הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג Starting Strength

• פותח/ת השרשור Rhino
  • פורסם בתאריך
אם אני אעשה עוד 2 סטים של 3-4 חזרות, במקום פחות משקל ו 5 חזרות, זה יהיה יותר אפקטיבי?

גם אם תעשה שתי סטים של 2 ו-1 זה יותר טוב כי זה משקל שונה וזה סוג של PR מבחינתך
ולא פעם או פעמיים קרה לכל אחד שסט ראשון הצליח 2-4 חזרות ואז פתאום עשה 2X5 או 1X5 ואז עוד כשל...

• פותח/ת השרשור
גם אם תעשה שתי סטים של 2 ו-1 זה יותר טוב כי זה משקל שונה וזה סוג של PR מבחינתך
ולא פעם או פעמיים קרה לכל אחד שסט ראשון הצליח 2-4 חזרות ואז פתאום עשה 2X5 או 1X5 ואז עוד כשל...
סבבה, פעם הבאה אני אעשה את זה.
אם גם באימון הבא שלי אני אכשל בסקוואט, באימון אחרי זה לעשות ריסט?

יש לך 3 ניסיונות [אימונים] להצליח את אותו המשקל, רק אם אז עדיין נכשלת אז כבר צריך לבדוק מהו הגורם הבעייתי ולשקול ריסט.

• פותח/ת השרשור
יום שני יהיה היום האחרון, ואז נראה.
לדעתכם להוסיף תרגיל עזר לידיים יעזור להעלות את הבנץ' או המתח, או רק יהרוס?

יום שני יהיה היום האחרון, ואז נראה.
לדעתכם להוסיף תרגיל עזר לידיים יעזור להעלות את הבנץ' או המתח, או רק יהרוס?

לא יעזור אבל אם זה בסוף שבוע ואיזה 2-3 סטים של כפיפות זה לא יפריע גם..

אצלי זה ההפך, אצלי אני יכול להעמיס הרבה יותר על היד האחורית והלחיצות לא יפגעו, לעומת זאת כמה סטים של יד קידמית ונדפק לי המתח.

אצלי זה ההפך, אצלי אני יכול להעמיס הרבה יותר על היד האחורית והלחיצות לא יפגעו, לעומת זאת כמה סטים של יד קידמית ונדפק לי המתח.

אני גרוע במתח
כרגע אני עושה את ה-SS של הNOVICE ויש שם מתח פעמיים בשבוע 😵
אצלי אם אני שם פשיטות מרפקים / קיק באק אני לא יכול ללחוץ כתפיים טוב, (נכשל במשקלים מצחיקים וקרתה לי פדיחה בגלל זה באתי למישהו שעשה חתירה ורציתי להיכנס איתו כי הוא היה בראק היחיד והייתי צריך ללחוץ 52.5 ואז נכשלתי בחזרה ראשונה כששבוע קודם עשיתי 50 ל-7 מלאים )

• פותח/ת השרשור
שמעתי שיש אנשים שלעבוד קצת על יד אחורית עוזר להם בלחיצות.. אז אני מניח שהדרך היחידה לברר אם אני אחד מהם היא לנסות.

אני גרוע במתח
כרגע אני עושה את ה-SS של הNOVICE ויש שם מתח פעמיים בשבוע 😵
אצלי אם אני שם פשיטות מרפקים / קיק באק אני לא יכול ללחוץ כתפיים טוב, (נכשל במשקלים מצחיקים וקרתה לי פדיחה בגלל זה באתי למישהו שעשה חתירה ורציתי להיכנס איתו כי הוא היה בראק היחיד והייתי צריך ללחוץ 52.5 ואז נכשלתי בחזרה ראשונה כששבוע קודם עשיתי 50 ל-7 מלאים )
אני מבין שגרוע = לא מצליח חזרה אחת, נכון? או שאפילו מצליח 2-3 ולא יותר?
אם זה ככה אני יכול לעזור לך.
שמעתי שיש אנשים שלעבוד קצת על יד אחורית עוזר להם בלחיצות.. אז אני מניח שהדרך היחידה לברר אם אני אחד מהם היא לנסות.
לא. אין לך טעם.
בינתיים אתה במשקלים אפסיים בלחיצות, אז אין שום טעם בתרגילי עזר.
לפני 65-70 בבנץ' ו-45-50 בפרס אני לא רואה שום סיבה לנסות להוסיף תרגילי עזר, וגם שם רק אם אין ברירה, למרות שאתה ככול הנראה תשרוד עד 55-60 בפרס ו-70-75 בלי תרגילי עזר לטרייספס.

• פותח/ת השרשור
אימון A מאתמול. ביומיים שלפני האימון ממש לא השקעתי בתזונה כי בקושי יצא לי להיות בבית לצערי.. ולכן אני מבין את התקיעה בסקוואט
סקוואט 65 ק''ג 1x5, 2x3, אימון הבא מוריד ל 60
בנץ' 45 ק''ג 3x5 דדליפט 77.5 ק''ג 1x5.. שוקל לקחת חגורת גב לתרגיל הזה.. כדאי?
ועוד שאלה.. שבוע הבא אני כנראה אצטרך להתאמן ביום ראשון ולא שני.. מה שאומר שבמקום לנוח יומיים אני אנוח יום אחד.. זה משמעותי? להתקדם עם פחות משקל בגלל שאני נח פחות?

- - - עידכון הודעה - - -

אימון B
סקואט 60 ק''ג 3x5
פרס 27.5 ק''ג 3x5
מתח רחב - החלטתי להפסיק עם משקל עליי ולעשות בלי עד שאני נותן 3 סטים 15 חזרות. 2x8, 1x6

נערך לאחרונה:
של איזה תרגיל?
פרסמתי את הדדליפט שלי מלפני שני אימוני A בקטגוריית 'אימונים' בפורום

אם הסקוואט שלך נתקע בשלב הזה, הסיבה היא אחת משלוש:
1. אתה לא בריא.
2. אתה לא אוכל מספיק.
3. הטכניקה שלך גרועה.

העובדה היא שנתקעת ולכן כדאי שתעלה סרטונים כדי שתוכל לוודא מה מצבך ברמה הטכנית.

• פותח/ת השרשור
אם הסקוואט שלך נתקע בשלב הזה, הסיבה היא אחת משלוש:
1. אתה לא בריא.
2. אתה לא אוכל מספיק.
3. הטכניקה שלך גרועה.

העובדה היא שנתקעת ולכן כדאי שתעלה סרטונים כדי שתוכל לוודא מה מצבך ברמה הטכנית.
אני אוכל באיזור ה 2000-2500 קלוריות ביום, 120-140 גר' חלבון
שמתי לב שהברכיים שלי קצת גולשות בסקוואט, אני אעלה סרטון באימונים הקרובים
אם אתה כבר כאן, עוד שאלה
כדאי לי להתחיל להשתמש בחגורת גב? ואם כן, באיזו?

אני אוכל באיזור ה 2000-2500 קלוריות ביום, 120-140 גר' חלבון
שמתי לב שהברכיים שלי קצת גולשות בסקוואט, אני אעלה סרטון באימונים הקרובים
אם אתה כבר כאן, עוד שאלה
כדאי לי להתחיל להשתמש בחגורת גב? ואם כן, באיזו?

לא יודע כמה אתה שוקל, אבל 2500 קלוריות זה לא הרבה. אתה אמנם עוד לא בשלב של לפרק 3500-4000 קלוריות ביום, אבל 2500 לא נשמע מספיק. הדברים נכונים ביתר שאת נוכח הגובה שלך - 1.83 (אני מניח שאתה אפילו לא קרוב להיות 85 קילו).

חגורה לא רלבנטית עד 2 פלטות (אם לא יותר). הדרך להקל על ההתקדמות שלך כרגע אינה קשורה לציוד כרגע (אולי זוג נעליים), אלא אך ורק בתיקון הטכניקה והגעה לרמה טובה של כל אחת מההרמות.

• פותח/ת השרשור
לא יודע כמה אתה שוקל, אבל 2500 קלוריות זה לא הרבה. אתה אמנם עוד לא בשלב של לפרק 3500-4000 קלוריות ביום, אבל 2500 לא נשמע מספיק. הדברים נכונים ביתר שאת נוכח הגובה שלך - 1.83 (אני מניח שאתה אפילו לא קרוב להיות 85 קילו).

חגורה לא רלבנטית עד 2 פלטות (אם לא יותר). הדרך להקל על ההתקדמות שלך כרגע אינה קשורה לציוד כרגע (אולי זוג נעליים), אלא אך ורק בתיקון הטכניקה והגעה לרמה טובה של כל אחת מההרמות.
שוקל 66
ויש לי נעליי ריצה של asics, על איזה נעליים אתה ממליץ?

שוקל 66
ויש לי נעליי ריצה של asics, על איזה נעליים אתה ממליץ?

רק לא נעלי ריצה.
לכל ספורט יש את הדרישות שלו. לריצה אתה צריך שיכוך של מהמורות וקשקושים ולכן אתה צריך בלימה של זעזועים ו"ניתוק" של המגע והחיכוך עם הרצפה הקשה.
במשקולות המצב הפוך. אתה צריך להיות יציב ככל האפשר ולא רוצה משטח רך בינך לבין הרצפה. לכן, ההמלצה היא על נעלי הרמת משקולות (בהן קיים גם עקב מוגבה שיכול לסייע באספקטים אחרים), או נעלי אולסטאר שהן בעלות סוליה קשה ושטוחה.
אישית יש לי נעליים של VS Athletics, אבל כל נעל הרמת משקולות תהיה טובה (אם תריץ חיפוש בפורום תמצא כמה וכמה המלצות על דגמים). לחילופין, ובשלב ראשון, אתה יכול לחפש נעלי אולסטאר. לא קשה למצוא זוג אולסטאר בעלות של 120-180 שקל וההבדל באימון יהיה משמעותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית