הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם עלייה במסת השריר עקב עלייה בכוח פוגעת בביצועים בריצות ארוכות וקצרות?

Evolution

משתמש מתחיל
163
1
נק' מוניטין:
1
163
1
האם עלייה במסת השריר עקב עלייה בכוח פוגעת בביצועים בריצות ארוכות וקצרות?
תודה רבה לכל העוזרים

האם עלייה במסת השריר עקב עלייה בכוח פוגעת בביצועים בריצות ארוכות וקצרות?
בארוכות בוודאות. ככל שאתה קל יותר יהיה לך קל יותר לרוץ למרחקים ארוכים

• פותח/ת השרשור
בארוכות בוודאות. ככל שאתה קל יותר יהיה לך קל יותר לרוץ למרחקים ארוכים

אוקיי. קראתי את המאמר על הריצות וההכנה לצבא וזה גרם לבעיה בהבנה שלי בקשר לאיך להתאמן. מצד אחד צריך להתחזק בשביל הגיבושים והיום סיירות כי זה עוזר בסחיבת משקלים וספרינטים אבל יש גם הרבה סיבולת בגיבושים והעלייה במסה בעקבות העלייה בכוח תיפגע בביצועים. איך לפתור את הקונפליקט?

אם אתה מתאמן לימי סיירות\גיבושים, ממליץ לך ללכת לקבוצות כושר קרבי כמו "אחריי". זה יכין אותך פיזית ומנטלית
כעקרון אינטרוולים ותרגילי משקל גוף וסיבולת זה מה שעושים, בכל מה שנוגע לריצות תשאף לרוץ 10 ק"מ בזמן סביר. בדרך כלל קשה גם לשלב אימונים במכון

איך לפתור את הקונפליקט?
אין פה קונפליקט, כושר קרבי שונה מכושר לרוץ 10 ק"מ הכי מהר ודווקא חייל במשקל 50 ק"ג שיכול להיות מאוד מהיר בריצת 2000 ברגע שישימו עליו אפוד ונשק יתקשה.
מצטרף להמלצה להצטרף לקבוצת הכנה ייעודית לצבא ולא לנסות לבנות לעצמך תוכנית

• פותח/ת השרשור
אין פה קונפליקט, כושר קרבי שונה מכושר לרוץ 10 ק"מ הכי מהר ודווקא חייל במשקל 50 ק"ג שיכול להיות מאוד מהיר בריצת 2000 ברגע שישימו עליו אפוד ונשק יתקשה.
מצטרף להמלצה להצטרף לקבוצת הכנה ייעודית לצבא ולא לנסות לבנות לעצמך תוכנית

הייתי בקבוצת כושר קרבי. מתאמנים עם משקל גוף ועושים ריצות ומסעות. היו איתי הרבה אנשים שלא קיבלו בגיבושים וביום סיירות מה שרצו. לא שיפרו לנו את הכוח רק את הסיבולת שריר. אני חושב שאולי יותר טוב כרגע זה להתאמן לבד ולהתחזק בנוסף על אימוני ריצות,אתה בכל זאת חושב שעדיף רק כושר קרבי,וכמעט לא עבדנו על ספרינטים כשביום סיירות זה כמעט הכל וגם בגיבושים. אתה עדיין בדעה שעדיף קבוצת כושר קרבי?

אני הייתי לוחם.. עד לא ממזמן, כי השתחררתי 😃
בכל מקרה, כמה טיפים ממני-
1. לרוץ 10 ק"מ ב40 דקות זה טוב ויפה...אבל אתה לא צריך לעשות תוצאה טובה בריצות ארוכות. אתה צריך לדעת לרוץ ריצות ארוכות.
מה זאת אומרת לדעת לרוץ ריצות ארוכות?קשה להסביר. זה שובר מנטלית ופיזית. אם תדע לרוץ הרבה(10 ק"מ זה נחשב לטווח בינוני מינוס אגב)יהיה לך יתרון על אחרים.
2. אם אתה רוצה להיות לוחם, במיוחד ביחידות מיוחדות, אתה חייב מסת שריר..וכמה שאפשר יותר. למה? נתחיל מזה שזה ימנע ממך פציעות. אם אתה תהיה גדול וחזק פיזית תפצע פחות. סיבה אחרת כי כוח זה משהו שנדרש.
3. השיטה הטובה ביותר להתאמן לצבא, לגיבושים ובכלל לשיפור היכולת הכללית שלך בריצה זה לשלב.
לרוץ כל יום 10 ק"מ זה טוב ויפה, אבל זה לא ישפר אותך. תשלב באימונים שלך אינטרוואלים, פארטלק, ריצות ארוכות ספרינטים וכו'. באמת שלא חסר אימונים.
4. קבוצות של כושר קרבי זה בזבוז זמן
5. באימוני ריצה, במיוחד אם אתה מתחיל, ממליץ לך לקבוע לעצמך יעד של זמנים ולא של טווח בריצות ארוכות.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אני הייתי לוחם.. עד לא ממזמן, כי השתחררתי 😃
בכל מקרה, כמה טיפים ממני-
1. לרוץ 10 ק"מ ב40 דקות זה טוב ויפה...אבל אתה לא צריך לעשות תוצאה טובה בריצות ארוכות. אתה צריך לדעת לרוץ ריצות ארוכות.
מה זאת אומרת לדעת לרוץ ריצות ארוכות?קשה להסביר. זה שובר מנטלית ופיזית. אם תדע לרוץ הרבה(10 ק"מ זה נחשב לטווח בינוני מינוס אגב)יהיה לך יתרון על אחרים.
2. אם אתה רוצה להיות לוחם, במיוחד ביחידות מיוחדות, אתה חייב מסת שריר..וכמה שאפשר יותר. למה? נתחיל מזה שזה ימנע ממך פציעות. אם אתה תהיה גדול וחזק פיזית תפצע פחות. סיבה אחרת כי כוח זה משהו שנדרש.
3. השיטה הטובה ביותר להתאמן לצבא, לגיבושים ובכלל לשיפור היכולת הכללית שלך בריצה זה לשלב.
לרוץ כל יום 10 ק"מ זה טוב ויפה, אבל זה לא ישפר אותך. תשלב באימונים שלך אינטרוואלים, פארטלק, ריצות ארוכות ספרינטים וכו'. באמת שלא חסר אימונים.
4. קבוצות של כושר קרבי זה בזבוז זמן
5. באימוני ריצה, במיוחד אם אתה מתחיל, ממליץ לך לקבוע לעצמך יעד של זמנים ולא של טווח בריצות ארוכות.

בהצלחה!

אז שוב השאלה שלי היא פה אם מסת שריר פוגעת ביכולת שלך בריצות? או יותר נכון בגיבושים וביום סיירות.

מן הסתם שאם מסת השריר שתעלה תהיה בגב, בחזה ובידיים היכולת שלך לרוץ תפגע. תאמן רגליים ויהיה בסדר
אבל שוב, אתה מסתכל על זה מנקודת מבט לא נכונה

מן הסתם שאם מסת השריר שתעלה תהיה בגב, בחזה ובידיים היכולת שלך לרוץ תפגע. תאמן רגליים ויהיה בסדר
אבל שוב, אתה מסתכל על זה מנקודת מבט לא נכונה

באמת שאני לא מבין, למה צריכים כוח? הרי בתכלס הם רק רצים והולכים כל הטירונות והאימון המתקדם.
ללכת 20 ק"מ עם עוד 20 ק"ג לא יהיה קל יותר בצורה משמעותית אם יש לך הרבה מסת שריר

באמת שאני לא מבין, למה צריכים כוח? הרי בתכלס הם רק רצים והולכים כל הטירונות והאימון המתקדם.
ללכת 20 ק"מ עם עוד 20 ק"ג לא יהיה קל יותר בצורה משמעותית אם יש לך הרבה מסת שריר
חד משמעי כן

לפותח האשכול,
המצב הרצוי הוא רמה מקסימלית בשניהם. כמה שיותר חזק, ורץ כמה שיותר טוב. בפועל, לא תוכל להשתפר בשניהם ביחד כמו שהיית משתפר בכל אחד לחוד. לכן צריך למצוא את האיזון. האיזון הוא לא להיות ממש טוב רק בריצות ולשקול 55 קילו, וגם לא להיות ממש טוב רק בכוח ולשקול 120 קילו. אבל המצב האופטימלי כולל כוח.

מסת שריר פוגעת בריצות ארוכות מהסיבה הישירה שיש לך יותר לסחוב. יש לזה עוד אלמנטים אבל אין צורך להכנס אליהם. בריצות הקצרות זה לא יפגע לך. ובכל מקרה, לא סביר שאתה ברמה כזאת שמסת השריר שלך היא הגורם המגביל שלך בלהשתפר בריצת 10,000.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית