הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אבקת חלבון אחרי אימון אנאירובי ואז אימון אירובי?

הוא רושם שם:"The faster the protein and carbohydrates get to the muscle, the better your chances for muscle building"
הוא לא מזכיר כאן אבקות או משהו כזה אלא אומר תאכל חלבן ופחמימה.יכול להיות שבסופו של דבר הוא מנסה למכור אבל אם תקרא קצת על הבנאדם שכותב את זה,הוא לא איש מכירות,הוא בעל תואר PHD לתזונת ספורט שזה אומר עליו הרבה.

הבחור פה בעל עסק ואתר שמעניק פתרונות אימונים+תזונה בתשלום, כחלק מה"חבילה" נחש מה? הוא מוכר ערמה של תוספי תזונה.
יש עשרות חברות ועסקים כאלה, גם בארץ וגם בעולם, ההבדל היחיד שהוא אדם מלומד לעומת שרלטנים אחרים חסרי מושג בתחום שהם מוכרים ללקוחות.
תוכל למצוא מחקרים באתר הנ"ל גם על כך שמומלץ לשתות חלבון קזאין שנספג לאט לפני שינה למניעת פירוק שריר ולשתות חלבון hydrowhey שנספג מהר מיד לאחר שקמים, בכל פעם יהיה אדם אחר שיפרסם את המאמר.

המשותף לכולם, היא העובדה שהרוב המוחלט של האנשים שכותבים שם מתפרנסים מצריכת תוספי תזונה של הקליינטים שלהם, לא תראה שם מאמרים רציניים ועבודות מחקר של משרדי בריאות(אולי ציטוטים נבחרים שמתאימים)
אני לא אומר שהאתרים האלה רעים, אבל השיווק וההשקעה כ"כ מאסיבית כדי שיקנו את המוצרים וישתמשו בהם כמה שיותר, שלפעמים יצר הסקרנות נשכח/פשוט מקבלים את זה כנכון.

אם השרשור שלי לא משכנע אותך כנראה שאתה תישאר בדעה שלך ואני בשלי, בסופו של יום אם אתה מתקדם באימונים/תזונה וטוב לך תמשיך בשלך ואני בשלי:)

אני מניח שגם לי וגם לך יש אנטרס משותף והוא לעבוד נכון ולהגיע למיקסום היכולת שלנו מבלי לעשות טעויות בדרך.פה אני מניח שלא מדובר בטעות קריטית בין אם תאכל מיד לאחר האימון ובין אם תאכל שעה אחרי האימון ,פשוט לא פעם נתקלתי במושג חלון ההזדמנויות גם באתר הזה אם אינני טועה ורציתי לדעת למה אתה שולל אותו לחלוטין,זה הכל.

אני מניח שגם לי וגם לך יש אנטרס משותף והוא לעבוד נכון ולהגיע למיקסום היכולת שלנו מבלי לעשות טעויות בדרך.פה אני מניח שלא מדובר בטעות קריטית בין אם תאכל מיד לאחר האימון ובין אם תאכל שעה אחרי האימון ,פשוט לא פעם נתקלתי במושג חלון ההזדמנויות גם באתר הזה אם אינני טועה ורציתי לדעת למה אתה שולל אותו לחלוטין,זה הכל.

אני מסכים לחלוטין, זו המטרה לכולנו. חלון הזדמנויות הוא הטענה הכי פשוטה לאנשי מכירות של חלבון. פעמים רבות הוא נהיה הנושא המרכזי.

אני לא שולל לחלוטין כלום ואישית משתמש גם בחלבון, אבל אני מנסה לשנות תפיסה למתאמנים מתחילים להסתכל על המאקרו, אם שתית חלבון אחרי אימון אבל בסוף היום לא אכלת את החלבון שאתה צריך לא עשינו כלום.
לעומת זאת אם אכלת את הכמות היומית המומלצת ואכלת שעה אחרי אימון ולא 20 דקות אחרי, לא קרה כלום.
זו הייתה הכוונה שלי ב"התעסקות בקקי", הרבה אנשים מסתכלים ב3 שעות סביב האימון כאילו זה זמן קודש כשלמעשה הזמן מסביב לאימון, ה24-48 שעות מסביב הם קריטיים באותה מידה או הרבה יותר.

ברגע שיהיה לי פנאי אכנס לעובי הקורה אחת ולתמיד ואנסה להביא פה מחקרים חד משמעיים לגבי צריכת חלבון אחרי אימון

Nutrient timing revisited: is there a post-exercise anabolic window? / Alan Albert Aragon and Brad Jon Schoenfeld

אין כמו אראגון 😃
פורסם יחסית לא מזמן (סוף ינואר 2013), ממליץ לקרוא את הכול ולא רק את ה-Practical Applications.

נ.ב: אל תסתמך על שום דבר שאתה קורא באתר שציינת.

Back
למעלה תחתית