ייעוץ תרגיל מתח לעלייה במסה

דל שומן

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
אחד מתרגילי הגב שלי הוא מתח, בעיקרון כל תוכנית האימון שלי בנויה למסה ז"א 3X8,8,6 אני יודע שמתח זהו תרגיל מורכב ומחזק נכון לעכשיו אני עושה מקסימום חזרות במתח 12,10.7 השאלה היא אם להמשיך כך או לעבוד כמו בשאר התוכנית ז"א להוסיף משקל ולהוריד בחזרות

לא כל כך אוהב מתח כי זה תרגיל שתלוי במשקל גוף.
אני אישית מאוד אוהב לראות עליה בכוח ובמסה אתה עולה במשקל גוף אז הרבה יותר קשה להוסיף משקל כי זה בעצם עוד עליה במשקל...
קיצר חפרתי

תוסיף משקל תוריד חזרות 😃

זה לא בדיוק משנה מאיפה באה ההתנגדות (גוף, מוט, גומיות) העיקר שהיא קיימת ומהווה עצימות מספקת למטרות.

עצה להעלה במשקל במתח - להכניס צלחת לתיק גב וללבושו על החזה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, תודה. פשוט קיבלתי את הרושם שברגע שעובדים על משקלים גבוהים וחזרות נמוכות אומנם עולים במסה אך השריר לא ממש מתחזק אז חשבתי שהיות ומתח זה תרגיל מורכב ומחזק אולי עדיף לי לחזק שרירים מסויימים וכך יהיה לי יותר קל להעלות משקלים בתרגילים אחרים מאחר ואני מחזק את אותם שרירים, בקיצור יצא יותר מידי ארוך, השאלה היא אם זה נכון או לא

הבנתי, תודה. פשוט קיבלתי את הרושם שברגע שעובדים על משקלים גבוהים וחזרות נמוכות אומנם עולים במסה אך השריר לא ממש מתחזק אז חשבתי שהיות ומתח זה תרגיל מורכב ומחזק אולי עדיף לי לחזק שרירים מסויימים וכך יהיה לי יותר קל להעלות משקלים בתרגילים אחרים מאחר ואני מחזק את אותם שרירים, בקיצור יצא יותר מידי ארוך, השאלה היא אם זה נכון או לא
חחחח כשאבין מה כתבת אענה 😃

• פותח/ת השרשור
האם זה נכון שתרגילים לעלייה במסה ז"א חזרות נמוכות משקל גבוה פחות מחזקים ממספר גבוה יותר של חזרות וכמובן משקל נמוך יותר

זאת חידת היגיון? נראה כאילו 🤪 מלים לכל עבר, חחח.

אם תוכל לפסק מחדש את הפסקה הזו, אני מאמין שכולנו נבין את דברייך.

האם זה נכון שתרגילים לעלייה במסה ז"א חזרות נמוכות משקל גבוה פחות מחזקים ממספר גבוה יותר של חזרות וכמובן משקל נמוך יותר

אחי אם הבנתי מה אתה אומר ...
אז זה לא נכון , משקל גבוהה עם מס' חזרות נמוך (3-6)
נותן כוח ופחות היפרטרופיה (גדילת שריר) , אם אתה רוצה להתנפח
לגדל שריר אז צריך לעבוד על היפרטרופיה שזה משקל יחסית סביר
עם מס' חזרות של 8-15 ..
ברור שאם תעבוד על היפרטרופיה תגבל גם כוח אבל פחות בהרבה
ממה שתקבל במשקל גבוהה עם מס' חזרות של 3-6 ..
1. משקל גבוהה מס' חזרות קטן (3-6) עובד על כוח וקצת על גדילת שריר כי אין דבר
כזה להרים משקולות לקבל כוח בלי שיגדל לך השריר אבל זה יקח יותר זמן מהיפרטרופיה
ופחות יגדל בפרק זמן הזה ..
2. משקל סביר ומס' חזרות סביר (8-15) עובד על גדילת שריר , ברור שאם גודל לך השריר
גם יגדל לך הכוח , אבל פחות מעבודה על כוח שהזכרתי ב1 ...
מקווה שהבנת .✌️

• פותח/ת השרשור
כן זאת השאלה שלי, אתה בטוח שזה נכון כי הדעה הרווחת היא שבשביל לעלות במסת שריר "להתנפח" צריך לעבוד על משקלים גבוהים וטווח חזרות של 6-8

מפה לשם לשם לפה יש כמה מסמכים שבסופו של דבר המסקנה מהם אומרת שהאידיאל להגדלת חתך מסת השריר יהיה בין 5 ל 8 חזרות, כמה האידיאל תקף על כולם לא ידוע, כמובן הכל בהתאם למאזן קלורי חיובי.

כן זאת השאלה שלי, אתה בטוח שזה נכון כי הדעה הרווחת היא שבשביל לעלות במסת שריר "להתנפח" צריך לעבוד על משקלים גבוהים וטווח חזרות של 6-8

ככה אני יודע מאז שהתחלתי להתאמן לפני חודשיים ..
בכל מקום שראיתי מדריך לתוכנית אימונים בהרבה פורומים
היה כתוב כמו שאמרתי .. 8-15 חזרות בשביל ניפוח ,
אבל אם משה אומר שעשו מחקר חדש והמסקנה היא 5-8 .
אז אני תומך בו ..
ואל תסמוך על נתונים , תנסה חודש 8-15 תנסה חודש 5-8 ,
תראה באיזה חודש אתה מתנפח יותר ..
ואיתו תמשיך .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית