הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מאוזן בסקוואט

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
שלום
אתמול באימון שמתי לב שאני לא מאוזן בסקוואט, אני שם את המוט קצת עקום ולא באמצע, אני טיפה נוטה לצד עם הגוף ואני עולה טיפה עקום.
זו בעיה או שזה טבעי ?
איך אפשר לפתור את זה אם צריך ?
יש עוד אנשים בפורום אם הבעיה הזו אני אשמח לשמוע מה אתם עושים כדי לתקן אותה.
(חשוב לציין שיש לי סקוליאוזיס)

ריפטו כותב בספר, כאחד הדגשים לסקוואט, שצריך להקפיד על כך שהמוט יהיה באמצע.
תנסה להקפיד על זה ותראה איך זה ישפיע על יתר הדברים שציינת (יכול להיות שהנטייה הצידה והבעייה בעלייה נובעים מחוסר האיזון במיקום של המוט).

• פותח/ת השרשור
ריפטו כותב בספר, כאחד הדגשים לסקוואט, שצריך להקפיד על כך שהמוט יהיה באמצע.
תנסה להקפיד על זה ותראה איך זה ישפיע על יתר הדברים שציינת (יכול להיות שהנטייה הצידה והבעייה בעלייה נובעים מחוסר האיזון במיקום של המוט).

ניסיתי לבקש מחברים שיאזנו אותי וזה ממש ממש לא נוח זה מרגיש פשוט לא טבעי ומציק בידיים ובגוף
לעשות למרות זאת ?
ולעשות ריסט או להמשיך להתקדם ?

ניסיתי לבקש מחברים שיאזנו אותי וזה ממש ממש לא נוח זה מרגיש פשוט לא טבעי ומציק בידיים ובגוף
לעשות למרות זאת ?
ולעשות ריסט או להמשיך להתקדם ?

אני מניח שהתחושות נובעות מההרגל (המגונה). אני חושב (הגיונית, לא מבוסס על אסמכתא כלשהי) שלגוף קל יותר להתמודד עם עומס שמחולק בצורה שווה (דוגמה מפגרת להמחשה - ללכת עם ארבע שקיות מהסופר ביד אחת יותר קשה מחלק אותן בין שתי הידיים), ולכן על פניו כדאי להתרגל לעבוד עם המוט באמצע. אגב, שווה לבדוק בספר אם יש בחל אליו הפניתי איזו אסמכתא לעניין.
אם הייתי בסיטואציה שלך, אני חושב שהייתי עושה ריסט ומתרגל לתנועה שעל פניו היא יותר נכונה.

אולי אחד החבר'ה היותר מבינים יתקנו אותי אם אני טועה...

• פותח/ת השרשור
אני מניח שהתחושות נובעות מההרגל (המגונה). אני חושב (הגיונית, לא מבוסס על אסמכתא כלשהי) שלגוף קל יותר להתמודד עם עומס שמחולק בצורה שווה (דוגמה מפגרת להמחשה - ללכת עם ארבע שקיות מהסופר ביד אחת יותר קשה מחלק אותן בין שתי הידיים), ולכן על פניו כדאי להתרגל לעבוד עם המוט באמצע. אגב, שווה לבדוק בספר אם יש בחל אליו הפניתי איזו אסמכתא לעניין.
אם הייתי בסיטואציה שלך, אני חושב שהייתי עושה ריסט ומתרגל לתנועה שעל פניו היא יותר נכונה.

אולי אחד החבר'ה היותר מבינים יתקנו אותי אם אני טועה...

תודה על העזרה אני אחכה לעוד תגובות
ריסט של כמה אתה חושב כדאי ?

היה לי משהו דומה שגרם לי לפציעה רצינית אבל קל לתקן אותו.
תשים לב בתחתית איך אתה יושב.
אתה יושב יותר לכיוון רגל ימין, שמאל או שאתה יושב בדיוק באמצע בין הרגליים?
אצלי ישבתי יותר לצד אחד וכשתיקנתי את זה לאמצע זה עזר מאד.
כמובן שאת המוט תשים באמצע ותלחץ משני העקבים.
תפעיל את כל הכוח משניהם גם בירידה וגם בעלייה, תאזן את העומס על שניהם, זה יכול לעזור.

• פותח/ת השרשור
היה לי משהו דומה שגרם לי לפציעה רצינית אבל קל לתקן אותו.
תשים לב בתחתית איך אתה יושב.
אתה יושב יותר לכיוון רגל ימין, שמאל או שאתה יושב בדיוק באמצע בין הרגליים?
אצלי ישבתי יותר לצד אחד וכשתיקנתי את זה לאמצע זה עזר מאד.
כמובן שאת המוט תשים באמצע ותלחץ משני העקבים.
תפעיל את כל הכוח משניהם גם בירידה וגם בעלייה, תאזן את העומס על שניהם, זה יכול לעזור.

אני מתיישב טבעי זה יוצא יותר על ימין, כשאני מכוון את עצי (בעזרת המרצפות למשל) אז אני בדיוק באמצע

הייתה לי גם את הבעיה הזאת. הפתרון שמצאתי הוא - תפוס משקולת יד של 20 ק"ג (כמשקל המוט) ותניח אותה ביציבות על הטרפזים בתנוחה של סקוואט... אל תוריד את הידיים ממנה ושלא תשחק לך על העורף. פשוט תעשה את התרגיל בצורה הזאת וזה מפתח יציבות. עוד משהו שיכול לעזור לך זה one leg squat אבל זה דורש טכניקה, יציבות ומיומנות (אני אישית מסוגל לעשות עד הסוף רק עם עזרה) אבל תנסה בכל זאת

• פותח/ת השרשור
בגלל שממש התעמקת בנושא, לקחת את כל העובדות והטענות בחשבון והחלטת שאתה מעדיף לעשות HB, או סתם כי לא למדת \ התקשית לעשות LB?

אני מעדיף לא לפתוח את הדיון על LB VS HB
אני אודה לך מאוד אם תגיב על הטכניקה שלי
ואני עושה HB כי זה הסקוואט שלמדתי מהתחלה, ניסיתי ללמוד LB לא הבנתי איפה לשים את המוט וכשלמדתי כבר העדפתי להשקיע בHB ולחזור כשאני אצטרך

- - - עידכון הודעה - - -

מישהו ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית