הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התלבטות בקשר לצבא

HENHRATI15

משתמש מתחיל
85
1
נק' מוניטין:
23
85
1
אני פרופיל 97 קב"א 56
אבל , אני בן יחיד עוד כמה שבועות יש לי רעיון אישי אם אמא חותמת לי קרבי או לא .. ובנוסף אבא ואמא לא עובדים אפשרי להיות ג'וב שיכול לעבוד כל היום או להגיד שאמא חותמת לי קרבי ולהתחיל ללכת לכל המיונים של טייס ימי גיבוש וכ'ו .. התלבטות קשה מה עדיף .. ללכת לקרבי כשאני לא יודע לאן יישבצו אותי
או ללכת לג'וב שזה יהיה משהו ממש קרוב לבית ואני יוכל לעבוד מלא והרבה זמן פנוי..
אף פעם לא הייתה לי את ההתלבטות תמיד זה היה רק קרבי בעיניי , אבל עכשיו כמה חברים שלי התגייסו הם כבר שנה בצבא 2 בצנחנים אחד בשריון והם פשוט סובלים שם ואומרים לא לעשות את הטעות הזאת וללכת לג'וב ולנצל את הזמן של הצבא לעבוד ולחסוך ולא סתם לשרוף זמן בשמירות..
מה עדיף לי ? לאיזה כיוון ללכת למה אני כנראה בר מזל שיכול לבחור לאחד משני הכיוונים

אני לא חושב שמישהו יכול להגיד לך אם כדאי להתגייס לקרבי או לא.
זה נטו החלטה שקשורה אלייך - בסדר עדיפויות שלך, באופי וכו'.

אם אתה בקטע של סיירת או ניירת אולי עדיף שתוותר.

כל לוחם יגיד לך שזו טעות ללכת לקרבי.
אם ויש בעיות כלכליות בבית אז אתה יכול להוציא ת"ש וככה ישימו אותך בג'וב ליד הבית.
זה תלוי באופי שלך..
אם יש לך אופי של לוחם ואתה מאמין שלמרות הקשיים אתה לא תוותר אז תילך לקרבי.
יש לך נתונים מעולים ולכן אני ממליץ שתילך להתמיין לצוות אוויר ויום סיירות או מודיעין אם וזה מעניין אותך.

כמו שגשש בלש אמר זה החלטה אך ורק שלך, אתה צריך לשאול את עצמך מה יותר חשוב לך, תנאי שירות או תרומה למדינה.
בקשר למה שהלוחמים אמרו לך, כל לוחם בזמן השירות יגיד לך שקרבי זה חרא אבל אם תשאל מישהו שהשתחרר מקרבי רובם יגידו לך ללכת כי זה שווה את בראיה אחורה.

החלטה נטו שלך.
יכול רק להמליץ - נסה להתמיין לסיירת מובחרת במידה ותגיע לשם לא תצטער.
בניגוד ליחידות החי"ר הרגילות שבהם רוב הלוחמים שבוזים ומקנאים בחברים הג'ובניקים שלהם, לא תמצא לוחם סיירת שמתלונן על התפקיד שלו.

בנוסף, ת"ש אתה יכול להוציא גם במהלך השירות (ראיתי את זה קורה) ואז במידה ולא טוב לך ביחידה אתה יכול לנסות לעבור לקל"ב עם אישור עבודה עקב בעיות ת"ש (ייקח קצת זמן אבל מקסימום חודשיים עם התמדה והצקה מתמדת למפקדים ולמש"קית ת"ש וזה יקרה).

בשורה תחתונה, במידה וההורים מסתדרים בלעדייך - רק סיירת.
במידה ואתה צריך לעזור להורים (צורך קיומי) אז כמובן שג'וב, משפחה קודמת לצבא.

בהצלחה.

אני פרופיל 97 קב"א 56
אבל , אני בן יחיד עוד כמה שבועות יש לי רעיון אישי אם אמא חותמת לי קרבי או לא .. ובנוסף אבא ואמא לא עובדים אפשרי להיות ג'וב שיכול לעבוד כל היום או להגיד שאמא חותמת לי קרבי ולהתחיל ללכת לכל המיונים של טייס ימי גיבוש וכ'ו .. התלבטות קשה מה עדיף .. ללכת לקרבי כשאני לא יודע לאן יישבצו אותי
או ללכת לג'וב שזה יהיה משהו ממש קרוב לבית ואני יוכל לעבוד מלא והרבה זמן פנוי..
אף פעם לא הייתה לי את ההתלבטות תמיד זה היה רק קרבי בעיניי , אבל עכשיו כמה חברים שלי התגייסו הם כבר שנה בצבא 2 בצנחנים אחד בשריון והם פשוט סובלים שם ואומרים לא לעשות את הטעות הזאת וללכת לג'וב ולנצל את הזמן של הצבא לעבוד ולחסוך ולא סתם לשרוף זמן בשמירות..
מה עדיף לי ? לאיזה כיוון ללכת למה אני כנראה בר מזל שיכול לבחור לאחד משני הכיוונים

אני זוכר שלפני שהתגייסתי בן דודי חפר לי כמה זאת טעות להתגייס לקרבי וכמה הוא מצטער על זה, אני הקשבתי ועם פרופיל 97 שלחו אותי לתפקיד לא קרבי(מפקד טירונות של תומכי לחימה), מצאתי את עצמי נלחם על מקום במסלול לוחם של כל יחידה קרבית בצה"ל במשך שנה שלמה (לבסוף שובצתי בהנדסה קרבית).
חבר, אל תקשיב לבכיינות של חברים שלך, זה הכל קשור למנטליות של החייל, יש אנשים שמברכים עבודה קשה ויש כאלה שמקללים אותה.
אם המשפחה שלך צריכה אותך בבית ואתה הולך לעבוד כדי לתרום ממשכורתך אז תעשה מה שאתה צריך.

שיהיה לך בהצלחה בכל בחירה

אני זוכר שלפני שהתגייסתי בן דודי חפר לי כמה זאת טעות להתגייס לקרבי וכמה הוא מצטער על זה, אני הקשבתי ועם פרופיל 97 שלחו אותי לתפקיד לא קרבי(מפקד טירונות של תומכי לחימה), מצאתי את עצמי נלחם על מקום במסלול לוחם של כל יחידה קרבית בצה"ל במשך שנה שלמה (לבסוף שובצתי בהנדסה קרבית).
חבר, אל תקשיב לבכיינות של חברים שלך, זה הכל קשור למנטליות של החייל, יש אנשים שמברכים עבודה קשה ויש כאלה שמקללים אותה.
אם המשפחה שלך צריכה אותך בבית ואתה הולך לעבוד כדי לתרום ממשכורתך אז תעשה מה שאתה צריך.

אז אתה אומר שזה הכל עניין של גישה??

כי הלכת לתפקיד מסריח (מ"כ מגל?)
משם אתה מבין שעדיף קרבי.

זה תלוי מה המניעים שלך, אם הולכים לסיירת אז רק מהסיבה הנכונה (נדיר שאנשים הולכים מהסיבה הנכונה).
תהיה אמיתי עם עצמך, אם אתה אידיאליסט ואתה מאמין בזה בלב שלם, לך על זה, אם אתה רוצה רק בשביל הוואסח או בשביל הרזומה שאחרי הצבא, תוותר כי אתה תסבול כל השירות.
אם אתה לא בטוח, תעשה לעצמך מבחן, תחשוב אם אתה מסוגל ללכת לקרבי ולספר שאתה ג'ובניק, אם זה לא יפריע לך אתה 100 אחוז מניעים טהורים (נדיר)
אבל גם אם לא כל המניעים שלך טהורים זה לא אומר שאתה פסול קרבי ולא תשרוד, זה אומר רק שתסבול, והמון.

אני לא הייתי מתגייס לקרבי רק בשביל ההורים שלי אם הייתי בן יחיד.

אז אתה אומר שזה הכל עניין של גישה??

אני אומר שאל תקח עצה מאף אחד, תבין למה אתה רוצה ליהיות לוחם ולך עם מה שאתה מרגיש.

כי הלכת לתפקיד מסריח (מ"כ מגל?)
משם אתה מבין שעדיף קרבי.

מ"כ מגל זה תפקיד בעייתי להרבה חיילים מסיבה עיקרית אחת, אתה מרגיש ג'ובניק ש"טוחן" יותר מידי. אחרי ששובצתי מחדש הערכתי את התפקיד יותר וראיתי את היתרונות של התפקיד בתוך המערך הזה(מערך מגל).
הייתה לי את האפשרות להוציא הת"ש ולקבל תפקיד זנותי בבסיס טירונים בו מלאי הבנות מתחדש והפז"ם מחרמן את המין השני(אפילו "הטרידו" אותי מינית, אבל זה סיפור אחר) ובכל זאת בחרתי לשרת כלוחם.
תראה זה אני, רוב חבריי שהיו מפקדים בחרו בכיוון השני.

אתה תמיד יכול ללכת לקרבי וליפול אם לא מתאים לך. זה קצת טרטור אבל לא ממש בעיה, בטח לא בטירונות. בתור לוחם אני ממליץ לך באופן אישי ללכת או ליחידה מובחרת (יעני לא כולל גדס"רים) או למג"ב, לגדודים אל תתקרב גם ככה חרא פה ועם הזמן נהיה רק יותר חרא.

קרבי זה אחד הדברים וההחלטות שאני גאה בהם בחיים שלי. אני עכשיו שנתיים בצבא. בשירות בגדוד חי"ר.
ממליץ בחום.

אתה תמיד יכול ללכת לקרבי וליפול אם לא מתאים לך. זה קצת טרטור אבל לא ממש בעיה, בטח לא בטירונות. בתור לוחם אני ממליץ לך באופן אישי ללכת או ליחידה מובחרת (יעני לא כולל גדס"רים) או למג"ב, לגדודים אל תתקרב גם ככה חרא פה ועם הזמן נהיה רק יותר חרא.

תפסיק עם הבכיינות, הכל תלוי לאן התגייסת, מתי ועם מי. אני פגשתי לוחם שייטת 13 שסיים את המסלול, שירת בגאווה והשתחרר בכבוד ואתה יודע מה הוא המליץ לי? "הכי טוב בגדודים" והוא לא אמר את זה בהתנשאות.
תפסיק לדבר שטויות, אני מאמין בלשאוף גבוה ולהאמין במה שאתה עושה. זה צה"ל, לא הכל יפה ונעים.

תפסיק עם הבכיינות, הכל תלוי לאן התגייסת, מתי ועם מי. אני פגשתי לוחם שייטת 13 שסיים את המסלול, שירת בגאווה והשתחרר בכבוד ואתה יודע מה הוא המליץ לי? "הכי טוב בגדודים" והוא לא אמר את זה בהתנשאות.
תפסיק לדבר שטויות, אני מאמין בלשאוף גבוה ולהאמין במה שאתה עושה. זה צה"ל, לא הכל יפה ונעים.

גבר, חבל שלא יצאת לקצונה, אתם מתאים בול.

אחד הדברים שהשפיעו עליי הכי הרבה בחיים שלי ושאני מודה עליו בכל יום זה שהלכתי לשירות קרבי ורציני
הבגרות שקיבלתי מזה, כושר סבל, מוסר עבודה, אחריות, ספציפית בספינה גם עבודה כצוות ולבשל חחח..
באמת אין לזה תחליף לדעתי, אני יוצא בנאדם אחר אחרי המסלול הזה של 7 חודשים ובטח עכשיו אחרי שנה וחצי בספינה [ומי יודע מה עוד אני יעבוד בשנה הקרובה... ]
כמות המבצעים והשו"סים שחתמתי בשירות שלי, הדברים שיצא לי לראות ולעשות פיזית.. ואפילו דברים בודדים לראות אחר כך בחדשות גם אם כמעט תמיד זה לא מוגדר כפעילות צבאית.. שווה הכל
לא מתכוון לחתום קבע אבל שמח מאוד שאלה השלוש שנים שנתתי למדינה

הכי טוב בגדודים? הוא אומר את זה כי התעללו בו בשייטת, הוא ממש לא אובייקטיבי

יכול להיות שהוא התכוון לזה שהגדודים עושים יותר...
אנשים בסיירות דווקא מחזיקים מכאלה בגדודים, כי תכלס הגדודים עושים את העבודה הקשה.

גבר, חבל שלא יצאת לקצונה, אתם מתאים בול.

מאיפה אתה יודע שלא יצאתי?😃

- - - עידכון הודעה - - -

אתה לא מכיר את הבחור אז מיותר מה שרשמת.
הוא יותר דיבר על האחווה והאנשים.

מאיפה אתה יודע שלא יצאתי?😃

- - - עידכון הודעה - - -

אתה לא מכיר את הבחור אז מיותר מה שרשמת.
הוא יותר דיבר על האחווה והאנשים.

אני לא מכיר את הבחור אבל אני יודע איך זה להיות בסיירת, אבל אם מדובר על האחווה והאנשים אז אני מסכים...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית