מידע מאמר ביקורת על westside, מאת דן גרין.

• פותח/ת השרשור
המחלוקת שאתה משוכנע שכדי להצליח בSS צריך להראות כמו פח זבל אחרת לא תצליח להתקדם טוב, בנוסף אתה משוכנע שעולים לרוב רק בשומן ולא משנה מה יהיה, הופכים לפחי זבל.
אני עצמי חלש מאוד ולא אוכל לומר על עצמי שהתקדמתי כמו שצריך עם פחות מ250 דדליפט/220 סקוואט, אלה סטנדרטים אישיים שלי, אם הייתי חזק לא הייתי מצליח לשבור 4 שיאים בשבוע כמו שאני עושה כרגע בטקסס אז בהגדרה אני בינוני ואולי פחות מזה.

המטרה של GOMAD זה שאנשים יתקדמו ולא יחיו בסרט ש130 קילו סקוואט זה הרבה או 180 קילו דדליפט זה הרבה, לא בשביל שיהפכו לפחי זבל מהלכים רק שיבינו לאן צריך להגיע, וניתן להתקדם מהר ובלי הרבה תקיעות, אז למה לא?

אמרתי התכניות שלו, הכוונה היא למסלול המובהק והידוע SS-> טקסס
כל האנשים שעשו את התכניות שלו(תסתכל מה ציטטת) נהיו חזקים כמו MOFO.
SS היא תכנית למתאמן מתחיל, אי אפשר להיות חזק אחרי חצי שנה ותק בחדר כושר

הבהרה: stardust אם חשבת שאני מדבר עליך או נגדך זו לא המטרה פה.
מה שכן יוצא לSS ול"ריפטואיסטים"(מה זה בכלל? מישהו פה מתאמן על עיוור? למה לא להשתמש בריפטו+סימונס+וונדלר+דייב טייט עוד ליפטרים לתכנית אחת?) מוניטין רע בזמן האחרון בגלל יותר מדי אנשים שדופקים אותה וסתם. אפשר וצריך להתקדם מהר ולא להראות פח זבל.

אני מסכים שSS לא מתאימה לכל אחד(עובדה כמה דופקים אותה)

קודם כל - תסתכל בשתי ההודעות שלך - אז גלון חלב ליום זו המלצה לגיטימית בעיניך? ואם כן, זה לא ממש מסתדר עם זה שאתה אומר שלא צריך להיראות כמו פח זבל, כי עובדתית זה מה שקורה לאנשים - תחשוב ש-2400 קלוריות ליום זה רק החלב, ועוד בכלל לא דיברתי על זה שהמלצה כזאת תביא את רוב האנשים להעביר את הטלוויזיה לשירותים.
ונכון, מכל אחד מהמאמנים/גורואים בתחום צריך להפיק את המיטב, לעשות גם לא מעט ניסוי וטעייה, ולהרכיב את הפאזל - מה שאומר שכל חסידי ריפטו שממחזרים את השטויות שלו בפורומים השונים עושים שירות דוב לאחרים, וגם לעצמם.

קודם כל - תסתכל בשתי ההודעות שלך - אז גלון חלב ליום זו המלצה לגיטימית בעיניך? ואם כן, זה לא ממש מסתדר עם זה שאתה אומר שלא צריך להיראות כמו פח זבל, כי עובדתית זה מה שקורה לאנשים - תחשוב ש-2400 קלוריות ליום זה רק החלב, ועוד בכלל לא דיברתי על זה שהמלצה כזאת תביא את רוב האנשים להעביר את הטלוויזיה לשירותים.
ונכון, מכל אחד מהמאמנים/גורואים בתחום צריך להפיק את המיטב, לעשות גם לא מעט ניסוי וטעייה, ולהרכיב את הפאזל - מה שאומר שכל חסידי ריפטו שממחזרים את השטויות שלו בפורומים השונים עושים שירות דוב לאחרים, וגם לעצמם.

אמרתי שריפטו ממליץ על GOMAD בלבד ולא ממליץ על תזונה, זה מה שרשמתי באחת ההודעות.
בנוסף לא טענתי שאני מסכים עם השיטה או (שיישמתי אותה על עצמי), המטרה שלי בSS הייתה לעלות במאסת שריר ובכוח, לא לראות כמה משקל אני יכול להרים אם אני שותה 4 ליטר חלב.
גם אני וגם ויבריל שהתאמנו במקביל יחד לא שתינו יותר מליטר חלב, למעשה גם לא יותר מחצי ליטר אני חושב, כי התקדמנו שברנו שיאים ולא היינו צריכים לחפש קלוריות ולעלות במשקל...
כל הילדים ששוקלים 64.5 ותקועים(ואוכלים מלא) כנראה צריכים להתחיל להוסיף חלב, לקפוץ מחצי ליטר ל4 ליטר יהיה מטומטם כמו שלעשות 100 ל5 ואימון אחר כך לנסות 150 לסינגל יהיה מטומטם

שוב, כל ההמלצה של GOMAD זה לאנשים שלא אוכלים, לא מתקדמים, לא מתפתחים ומניעת בלבולי שכל ש"מסיימים" את SS על 110 קילו או 117.5 קילו סקוואט לשלשה

אני ב ss הראשון השני ולינרית הראשונה אכלתי 5 או 6 אלף קולריות ביוםהשתיתי 2 ליטר חלב אכלתי הרבה גינק פוד הגעתינ לסקוואט hbשל 180 ל3 על משקל גוף 95 ואז התגייסתי והכל ירד שחזרתי אימני כוח נטו עשיתי דיאטה כבדה שירדתי עד 76 משקל גוף ואז התחלתי עוד סבב של ss מהיר ולינרית יש לוג אחרון ותזונה שלי הייתה קפדנית ונקייה אם 400 מייל של חלב הגעתי לסקוואט יותר מפי שתיים ממשקל גוף שלי 82 83 אז כן אחרי כמה סבבים של אימוני כוח לפי דעתי לא צריך לאכול כמו חזיר בשביל להתחזק אלה עדיף לאכול אוכל בריא בכמיות גדלות ולא לשתות 2 ליטר חלב ביום שאתה כבר מתאמן בינוני

בניתי תכנית על בסיס SS לחבר(ויבריל יעיד) שהגיע ל100 לחמישיות בבנץ' ו150 לחמישיות בסקוואט, הוא שקל 88-89 והתקדם בחצי שנה.
אני מריץ חבר של ויבריל עכשיו על בסיס דומה(והוא מתחיל מ0 על 60 קילו) עוד 4-5 חודשים אעדכן מה מצבו גם.
אני בטוח שהרבה אנשים ישמחו לראות את התוכניות מבוססות SS שבנית. נראה שהן עובדות יותר טוב מהמקורית ולפחות אני אשמח לראות אותה ואולי לקחת ממנה משהו לעצמי.

אז תרשה לי ברשותך להציג גישה שונה - תכנית שדורשת גלון חלב ליום כדי להמשיך להתקדם במשקלים היא בהגדרה כנראה לא תכנית משהו. למעשה, מי ששותה גלון חלב ליום כנראה יתקדם בכל תכנית, עד שהוא יגיע לאחוז שומן שבו כבר רמות האסטרוגן עולות על רמות הטסטוסטרון, וגם מבחינת העלייה במשקל, הרוב הולך לשומן. ועוד בסוף, עם הגלון חלב הזה, רוב האנשים נתקעים עם פרס מתחת ל-60, ובנץ' מתחת ל-90.
אני הוכחה חיה שעם מספיק מניפולציות של נפח, עצימות ותרגילי עזר, אפשר להגיע ליופי של משקלים, בלי לעלות בצורה משמעותית במשקל הגוף, או אפילו בכלל לחטב תוך כדי שממשיכים לעלות במשקלים.
ושוב אני אומר - אני לא נגד SS, אני בעד לעבוד במתכונת של SS, עד שהיא מפסיקה לעבוד, בלי לדחוף גלון חלב ושתי קופסאות אוריאו ליום.

אתה יכול לתת דוגמה למניפולוציות ?

קשה לי להבין דבר אחד, ואשמח אם מישהו מכם יענה לי.
איך אפשר להתאושש כל כך מהר בSS ולבצע מספר כל כך גדול של חזרות?
ההבדל בין SS למדקאו או עצום, בSS מבצעים 45 חזרות RM שלוש פעמים בשבוע בסקוואט,
ובלינארית רק 8 חזרות RM פעמיים בשבוע.

אני באמת ספקן שכל אדם יכול להתקדם בתכנית שכזו לאורך זמן, בתור אחד שעושה את הליניארית אני מרגיש את הצורך באימון התאוששות,
אחרי סיום סט אחד כבד לעשות עוד שתיים כאלה לא נראה לי הגיוני.

סליחה אבל לעשות 5 חודשים (כמו רב התותחים פה) 45 חזרות ברמה המקסימלית לא נראה לי שכולם יכולים,
אלא רק האלה שתמיד היו החזקים בשכונה.

אם כך, אז על מה בדיוק המחלוקת בינינו? גם אני שוקל כיום 6 ק"ג בערך מעל הגובה שלי. אני לא מגזים עם אוכל, ואני ממשיך להתקדם במשקלי עבודה - שבוע הבא אני כבר מקווה למשוך 200 מהרצפה! ולא בזכות התכנית הנפלאה של דוד ריפ.
ריפטו ממליץ המלצות תזונתיות מוגזמות, ואפילו קידם לאחרונה בפורום שלו מאמר שאתה תמשיך להתקדם בלי קשר אם העלייה שלך במשקל היא שריר או שומן! וריפטו באופן כללי דביל, ואפילו התכנית שלו לא חדשנית.
סתם שאלה, מה הופך את ריפטו לדביל ואותך לא?

קשה לי להבין דבר אחד, ואשמח אם מישהו מכם יענה לי.
איך אפשר להתאושש כל כך מהר בSS ולבצע מספר כל כך גדול של חזרות?
ההבדל בין SS למדקאו או עצום, בSS מבצעים 45 חזרות RM שלוש פעמים בשבוע בסקוואט,
ובלינארית רק 8 חזרות RM פעמיים בשבוע.

אני באמת ספקן שכל אדם יכול להתקדם בתכנית שכזו לאורך זמן, בתור אחד שעושה את הליניארית אני מרגיש את הצורך באימון התאוששות,
אחרי סיום סט אחד כבד לעשות עוד שתיים כאלה לא נראה לי הגיוני.

סליחה אבל לעשות 5 חודשים (כמו רב התותחים פה) 45 חזרות ברמה המקסימלית לא נראה לי שכולם יכולים,
אלא רק האלה שתמיד היו החזקים בשכונה.

מי שלא אוכל וישן ומתאמן כל היום(עבודה/לימודים וכו'): אחרי כמה חודשים כשהתכנית נהיית קשה להתאוששות עוברים למתכונת עם יום קל באמצע שבוע, עדיין זה 5 קילו לשבוע לסקוואט

אני בטוח שהרבה אנשים ישמחו לראות את התוכניות מבוססות SS שבנית. נראה שהן עובדות יותר טוב מהמקורית ולפחות אני אשמח לראות אותה ואולי לקחת ממנה משהו לעצמי.

הן לא עובדות יותר טוב מהמקורית, הן ממשיכות את ההתקדמות כשבאמת נהיה יותר מדי קשה להתקדם בסקוואט 3 פעמים בשבוע.
אני למשל עברתי להתקדמות של פעמיים בשבוע רק אחרי שהגעתי לסקוואט 140, כשזה ניהיה שואה.

• פותח/ת השרשור
סתם שאלה, מה הופך את ריפטו לדביל ואותך לא?

שאני לא אומר שטויות כאלה:http://www.rookiejournal.com/are-you-part-of-the-rippetoe-cult.html (יש שם אולי איזה 3-4 אמירות לא מדויקות או לא נכונות (כלומר - שכותב הפוסט מדבר שטויות במקרים הספציפיים שלהן), אבל הכיוון הכללי ברור).
שאני לא אומר דברים כמו:"לא משנה אם אתה עולה בשריר או בשומן", העיקר תשתה חלב ותתקדם. אני אשמח לקבל ממר ריפטו הסבר כיצד שומן עוזר להניע מפרקים, או לחליפין, כיצד אגירת שומן גורמת להתייעלות עצבית, שגורמת לגיוס מוגבר של יחידות מוטוריות.
שאני לא אומר דברים שבצורה אינהרנטית מכילים סתירה לוגית כמו:"משקולנים צריכים לעשות LB כי זה עובד יותר על הפוסטריור צ'יין, והוא מוריד להם עומס מהגב אחרי כל המשיכות". (רמז ללמה זה סותר:זוקפי הגב הם חלק מהפוסטריור צ'יין). למעשה, כשמסתכלים על הסרטון המפורסם של ריפטו בעין ביקורתית, מגיעים להבנה שלמשקולנים אין שום סיבה בעולם לעשות LB.
או אמירה כמו:"אין סיבה לעשות אינקליין, אלא אם כן אתה שחקן פוטבול שעובד בזווית הזאת."
ועוד אינספור שטויות.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לתת דוגמה למניפולוציות ?

אתה יכול לעבור על הלוג שלי, ולראות כל מיני שינויים שאני מכניס בתכנית שלי. זה דורש גם לא מעט ניסוי וטעייה - למשל, התחלתי לעשות קצת סומו דדליפט, אבל אז ראיתי שזה מפריע לי באימון העוקב, שאמור להיות אימון נפח של דדליפט קלאסי, אז הורדתי אותו. או למשל, לעבוד בצורה של pendulum waves - למשל, התחלתי באימוני הנפח הראשונים שלי בדדליפט לעבוד עם משקל מאוד נמוך (100 ק"ג), אבל כשאני עומד על שתי פלטות (10 ס"מ גובה), מנסה למשוך את זה כמה שאפשר, כשנהיה קשה, יורד לפלטה אחת, כשנהיה קשה, יורד לרצפה. אפקט דומה אני משיג בעזרת החלפה (כשאני נתקע) בין HB ל-LB.
אפשר ורצוי לדעת לנתח את הכשלים בטכניקה, לאתר נקודות חלשות, ולעבוד עליהן, בין אם בצורה של הסתכלות בקבוצות שרירים, בין אם בצורה שהיא גם הסתכלות בקבוצות שרירים, אבל בצורה ספציפית לבעיה (למשל - דפיציט דדליפט בשביל הניתוק).
לנסות כל מיני סכמות של טווחי חזרות, או סטים, או תרגילי עזר.
יש בלי סוף...

או אמירה כמו:"אין סיבה לעשות אינקליין, אלא אם כן אתה שחקן פוטבול שעובד בזווית הזאת."
WTF
פשוט אין לך מושג מה הטענות שלו, אז אתה ממציא ו\או מעוות אותן, ואז קורא להן דביליות?

זה לא תופס.

אני לא עשיתי בחיים ss לא ליניארית ושלל תוכניות כוח מפורסמות, ועדיין הצלחתי להגיע למשקלים יפים ועוד תוך כדי אימוני mma 3-4 פעמים בשבוע.

לדעתי כשאוכלים מספיק על פי חישוב פשוט, באים ממוקדים ומוכנים, כמעט כל דבר יעבוד.
בתור מתחיל התחלתי בחלוקה מסוימת עם כל תרגילי הבסיס פלוס קצת עזר וזה מקדם אותי עד היום.
חבל שאנשים מקובעים ומריצים ים של אימרות ומשפטים של מאמני כוח מבלי לנסות דברים שונים על עצמם.

אני לא עשיתי בחיים ss לא ליניארית ושלל תוכניות כוח מפורסמות, ועדיין הצלחתי להגיע למשקלים יפים ועוד תוך כדי אימוני mma 3-4 פעמים בשבוע.

לדעתי כשאוכלים מספיק על פי חישוב פשוט, באים ממוקדים ומוכנים, כמעט כל דבר יעבוד.
בתור מתחיל התחלתי בחלוקה מסוימת עם כל תרגילי הבסיס פלוס קצת עזר וזה מקדם אותי עד היום.
חבל שאנשים מקובעים ומריצים ים של אימרות ומשפטים של מאמני כוח מבלי לנסות דברים שונים על עצמם.

לאיזה משקלים הגעת והאם יש לך סרטונים בתור גיבוי כדי שלא תקבל חוב לראק?

לאיזה משקלים הגעת והאם יש לך סרטונים בתור גיבוי כדי שלא תקבל חוב לראק?

אין לי סרטוני גיבוי פה לכל תרגיל אבל כבר העלתי חוב לראק של דדליפט 240 לפני כמה חודשים ועוד התקדמתי מאז.
ועל שאר ההרמות אין טעם לדבר מכיוון שאין סרטונים עדכניים

אין לי סרטוני גיבוי פה לכל תרגיל אבל כבר העלתי חוב לראק של דדליפט 240 לפני כמה חודשים ועוד התקדמתי מאז.
ועל שאר ההרמות אין טעם לדבר מכיוון שאין סרטונים עדכניים

240 זה מאוד מכובד, סחטיין!

240 זה מאוד מכובד, סחטיין!

עזוב משקלים אישיים שלי, אני גם בתור מדריך רואה ים של אנשים במכון שפשוט מסרבים לנסות דברים חדשים ולזוז קצת מהמוכר והנוח.

וכשהתחלתי לראות התקדמות יפה אצל מתאמנים שלי רק בגלל שמירה על כמה עקרונות, הבנתי שלא באמת חייב להרביץ סריה של תוכניות כאלה בשביל להיות גדול/חזק/חטוב וכו׳

• פותח/ת השרשור
WTF
פשוט אין לך מושג מה הטענות שלו, אז אתה ממציא ו\או מעוות אותן, ואז קורא להן דביליות?

זה לא תופס.

קח:
On the other hand, the incline can be a
useful bench press variation. It should be said that
if you are doing both bench presses and presses,
everything that the incline press accomplishes is
redundant; there is no aspect of shoulder and
chest work that these two exercises do not more
than adequately cover. 'Upper pecs" are quite
thoroughly involved in the press, and in fact the
bench press uses the whole muscle belly, so there
is no need to attempt an isolation of this portion
of the chest musculature. But many sports involved
the use of the arms at an angle somewhere
between 90 and 180 degrees from the torso, and it
is felt by some that this angle should specifically be
targeted for resistance training.

שאני לא אומר שטויות כאלה:http://www.rookiejournal.com/are-you-part-of-the-rippetoe-cult.html (יש שם אולי איזה 3-4 אמירות לא מדויקות או לא נכונות (כלומר - שכותב הפוסט מדבר שטויות במקרים הספציפיים שלהן), אבל הכיוון הכללי ברור).
שאני לא אומר דברים כמו:"לא משנה אם אתה עולה בשריר או בשומן", העיקר תשתה חלב ותתקדם. אני אשמח לקבל ממר ריפטו הסבר כיצד שומן עוזר להניע מפרקים, או לחליפין, כיצד אגירת שומן גורמת להתייעלות עצבית, שגורמת לגיוס מוגבר של יחידות מוטוריות.
שאני לא אומר דברים שבצורה אינהרנטית מכילים סתירה לוגית כמו:"משקולנים צריכים לעשות LB כי זה עובד יותר על הפוסטריור צ'יין, והוא מוריד להם עומס מהגב אחרי כל המשיכות". (רמז ללמה זה סותר:זוקפי הגב הם חלק מהפוסטריור צ'יין). למעשה, כשמסתכלים על הסרטון המפורסם של ריפטו בעין ביקורתית, מגיעים להבנה שלמשקולנים אין שום סיבה בעולם לעשות LB.
ועוד אינספור שטויות.
הוא לא אומר ששומן ושריר בכל מחיר
הוא בעצמו אומר שאם אתה רואה שאתה משמין צריך לקצץ בכמויות אוכל
לגבי משקולנות אני גם לא איתו באותו ראש
לגבי תזונה אני גם לא איתו באותו ראש
אבל שורה תחתונה התוכנית שלו עובדת נקודה . אתה יכול לזיין בשכל עד מחר שהתוכנית לא טובה ולתרץ את זה שאתה חלש אבל בתכלס כל מי שעושה את SS כמו שצריך מתחזק בטירוף , כמובן ביחס למה שהיה קודם אבל התחזק , קיבל הרבה בשר והתחיל להראות כמו גבר בוגר ולא שחיף

אני מסכים איתך שריפטו מבלבל הרבה בביצים אבל 2 התוכניות שלו , SS וטקסס מת'וד לדעתי תוכניות חובה לכל מתאמן באשר הוא בשנה וחצי- שנתיים הראשונות שלו בחדר כושר .. אחר כך שכל אחד יבחר לעצמו את הדרך החל מפיצולים עד לתוכניות כוח מתקדמות מאוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית