהליך של שנה עד שהגוף כבר שכח מזה אבל שוב אני לא יודע מה חומרת המצב ביד , אני לא יודע עד כמה השבר קריטי.
אני זורק השארה שעוד חודש וחצי תוכל להתאמן כבר אבל הרגישות תישאר ו תעלם בהדרגה.
דרך אגב היית עושה תנועות עם כף היד כדי שיכאב בכוונה? אתה יודע כאילו להתרגל לכאב

...אני זוכר שאחרי שהורדתי את הגבס היה כאב זהה גם שבועיים אחרי למשל במקלחת היה קשה וכואב להחזיק את הדוש או להרים את השמפו אבל אחרי חודש וחצי אני מאמין שזה ישתפר אני רק מציע לך לנוח
.

• פותח/ת השרשור
לפי הרופאה השבר הוא מינימלי ללא תזוזה אבל עובדה שעדיין יש כאבים.. לא לקחת כדורים או משהו? סלקוקס למשל?

לפי הרופאה השבר הוא מינימלי ללא תזוזה אבל עובדה שעדיין יש כאבים.. לא לקחת כדורים או משהו? סלקוקס למשל?
לפי דעתי אל תיקח זה סתם יעשה את האשליה שהכאב עבר אבל זה רק יזיק .
עצה שלי תן ליד את המנוחה שהיא צריכה .

• פותח/ת השרשור
כן אבל אתה מבין שזה כבר יותר מדי זמן? כמה לנוח? הכאב הוא אשכרה אותו כאב כמו מלפני הגבס.

אני מבין , אבל אתה צריך להבין שהמצב יהיה גרוע יותר אם תתאמן . חכה עוד חודש אם המצב ישאר ככה באמת אין לי מה להגיד.

אני לא מבין למה אתה לא מתייעץ עם הרופאה לגבי נטילת כדורים לכאב?

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין למה אתה לא מתייעץ עם הרופאה לגבי נטילת כדורים לכאב?

אני קובע יום ראשון שוב תור לרופא מומחה לכף יד ולא לאורתופד שלא מבין כלום מהחיים שלו..
יש לך רעיון מה עושים?
כי השבר הוא לא חמור כמו שאמרו לי והוא בלי תזוזה אז למה הכאבים המעצבנים האלה? אני לא יכול לסובב את כף היד.
הבעיה עם הרופא הזה שיכול לקחת הרבה זמן עד שיתפנה אצלו תור ופשוט נמאס לי לחכות, אני מושבת חודשיים וחוץ מההליכון אני לא עושה כלום.

אני קובע יום ראשון שוב תור לרופא מומחה לכף יד ולא לאורתופד שלא מבין כלום מהחיים שלו..
יש לך רעיון מה עושים?
כי השבר הוא לא חמור כמו שאמרו לי והוא בלי תזוזה אז למה הכאבים המעצבנים האלה? אני לא יכול לסובב את כף היד.
הבעיה עם הרופא הזה שיכול לקחת הרבה זמן עד שיתפנה אצלו תור ופשוט נמאס לי לחכות, אני מושבת חודשיים וחוץ מההליכון אני לא עושה כלום.

יכול להיות שהשבר עצמו לא חמור , אבל יתכן ויש גם פגיעה בדיסק או ברצועה באזור שלא נראה בצילום שעשית.
צריך להביא שאספקת הדם לאזור הזה היא לא אידיאלית , ולעצם לוקח זמן להירפא , וחשוב מאוד לא להפעיל כוחות שעלולים לפגוע בה בזמן הזה.
אל תשכח גם שהיית עכשיו עם גבס 3 שבועות , ואני מניח שיש נפיחות באזור שמשפיעה על הכאב.
בכל אופן , אני מאוד ממליץ לחכות לביקורת אצל מומחה כף יד לפני כל החלטה בדבר הפעלה של היד.

לגבי האימונים - מה מונע ממך לעשות אימון לפלג גוף תחתון/פושטי גו/ בטן?

• פותח/ת השרשור
פלג גוף תחתון אני עושה כמובן שרק במכונות לא יכול סקוואטים וכאלה, בטן ופושטי גו עושה אבל זה לא התחושה של להתאמן כמו בן אדם וזה פשוט מתסכל.
בכל מקרה יום ראשון אני אתקשר לקבוע תור ונראה מה יהיה, לדעתי הוא יגיד עדיין לנוח ואז אני אנוח וכלום לא יקרה.

אני די בטוח שיש לך שבר בעצם הסירה, הייתה לי את הפציעה הזו גם. חודשיים לא יכולתי להרים שלט של טלוייזיה.
הגבס היה אמור לאחות לך את השבר, אבל משום שעשית את זה באיחור נוראי יכול להיות שהשבר נאחה בצורה לא טובה וזה עדיין כואב לך בגלל זה.
ממליץ לחזור לרופא מומחה בשנית ולברר איתו את זה, עד אז אל תסכן את הבריאות שלך.

• פותח/ת השרשור
אני די בטוח שיש לך שבר בעצם הסירה, הייתה לי את הפציעה הזו גם. חודשיים לא יכולתי להרים שלט של טלוייזיה.
הגבס היה אמור לאחות לך את השבר, אבל משום שעשית את זה באיחור נוראי יכול להיות שהשבר נאחה בצורה לא טובה וזה עדיין כואב לך בגלל זה.
ממליץ לחזור לרופא מומחה בשנית ולברר איתו את זה, עד אז אל תסכן את הבריאות שלך.
הכל בגלל האורטופד המסריח הזה שאמר לתת מנוחה וזה יעבור..
יש לי תור ביום חמישי למומחה כף יד, אבל זה כבר מדאיג אותי אני קרוב ל3 חודשים (חודשיים וחצי בערך) עם כאבים ולא יכול לעסוק בשום פעילות שמצריכה מאמץ ביד
דרך אגב זה לא נראה לי שבר בעצם הסירה כי זה לא בצד של האגודל זה בדיוק בצד השני של הזרת

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית