אני כבר חודש וקצת בחיטוב וירדתי יפה (101-90) ועכישו אני חושב להתחיל לקחת אחד מהתוספים האלה למעלה
אחד מהמכון שלי אמר שאין בעיה לקחת את שניהם
מה אתם אומרים?
ח.אמינו הוא תוסף פח. סתם בזבוז כסף.
קריאטין יכול לעזור לשימור הכוח, אך מצד שני גם סופח נוזלים.
אני דווקא בעד קריאטין בחיטוב (כי כשמפסיקים לקחת אותו, במילא הנוזלים שנצברו יורדים)
קראתי מאמרים על זה ואין תשובה חד משמעית בגלל זה נאי שואל פה
ולפי מה שאני רואה יותר כדאי קריאטין דווקא מאמינו,אפילו שקריאטין ינפח אותך קצת בגלל שהוא סופח מים
יש תשובה חד משמעית לגבי ח.אמינו, BCAA, גלוטמין ודומיהם.
כל התוספים הנ"ל הם תוצרי פירוק של חלבון (ולא משנה מה מקור החלבון).
אם אתה מגיע לערכים התזונתיים שאתה אמור לקבל בהתאם למטרה, אין טעם בתיסוף, ובטח שלא במוצר שמקבלים בשוטף מהתזונה.
מוכרים לוקשים וקיימים מיתוסים שכנראה קשה מאוד ואולי לעולם לא ישברו, כמו שבחיטוב הגוף צריך את אחד מהתוספים הנ"ל כדי לא לפרק שריר/לשמור על מסת שריר קיימת וכד'.
במילא בחיטוב אתה תאבד מאסת שריר. השאלה היא כמה. ולא, לא צריך שום תוסף מהנ"ל כדי לעזור "לשמור" על מסת שריר, אם אתה שומר על תזונה נכונה.
אמינו זה חלבון בתכלס למה לשלם על חלבון בכדורים בנוסף עם החלבון באבקה שאתה קונה ?...אני השתמשתי באמינו רק להגיד שהשתמשתי בזה ותכלס זה ביזבוז כסף .
קריאטין תמיד טוב לקחת יעזור לך לשמור על הכוח בחיטוב , ובשביל שקריאטין (סופח הנוזלים כן? 😃 ) יתחיל להפריע לך לראות תקוביות ואת התוצאות אתה צריך להיות מתחת ל 10 אחוז שומן , אני כרגע על 12 בערך והקריאטין לא ממש מפריע.