הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חצי שנה עם פירימורמיס סינדרום

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אני כבר מיואש לגמרי וזה אולי האשכול הרביעי שאני פותח בנושא הזה.
כבר חצי שנה שאני לא מצליח להתגבר על הפציעה הזאת וככל הנראה אני מוגבל מסקוואט ודדליפט "עד להודעה חדשה" מה שנקרא, אלא אם אמצא פתרון
במשך החצי שנה הזאת ניסיתי כל מני דברים, המצב כן ישתפר והיו כמה פעמים שאפילו חשבתי שזה עבר אלא שאחרי שבוע-שבועיים זה חזר
בגדול:

-ניסיתי בהתחלה מתיחות ללא ציוד שראיתי ביוטיוב
-ניסיתי לקחת תוסף מסוים (MSM) נגד דלקות במינון גבוה
-ניסיתי להתמתח עם כדור טניס
-הזמנתי מהאינטרנט מגוון רחב של תוספים (סלדרין, חומצה ליפוית, קומפלקס B, אומגה 3)
-הזמנתי מהאינטרנט כדור "מסאז" שנועד בדיוק לזה, זה בעצם כדור טניס שמתגמש לנקודה שבה אתה נמצא ואז נוגע נוקדתית עמוק יותר.
-הזמנתי FOAM ROLLER וככה בעצם כיסיתי את כל האיזור

כל אחד מהשלבים נתן לי תחושה שהנה זה בא והדלקת נעלמת ואיך שהייתי מעלה במשקלים הדלקת הייתה חוזרת בהדרגה.
בכללי הדלקת לא מפריעה ליום יום שלי, אולי לעיתים רחוקות יוצא לי לסובב את האגן ולהרגיש את המתיחה שם אבל לא ברמה של פגיעה בחיי יום יום.
אני באמת שכבר חסר רעיונות, אני מוכן לנסות הכל. כדאי ללכת לפיזיוטרפיסט?

העצב שלך מודלק, אז אתה מפעיל עליו לחץ חיצוני?! איך הוא ירגע?
תן לזה לנוח.
וכן, כדאי פיזיו.

• פותח/ת השרשור
העצב שלך מודלק, אז אתה מפעיל עליו לחץ חיצוני?! איך הוא ירגע?
תן לזה לנוח.
וכן, כדאי פיזיו.
איך אני אתן לו לנוח אם הוא עובד כמעט תמיד; כשאני יושב בעיקר.. אני לא יכול לעמוד כל היום בשביל לתת לו לנוח

נערך לאחרונה:
לך לאיש מקצוע...
תחפש כירופרקט טוב שמתעסק עם כדורגלנים/ספורטאים שיעשה לך 3-4 טיפולים של עיסוי
מעבר לזה פשוט מתאמנים דרך זה וחוזרים בהדרגה אחר כך תקפיד כל שבוע להשתמש בכדור טניס שקנית ובFOAM ROLLING

אנשים חוזרים להתאמן כמה חודשים אחרי החלפות ברכיים וקיבועים של עמוד השדרה, תפסיק להתייחס לעצמך כמו אגרטל שברירי, אין דבר כזה מוגבל בסקוואט ודדליפט

• פותח/ת השרשור
לך לאיש מקצוע...
מעבר לזה פשוט מתאמנים דרך זה וחוזרים בהדרגה אחר כך תקפיד כל שבוע להשתמש בכדור טניס שקנית ובFOAM ROLLING

אנשים חוזרים להתאמן כמה חודשים אחרי החלפות ברכיים וקיבועים של עמוד השדרה, תפסיק להתייחס לעצמך כמו אגרטל שברירי, אין דבר כזה מוגבל בסקוואט ודדליפט

ניסיתי להתאמן דרך זה ועיסיתי את המקום בכל יום במשך הרבה זמן, זה הועיל אבל לא באמת תיקן את המצב.
ואמרתי לא אמרתי שאני לא אוכל לעשות סקוואט ודדליפט יותר בחיים, פשוט כל עוד אין פתרון אין אפשרות

כדאי ללכת למטפל שיודע לעבוד עם הידיים, זה פוסל 99.9% מהפיזיותרפיסטים בארץ.
אם אתה רוצה, אני יכול להמליץ לך על מישהו, זה יכול להיות עניין של כמה טיפולים. דלקות כרוניות זה חרא ולוקח הרבה זמן עד שהן עוברות(וכדאי גם לבדוק למה הדלקת התפתחה מלכתחילה).

ניסיתי להתאמן דרך זה ועיסיתי את המקום בכל יום במשך הרבה זמן, זה הועיל אבל לא באמת תיקן את המצב.
ואמרתי לא אמרתי שאני לא אוכל לעשות סקוואט ודדליפט יותר בחיים, פשוט כל עוד אין פתרון אין אפשרות

התעלמת לגמרי מההמלצה העיקרית והכי חשובה שלי בתוכן ההודעה, בלעדיה לא רלוונטית התשובה:

לך לאיש מקצוע...

לפעמים כדאי לבזבז 300-400 שקל וללכת לאיש מקצוע ולא להיגרר שנה עם כאבים
אם אתה רוצה, אני יכול להמליץ לך על מישהו, זה יכול להיות עניין של כמה טיפולים. דלקות כרוניות זה חרא ולוקח הרבה זמן עד שהן עוברות(וכדאי גם לבדוק למה הדלקת התפתחה מלכתחילה).

אני מכיר פיזיותרפיסטים, ההכשרה שלהם לא רלוונטית לכן לא הייתי מבזבז כסף על טיפול כזה.
אני הייתי במקרים כאלה הולך מראש לכירופרקט ולא לפיזיותרפיסט, למרות שזה נחשב לנחות כביכול ברפואה הקונבציונאלית, אפילו יש מימון של הקופת חולים בהרבה מקרים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

אני מעדיף ללכת למישהו, כן. מאיפה הוא?

התעלמת לגמרי מההמלצה העיקרית והכי חשובה שלי בתוכן ההודעה, בלעדיה לא רלוונטית התשובה:

לפעמים כדאי לבזבז 300-400 שקל וללכת לאיש מקצוע ולא להיגרר שנה עם כאבים

אני מכיר פיזיותרפיסטים, ההכשרה שלהם לא רלוונטית לכן לא הייתי מבזבז כסף על טיפול כזה.
אני הייתי במקרים כאלה הולך מראש לכירופרקט ולא לפיזיותרפיסט, למרות שזה נחשב לנחות כביכול ברפואה הקונבציונאלית, אפילו יש מימון של הקופת חולים בהרבה מקרים

לא התעלמתי, פשוט כמו שאמרת, אי אפשר ממש לסמוך על כל הפיזיתרפיסטים, אני צריך אחד שיעשה את העבודה.. ברור שאין לי בעיה לשלם 300-400 שקל ולחזור לעשות סקוואטים ודדליפטים. אבל אני גם מתגייס עוד שבוע, ובטח להפגש עם מישהו מומחה זה לא משהו שאפשר לקבוע על המקום. בכל מקרה אשמח לקבל פרטים.

רח' ברודצקי 43, רמת אביב, מרכז ישראלי לכירופרקטיקה, תריץ חיפוש(תקים טלפון אליהם ותסביר את המצב)

יש לי חבר טוב שהיה עם בעיות בsacroilliac ואחרי כמה טיפולים התלהב והמליץ לי בזמנו כשהיו לי כאבים במשך כמה שבועות באזור הrhomboids, אבל שיקמתי את עצמי עם FOAM ROLLING ולא הייתי צריך ללכת בסוף

לך לאיש מקצוע...

מה??? "כירופרקט טוב שיעשה לך עיסוי"??? תגיד , יש לך מושג על מה אתה מדבר בכלל?
ועוד לקבוע שהכשרה של פיזיותרפיסטים היא "לא רלוונטית"???

אולי כדאי שתקרא קצת על שורשי הכירופרקטיקה ולמה זה לא נכלל במקצועות הבריאות בישראל.

- - - עידכון הודעה - - -

מהיכן ההצהרות האלו על פיזיותרפיסטים? ומה זה מטפל "שיודע לעבוד עם הידיים"?

אני מהקריות, אז כן, זה נשמע לי יותר עדיף מרמת אביב. אשמח אם תסביר לי בפרטי, תודה

שלחתי ה"פ.

אולי כדאי שתקרא קצת על שורשי הכירופרקטיקה ולמה זה לא נכלל במקצועות הבריאות בישראל.

- - - עידכון הודעה - - -

מהיכן ההצהרות האלו על פיזיותרפיסטים? ומה זה מטפל "שיודע לעבוד עם הידיים"?

אני מסכים לגבי מה שרשמת על כירופרקטים, לא היה לי כח להגיב מהאייפון.

לגבי השאר, במסגרת עיסוקי בספורט ברמה לאומית גבוהה כבר כמעט 8 שנים יצא לי לעבוד עם 5 פיזיותרפיסטים, כירופרקט אחד ו5-6 מעסים. אני חושב שזה מדגם די מייצג של מטפלים ובפרט של פיזיותרפיסטים. כמו כן, המטפל הנוכחי שלי שהתחיל בתור מעסה למד בהמשך פיזיותרפיה וחבר טוב שלי מסיים כעת לימודי פיזיותרפיה. לפי מה ששמעתי מהם, אין מספיק ניסיון קליני(כמעט אין בכלל) בכל הנוגע לטיפול בפגיעות שריר-שלד במסגרת לימודי פיזיותרפיה, כן קיימת עבודה על מוביליות של מפרקים וכו'. יוצא שלבוגרי פיזיותרפיה אולי יש מסד רחב של ידע אבל אין את היכולת לעזור באמת ולשקם אדם ממצב כפי שמתואר למעלה.
רוב הפיזיותרפיה שאני נתקלתי בה מסתכמת ב"חשמל"\"אולטרסאונד"\"תרגילי שיקום" שהם חשובים ככלי תומך לשיקום אבל לא כניסיון לשקם מישהו באמת.

שלחתי ה"פ.

אני מסכים לגבי מה שרשמת על כירופרקטים, לא היה לי כח להגיב מהאייפון.

לגבי השאר, במסגרת עיסוקי בספורט ברמה לאומית גבוהה כבר כמעט 8 שנים יצא לי לעבוד עם 5 פיזיותרפיסטים, כירופרקט אחד ו5-6 מעסים. אני חושב שזה מדגם די מייצג של מטפלים ובפרט של פיזיותרפיסטים. כמו כן, המטפל הנוכחי שלי שהתחיל בתור מעסה למד בהמשך פיזיותרפיה וחבר טוב שלי מסיים כעת לימודי פיזיותרפיה. לפי מה ששמעתי מהם, אין מספיק ניסיון קליני(כמעט אין בכלל) בכל הנוגע לטיפול בפגיעות שריר-שלד במסגרת לימודי פיזיותרפיה, כן קיימת עבודה על מוביליות של מפרקים וכו'. יוצא שלבוגרי פיזיותרפיה אולי יש מסד רחב של ידע אבל אין את היכולת לעזור באמת ולשקם אדם ממצב כפי שמתואר למעלה.
רוב הפיזיותרפיה שאני נתקלתי בה מסתכמת ב"חשמל"\"אולטרסאונד"\"תרגילי שיקום" שהם חשובים ככלי תומך לשיקום אבל לא כניסיון לשקם מישהו באמת.

א. לי יצא לראות עבודה של קרוב ל 50 פיזיותרפיסטים בזמן ההתנסויות שלי עד עתה , ואני עדיין בטוח שזה לא מדגם מייצג , אז בטח שחמישה הוא לא אחד כזה. ואם נתקלת בחשמל/US ותרגילים כנראה שלא ביקרת אצל פיזיותרפיסטים מומחים.

ב. ההכשרה הקלינית של סטודנטים לפיזיותרפיה אכן כוללת הרבה תחומים - שיקום נשימתי , שיקום אורטופדי אקוטי , שיקום נוירולוגי , ילדים , גריאטריה והתנסות בחירה אחת. בנוסף יש התנסות ארוכה יחסית (אני נמצא בה כרגע) של מכון , ושם יש דגש די ברור על פציעות שריר שלד כגון הפציעה שהבחור מתאר. מן הסתם שסטודנט שנמצא חודשיים בהתנסות מכון לא יהפוך למומחה לפציעות שריר שלד בתום 4 שנות לימודיו (ורוב הזמן הוא יתעסק עם אנשים מבוגרים שהצרכים שלהם לא כוללים סקוואט/דדליפט עם משקלים) , א - ב - ל מי שבוחר בהתנסות הבחירה שלו לעבוד עם ספורטאים לדוגמא (כמוני) , ולאחר סיום לימודיו מתמחה בתחום הפציעות ספורט/שריר שלד יהפוך בסופו של דבר למומחה.
כמו שאתה לא מצפה מרופא המשפחה שלך להיות מומחה בתחום ספציפי , אין סיבה לצפות ממישהו שהוא לא מומחה בתחום מסוים להיות אחד כזה.

חלק מהאנשים איתם יצא לי לעבוד לא התמחו בעבודה עם ספורטאים. חלקם דווקא עבדו במכון וינגייט ואף יצאו עם נבחרות ישראל לתחרויות בינלאומיות. כמה זה עזר לי? לא הרבה. ייתכן והיה להם ידע תיאורטי רחב אבל ללא היכולת לתרגם את הידע הזה לשיפור במצב של המטופל שלך הוא לא שווה הרבה. בכל מקרה, מי שירצה להפוך לאיש מקצוע טוב גם יהפוך לאחד כזה, זה תלוי בבנ"א ובסופו של דבר התואר ה-1 הוא רק בסיס להמשך השיפור שלך כאיש מקצוע. לפי מה שהבנתי מהפיזיו שלי, בהשתלמויות מקצועיות בהן הוא נכח בארץ מגיעים מעט מאוד קולגות שלו והרצון לצבור ידע, ללמוד ולהתפתח בתחום לא ניכר במיוחד. אני מכיר אותו מספיק טוב כדי להאמין לזה.

אני כבר מיואש לגמרי וזה אולי האשכול הרביעי שאני פותח בנושא הזה.
כבר חצי שנה שאני לא מצליח להתגבר על הפציעה הזאת וככל הנראה אני מוגבל מסקוואט ודדליפט "עד להודעה חדשה" מה שנקרא, אלא אם אמצא פתרון
במשך החצי שנה הזאת ניסיתי כל מני דברים, המצב כן ישתפר והיו כמה פעמים שאפילו חשבתי שזה עבר אלא שאחרי שבוע-שבועיים זה חזר
בגדול:

-ניסיתי בהתחלה מתיחות ללא ציוד שראיתי ביוטיוב
-ניסיתי לקחת תוסף מסוים (MSM) נגד דלקות במינון גבוה
-ניסיתי להתמתח עם כדור טניס
-הזמנתי מהאינטרנט מגוון רחב של תוספים (סלדרין, חומצה ליפוית, קומפלקס B, אומגה 3)
-הזמנתי מהאינטרנט כדור "מסאז" שנועד בדיוק לזה, זה בעצם כדור טניס שמתגמש לנקודה שבה אתה נמצא ואז נוגע נוקדתית עמוק יותר.
-הזמנתי FOAM ROLLER וככה בעצם כיסיתי את כל האיזור

כל אחד מהשלבים נתן לי תחושה שהנה זה בא והדלקת נעלמת ואיך שהייתי מעלה במשקלים הדלקת הייתה חוזרת בהדרגה.
בכללי הדלקת לא מפריעה ליום יום שלי, אולי לעיתים רחוקות יוצא לי לסובב את האגן ולהרגיש את המתיחה שם אבל לא ברמה של פגיעה בחיי יום יום.
אני באמת שכבר חסר רעיונות, אני מוכן לנסות הכל. כדאי ללכת לפיזיוטרפיסט?

מתי בדיוק אתה מרגיש כאב? באלו תנועות בדיוק?

- - - עידכון הודעה - - -

חלק מהאנשים איתם יצא לי לעבוד לא התמחו בעבודה עם ספורטאים. חלקם דווקא עבדו במכון וינגייט ואף יצאו עם נבחרות ישראל לתחרויות בינלאומיות. כמה זה עזר לי? לא הרבה. ייתכן והיה להם ידע תיאורטי רחב אבל ללא היכולת לתרגם את הידע הזה לשיפור במצב של המטופל שלך הוא לא שווה הרבה. בכל מקרה, מי שירצה להפוך לאיש מקצוע טוב גם יהפוך לאחד כזה, זה תלוי בבנ"א ובסופו של דבר התואר ה-1 הוא רק בסיס להמשך השיפור שלך כאיש מקצוע. לפי מה שהבנתי מהפיזיו שלי, בהשתלמויות מקצועיות בהן הוא נכח בארץ מגיעים מעט מאוד קולגות שלו והרצון לצבור ידע, ללמוד ולהתפתח בתחום לא ניכר במיוחד. אני מכיר אותו מספיק טוב כדי להאמין לזה.

אז לפי מה שאתה מתאר , מתוך 5 פיזיו' שטיפלו בך , מצאת אחד שנראה לך מקצועי ועזר לך. אז למה לשלול 99.9%?
בכל אופן , אני עדיין לא בקיא ברמת רפואת הספורט בארץ , כך שאני לא יכול לחוות דיעה בנושא לגבי ההשתלמויות שציינת. אני יכול רק לקוות שהתחום ימשיך לצמוח כי כמות הידע והמחקרים שפיזיותרפיסטים נדרשים לקרוא היום עולה עשרות מונים על מה שנדרשו לפני עשור-שניים.
אסור כמובן שהידע התיאורטי יבוא על חשבון היכולות המעשיות בשטח , ואולי חלק מהפיזיו' הצעירים חוטאים בכך.

- - - עידכון הודעה - - -

אז לפי מה שאתה מתאר , מתוך 5 פיזיו' שטיפלו בך , מצאת אחד שנראה לך מקצועי ועזר לך. אז למה לשלול 99.9%?
בכל אופן , אני עדיין לא בקיא ברמת רפואת הספורט בארץ , כך שאני לא יכול לחוות דיעה בנושא לגבי ההשתלמויות שציינת. אני יכול רק לקוות שהתחום ימשיך לצמוח כי כמות הידע והמחקרים שפיזיותרפיסטים נדרשים לקרוא היום עולה עשרות מונים על מה שנדרשו לפני עשור-שניים.
אסור כמובן שהידע התיאורטי יבוא על חשבון היכולות המעשיות בשטח , ואולי חלק מהפיזיו' הצעירים חוטאים בכך.

דיברתי על הניסיון שלי יחד עם הניסיון של מי שמטפל בי וניסיון של חברים ספורטאים, מדובר על יותר מ"רק" 5 אנשים שאני הייתי אצלם. אגב, אם מודדים מקצועיות על סמך ידע תיאורטי, אני משוכנע שלכולם היה ידע נרחב מאוד(מישהי עם תואר ד"ר מאוסטרליה עם התמחות בטיפול בספורטאים, מישהי עם תואר ד"ר שעובדת בוינגייט כבר שנים ומלווה את המשלחות האולימפיות שלנו וכו', אנשים בעלי ניסיון של עשרות שנים בטיפול) רק שהלכה למעשה זה לא עזר כי ידע תיאורטי לא מהווה ערובה לשיקום המטופל וצריך הרבה מעבר לכך.
אז אולי 99.9% זו הכללה גסה מדי אבל אני משוכנע שהמס' עומד על מעל 50%.

• פותח/ת השרשור

- - - עידכון הודעה - - -

בגדול, הייתי מרגיש את זה בזמן הסקוואט והדדליפט. (כרגע זה לא כואב אבל אני בטוח שאחרי שאעשה אימון אחד או שתיים זה יחזור לכאוב)
בכללי, הפציעה הזאת נבעה מדדליפט לא טוב (המשיכה עצמה הייתה בסדר, אבל בנעילה עשיתי אובר אקטנשיון, כיווצתי את הטוסיק חזק ומשכתי את הגב אחורה) מה גם שהכפות רגליים שלי מופנות החוצה, מה שגורם לפיריפורמיס להסתובב ואז נופל עליהם יותר עומס.
יש לי אפילו את הסרטון, זה התחיל אחרי הדדליפט הזה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אני לא סטודנט למקצועות הרפואה אבל מלקוחות שלי/משפחה:
- מתאמנת אישית עם פציעת כתף: לאחר חודשיים וחצי של פיזיותרפיה הצליחה להרים את היד עד הפרצוף-למעשה שום שינוי משמעותי בתפקוד-, לאחר חודשיים של עבודה עם משקולות: חזרה להרים את היד מעל הראש, כשהראש של הhumerus לגמרי מחוץ לsocket/כל המשקל נתמך ע"י הlower trapezius(כתף מורחקת לגמרי).
- מתאמנת אישית עם פריקות ברך: סדרת טיפולי פיזיותרפיה: התחילה בפשיטות ברך באוויר וסיימה עם לחיצות רגליים של 30 קילו לאינסוף חזרות.
הפריקות נמשכו, שלחו אותה "לחזק את השרירים במכון כושר"- אחרי אימונים של לחיצות בעומס יסף ולימים סקוואטים עם חבישות הפריקות הבלתי רצוניות נפסקו, היא היום עושה סקוואט בכלוב בצורה עצמאית.
- אח של אבא לאחר פריצת דיסק מותנית(איש פעיל/אופניים): כמה חודשי טיפולים שכללו: פיזיותרפיה, דיקור, טיפול בחשמל, הידרותרפיה, סדרת 12 זריקות- שום כלום, גרר רגל במשך כמה חודשים.
לאחר חודשיים של שחיה: ההקרנה לרגל עברה והסימפתומים השתפרו, ההמלצה לשחיה באה מחבר שחווה פריצת דיסק ולא מאיש מקצוע שטיפל בו.

*אני יכול לתת לך לדבר עם המתאמנים האישיים כדי שלא תחשוב שאני מסבן אותך/אין לי פה כל כוונה לספר סיפורים.

אנחנו עם הספר וכולם אוהבים לקרוא ולצטט מאמרים ולהוכיח הוכחות, בפועל יש יותר מדי מקרים שבהם פיזיותרפיסט לא מביא את התוצאות שהלקוח רוצה עקב טיפול שמרני מדי או חוסר בכלים או פשוט טיפול לא נכון.
נראה לי אבסורד שמרגע שניתן לי "אור ירוק" שבנאדם לא מוגבל תנועתית, אני בתור מאמן כושר בשמינית משרה(עם תעודה שקשה לי לקרוא לה "הכשרה") השגתי ללקוחות שלי מה שפיזיותרפיסט לא השיג פשוט בעזרת טווחי תנועה מלאים ועומס יסף של משקולות.
האנשים פשוט לא קיבלו טיפול שהביא תוצאות פרקטיות.

בנוסף, עם כל הכבוד ליוקרה של פיזיותרפיסטים, לא ברור לי למה יצא שם של רופא אלילים שחור לכירופרקט, בגלל שזה לא מקצוע שנתמך באקדמיה והשורשים שלו לא מתאימים לרפואה הקונבציונאלית זה אומר שהוא לא יעזור? אתה מוזמן לבוא לחדר טיפולים של מ.ס אשדוד(מולנו/אותם בעלים/אותו קומפלקס), אם הוא היה רק מוציא קנאקים מהעמ"ש ולא מביא תוצאות הוא לא היה מועסק שם.

לפי מה שאני רואה ממקורות ראשונים, יש יותר מדי זילות בתחום ויש יותר מדי אנשים שלא מביאים תוצאות, דיבורים מפה ועד הדוקטורט לא יעזרו בלי תוצאה מעשית.
דוגמה פשוטה לכשלון של הרפואה הקונבציונלית: http://startingstrength.com/index.php/site/barbell_training_as_rehab

בקשר לציטוט שלי מאחת התגובות: "ההכשרה לא רלוונטית"- מודה נסחפתי ולקיתי בלשוני, אבל זה בגלל שרשמתי 3 הודעות לפותח הפוסט שילך לכירופרקט, לא בא לגרוע פה ולהשליך על כל הפיזיו' באשר הם.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית