הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תקיעה בחיטוב, תפריט חדש עזרה

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
שלום, אני דיי הרבה זמן בחיטוב, בזמן האחרון הייתי גם פצוע אז לא ירדתי במשקל.
בחודשיים האחרונים חזרתי לאימונים מלאים וריצות וירדתי מ 93 קילו ל 89/88.6 זה משתנה כל הזמן.
אני כבר שבועיים שלוש תקוע (ירדתי אולי 200-300 גרם בשבועיים) והחלטתי לבדוק את התפריט שלי.

נתונים: גיל 22.5, גובה 1.82, משקל: כרגע 89 בערך. אחוז שומן: בערך 16.

הrmr שלי לפי הפורטל הוא 2300. (אני לא כ"כ פעיל בעבודה, לרוב נוהג ברכב).

ביום של אימון אני שורף נניח 150 קלוריות על האימון ועוד 700 קלוריות על האירובי.

אז ביום מנוחה אני שורף 2300 קלוריות וביום של אימון וריצה אני שורף 3150.

יש לי אפליקצייה בפלאפון ולפיה קבעתי שהתפריט שלי יורכב מ 1850 קלוריות ביום של מנוחה, וביום של אימון אני אשלים את הקלוריות ששרפתי באימון ובאירובי ככה שאני אהיה כל יום במינוס קלורי של 450-500 בערך.

אני משתדל לאכול ביום מנוחה לפי: 175 גרם חלבון, 70 גרם שומן וכל השאר פחמימות, שזה בערך 130 גרם ורובם הגדול מגיע מירקות. ביום של אימון אני אוסיף קלוריות לתפריט (לא כ"כ משנה מה)

מה אתם אומרים?
אני רוצה לרדת ל80 קילו.

• פותח/ת השרשור
עזרה מישהו?

מזכיר אותי אבל אני ברצף טוב מ96 (עכשיו 88),
אני בגירעון של 700-800, ממליץ לך להעלות טיפה את הגירעון.
ולך על אימוני HIIT (אם אתה לא עובד על אינטרוליום כרגע)

• פותח/ת השרשור
מזכיר אותי אבל אני ברצף טוב מ96 (עכשיו 88),
אני בגירעון של 700-800, ממליץ לך להעלות טיפה את הגירעון.
ולך על אימוני HIIT (אם אתה לא עובד על אינטרוליום כרגע)

יש לי כאבי גב, עד לפני חודשיים בערך לא רצתי בכלל, אני התחלתי לרוץ בקצב 10 קמ"ש ולאט לאט עליתי לקצב 11 קמ"ש ואני מעלה לאט לאט את הזמן ריצה.
לצערי אני לא יכול לקפוץ במהירויות(ניסיתי), או לשנות את הריצה כי זה לא טוב לי לגב.
אני רץ כרגע 32 דקות קצב 11, זה כמעט 6 ק"מ, ואני מסיים בדופק 162 (שזה בשבילי 82% מהדופק המקסימלי) ככה שמבחינת האירובי אני לא רוצה ולא חושב שאני מסוגל לעבור לריצה כזאת.

מה שאני צריך זה לדעת זה אם לקחת תפריט אחד קבוע ולהיות ביום מנוחה על גירעון X וביום אימון להיות בגירעון של X+850
לדוגמא: בימים של אימון- יום ראשון,שלישי וחמישי: להיות בגירעון של 1150 קלוריות ובשאר הימים להיות בגירעון של 300.

או שאני אעשה תפריט ליום מנוחה, ואוסיף קצת אוכל ביום של האימון ואקבע גירעון קלורי קבוע בשני הימים(זאת אומרת לאכול כ850 קלוריות יותר מיום של האימון מאשר ביום של המנוחה.)
לדוגמא:בימים של אימון- יום ראשון,שלישי וחמישי: לאכול בתפריט 2650 קלוריות ולהיות במינוס קלורי של 500, ובשאר הימים לאכול 1800 קלוריות וגם כן להיות באותו גירעון של 500 קלוריות.

נערך לאחרונה:
אני לא קראתי בשום מקום משהו שיבסס את הטענה שלי אבל אני ממליץ להישאר על X גם ביום של אימון, כלומר גירעון של 500 רגיל, גירעון של 1000(נגיד) ביום אימון.
כי בוא נודה, כולנו גונבים ופה ושם פרי והגירעון הופך מ500 ל...(אישית, אני בחיטוב שלושה שבועות ואני עושה לפי הנ"ל וירדתי 6+- קילו ולא ירדתי במשקלים)

כדי לרדת בצורה אפקטיבית מומלץ לשלב אימוני אירובי בעצימות גבוהה ולא להסתמך רק על אימונים בעצימות נמוכה-בינונית כל הזמן, אני אישית הייתי ממליץ לעשות אימון מטקון של 20-25 דקות בתור אחלה תוספת.
ממליץ לקרוא את המאמר "מיתוסים באימון אירובי" בפורטל חלק א' וחלק ג'.

אין סיבה שתתקע כ"כ מהר, מתי הייתה הפעם האחרונה שעשית שבוע נייטרלי/צריכה קצת יותר גבוהה מעכשיו?
איך נראים האימוני כח שלך?

הבעיה העיקרית שלך זה שאתה משלים קלוריות ביום אימון. תשאר על 1850 לאורך כל השבוע ואתה תראה כבר את המשקל מתחיל לרדת. כל מה שצריך לעשות זה להגדיל את הגירעון.

• פותח/ת השרשור
כדי לרדת בצורה אפקטיבית מומלץ לשלב אימוני אירובי בעצימות גבוהה ולא להסתמך רק על אימונים בעצימות נמוכה-בינונית כל הזמן, אני אישית הייתי ממליץ לעשות אימון מטקון של 20-25 דקות בתור אחלה תוספת.
ממליץ לקרוא את המאמר "מיתוסים באימון אירובי" בפורטל חלק א' וחלק ג'.

אין סיבה שתתקע כ"כ מהר, מתי הייתה הפעם האחרונה שעשית שבוע נייטרלי/צריכה קצת יותר גבוהה מעכשיו?
איך נראים האימוני כח שלך?
אני עם הפלאפון, חיפשתי ולא מצאתי מה זה אימון מטקון.
ובלי קשר אני סוחב פציעה ומתאושש ממנה ככה שגם אירובי עצים במיוחד כמו אינטרוולים לא מתאים לי כרגע כדי לא לפגוע בהתאוששות של הגב שלי.
אם תקרא את התגובה הקודמת שלי תראה שאני לאט לאט מעלה את האירובי ואני רץ על דופק גבוה יחסית.

אני מתאמן לינארית עם פרונט סקוואט או סקוואט קל ובמקום הדדליפט אני עושה מתח. זה בגלל הכאבי גב שיש לי.

ועד לפני חודשיים כשלא רצתי הייתי על ניטרלי.

מבחינת התזונה מה אתה מציע לי? גירעון קלורי קבוע? או תפריט קבוע עם כמה ימים של גרעון קטן וכמה ימים של גירעון גדול?
הבעיה העיקרית שלך זה שאתה משלים קלוריות ביום אימון. תשאר על 1850 לאורך כל השבוע ואתה תראה כבר את המשקל מתחיל לרדת. כל מה שצריך לעשות זה להגדיל את הגירעון.
קודם כל תודה שהגבת לי על האשכול.
אין בעיה ביום של אימון להיות בגירעון קלורי של 1300?

יש סיכוי כזה שהוא המליץ לך ללכת ל"אימון מטקות ?! לזה הוא התכוון?

Back
למעלה תחתית