הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתחיל

• פותח/ת השרשור MMB
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

MMB

משתמש מתחיל
67
0
נק' מוניטין:
0
67
0
אני מתאמן כבר תקופת זמן ארוכה, עשיתי SS והגעתי ל100 סקוואט, 120 דדליפט ו90 בנץ'. אחרי שעשיתי הפסקה באימוני הכוח התחלתי לפני חודש לעשות 5X5 והמשקלים שלי הם 70 סקוואט, 70 בנץ' ו80 דדליפט.

א. האם אני נחשב מתחיל?
ב. האם כל פעם שאני אפסיק לעבוד על הכוח המקלים שלי ירדו הרבה?
ג. מה אתם ממליצים לי לעשות בתקופה הקרובה? לעשות שוב SS?

תודה רבה!

1. כן.
2. אינדיוידואלי, בכל מקרה לוקח יותר זמן לאבד כוח ביחס לסיבולת. ואחרי שכבר התחזקת, אתה תמיד תהיה יותר חזק ממה שהיית אם לא היית מתאמן כוח אף פעם.
3. שוב SS.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אבל אני לא חושב שאני אצליח להעלות משקל מאימון לאימון.

כבר עשית את זה עד סקוואט של 100 קילו. למה שב70 אתה לא תוכל לעשות את זה שוב?
אגב, גם ב100 SS עדיין רלוונטית. וגם דיי הרבה אחרי (אינדיוידואלי מן הסתם).

• פותח/ת השרשור
כי מאז עברה שנה שבה התאמנתי וראיתי שקצב העלאת המשקלים שלי קטן, בגלל זה אני עושה עכשיו 5X5.
אתה מחשיב מישהו כמתחיל רק לפי משקלי העבודה שלו?

כי מאז עברה שנה שבה התאמנתי וראיתי שקצב העלאת המשקלים שלי קטן, בגלל זה אני עושה עכשיו 5X5.
אתה מחשיב מישהו כמתחיל רק לפי משקלי העבודה שלו?
לא הבנתי, הסקוואט שלך ירד ב30 קילו ואתה אומר שקצב העלאת המשקלים שלך קטן? כלומר, שהתחלת להתקדם יותר לאט? אתה לא שם לב ש70 קילו הם פחות מ100 קילו, כלומר נחלשת במהלך השנה הזאת?
וברמה כזאת להחלש זה אומר באופן חד משמעי שעשית הרבה דברים לא נכונים.
מתאמן מתחיל, בהגדרה, זה מתאמן שיכול להתקדם ליניארית, כלומר ללא פריודיזציה - מאימון לאימון או בשלבים טיפה יותר מאוחרים פעמיים בשבוע במקום שלוש. יש אנשים שהם מתאמנים מתחילים עם סקוואט של 140 קילו, ויש אנשים שהם מתאמנים מתחילים עם סקוואט של 70 קילו. אתה שייך לקבוצה השנייה. ואין עם זה שום בעייה, הלוואי שגם אני הייתי יכול להתקדם כרגע מאימון לאימון.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אני מתאמן מתחיל לפי ההגדרה, אבל למרות שמשקלי העבודה שלי ירדו במהלך השנה הזו אני כבר לא מסוגל להתקדם בצורה לינארית מאימון לאימון, אלא כמו שציינת "בשלב טיפה יותר מאוחר", אני מצליח להעלות משקלים אחת לשבוע בערך. SS דוגלת בהעלאת משקלים בצורה לינארית מאימון לאימון, אז מה אני יכול לעשות כדי להתאים את זה לי?

נערך לאחרונה:
עם המשקלים האלה לא צריכה להיות לך בעיה להתקדם מאימון לאימון, אלא אם כן הטכניקה פח זבל, אתה בצום ו/או ישן שעה בלילה.
אם ההתאוששות בעייתית בגלל אילוצי עבודה/לימודים/בחורה/whatever, תעשה תכנית עםן התקדמות שבועית כמו הליניארית של ביל סטאר.

• פותח/ת השרשור
סבבה, זה מה שאני כבר עושה במשך חודש.
לBeast, לא יכול להיות שאני מתאמן שכבר לא מתחיל אבל פשוט עובד עם משקלי עבודה נמוכים( בגלל סיבות כאלה ואחרות)? בהתחלה טענת שאני מתחיל בגלל משקלי העבודה שלי ואחר כך אמרת שמתחיל הוא מישהו שיכול לעלות בצורה לינארית, אז לא יכול להיות שאני עובד משקלי עבודה נמוכים ולא יכול לעלות בצורה לינארית?

ועוד דבר, באילו משקלי עבודה אני אוכל לומר שהמשקלים שלי מספיק גבוהים כדי שהעלאת משקל מאימון לאימון לא אמורה להיות אפשרית?

סבבה, זה מה שאני כבר עושה במשך חודש.
לBeast, לא יכול להיות שאני מתאמן שכבר לא מתחיל אבל פשוט עובד עם משקלי עבודה נמוכים( בגלל סיבות כאלה ואחרות)? בהתחלה טענת שאני מתחיל בגלל משקלי העבודה שלי ואחר כך אמרת שמתחיל הוא מישהו שיכול לעלות בצורה לינארית, אז לא יכול להיות שאני עובד משקלי עבודה נמוכים ולא יכול לעלות בצורה לינארית?

ועוד דבר, באילו משקלי עבודה אני אוכל לומר שהמשקלים שלי מספיק גבוהים כדי שהעלאת משקל מאימון לאימון לא אמורה להיות אפשרית?
מתי אמרתי שאתה מתאמן מתחיל בגלל המשקלים?
זה לא נקבע לפי משקלי העבודה, אבל כשהסקוואט הוא 70 קילו בהנחה ואין משהו חריג (למשל שאתה בן 80) אז אתה מתאמן מתחיל.
אתה כבר התקדמת ליניארית עד סקוואט של 100 קילו, ועכשיו אתה ב70 קילו. אתה יכול לעשות את הדרך הזו שוב (שוב, בהנחה שאין משהו חריג שמונע ממך)

ותפסיק לסרב להבין. אין משקל שהוא "מספיק גבוה" בשביל שהעלאת משקל לא אמורה להיות אפשרית. סליחה, בעצם יש. ב400 קילו, אף אחד לא מתקדם ליניארית. גם ב300. עוזר לך?
זה אינדיוידואלי, וכמו שכבר אמרתי - יש כאלה שמתקדמים מאימון לאימון ב140 קילו, ויש כאלה שב70. אתה חלק מהקבוצה השנייה.

• פותח/ת השרשור
עם המשקלים האלה לא צריכה להיות לך בעיה להתקדם מאימון לאימון, אלא אם כן הטכניקה פח זבל, אתה בצום ו/או ישן שעה בלילה.
אם ההתאוששות בעייתית בגלל אילוצי עבודה/לימודים/בחורה/whatever, תעשה תכנית עםן התקדמות שבועית כמו הליניארית של ביל סטאר.

החלק האחרון של ההודעה שלי היה מכוון לStardust ולא לBeast, שמהתגובה שלו משתמע שיש משקלים שבהם כן מצופה לעלות בצורה לינארית ויש כאלה שלא. אני לא מסרב להבין, אתם פשוט סותרים אחד את השני. וBeast, באיזה שלב אני אוכל לדעת שאני מתאמן מתקדם, שהעלייה הלינארית שלי היא כבר קטועה או ארוכה מדי בשביל מתחיל? איך אתה מגדיר את עצמך ולמה?

החלק האחרון של ההודעה שלי היה מכוון לStardust ולא לBeast, שמהתגובה שלו משתמע שיש משקלים שבהם כן מצופה לעלות בצורה לינארית ויש כאלה שלא. אני לא מסרב להבין, אתם פשוט סותרים אחד את השני. וBeast, באיזה שלב אני אוכל לדעת שאני מתאמן מתקדם, שהעלייה הלינארית שלי היא כבר קטועה או ארוכה מדי בשביל מתחיל? איך אתה מגדיר את עצמך ולמה?
יש בינינו חילוקי דעות בהרבה דברים, אבל לא בזה. דווקא פה אנחנו ממש לא סותרים אחד את השני. מתאמן יכול גם לא להיות מתחיל כשהסקוואט שלו 70 קילו, אבל הרבה יותר סביר שהוא כן. הוא הניח את זה, וזה לגיטימי לחלוטין.
כשתהיה מתאמן מתקדם, אתה תדע. בשביל זה אתה צריך לעבור את המתאמן הבינוני. איך יודעים שאתה כבר לא מתאמן מתחיל? כי אתה כבר לא יכול להתקדם ליניארית. זה לא תאריך גורלי שנקבע בשמים, זה מצב שאתה שם לב לקיומו.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לפרט יותר מ"אתה תדע" כדי באמת לעזור לי?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית