הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון משקולות וגמישות השריר

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
שלום לכולם.מתאמנים בחד"כ העלו בפניי טענה כי אימון משקולות מביא ל'קיצור השריר' ולמוגבלות התנועה ולכן יש צורך במתיחות.אני לא כלכך מתמצא בנושא הזה ואשמח לשמוע את דעתכם ואם תוכלו להפנות אותי למאמרים (גם באנגלית)אשמח,לא מצאתי מאמר שדן בנושא וגם זה שבפורטל לא בדיוק נודע לעניין הזה.ממה שאני יודע עדיף לשמור מתיחות סטטיות לסוף האימון,אנו נולדים עם שריר באורך קבוע ואחיד שאינו משתנה והמתיחות אחראיות בעיקר לטווח התנועה ולא ניתן דרכן להאריך אותו,כמו כן אימוני משקולות אינם גורמים ל'קיצור' השריר אלא כאשר עושים אותם בצורה נכונה הם יכולים רק לתרום.

אין דבר כזה גמישות שריר, שריר הוא יחידת כיווץ ששולטת במפרקים ועצמות, לכן קיים דבר בשם גמישות מפרקים(כי המפרקים נעים במרחב ע"י השרירים הרי)
מפרק שפעיל בטווח תנועה מצומצמם עקב פעולה שרירית לא נכונה(לדוג' בנאדם שעובד שנים על כל הזמן בהגזמה על שרירי החזה והולך עם כתפיים שמוטות כתוצאה מכך) יקבל תהליך של ניוון למפרק(טווח קטן יותר) ובמקרים גרועים יהיו שינויים פלסטיים למפרק שדורשים התערבות כירורגית(ניתוח) או גרוע מזה שינויים שאי אפשר לטפל בהם.

אימון משקולות תקין שבנוי בצורה נכונה(עומס נכון על כל המפרקים בצורות שוות, עבודה בטווחי תנועה מלאים, בחירת תרגילים שתורמים לגמישות) יתרום לגמישות, הדוג' הכי טובה היא הסקוואט שבו יש מתיחה אקטיבית והגדלת טווחי תנועה למפרק הירך והברך- תרומה אקטיבית לגמישות.

• פותח/ת השרשור
מעריך את האכפתיות,למען האמת הרצתי חיפוש ולא מצאתי משהו ממוקד.חשבתי שאולי תוכל/ו לעזור בחומר חדש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית