הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי כתף חצי שנה - צביטת כתף? קרע? למי פונים?

FormerMarine

משתמש מתחיל
17
7
נק' מוניטין:
46
17
7
אהלן חבר'ה, קצת רקע (למי שלא זוכר אותי) - התאמנתי שנתיים סטריט ועוד כמעט 5 שנים בחד"כ.
לפני כחצי שנה הרגשתי כאב חד בכתף הקדמית שכאב גם במנוחה במשך שבוע.
הפסקתי להתאמן מאז 😭
הגעתי לאורתופד שעשה את הבדיקות הרגילות וקבע שמבחינתו זו צביטת כתף וצריך פיזותרפיה.
כאמור, הפסקתי להתאמן אבל ביצעתי תרגילי פיזיו כל יום, מס' פעמים ביום - ללא הקלה כלל.
פיזותרפיסטית עם רקע בתחום, עבדה עם ספורטאים מקצועיים והמון שנים בוינגייט (סמכתי על הנסיון שלה) - בנוסף לתרגילים גם עשתה לי עיסוי והשתמשה בפולסים חשמליים.
עקבתי גם אחרי תרגילים שהוצעו באינטרנט והוספתי עבודה עם גומיות (חלשות) ובאיטיות.

הכתף כואבת בפשיטה לצדדים - להחזיק משקל אני לא מסוגל כלל וגם בלי משקל, כשאני מוריד אני מרגיש את היד רוטטת.
יש כל הזמן קליקים וחריקות מהכתף (אני יודע שקליקים לכשעצמם לא אומרים כלום) אבל זה מרגיש שהכתף מתוחה וכאילו "נקרעת" כשאני מותח את היד, כמו משהו שעומד להקרע.
מאוד כואב אם אני מניח אותה על הבטן ולוחץ.
כואב גם להניח אותה על הכתף השניה או אם אני מעביר את המרפק למתיחה מאחורי הראש.
כואב גם לשלוח את היד אחורה או כשאני מניח את האמה על השולחן.
הכאב מקרין עד למרפק לפעמים ולעיתים מרגיש גם מתחת לבית השחי.
אני יכול להגיד שיש יום עסל יום בסל - לפעמים זה מרגיש שזה נעלם ואז חוזר.

הגעתי לאורתופד נוסף שעשה את אותן הבדיקות וקבע שמבחינתו הכל תקין.
הפנה אותי לרנטגן ואולטרהסאונד - ככל הנראה גם ללא ממצאים.

האם מישהו נתקל בזה אי פעם?
מה אני עושה?
האם זה סבל לכל החיים? האם יש סיכוי שעוד אוכל להתאמן?
איך חוזרים להתאמן עם דבר כזה? סובלים בשקט? מה שווה להיות חזק ובכושר אבל בסוף אני בקושי יכול ללבוש חולצה או להוציא את הקפה מהארון.
אני מאוד מאוד מתוסכל ומוכן בעצם לנסות כל טיפול או הצעה שיש לכם.
בבקשה תשפכו קצת מידע.
בא לי למות 😭

הגעתי לאורתופד שעשה את הבדיקות הרגילות וקבע שמבחינתו זו צביטת כתף וצריך פיזותרפיה.
Aanmelden bij Facebook

האם זה סבל לכל החיים? האם יש סיכוי שעוד אוכל להתאמן?
אני בספק רב שקרע חמור ככל שיהיה יביא אותך למצב כזה, גם אנשים בלי רגליים מתאמנים.

פיזיותרפיסט איכותי יפתור לך את הבעיה כמעט בוודאות.
ממליץ להתייעץ עם @Nir Kriger.

אין לי אמון גדול מידי באורתופדיה לרוב פציעות הספורט, כמו שהכל נראה כמו מסמר בעיני הפטיש, והכל נראה מיותר בגוף בעיני מנתח, אורתופד מטפל טוב יותר מפציעות חמורות כמו תאונות כשבאמת אין ברירה אחרת.

פיזיותרפיה כמו תזונאים ומכשפות, רובם מחרטטים אם לא בשם עצמם, אז בשם המדע.
פיזיותרפיה מצליחה בבעיות מסוימות, אבל כמו בכל תחום בעולם, תשובה לכל השאלות, ופיתרון לכל הבעיות אין לאף אחד למרות שכל מקצוע מצייר את זה כאילו להם יש.

אני מזדהה איתך במובן מסוים, לפני חצי שנה בערך לחצתי 187.5 ק"ג בנץ' פרס. עשיתי טעות בתוכנית שלי לקראת תחרות, והצלחתי לתת שם רק 170 ק"ג. כרגע יש לי כאב בחזה שחוזר כל פעם שאני מגיע ל140 ק"ג לחזרות. אני ביצעתי אתמול 140 ל10 חזרות, אבל אחר כך התחיל לכאוב לי.

אין לי מושג מה הבעיה אצלי או אצלך, עשיתי את פרוטוקול הפציעות של ביל סטאר, ואני כבר מתחיל להאמין שהכאב הוא מגיע אולי גם ממקום נפשי ואולי רוחני.

כרגע אני הולך להמשיך לנסות להתאושש בעזרת אימונים שלא כואבים.
משקיע יותר בסקוואט ודדליפט, חושב להתחיל להשקיע ברצינות בפרס, מתח וחתירה כי הם שרירים מייצבים.
נראה לי שהתזונה שלי טעונה שיפור קטן, אני אמנם מגיע למעל פי 2 משקל גוף גרם חלבון, אבל נראה לי שיותר רק יעשה טוב.

הזנחתי טיפה את התוספי תזונה שלי לאחרונה, אני הולך לנסות להקפיד על זה יותר, אני חושב שלתזונה ושינה יש משמעות רבה.

יש איזה מאמן שיקומי שאני מאוד מכבד, הדעה שלו, אם משהו כואב, אל תעשה אותו, תעבוד רק מסביב. זה מה שנראה לי שאעשה, אעבוד על הסקוואט והדדליפט ותרגילי עזר מסביב.

מצטער שאין לי איזה עיצה שעבדה עבורי, אני כרגע מנסה ללמוד את העניין בעצמי. מעולם לא נפצעתי, ואני לא יודע אם הכאב שלי זה פציעה, אבל אני הולך להתייחס לזה ככזאת.
ואגב, היום רוב הפיזיותרפיסטים אומרים שהמושג "צביטת כתף" זה חרטא, מעניין אבל לא פותר את הבעיה. הלוואי שהכאב היה יודע שזה חרטא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית