הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מים בברך

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
היי,
יש לי מים בברך (בדקתי מה יש לי ויש לי בדיוק אותם תסמינים- נפיחות, כאבים וקושי לישר ולכופף את הרגל [הכאבים באים עם הכיפוף והיישור]).
בסקוואטים יש חזרות שזה כואב ויש כאלה שלא, תלוי כמה אני מצליח עם הטכניקה.
דדליפט לא מורגש בכלל.
בינתיים אני מצמיד בקבוק 500 מ"ל קפוא (עם קרח בפנים, הקפאתי את המים) לברך למשך 20 דקות כל שעתיים, נראה שזה עוזר לנפיחות, לא יכול להגיד בנוגע לכאבים.
עד שאני אגיע לאורטופד, אפשר לדעת אם מותר לעשות סקוואטים? דדליפט?
כמה זמן לוקח לזה לעבור?
אשמח לעזרה.

אני לא יודע להגיד לך לגבי הבעיה אבל תקשיב לגוף שלך, אם כואב לך תפסיק.
בכל מקרה חכה לעוד תגובות.

היי,
יש לי מים בברך (בדקתי מה יש לי ויש לי בדיוק אותם תסמינים- נפיחות, כאבים וקושי לישר ולכופף את הרגל [הכאבים באים עם הכיפוף והיישור]).
בסקוואטים יש חזרות שזה כואב ויש כאלה שלא, תלוי כמה אני מצליח עם הטכניקה.
דדליפט לא מורגש בכלל.
בינתיים אני מצמיד בקבוק 500 מ"ל קפוא (עם קרח בפנים, הקפאתי את המים) לברך למשך 20 דקות כל שעתיים, נראה שזה עוזר לנפיחות, לא יכול להגיד בנוגע לכאבים.
עד שאני אגיע לאורטופד, אפשר לדעת אם מותר לעשות סקוואטים? דדליפט?
כמה זמן לוקח לזה לעבור?
אשמח לעזרה.

אין דבר כזה "מים בברך".
מדובר לרוב על שני מקרים :
1. יצירת יתר של נוזל סינוביאלי (נוזל תוך מפרקי) שבדרך כלל נובע ממחלות כרוניות כגון אוסטיארתריטיס , גאוט , ראומטואיד ארתריטיס וכו' או ממצבים של שימוש יתר חריג במפרק (טרק ארוך אחרי שלא הלכת הרבה זמן לדוג) או פציעה שגרמה לנזק מפרקי (טראומה כלשהי למיניסקוס/ACL למשל).
2. נפיחות כתוצאה של פגיעה במבנים חוץ מפרקיים (רצועות / בורסות ) הן כתוצאה משימוש יתר והן כתוצאה מטראומה.

מקרים נוספים ויותר חמורים כוללים זיהומים או גידולים.
במידה ואתה בחור צעיר בלי רקע של מחלות מפרקים במשפחה , ואין אדמומיות וחום בברך , אתה יכול להתחיל עם להניח קרח עטוף במגבת / בקבוק ל 15 דק' כמה פעמים ביום על האזור.
כמובן שכדאי לגשת לאורטופד לשלול בעיות אחרות. במידה והוא יחשוד במשהו שהוא מעבר לשימוש יתר במפרק , יתכן והוא יצטרך לשאוב לך קצת נוזל על מנת לבדוק אותו.

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה "מים בברך".
מדובר לרוב על שני מקרים :
1. יצירת יתר של נוזל סינוביאלי (נוזל תוך מפרקי) שבדרך כלל נובע ממחלות כרוניות כגון אוסטיארתריטיס , גאוט , ראומטואיד ארתריטיס וכו' או ממצבים של שימוש יתר חריג במפרק (טרק ארוך אחרי שלא הלכת הרבה זמן לדוג) או פציעה שגרמה לנזק מפרקי (טראומה כלשהי למיניסקוס/ACL למשל).
2. נפיחות כתוצאה של פגיעה במבנים חוץ מפרקיים (רצועות / בורסות ) הן כתוצאה משימוש יתר והן כתוצאה מטראומה.

מקרים נוספים ויותר חמורים כוללים זיהומים או גידולים.
במידה ואתה בחור צעיר בלי רקע של מחלות מפרקים במשפחה , ואין אדמומיות וחום בברך , אתה יכול להתחיל עם להניח קרח עטוף במגבת / בקבוק ל 15 דק' כמה פעמים ביום על האזור.
כמובן שכדאי לגשת לאורטופד לשלול בעיות אחרות. במידה והוא יחשוד במשהו שהוא מעבר לשימוש יתר במפרק , יתכן והוא יצטרך לשאוב לך קצת נוזל על מנת לבדוק אותו.
אין לי רקע של מחלות.
אין לי אדמומיות.
הברך הפגועה טיפה יותר חמה מהבריאה, אבל לא בהרבה.
אני בן 14.5.
אני מניח ל-20 דקות כל שעתיים פחות או יותר קרח בבקבוק על אמצע הברך.
תוך כמה זמן לדעתך אוכל לחזור לתפקד עם סקוואטים?
יש לציין שמיד בסיום ה-20 דקות עם הקרח הברך הרבה יותר טובה, אבל אחרי 20 דקות בערך היא נראית שוב נפוחה.
אגב, דדליפט לא כואב, אז אני מניח שאפשר לבצע אותו, נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית