הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אבקת חלבון אחרי אימון אנאירובי ואז אימון אירובי?

deca man

משתמש מתחיל
49
0
נק' מוניטין:
4
49
0
חיפשתי בפורום ולא מצאתי, האם לקיחת אבקת חלבון לאחר אימון אנאירובי ואז לאחר מכן אירובי פחות אפקטיבית? הרי המאגרים מרוקנים ואנחנו ממלאים אותם שוב עם האבקה?

אם למשל אני בחיטוב, האם לאחר שעה אימון משקולות לקחת בי סי אי אי וגלוטמין ואז חצי שעה אירובי ולאחר מכן רק אז אבקת חלבון אפקטיבית לשמירה על פירוק השריר?

מסתכלים על התמונה הגדולה: צריכת החלבון היומית(שעדיף שתהיה כמה שיותר מפוזרת על פני היום).
אין שום בעיה בלשתות אבקה באמצע אימון אנאירובי, לאחר אימון אנאירובי ולפני אירובי או אחרי האימון האירובי- בקיצור מתי שאתה רוצה, כדאי לארגן את זה ככה שיתאים לצריכה היומית.

לדוג' אצלי בימים שלא הכנסתי חלבון 3 שעות לפני אימון אני שותה חלבון באמצע האימון או אפילו לפניו.
בימים שאכלתי שעתיים לפני אימון נניח אני שותה את האבקה אחרי האימון.

ההתייחסות לBCAA וגלוטמין- כמו חלבון.

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת שמה שנחשב זה הערכים היומיים אתה אומר?

מה הכוונה ההתייחסות לבי סי אי אי וגלוטמין כמו חלבון?

אז לעשות אימון אנאירובי של שעה ואז לאחריו לקחת בי סי אי אי ואז להמשיך לאירובי ימנע פירוק יחסית של שריר?

כל העיקרון של השאלה היא האם לקחת בין האנאירובי לאירובי חומצות וגלוטמין או לשתות שייק?
ראיתי בהודעות בפורומים שיש אנשים שאומרים שבמסה זה לא משנה, אבל מצד שני בחיטוב אנחנו נרצה לרקון את מאגרי הגליקוגן שלנו ולעבוד נטו יותר על שומן בזמן האירובי...

מסתכלים על התמונה הגדולה: צריכת החלבון היומית(שעדיף שתהיה כמה שיותר מפוזרת על פני היום).
אין שום בעיה בלשתות אבקה באמצע אימון אנאירובי, לאחר אימון אנאירובי ולפני אירובי או אחרי האימון האירובי- בקיצור מתי שאתה רוצה, כדאי לארגן את זה ככה שיתאים לצריכה היומית.

לדוג' אצלי בימים שלא הכנסתי חלבון 3 שעות לפני אימון אני שותה חלבון באמצע האימון או אפילו לפניו.

למה אתה ממליץ שהחלבון יהיה מפוזר?
הרי רוב הטענות ששמעתי שמומלץ לפזר ארוחות התבררו כמיתוסים (כמו שלא כדאי לאכול ארוחה עם יותר מ-30 גר' כי זה לא נספג, או שכדאי לפזר ארוחות כדי להעלות/לשמור על המטבוליזם)
אשמח להסבר אם לא אכפת לך

אני זוכר שקראתי אזכור למאמר שבדק צריכת חלבון מיד לפני אימון ובאמצע אימון
והתוצאות יצאו לא משהו.. אם אני זוכר זה היה בגלל החומצות חלב וכאלה.
אשמח להתייחסות

פלוס אם אתה לוקח את האבקה לפני האימון יש הרגשה לא נעימה בבטן בעיקר
עם חלב..

זאת אומרת שמה שנחשב זה הערכים היומיים אתה אומר?

מה הכוונה ההתייחסות לבי סי אי אי וגלוטמין כמו חלבון?

אז לעשות אימון אנאירובי של שעה ואז לאחריו לקחת בי סי אי אי ואז להמשיך לאירובי ימנע פירוק יחסית של שריר?

כל העיקרון של השאלה היא האם לקחת בין האנאירובי לאירובי חומצות וגלוטמין או לשתות שייק?
ראיתי בהודעות בפורומים שיש אנשים שאומרים שבמסה זה לא משנה, אבל מצד שני בחיטוב אנחנו נרצה לרקון את מאגרי הגליקוגן שלנו ולעבוד נטו יותר על שומן בזמן האירובי...
אל תערבב, גליקוגן זה פחמימה, אנחנו מדברים פה על חלבון
חומצות אמינו מסועפות=BCAA(לאוצין, איזולאוצין ו- ואלין), גלוטמין- כולן חומצת אמינו- כל אלה צורות של חלבון, בצורה "מפורקת" משמע אין צורך בתהליך עיכול כדי שהגוף יפרק את חומצות האמינו ויעבירן למחזור הדם, ההתייחסות לכל סוג של חומצאת אמינו הוא כמו לחלבון, כי זה חלבון!
אם לא תכניס לגוף שעתיים חלבון השריר בגוף לא יתפרק וימס, תתאים את זה באימון איך שנוח לך ותשתה איך שנוח לך.
אני הייתי שותה את השייק לפני האירובי, נח 5 דק' ועושה אירובי.

למה אתה ממליץ שהחלבון יהיה מפוזר?
הרי רוב הטענות ששמעתי שמומלץ לפזר ארוחות התבררו כמיתוסים (כמו שלא כדאי לאכול ארוחה עם יותר מ-30 גר' כי זה לא נספג, או שכדאי לפזר ארוחות כדי להעלות/לשמור על המטבוליזם)
אשמח להסבר אם לא אכפת לך

אנחנו לא אנשי מערות, יש לנו יתרון שאנחנו לא צריכים לאכול פעם אחת ביום את החיה שצדנו ולחיות עם זה עד הלילה.
יש הרבה מיתוסים על חילוף חומרים ועליה במאסת שריר בזכות הרבה ארוחות, אלה שטויות שאני לא מאמין שאנשים עוד אומרים.

יש יתרונות לארוחות מסודרות מרובות לדוג':
-דיכוי של תאבון ורעב- קל יותר לעמוד בתפריט תזונה
-סיוע למאגר משק מים ומלחים(לדוג' באנשים שלא שותים מספיק)
-המצאות של ויטמינים מסיסים במים בגוף(מתנקים לאחר כחצי יממה-18 שעות- ע"י כליות/מחזור השתן)
-לאנשים עם בעיות אינסולין: רמות אינסולין מאוזנות בארוחות קטנות עם פחמימה מאשר ארוחות גדולות עם פחמימה

יש היום גישות שממליצות לאכול פעם-פעמיים ביום (Intermittent fasting) וגישות של פיתוח גוף שממליצות לאכול 7 פעמים ביום, עם מחקרים בעד ונגד כל אחת מהשיטות כשיטות הכי טובות למתאמן, אני אוהב ללכת על פי הממוצע ואישית אוכל 4 פעמים ביום, בהפרשי שעות די זהים

אל תערבב, גליקוגן זה פחמימה, אנחנו מדברים פה על חלבון
חומצות אמינו מסועפות=BCAA(לאוצין, איזולאוצין ו- ואלין), גלוטמין- כולן חומצת אמינו- כל אלה צורות של חלבון, בצורה "מפורקת" משמע אין צורך בתהליך עיכול כדי שהגוף יפרק את חומצות האמינו ויעבירן למחזור הדם, ההתייחסות לכל סוג של חומצאת אמינו הוא כמו לחלבון, כי זה חלבון!
אם לא תכניס לגוף שעתיים חלבון השריר בגוף לא יתפרק וימס, תתאים את זה באימון איך שנוח לך ותשתה איך שנוח לך.
אני הייתי שותה את השייק לפני האירובי, נח 5 דק' ועושה אירובי.

אנחנו לא אנשי מערות, יש לנו יתרון שאנחנו לא צריכים לאכול פעם אחת ביום את החיה שצדנו ולחיות עם זה עד הלילה.
יש הרבה מיתוסים על חילוף חומרים ועליה במאסת שריר בזכות הרבה ארוחות, אלה שטויות שאני לא מאמין שאנשים עוד אומרים.

יש יתרונות לארוחות מסודרות מרובות לדוג':
-דיכוי של תאבון ורעב- קל יותר לעמוד בתפריט תזונה
-סיוע למאגר משק מים ומלחים(לדוג' באנשים שלא שותים מספיק)
-המצאות של ויטמינים מסיסים במים בגוף(מתנקים לאחר כחצי יממה-18 שעות- ע"י כליות/מחזור השתן)
-לאנשים עם בעיות אינסולין: רמות אינסולין מאוזנות בארוחות קטנות עם פחמימה מאשר ארוחות גדולות עם פחמימה

יש היום גישות שממליצות לאכול פעם-פעמיים ביום (Intermittent fasting) וגישות של פיתוח גוף שממליצות לאכול 7 פעמים ביום, עם מחקרים בעד ונגד כל אחת מהשיטות כשיטות הכי טובות למתאמן, אני אוהב ללכת על פי הממוצע ואישית אוכל 4 פעמים ביום, בהפרשי שעות די זהים

אחלה תודה על ההסבר!
יש צורך לחלק מוניטין למשתמשים אחרים לפני שיהיה ניתן לחלק שוב מוניטין ל-SmokingSnake.

• פותח/ת השרשור
אז אחרי כל הדיבורים כאן, בפשטות לא עניתם על השאלה בכלל...

מצד אחד אתם אומרים אפשר לפרוס או שחשוב שהערכים היומיים יהיו כמו שצריך.

אבל מצד שני לא הסברתם, האם לאחר אימון נניח ואכלתי שעה לפני אימון ועשיתי אימון משקולות שעה ואז ישר אירובי חצי שעה, האם צריך לשלב ביניהם חלבון? או זה לא קריטי ? האם קיים חלון הזדמניות או שזה לא נכון?
האם לצרוך בין האנאירובי לאירובי בי סי אי אי וגלוטמין ימנע פירוק שריר? והאם לשתות אבקת חלבון לפני האירובי ישפיע על השריפת שומן בהליכון?

אז אחרי כל הדיבורים כאן, בפשטות לא עניתם על השאלה בכלל...

מצד אחד אתם אומרים אפשר לפרוס או שחשוב שהערכים היומיים יהיו כמו שצריך.

אבל מצד שני לא הסברתם, האם לאחר אימון נניח ואכלתי שעה לפני אימון ועשיתי אימון משקולות שעה ואז ישר אירובי חצי שעה, האם צריך לשלב ביניהם חלבון? או זה לא קריטי ? האם קיים חלון הזדמניות או שזה לא נכון?
האם לצרוך בין האנאירובי לאירובי בי סי אי אי וגלוטמין ימנע פירוק שריר? והאם לשתות אבקת חלבון לפני האירובי ישפיע על השריפת שומן בהליכון?

אני בדרך כלל בעד הסקת מסקנות והבנה למה לוקחים מה ולמה.
חלון הזדמנויות= שטויות במיץ עגבניות/גימיק מעולם תוספי התזונה.
שתית חלבון בתזמון זה או אחר לא משפיעה על שריפת שומן.
הייתי משתמש בגלוטמין וBCAA בין האנאירובי לאירובי(עד שהם נגמרים ואז לא קונה שוב כי זה בזבוז כסף) ואחרי האירובי שותה את החלבון

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז בגדול אתה אומר שלתזמון אין פאקטור כאן...
מה לגבי לרוקן מאגרי פחמימות במשקולות ואז לעשות אירובי? אין פאקטור בשריפת שומן?

לפיצול ארוך יש יתרון, למרות שגם אמרתם כאן שאפשר לאכול 3-4 ארוחות ביום וזהו, אבל מצד שני האם להקפיד לאכול כל 3-4 שעות לא יעיל יותר? ולא שומר יותר על מניעת פירוק שריר?

הרוב המוחלט של מה שהגוף שלך ישרוף לא נעשה באימון עצמו בכלל, מטעמי נוחות כדאי לשלב אירובי אחרי אימון משקולות, כדי שהאימון משקולות יעבור כמו שצריך/עם המעט פחמימה שיש בגוף.
לשאלות מעבר: יש בפורטל סדרה בת 3 חלקים שנקראת "מיתוסים באימון אירובי" כל מה שאתה רוצה לדעת קיים שם.

פירוק שריר, כמה שקשה לך לקבל בראש(זה טבעי, החברות תוספי תזונה רוצות שתאמין שאם לא תאכל כל 3 שעות לא תראה תוצאות) תלוי בסך הערכים היומיים, את שלי אמרתי אני אישית ממליץ לאכול 3-4 ארוחות ביום, פירטתי חלק מהיתרונות גם. אם אתה ער 16 שעות זה יוצא ארוחה כל 4.5 שעות

לא מבין את זה, כל אחד אומר משהו אחר, חלק אומרים שלהגיע לערכים בסוף היום
וחלק אומרים שזה חשוב להכניס חלבון לפני האימון.. מה נכון?

והאם יש לזה השפעות אנאבליות\אנטי-קטבוליות?

לא מבין את זה, כל אחד אומר משהו אחר, חלק אומרים שלהגיע לערכים בסוף היום
וחלק אומרים שזה חשוב להכניס חלבון לפני האימון.. מה נכון?

והאם יש לזה השפעות אנאבליות\אנטי-קטבוליות?

לא ברור על מה ההתפלצות, כמו שיש הרבה סוגים של דיאטות לדוג':
פלאו, CBL, קטוג'נית, intermittent fasting או דיאטות VLCD- חלק מהשיטות סותרות אחת את השניה אבל עדיין עובדות, יש כמה המלצות של צריכת חלבון(לפני/אחרי/תוך כדי אימון וכו')

אני תמיד ממליץ לפזר צריכת חלבון על פני היום בצורה ריאלית וממשיך לדבוק בזה.
אם תשתה חלבון לפני אימון ואחרי ובסוף היום הכנסת 90 גרם חלבון כשאתה צריך 140 לא עשית כלום, זה הכוונה בתמונה הגדולה, הערכים הסופיים הרבה יותר קריטיים.
יש הרבה מאמרים שמדברים על סינתזת חלבונים מוגברת ושצריכת חלבון לפני אימון יותר חשובה מאשר אחרי האימון, הבעיה ברוב המאמרים שהם מבוססים על מחקרים לא רציניים/מחקרים שלא עברו/מחקרים על קבוצות מחקר לא רלוונטיות או גרוע מכך מאמרים שלא מבוססים על כלום.

התזמונים האלה של חצי שעה יותר או חצי שעה פחות הם התעסקות בקקי שמגיעה מאתרים שהמטרה שלהם זה לשווק ולמכור מוצרים, בשנות ה50 לא היו קיימים 80% מהכדורים שיש היום/מכונות/"חלונות הזדמנויות"/סטרואידים ואנשים פיתחו גוף והתאמנו.

נערך לאחרונה:
זה חתיכת קשקוש חלון ההזדמנויות הזה . הרי לגוף לוקח זמן לעכל את החלבון . אם כבר עדיף לפני האימון לאכול מה שתוכנן ל"חלון ההזדמנויות" .
טוב שלא אמרו שחלק מההזדמנויות של החלון הזה זה לזכות בלוטו שתמלא בו

פלאו, CBL, קטוג'נית, intermittent fasting או דיאטות VLCD- חלק מהשיטות סותרות אחת את השניה אבל עדיין עובדות, יש כמה המלצות של צריכת חלבון(לפני/אחרי/תוך כדי אימון וכו')

אם תשתה חלבון לפני אימון ואחרי ובסוף היום הכנסת 90 גרם חלבון כשאתה צריך 140 לא עשית כלום, זה הכוונה בתמונה הגדולה, הערכים הסופיים הרבה יותר קריטיים.
יש הרבה מאמרים שמדברים על סינתזת חלבונים מוגברת ושצריכת חלבון לפני אימון יותר חשובה מאשר אחרי האימון, הבעיה ברוב המאמרים שהם מבוססים על מחקרים לא רציניים/מחקרים שלא עברו/מחקרים על קבוצות מחקר לא רלוונטיות או גרוע מכך מאמרים שלא מבוססים על כלום.

התזמונים האלה של חצי שעה יותר או חצי שעה פחות הם התעסקות בקקי שמגיעה מאתרים שהמטרה שלהם זה לשווק ולמכור מוצרים, בשנות ה50 לא היו קיימים 80% מהכדורים שיש היום/מכונות/"חלונות הזדמנויות"/סטרואידים ואנשים פיתחו גוף והתאמנו.
ומה לגבי אימוני בוקר?
לדוגמא, אני קם אחרי השינה (צום של 8-9 שעות), אוכל איזה משהו קל (כלומר לא הרבה חלבון, סתם איזה 2 פרוסות לחם עם משהו בפנים)
והולך להתאמן, ורק אחרי האימון אני מתחיל לאכול את האוכל 'הרציני'.
יש לגבי זה המלצות כלשהן בהתחשב בשעות או בצום שהיה לפני?

אתה קובע כאן עובדות שכל עניין התזמונים של לפני ואחרי הם התעסקות בקקי.אשמח אם תאמר על סמך אילו מחקרים אתה מבסס את העובדות האלו ובשלילת "חלון ההזדמנויות" ?

אתה קובע כאן עובדות שכל עניין התזמונים של לפני ואחרי הם התעסקות בקקי.אשמח אם תאמר על סמך אילו מחקרים אתה מבסס את העובדות האלו ובשלילת "חלון ההזדמנויות" ?

פורסם מחקר לגבי פירוק שריר באדם בריא ומסקנותיו חד משמעיות: גם בצום של יממה שלמה(בלי שום מזון) לא היה פירוק של שריר בגוף למטרת ייצור קטונים(שמטרתם פעילות תקינה של המוח בהיעדר מוחלט של פחמימה בגוף), אני יודע שלמשה יש מחקר שמראה על 40 שעות.
אני לא מכיר ניסוי שבוצע עם 20-30 גרם פחמימה יומיים, אבל אני מניח שהוא היה מוביל למסקנה שניתן להימנע מפירוק שריר לתקופות יותר ארוכות. הגישות המחמירות במחקרים על הרעבה וההשפעות על הגוף מראות שגם 6 שעות לאחר פעילות פיזית, במצב של הרעבה(לא צום) אין שום שריפה עצמית של תאי שריר בגוף.

לאור כל אלה ברור שהחצי שעה לאחר אימון או 42.3 דקות לאחר אימון או כל "חלון" כזה ואחרים הם מגוחכים כי הם נוגדים את עקרונות סינתזת חלבונים/פירוק שריר בגוף האדם, השריר לא "רעב" ישר אחרי אימון ולא יקרה כלום אם תאכל תפוח אחרי אימון, תגיע הביתה ותכניס חלבון כמו בנאדם בניגוד לאנשים שיושבים ואוכלים פחיות טונה בשירותים/לא יכולים לחכות שניה ולשבת לאכול כמו בני אדם.

למשה אולי יש סבלנות להביא מחקרים טובים ספציפיים, אין לי שום רצון להוכיח דברים הגיוניים פיזיולוגית.
יש היום מחקרים שיראו שכדאי לאכול חרא של פרות, הבעיה ש80% מהמחקרים היום לא עומדים בסטנדרטים המקובלים של מחקר(קבוצת מחקר, הנחות מתאימות, סביבה מבוקרת)

- - - עידכון הודעה - - -

עריכה: הנה דוגמה למשקה שמיוצר בהודו משתן של פרות, הוא פורסם עם שלל "מחקרים" בזמנו עם אופציות ריפוי של כמה עשרות מחלות וצורכים אותו בהודו כמות אנשים שעולה על כל האוכלוסיה בישראל:
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/4592608/India-makes-cola-from-cow-urine.html

אנשים צריכים להתחיל להשתמש בראש ולא להסתמך על פרסומות ו"מחקרים"

פורסם מחקר לגבי פירוק שריר באדם בריא ומסקנותיו חד משמעיות: גם בצום של יממה שלמה(בלי שום מזון) לא היה פירוק של שריר בגוף למטרת ייצור קטונים(שמטרתם פעילות תקינה של המוח בהיעדר מוחלט של פחמימה בגוף), אני יודע שלמשה יש מחקר שמראה על 40 שעות.
אני לא מכיר ניסוי שבוצע עם 20-30 גרם פחמימה יומיים, אבל אני מניח שהוא היה מוביל למסקנה שניתן להימנע מפירוק שריר לתקופות יותר ארוכות. הגישות המחמירות במחקרים על הרעבה וההשפעות על הגוף מראות שגם 6 שעות לאחר פעילות פיזית, במצב של הרעבה(לא צום) אין שום שריפה עצמית של תאי שריר בגוף.

לאור כל אלה ברור שהחצי שעה לאחר אימון או 42.3 דקות לאחר אימון או כל "חלון" כזה ואחרים הם מגוחכים כי הם נוגדים את עקרונות סינתזת חלבונים/פירוק שריר בגוף האדם, השריר לא "רעב" ישר אחרי אימון ולא יקרה כלום אם תאכל תפוח אחרי אימון, תגיע הביתה ותכניס חלבון כמו בנאדם בניגוד לאנשים שיושבים ואוכלים פחיות טונה בשירותים/לא יכולים לחכות שניה ולשבת לאכול כמו בני אדם.

למשה אולי יש סבלנות להביא מחקרים טובים ספציפיים, אין לי שום רצון להוכיח דברים הגיוניים פיזיולוגית.
יש היום מחקרים שיראו שכדאי לאכול חרא של פרות, הבעיה ש80% מהמחקרים היום לא עומדים בסטנדרטים המקובלים של מחקר(קבוצת מחקר, הנחות מתאימות, סביבה מבוקרת)

- - - עידכון הודעה - - -

עריכה: הנה דוגמה למשקה שמיוצר בהודו משתן של פרות, הוא פורסם עם שלל "מחקרים" בזמנו עם אופציות ריפוי של כמה עשרות מחלות וצורכים אותו בהודו כמות אנשים שעולה על כל האוכלוסיה בישראל:
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/4592608/India-makes-cola-from-cow-urine.html

אנשים צריכים להתחיל להשתמש בראש ולא להסתמך על פרסומות ו"מחקרים"

מאחר ואני לא חוקר,אני מתבסס על מאמרים/מחקרים שנעשו שאומרים שדווקא חשוב מאוד לאכול בשעה הראשונה של אחרי האימון ועדיף עוד יותר לאכול מיד לאחר האימון.
אני מניח שגם אתה לא חוקר ולכן לשלול את חלון ההזדמנויות מבלי לתת סימוכין לכך,נראה לי קצת לא רציני מאחר ואתה מנהל כאן ויש כאן המון ילדים שצופים בדברים שאתה אומר ומבצעים.סתם לדוגמא מאמר שקראתי היום:
http://www.bodybuilding.com/fun/berardi4.htm

מאחר ואני לא חוקר,אני מתבסס על מאמרים/מחקרים שנעשו שאומרים שדווקא חשוב מאוד לאכול בשעה הראשונה של אחרי האימון ועדיף עוד יותר לאכול מיד לאחר האימון.
אני מניח שגם אתה לא חוקר ולכן לשלול את חלון ההזדמנויות מבלי לתת סימוכין לכך,נראה לי קצת לא רציני מאחר ואתה מנהל כאן ויש כאן המון ילדים שצופים בדברים שאתה אומר ומבצעים.סתם לדוגמא מאמר שקראתי היום:
http://www.bodybuilding.com/fun/berardi4.htm

אני לא חוקר, אני קורא מדי פעם מחקרים, אין לי כל מטרה לבזבז שעות במציאת מחקרים להוכחות, מדובר בפורום מתחילים בתזונה ואימונים לא בפורום מחקרים וחוות דעת(אגב קיים פורום כזה ואתה יכול לקרוא ולעיין בו)
לקחת מחקר תזונתי מאתר שכל המהות והמטרה שלו למכור תוספי תזונה וכמה שיותר= טעות גדולה, הם רוצים שתקנה, ציפית שירשמו אחרת? כל המטרה באתר הזה זה שתקנה מוצרים מהאתר וכמה שיותר.

כל דבר שאתה קונה וצורך תבסס על מחקרים מדעיים/בדיקות נטולות אינטרסים, כמו מחקרים אוניברסיטאיים או מחקרים של ארגוני בריאות.
אתה רוצה שאתן לך "מחקרים" שמראים כמה חיוני לשתות חומצות אמינו? ולשתות BCAA? ועוד ועד? לא נראה לך שיש פה בעיה קטנה להביא "מחקר" שכזה?

הוא רושם שם:"The faster the protein and carbohydrates get to the muscle, the better your chances for muscle building"
הוא לא מזכיר כאן אבקות או משהו כזה אלא אומר תאכל חלבן ופחמימה.יכול להיות שבסופו של דבר הוא מנסה למכור אבל אם תקרא קצת על הבנאדם שכותב את זה,הוא לא איש מכירות,הוא בעל תואר PHD לתזונת ספורט שזה אומר עליו הרבה.

Back
למעלה תחתית