הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון התרגילים (של) הכי מטומטמים

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
מה התרגילים הכי מטומטמים שראיתם מישהו עושה?
אצלנו יש מישהו שעובד על האמות בספה של הבנץ' - עומד עם הגב למוט ומרים אותו, לזכותו יאמר שיש לו יד 50
השני עובד חצאים בבנץ' בגלל שיש לו כאבים בכתף ואח"כ עובד עם כבל שהוא מחזיק בשאקל כדי לחזק את הכתף האחורית!

אגרופים עם משקולות זה לא תרגיל מטומטם, זה כדי לשפר את מהירות האגרוף.
זו סתם דעה של אנשים שנכשלו בלהבין איך דברים עובדים
כוח זו הסתגלות כללית, לא ספציפית. אם כבר אז התרגיל הזה יכול להיות איכשהו טוב בשביל לשמור על הידיים למעלה. כוח המשיכה עובד אך ורק למטה, והמשקולות מושכות את הידיים שלך בדיוק לשם. ההתנגדות היא למטה, לא לכיוון החזה.
ולהתאמן "ספציפית" על תנועות מהענף שלך בחד"כ עם התנגדות עושה יותר נזק מתועלת (הטכניקה שלך נפגמת, כי אתה לומד לעשות אותה במהירות שונה מזו שתצטרך לעשות אותה בענף עצמו).

כוח זו הסתגלות כללית, לא ספציפית. אם כבר אז התרגיל הזה יכול להיות איכשהו טוב בשביל לשמור על הידיים למעלה. כוח המשיכה עובד אך ורק למטה, והמשקולות מושכות את הידיים שלך בדיוק לשם. ההתנגדות היא למטה, לא לכיוון החזה.
ולהתאמן "ספציפית" על תנועות מהענף שלך בחד"כ עם התנגדות עושה יותר נזק מתועלת (הטכניקה שלך נפגמת, כי אתה לומד לעשות אותה במהירות שונה מזו שתצטרך לעשות אותה בענף עצמו).

בנץ' זה תרגיל טוב למתאגרפים לא?
סתם כי במכון אגרוף תמיד לרוב יש רק ספת בנץ' ומוט ולפי מה שאני ראיתי עושים בנץ', חתירה וידיים באימוני משקולות ובאימוני אירובי חצאי סקוואט בתור "תחנה"

נגיד עשית בנצ' עם 100 קילו וזה עלה במהירות מסוימת, אם תנסה לעשות את אותו התרגיל עם 60 קילו זה יעלה הרבה יותר מהר.
למה זה לא עובד ככה עם האיגרוף ?

סתם כי במכון אגרוף תמיד לרוב יש רק ספת בנץ' ומוט ולפי מה שאני ראיתי עושים בנץ', חתירה וידיים באימוני משקולות ובאימוני אירובי חצאי סקוואט בתור "תחנה"

ראית את זה בNEVER BACK DOWN ? גם אני שמתי לב לזה שם

נגיד עשית בנצ' עם 100 קילו וזה עלה במהירות מסוימת, אם תנסה לעשות את אותו התרגיל עם 60 קילו זה יעלה הרבה יותר מהר.

לא נראה לי שהבנת מה הוא אומר, המשקולת לא נותנת לך התנגדות לאגרוף היא סתם "מושכת" את היד למטה

לא במכון שקרוב אליי, נגיד אתה נותן אגרוף = אתה כאילו מפעיל כוח קדימה כמו בלחיצת חזה
אבל אם אתה מחזיק משקולת אתה רק מפעיל יותר כוח למעלה לא קדימה כדאי לא להפיל את המשקולת ולכן זה לא עוזר לפי מה שהבנתי

קודם כל ההתנגדות של המשקולת כמו שכבר ציינתי היא למטה ולא אחורה. זה דבר ראשון. דבר שני, אתה מבין נכון - מתאגרף חזק יותר, מכה חזק יותר. העניין הוא, שוב, שכוח זו הסתגלות כללית, ולא ספציפית לתנועה כזו או אחרת. הטכניקה חשובה, בוודאי, אבל היא מתורגלת באימוני האיגרוף.
בשביל להתחזק, להתאגרף עם משקולות של קילו, שניים, או עשרה - זה לא אידיאלי בעליל.
בנוסף, בשביל לשפר יכולת מסויימת בתנועה מענף כלשהו, אתה צריך לחזק את השרירים שעושים אותה מן הסתם, וחשוב מאוד - שצורת האימון שלך לא תהיה זהה לתנועה מהענף. תרגילי הכוח הבסיסיים לא דומים לתנועות מענפי ספורט כלשהם. להחזיק משקולות לא עושה אותך יותר חזק, בנוסף לעובדה שזה מתנגש התנועה המוטורית הספציפית הזאת, שאמורה להיות מהירה.
בחדר כושר המטרה של המתאגרף צריכה להיות הגדלת הכוח והכוח המתפרץ. באימוני האיגרוף, המטרה שלו תהיה לשפר את יכולות האיגרוף שלו, שהן כמובן מושפעות מאוד מהכוח והכוח המתפרץ שלו.
מכוני האיגרוף שמתיימרים לעשות אותך חזק ויש בהם רק ספת בנץ', פשוט לא יודעים איך להתאמן על כוח, וכנראה שכמו הרבה מאוד בתעשייה - חושבים שכמה אתה חזק נמדד לפי הבנץ' שלך, ולא יודעים בכלל מה זה סקוואט \ דדליפט \ פרס.
כן, מתאגרפים צריכים להתאמן גם בבנץ', אבל אימוני הכוח שלהם לא אמורים להיות סובבים סביב הבנץ' פרס.

חפירה בפיזיקה:
לא מדויק. אומנם כוח המשיכה פועל כלפי מטה אבל כשאתה דוחף משקולות קדימה אתה צריך להפעיל כוח ששוה למסה של המשקולות כפול התאוצה (F=m*a) ולכן אם אתה משתמש במשקולות כבדות ודוחף אותם מהר אז אתה כן צריך להפעיל הרבה כוח קדימה, בנוסף לכוח שאתה מפעיל בשביל להחזיק את המשקולות בגובה.
(זה לא שאני חושב שזה תרגיל טוב, אבל אני לא מסכים איתך שאין התנגדות לדחיפה של המשקולות)

חפירה בפיזיקה:
לא מדויק. אומנם כוח המשיכה פועל כלפי מטה אבל כשאתה דוחף משקולות קדימה אתה צריך להפעיל כוח ששוה למסה של המשקולות כפול התאוצה (F=m*a) ולכן אם אתה משתמש במשקולות כבדות ודוחף אותם מהר אז אתה כן צריך להפעיל הרבה כוח קדימה, בנוסף לכוח שאתה מפעיל בשביל להחזיק את המשקולות בגובה.
(זה לא שאני חושב שזה תרגיל טוב, אבל אני לא מסכים איתך שאין התנגדות לדחיפה של המשקולות)
בוודאי שיש. זה בדיוק כמו שדרושה אנרגייה כדי לגלגל מוט של 300 קילו על הריצפה. אבל זו לא עבודה כנגד כוח המשיכה.
ההתנגדות שיש ללחיצה קדימה מאוד קטנה, והיא הדבר האחרון שיהפוך אותך לחזק.

בוודאי שיש. זה בדיוק כמו שדרושה אנרגייה כדי לגלגל מוט של 300 קילו על הריצפה. אבל זו לא עבודה כנגד כוח המשיכה.
ההתנגדות שיש ללחיצה קדימה מאוד קטנה, והיא הדבר האחרון שיהפוך אותך לחזק.

מספיק שאתה גורם למשקולת לנוע בתאוצה של 9.8 m/s^2 אתה מפעיל אותו כוח שהמשקולת מפעילה כלפי מטה ... (ואתה יכול להפעיל יותר מה שיגרום לך להפעיל יותר כוח בכיוון האופקי) לפי דעתי תרגיל מיותר כן , אבל כן יש פה קושי גם בכיוון האופקי ולאו דווקא בכיוון האנכי (כוח המשיכה)

הבחור הכי חזק במכון - 140 ק"ג בנצ'.
עושה שכיבות סמיכה + מקבילים על רצועות שתלויות על המתח:

2mfjbdy.jpg

רק רעידות בידיים, לא רואה איך זה עוזר לו להיפרטרופיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית