הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מאמר ביקורת על westside, מאת דן גרין.

http://jtsstrength.com/articles/2013/05/29/west-of-westside/

הסעיפים האחרונים חשובים גם לחברי כת ריפטו, או לכל מי שחושב ש-quad dominance זה דבר רע
.

שמע עם כל הכבוד לדיבורים כמה ריפטו פח ולא מבין מהחיים חוץ מSS, בסופו של יום כל מי שעשה פה את התכניות שלו כמו בנאדם נהיה חזק LIKE A MOTHERFUCKER.
גם התירוץ על משקלי גוף כבר לא רלוונטי, ממתי נהיה רע להיות מאסיבי ולעלות במאסת שריר(מי שעושה את טקסס כמו בנאדם לא נראה כמו פח אשפה)

לא מבין מה המלחמת חורמה להוכיח שהאימונים האלה לא עובדים ושהם טובים רק כי אנשים שמנים

שמע עם כל הכבוד לדיבורים כמה ריפטו פח ולא מבין מהחיים חוץ מSS, בסופו של יום כל מי שעשה פה את התכניות שלו כמו בנאדם נהיה חזק LIKE A MOTHERFUCKER.
גם התירוץ על משקלי גוף כבר לא רלוונטי, ממתי נהיה רע להיות מאסיבי ולעלות במאסת שריר(מי שעושה את טקסס כמו בנאדם לא נראה כמו פח אשפה)

לא מבין מה המלחמת חורמה להוכיח שהאימונים האלה לא עובדים ושהם טובים רק כי אנשים שמנים

מחזק, כל מילה בסלע.

• פותח/ת השרשור
אז תרשה לי ברשותך להציג גישה שונה - תכנית שדורשת גלון חלב ליום כדי להמשיך להתקדם במשקלים היא בהגדרה כנראה לא תכנית משהו. למעשה, מי ששותה גלון חלב ליום כנראה יתקדם בכל תכנית, עד שהוא יגיע לאחוז שומן שבו כבר רמות האסטרוגן עולות על רמות הטסטוסטרון, וגם מבחינת העלייה במשקל, הרוב הולך לשומן. ועוד בסוף, עם הגלון חלב הזה, רוב האנשים נתקעים עם פרס מתחת ל-60, ובנץ' מתחת ל-90.
אני הוכחה חיה שעם מספיק מניפולציות של נפח, עצימות ותרגילי עזר, אפשר להגיע ליופי של משקלים, בלי לעלות בצורה משמעותית במשקל הגוף, או אפילו בכלל לחטב תוך כדי שממשיכים לעלות במשקלים.
ושוב אני אומר - אני לא נגד SS, אני בעד לעבוד במתכונת של SS, עד שהיא מפסיקה לעבוד, בלי לדחוף גלון חלב ושתי קופסאות אוריאו ליום.

מעולם לא שתיתי יותר מחצי ליטר חלב בפעם אחת, וגם זה קרה פעמים ספורות כשהגעתי אחרי אימון בשישי בסביבות 5 בערב ועוד לא אכלתי עד אז שום דבר ונשאר לי תפריט מאסה שלם להשלים.
התקדמתי בתוכנית כמו ענק, נכון שגם עליתי נוזלים, אבל לא בהגזמה.
אחרי הדחיפה הזאת, של ההתקדמות הרצינית הראשונה למשקלים גבוהים יחסית, עשיתי קצת לניארית (לא, לא עם סקוואט 90 כמו מלא ילדים פה!) והעלתי את הסקוואט בעוד כ-10 קילו לחמישיה(מ-152.5 בערך ל-165).
אחרי כל זה שקלתי 100-101 קילו, אחרי עליה של 7-8 חודשים ממשקל של 82 והייתי מעט עגלגל, ראה תמונה:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=30866
עשיתי חיטוב תוך כדי שמירה מקסימלית על משקלי העבודה ואחריו הגעתי דיי זריז לאותן התוצאות, שברתי שיאים נוספים רק הפעם עם משקל גוף 95-97 והרבה פחות נוזלי מה-100 קילו שבהם סיימתי את ההתקדמות הרציפה הראשונה שלי.
העליה הלא חטובה ומושלמת קורת בעיקר בתקופת העליה הראשונה, ולא צריך להגזים שזה או לאכול עד המוות או לפרוש מהתוכנית, כי זה ממש לא חייב להיות ככה.
בסבבים הבאים הגוף יהיה הרבה יותר חזק ויתמודד עם יותר ויותר עומס תוך כדי שמירה יותר טובה ונוחה על השייפ והמתאמן כבר לא יראה כמו שחיף מת, תיהיה עליו מאסה.
מה שכן, צריך לאכול ולהשלים עם זה שתיהיה עגלגל וטיפה יותר "שמנמן" בסבב הראשון לכומת כל הבילדרים החטובים שמקריבים כל חייהם, שוב, לא חייב להיות דוב מגעיל!
לא צריך להיות 178 ולבכות כששוקלים 81 קילו ולא מתקדמים מעבר לסקוואט 120, אז תאכל עוד ותעלה בשקט ל-90 קילו ותראה איך הסקוואט יעלה גם ל-140.
10-12 קילו משקל מעל לגובה זה בכלל לא נורא וזה לא עושה אותך שמן שעולה 3 מדרגות ומזיע כאילו עשה אירובי לראשונה בחייו.

אז תרשה לי ברשותך להציג גישה שונה - תכנית שדורשת גלון חלב ליום כדי להמשיך להתקדם במשקלים היא בהגדרה כנראה לא תכנית משהו. למעשה, מי ששותה גלון חלב ליום כנראה יתקדם בכל תכנית, עד שהוא יגיע לאחוז שומן שבו כבר רמות האסטרוגן עולות על רמות הטסטוסטרון, וגם מבחינת העלייה במשקל, הרוב הולך לשומן. ועוד בסוף, עם הגלון חלב הזה, רוב האנשים נתקעים עם פרס מתחת ל-60, ובנץ' מתחת ל-90.
אני הוכחה חיה שעם מספיק מניפולציות של נפח, עצימות ותרגילי עזר, אפשר להגיע ליופי של משקלים, בלי לעלות בצורה משמעותית במשקל הגוף, או אפילו בכלל לחטב תוך כדי שממשיכים לעלות במשקלים.
ושוב אני אומר - אני לא נגד SS, אני בעד לעבוד במתכונת של SS, עד שהיא מפסיקה לעבוד, בלי לדחוף גלון חלב ושתי קופסאות אוריאו ליום.

גם אני לא שתיתי יותר מ700 מ"ל חלב בSS, מה שכן עשיתי זה התחלתי עם פציעת כתף ו0 ידע באימונים והתקדמתי אחלה וגם בלחיצות(למרות שלא לחצתי 3 חודשים מעל 50 קילו).
לא ברור למה מישהו ישאף לא לעלות במאסת שריר? ומהיכן הטענה (הלא נכונה אגב) שרוב המשקל הופך לשומן בSS.
נראה לי שפשוט לא נתקלת מעולם במישהו שעשה את התכנית כמו שצריך.
בניתי תכנית על בסיס SS לחבר(ויבריל יעיד) שהגיע ל100 לחמישיות בבנץ' ו150 לחמישיות בסקוואט, הוא שקל 88-89 והתקדם בחצי שנה.
אני מריץ חבר של ויבריל עכשיו על בסיס דומה(והוא מתחיל מ0 על 60 קילו) עוד 4-5 חודשים אעדכן מה מצבו גם.

עם כל הכבוד שיש לי אליך ולידע שלך no offense אבל אתה חלש, יש לך ותק אימונים, טכניקה והכי חשוב אתה יודע איך כמה ולמה להתאמן(יותר חשוב מלשקול 72 או 78). יש לך פה אנשים לא "פחי זבל" כמו דני שובבני ששוקל 74 קילו ועדיין מושך 200 לחמישייה בלי ותק וידע כמו שלך, אבל עם אוכל.

• פותח/ת השרשור
אתה ברצינות שואל אותי למה יש אנשים שאולי לא ירצו לעלות במשקל הגוף?
ונראה לי שהסיבה שאנשים טוענים לעלייה בשומן, היא דוגמאות לאנשים שעשו SS בעצמם:
http://www.rookiejournal.com/rippism.html
גם הפורום הזה, בשנתיים-שלוש הראשונות לקיומו' היה חזק חלק מהכת של ריפטו, ואנשים אפילו עשו כאן שרשורים שהם משוויצים בכרסים שלהם.

ובערך בפעם העשירית - SS היא תכנית מצוינת להתחלה (כל עוד לא אין היתקעות בתרגילים), היא לא הדרך היחידה הכי טובה למתחיל להתקדם, וגם אם עושים אותה, בשום אופן אין להישמע להמלצות תזונתיות של ריפטו. וחשוב להדגיש, שגם העובדה ש-SS היא תכנית טובה, זה לא בגלל שריפטו הוא כזה גאון, אלא בגלל שזו תכנית שעובדת כבר 40 שנה, בוריאציה קצת שונה (זו של ביל סטאר).
http://www.manlycurls.com/2012/02/starting-strength-truth-rippetoe-opinion-fitness/

חשוב לי שתבין את הכוונה של להעלות במשקל גוף, זה אפילו כתוב בתגובה של הנחש במפורש

לא ברור למה מישהו ישאף לא לעלות במאסת שריר?

אני מבין שאתה שולל את הלגיטימציה סתם להשמין ולהראות איך שה"ריפטואיסטים" שהצגד בלינקים שלך נראים.
שים לב שלא אני ולא הנחש לא מעודדים ספציפית את זה, אנחנו מעודדים התחזקות ועליה במשקלי העבודה וגם במשקל גוף, כן, גם אם לא נשארים חטובים כל השנה.
אנחנו פה אחד נגד צורת אימונים של "היי אני 170, שוקל 65 קילו ואני ס1ס!" כי מי ששוקל פחות מהגובה שלו לא יכול להיות סוס, הוא שחיף, נקודה.
כמו שכבר רשמו פה, אין שום סיבה לא לגדול במאסת השריר אם אתה לא שואף לתחרות כלשהי בקטגוריה כלשהי, ששם המשקל ביחס להרמות יכול להיות חשוב.
ושוב אציין זאת, לעלות במשקל הכוונה לשקול לפחות 7-8 קילו מעל הגובה שלך, זה ממש לא מחייב להיות שמן מגעיל!

נערך לאחרונה:
ונראה לי שהסיבה שאנשים טוענים לעלייה בשומן, היא דוגמאות לאנשים שעשו SS בעצמם:
גם הפורום הזה, בשנתיים-שלוש הראשונות לקיומו' היה חזק חלק מהכת של ריפטו, ואנשים אפילו עשו כאן שרשורים שהם משוויצים בכרסים שלהם.

ובערך בפעם העשירית - SS היא תכנית מצוינת להתחלה (כל עוד לא אין היתקעות בתרגילים), היא לא הדרך היחידה הכי טובה למתחיל להתקדם, וגם אם עושים אותה, בשום אופן אין להישמע להמלצות תזונתיות של ריפטו. וחשוב להדגיש, שגם העובדה ש-SS היא תכנית טובה, זה לא בגלל שריפטו הוא כזה גאון, אלא בגלל שזו תכנית שעובדת כבר 40 שנה, בוריאציה קצת שונה (זו של ביל סטאר).
http://www.manlycurls.com/2012/02/starting-strength-truth-rippetoe-opinion-fitness/

עכשיו אני בטוח שלא ראית אנשים שעשו את התכנית כמו שצריך. אולי עוד מאמנים שעבדו עם אנשים ירשמו פה? obzion?

אתה יכול להמשיך לתת לי מיליון תמונות לאנשים שYNDTP, זה לא טיעון תקף: האנשים ש"עשו" את SS בתמונה לא עשו את התכנית כמו שצריך(זאק בתמונה לפי מה שהבנתי, נראה ככה אחרי שהוא עלה 25 קילו/היה שלד מהלך)
ריפטו לא דיאטן ואני לא חושב שיש לו המלצות לדיאטה חוץ מGOMAD? מי שרוצה תפריט תזונה שידבר עם תזונאי...

אנשים חושבים שבגלל שהtemplate פשוט מאוד קל לבצע את התכנית ובפועל 80% פה YNDTP, זה לא משנה אם נראים כמו שק שומן או לא יש דרך לעשות את התכנית ודרך לדפוק אותה.

בנוסף נסכים שאחרי חצי שנה מרגע שבנאדם דורך בחדר כושר, הוא לא ייראה כמו בנאדם שמתאמן 4 שנים ולוחץ 160 קילו? ושאנשים קצת מגזימים בשאיפות שלהם לאימונים בלי סטרואידים?

• פותח/ת השרשור
חשוב לי שתבין את הכוונה של להעלות במשקל גוף, זה אפילו כתוב בתגובה של הנחש במפורש

אני מבין שאתה שולל את הלגיטימציה סתם להשמין ולהראות איך שה"ריפטואיסטים" שהצגד בלינקים שלך נראים.
שים לב שלא אני ולא הנחש לא מעודדים ספציפית את זה, אנחנו מעודדים התחזקות ועליה במשקלי העבודה וגם במשקל גוף, כן, גם אם לא נשארים חטובים כל השנה.
אנחנו פה אחד נגד צורת אימונים של "היי אני 170, שוקל 65 קילו ואני ס1ס!" כי מי ששוקל פחות מהגובה שלו לא יכול להיות סוס, הוא שחיף, נקודה.
כמו שכבר רשמו פה, אין שום סיבה לא לגדול במאסת השריר אם אתה לא שואף לתחרות כלשהי בקטגוריה כלשהי, ששם המשקל ביחס להרמות יכול להיות חשוב.
ושוב אציין זאת, לעלות במשקל הכוונה לשקול לפחות 7-8 קילו מעל הגובה שלך, זה ממש לא מחייב להיות שמן מגעיל!

אם כך, אז על מה בדיוק המחלוקת בינינו? גם אני שוקל כיום 6 ק"ג בערך מעל הגובה שלי. אני לא מגזים עם אוכל, ואני ממשיך להתקדם במשקלי עבודה - שבוע הבא אני כבר מקווה למשוך 200 מהרצפה! ולא בזכות התכנית הנפלאה של דוד ריפ.
ריפטו ממליץ המלצות תזונתיות מוגזמות, ואפילו קידם לאחרונה בפורום שלו מאמר שאתה תמשיך להתקדם בלי קשר אם העלייה שלך במשקל היא שריר או שומן! וריפטו באופן כללי דביל, ואפילו התכנית שלו לא חדשנית.

• פותח/ת השרשור
עכשיו אני בטוח שלא ראית אנשים שעשו את התכנית כמו שצריך. אולי עוד מאמנים שעבדו עם אנשים ירשמו פה? obzion?

אתה יכול להמשיך לתת לי מיליון תמונות לאנשים שYNDTP, זה לא טיעון תקף: האנשים ש"עשו" את SS בתמונה לא עשו את התכנית כמו שצריך(זאק בתמונה לפי מה שהבנתי, נראה ככה אחרי שהוא עלה 25 קילו/היה שלד מהלך)
ריפטו לא דיאטן ואני לא חושב שיש לו המלצות לדיאטה חוץ מGOMAD? מי שרוצה תפריט תזונה שידבר עם תזונאי...

אנשים חושבים שבגלל שהtemplate פשוט מאוד קל לבצע את התכנית ובפועל 80% פה YNDTP, זה לא משנה אם נראים כמו שק שומן או לא יש דרך לעשות את התכנית ודרך לדפוק אותה.

בנוסף נסכים שאחרי חצי שנה מרגע שבנאדם דורך בחדר כושר, הוא לא ייראה כמו בנאדם שמתאמן 4 שנים ולוחץ 160 קילו? ושאנשים קצת מגזימים בשאיפות שלהם לאימונים בלי סטרואידים?

אלה גם לא עשו את התכנית כמו שצריך:http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=9581?

המתאמנים שם כנראה לא עשו את התכנית כמו שצריך,
אף אחד לא אמר שצריך לשתות גלון חלב כשאתה עדיין במוט ריק או אפילו ב120~.
אני אישית התחלתי עם הGOMAD רק ב140+ ואת האוראו בכלל הכנסתי ב160 כשכבר לא היה תיאבון. (הכל בSS)
בכללי האתר הזה מציג את ריפטו בצורה רעה, באופן דמגוגי אפילו.
הוא (ריפ) לא אמר שכל מה שמעל 5 חזרות זה בילדר (ככה כתוב שם), הוא בעצמו עושה 10 חזרות בסקוואט.

Jusin Lascek הוא דוגמה טובה למתאמן "בוגר" של ריפטו שניראה לא רע

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם כך, אז על מה בדיוק המחלוקת בינינו? גם אני שוקל כיום 6 ק"ג בערך מעל הגובה שלי. אני לא מגזים עם אוכל, ואני ממשיך להתקדם במשקלי עבודה - שבוע הבא אני כבר מקווה למשוך 200 מהרצפה! ולא בזכות התכנית הנפלאה של דוד ריפ.
ריפטו ממליץ המלצות תזונתיות מוגזמות, ואפילו קידם לאחרונה בפורום שלו מאמר שאתה תמשיך להתקדם בלי קשר אם העלייה שלך במשקל היא שריר או שומן! וריפטו באופן כללי דביל, ואפילו התכנית שלו לא חדשנית.

המחלוקת שאתה משוכנע שכדי להצליח בSS צריך להראות כמו פח זבל אחרת לא תצליח להתקדם טוב, בנוסף אתה משוכנע שעולים לרוב רק בשומן ולא משנה מה יהיה, הופכים לפחי זבל.
אני עצמי חלש מאוד ולא אוכל לומר על עצמי שהתקדמתי כמו שצריך עם פחות מ250 דדליפט/220 סקוואט, אלה סטנדרטים אישיים שלי, אם הייתי חזק לא הייתי מצליח לשבור 4 שיאים בשבוע כמו שאני עושה כרגע בטקסס אז בהגדרה אני בינוני ואולי פחות מזה.

המטרה של GOMAD זה שאנשים יתקדמו ולא יחיו בסרט ש130 קילו סקוואט זה הרבה או 180 קילו דדליפט זה הרבה, לא בשביל שיהפכו לפחי זבל מהלכים רק שיבינו לאן צריך להגיע, וניתן להתקדם מהר ובלי הרבה תקיעות, אז למה לא?

נחש לאן עפת? זה כולה SS, אתה לא אמור להיות חזק כמו בן זונה אחריה.

אמרתי התכניות שלו, הכוונה היא למסלול המובהק והידוע SS-> טקסס
כל האנשים שעשו את התכניות שלו(תסתכל מה ציטטת) נהיו חזקים כמו MOFO.
SS היא תכנית למתאמן מתחיל, אי אפשר להיות חזק אחרי חצי שנה ותק בחדר כושר

הבהרה: stardust אם חשבת שאני מדבר עליך או נגדך זו לא המטרה פה.
מה שכן יוצא לSS ול"ריפטואיסטים"(מה זה בכלל? מישהו פה מתאמן על עיוור? למה לא להשתמש בריפטו+סימונס+וונדלר+דייב טייט עוד ליפטרים לתכנית אחת?) מוניטין רע בזמן האחרון בגלל יותר מדי אנשים שדופקים אותה וסתם. אפשר וצריך להתקדם מהר ולא להראות פח זבל.

אני מסכים שSS לא מתאימה לכל אחד(עובדה כמה דופקים אותה)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית