הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זה משנה אם אני ישן ת 8 שעות בלילה או ביום ?

Harl3mShake

משתמש פעיל
610
8
נק' מוניטין:
24
610
8
בזמן האחרון יוצא לי לישון יותר מאוחר ושמתי לב שאם אני ישן מ 3 עד 11 או 4 עד 12 אני מרגיש עייף לעומת אם אני ישן מ 11 עד 7 , למה זה ככה ?

אתה טועה,משנה מאוד.שנת לילה לעולם תהיה אפקטיבית יותר משנת יום.
ציטוט מסטארמד:
שינה מספקת חשובה במיוחד (אך לא רק) לעוסקים בספורט באופן מקצועי. חובה על המאמנים להקפיד על מספר דברים. ראשית, עיתוי השינה חשוב מאוד. שינה בבוקר יעילה הרבה פחות משנת לילה. ספורטאי שמבלה עד שלוש לפנות בוקר וישן עד 11 בבוקר, לא משיג אפקט זהה למי שישן שמונה שעות מ-11 בלילה עד 7 בבוקר. טמפרטורת הגוף מגיעה לשיא בשעות 17-16 אחר הצהריים, ואילו שפל טמפרטורת הגוף מתרחש בשליש האחרון של הלילה. קשה להגיע לביצועי שיא בבוקר, שכן הגוף "מתוכנת" להגיע לשיאו אחר-הצהריים. שנית, על הספורטאי לזכות במכסה מספקת של שעות שינה. לבסוף, חשוב כי השינה לא תתרחש מיד אחרי הפעילות הגופנית, שכן במצב זה עלולות להופיע בעיות שינה. במקרה שבו לא היתה שינה טובה בלילה (כפי שקורה לעתים קרובות לפני תחרות), אין טעם להמשיך לישון ביום. יש לקום בשעה הרגילה, ואם אפשר - לנסות לישון קצת בצהריים.

הבחור האקראי צודק, אביעד (מנהל פורום חומרים) רשם את זה כבר באחד מהפוסטים שלו פה.

קשה להריץ חיפוש? זה כבר כמו לטחון מים.

"השעון הביולוגי המרכזי של האורגניזם מתבסס במקרים רבים על המקצב הצירקדי, מקצב שפועל במחזוריות של כ-24 שעות ונועד להתאים את פעילותו של היצור להשפעתה המשתנה של השמש לאורך היממה." - ויקיפדיה (שעון ביולוגי)

במילים אחרות, אתה פועל יותר טוב בזמן שיש שמש בגלל זה הגוף שלך רגיל משנים של אבולוציה לישון כשאין שמש.

Back
למעלה תחתית