מידע מאמר ביקורת על westside, מאת דן גרין.

• פותח/ת השרשור
הוא לא אומר ששומן ושריר בכל מחיר
הוא בעצמו אומר שאם אתה רואה שאתה משמין צריך לקצץ בכמויות אוכל
לגבי משקולנות אני גם לא איתו באותו ראש
לגבי תזונה אני גם לא איתו באותו ראש
אבל שורה תחתונה התוכנית שלו עובדת נקודה . אתה יכול לזיין בשכל עד מחר שהתוכנית לא טובה ולתרץ את זה שאתה חלש אבל בתכלס כל מי שעושה את SS כמו שצריך מתחזק בטירוף , כמובן ביחס למה שהיה קודם אבל התחזק , קיבל הרבה בשר והתחיל להראות כמו גבר בוגר ולא שחיף

אני מסכים איתך שריפטו מבלבל הרבה בביצים אבל 2 התוכניות שלו , SS וטקסס מת'וד לדעתי תוכניות חובה לכל מתאמן באשר הוא בשנה וחצי- שנתיים הראשונות שלו בחדר כושר .. אחר כך שכל אחד יבחר לעצמו את הדרך החל מפיצולים עד לתוכניות כוח מתקדמות מאוד

אז כפי שציינתי, אני לא אמרתי ש-SS היא תכנית גרועה, בדיוק ההיפך הוא הנכון. אני בעד SS, אבל SS עובדת לא כי ריפטו הוא כזה גאון שמצא את ה-holy grail של עולם האימונים, אלא כי זו תכנית שמבוססת על תכנית שלביל סטאר, תכנית שעובדת כבר 40 שנה. אני פשוט לא בעד לטחון בה מים (בפלג הגוף העליון, שנתקע הרבה לפני הסקוואט והדדליפט), ולאכול בצורה מוגזמת.
תסתכל על שורת המחץ מאחד המאמרים האחרונים בפורום של ריפטו:
they ALL got much stronger, regardless of whether the weight gain was mostly fat or mostly muscle.

ולגבי טקסס, זו לא תבנית של ריפטו, זו תבנית שפותחה ע"י ניסוי וטעייה אצל המתאמנים של גלן. ועוד יש לומר שהשימוש של ריפטו בתנית הזאת:
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_texas_method, זה אחד הרעיונות היותר גרועים ששמעתי בחיי. אתה רואה את עצמך שובר שיאים בדדליפט, כשאתה עושה סט של דדליפט אחרי 5 סטים של סקוואט?

אז כפי שציינתי, אני לא אמרתי ש-SS היא תכנית גרועה, בדיוק ההיפך הוא הנכון. אני בעד SS, אבל SS עובדת לא כי ריפטו הוא כזה גאון שמצא את ה-holy grail של עולם האימונים, אלא כי זו תכנית שמבוססת על תכנית שלביל סטאר, תכנית שעובדת כבר 40 שנה. אני פשוט לא בעד לטחון בה מים (בפלג הגוף העליון, שנתקע הרבה לפני הסקוואט והדדליפט), ולאכול בצורה מוגזמת.
תסתכל על שורת המחץ מאחד המאמרים האחרונים בפורום של ריפטו:
they ALL got much stronger, regardless of whether the weight gain was mostly fat or mostly muscle.

ולגבי טקסס, זו לא תבנית של ריפטו, זו תבנית שפותחה ע"י ניסוי וטעייה אצל המתאמנים של גלן. ועוד יש לומר שהשימוש של ריפטו בתנית הזאת:
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_texas_method, זה אחד הרעיונות היותר גרועים ששמעתי בחיי. אתה רואה את עצמך שובר שיאים בדדליפט, כשאתה עושה סט של דדליפט אחרי 5 סטים של סקוואט?

גבר הדדליפט שלי קפץ בטקסס מאיזור ה190 לסינגל ל240 לסינגל אז אל תגיד לי שסקואט 5X5 לא עובד לדדליפט צריך פשוט לדעת איך לתכנן תתוכנית וזה לא לקח לי 4 שנים זה לקח לי 5 חודשים

אגב עוד דוגמא ... איש הלילה AKA אה"ל הגיע ל290 , אלוף עולם ושבר שיא עולם בעזרת תוכנית של ריפטו ואז מעבר לתוכנית של בילסטאר וגלן פנדלי ( הוא עשה לפני זה טקסס להרבה זמן והתחזק בטירוף )

וכמובן איך שחכתי את חן AKA ילד חרא AKA הגן הזוננרכי .

תוכניות אימון שלו SS- טקסס מת'וד = 300 דדליפט בתחרות אחרונה , עכשיו גלן פנדלי = 290X3
וכל זה על משקל גוף שלא עבר את ה90 אף פעם

אבל לעשות 5X5 סקואט ואז דדליפט עצימות פשוט לא עובד... 300 קילו דדליפט עצוב1

אבל האמת שלדעתי אם הוא היה עושה אבקכוכבים מת'וד היה לו בערך 360-490 דדליפט ... כנראה ריפטו דביל...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
גבר הדדליפט שלי קפץ בטקסס מאיזור ה190 לסינגל ל240 לסינגל אז אל תגיד לי שסקואט 5X5 לא עובד לדדליפט צריך פשוט לדעת איך לתכנן תתוכנית וזה לא לקח לי 4 שנים זה לקח לי 5 חודשים

אגב עוד דוגמא ... איש הלילה AKA אה"ל הגיע ל290 , אלוף עולם ושבר שיא עולם בעזרת תוכנית של ריפטו ואז מעבר לתוכנית של בילסטאר וגלן פנדלי ( הוא עשה לפני זה טקסס להרבה זמן והתחזק בטירוף )

תוכניות אימון שלו SS- טקסס מת'וד = 300 דדליפט בתחרות אחרונה , עכשיו גלן פנדלי = 290X3

אבל האמת שלדעתי אם הוא היה עושה אבקכוכבים מת'וד היה לו בערך 360-490 דדליפט ... כנראה ריפטו דביל...

אתה חושב שלא ראיתי את הלוגים שלכם בישראל בודי? הנה, קח הודעה נבחרת:

סקואט 137.5 5x5
טוב החלק הקשה של התוכנית התחיל היה לי נורא קשה לסגור תסט החמישי משבוע הבא אני מקצץ ל4 סטים

בנץ' 77.5 5x5
הבנץ' גם התחיל ליהיות קשה אבל לא יותר מידי

מתח משקל גוף +10 3x5
סבבה אבל אחרי הנפח בסקואט ובבנץ' כבר קשה לעשות מת

אתה עשית אולי טקסס, אבל זו לא המתכונת של ריפטו, אלא אם כן האנגלית שלי התחרבנה בין לילה.

לא צריך בדיוק להיות גאון גדול כדי להבין שגם אם הצלחת "לשבור שיא" לחמישייה בדדליפט אחרי שעשית 5 סטים של סקוואט לפני כן, היית יכול להרים יותר אלמלא היית כבר "שרוף".

דעתי בנושא:

התחלתי להתאמן ב SS בשנת 2009 למשך חצי שנה פלוס מינוס באופו לא רציני התחלתי ממשקל גוף של 73 על 1.77 ועליתי עד 81 קילו רובם
היו נוזלים וגדלתי קצת במסת שריר רוב הסיבה היא שלא התאמננתי ברצף עשיתי הפסקות וזילזלתי הגעתי רק לסקאוט 115 קילו ודדליפט 120 קילו פחות או יותר
כשהפסקתי להתאמן שוב בגלל הרבה הפסקות באמצע הייתי דוחף אז 2 ליטר חלב אוריאו כי באמת האמנתי שצירך לאכול הרבה כדי לגדול.

השנה חזרתי להתאמן אחרי שירדתי למשקל של 76 קילו מאז ההפסקה והיום אני שוקל 90 קילו על אותו אחוז שומן שהתחלתי בו אולי עם תוספת קטנה של אחוז שומן.
לא היה לי תפריט מיוחד פשוט אכלתי אוכל נורמלי בכמות נורמלית מתי שהייתי רעב לא דחפתי קלוריות סתם ולא היה לי ריסט עד עכשיו חוץ מהפרס שהייתי כבר עייף
באותו יום בגלל של ישנתי טוב ואכלתי טוב לפני האימון.
בכל מקרה גם אני לא חושב שההמלצות התוזנתיות של ריפטו נכונות וזה רק בגלל התמונות שהועלו פה יכול להיות שזה תקף עליי ואני לא מנסה להתנשאות על מישהו אבל
אתם נראים פח זבל בלי כמעט מסת שריר. אני בערך ב 18-19 אחוז שומן לדעתי וכמסתכלים עליי רואים שיש לי מסת שריר מסויימת ולא פח שומן מהלך.
לדעתי לא צריך להגזים עם אחוזי השומן שלך רק כדי להרים עוד 10 15 קילו. עדיף לעשות חיטוב בזמן ולהמשיך משם את העליה במשקלים.
יכול להעיד על עצמי בסבב הראשון שלי הגעתי למסקנה שמתחילים להשמין בעיקר כאשר דוחים את האימון מכל סיבה שהיא ועדיין ממשיכים לדחוף קלוריות גם אם לא התאמנת 4 ימים כבר.
תוזנה של דחיפת קלוריות ו 2 ליטר חלב ביום מתאימה אולי אולי לשחיף ששוקל 50 קילו ולא מצליח לעלות במשקלי עבודה ומשקל גוף לדעתי הוא לא מתאים למי שבאחוז שומן גבוה כבר ומה רע להתחיל לעשות חיטוב כאשר מגיעים לפלאטו במשקלי עבודה במידה והם סיבירים ולא 90 קילו סקואט.

כמו כן מה ששמתי לב שב SS הכתפיים האחורויות לוקות בחסר לכל המתאמנים אפילו לי מאז אני משתדל להוסיף תרגילי עזר לשרירים האלו. אפשר לראות את זה בתמונה של וירביל.

אתה חושב שלא ראיתי את הלוגים שלכם בישראל בודי? הנה, קח הודעה נבחרת:

אתה עשית אולי טקסס, אבל זו לא המתכונת של ריפטו, אלא אם כן האנגלית שלי התחרבנה בין לילה.

לא צריך בדיוק להיות גאון גדול כדי להבין שגם אם הצלחת "לשבור שיא" לחמישייה בדדליפט אחרי שעשית 5 סטים של סקוואט לפני כן, היית יכול להרים יותר אלמלא היית כבר "שרוף".
יש המון וריאציות של טקסס אחת מהם זה דדליפט ביום עצימות נפרד
וריפטו אומר אחרי 4 שבועות לקצץ ל4 סטים של סקואט.. אני עשיתי אחרי 8 שבועות ככה אתה מסתכל על הלוג הישן

אתם נראים פח זבל בלי כמעט מסת שריר

כמו כן מה ששמתי לב שב SS הכתפיים האחורויות לוקות בחסר לכל המתאמנים......אפשר לראות את זה בתמונה של וירביל.

1.מי זה "אתם"?;maeq
2.גם אם חסר לי משהו בכתף האחורית, זה לא באמת מעניין אותי כל עוד הכתף שלי מספיק חזקה כדי לנעול משקל גוף בסטריקט פרס מעל הראש.😉

דעתי בנושא:

התחלתי להתאמן ב SS בשנת 2009 למשך חצי שנה פלוס מינוס באופו לא רציני התחלתי ממשקל גוף של 73 על 1.77 ועליתי עד 81 קילו רובם
היו נוזלים וגדלתי קצת במסת שריר רוב הסיבה היא שלא התאמננתי ברצף עשיתי הפסקות וזילזלתי הגעתי רק לסקאוט 115 קילו ודדליפט 120 קילו פחות או יותר
כשהפסקתי להתאמן שוב בגלל הרבה הפסקות באמצע הייתי דוחף אז 2 ליטר חלב אוריאו כי באמת האמנתי שצירך לאכול הרבה כדי לגדול.
היית דוחף שני ליטר חלב ואוראו, כשהדדליפט שלך היה 120 קילו?

בכל מקרה גם אני לא חושב שההמלצות התוזנתיות של ריפטו נכונות
אתה בכלל יודע מה ההמלצות של ריפ? הבנאדם חיי על הדיאטה הפלאוליטית, אין שם שום אוראו.

כמו כן מה ששמתי לב שב SS הכתפיים האחורויות לוקות בחסר לכל המתאמנים......אפשר לראות את זה בתמונה של וירביל.
הסיבה ל"חוסר פרופורציה" בין השרירים, היא חוסר פרופורציה בין התרגילים.
תמצא מישהו שמעיף פרס 90 לחמישיות, דדליפט 200 לחמישיות עם פיגור באחורית.

• פותח/ת השרשור
יש המון וריאציות של טקסס אחת מהם זה דדליפט ביום עצימות נפרד
וריפטו אומר אחרי 4 שבועות לקצץ ל4 סטים של סקואט.. אני עשיתי אחרי 8 שבועות ככה אתה מסתכל על הלוג הישן

נכון, יש המון תכנונים אפשריים של טקסס (שהיא כאמור תבנית של גלן שנועדה ל-HB של המתאמנים שלו, שבעצמה מבוססת על עקרונות של ביל סטאר), התכנון שריפטו ממליץ עליו הוא תכנון שדופק לך את הדדליפט, גם אם אתה מצליח להתקדם בו במידה זו או אחרת, גם בהינתן התכנון הזה.
אני לא המצאתי שום גלגל ב"אבק כוכבים מתו'ד" - טקסס היא תבנית שאתה יכול לעבוד איתה גם עם כפיפות מרפקים על בוסו, אם זו אוות נפשך. כל מה שעשיתי זה לקחת את התבנית של טקסס ולעשות רוטציה בין באק סקוואט לבין דדליפט, ולאחרונה גם הוספתי לזה יום עזר, בהתאם למתכונת של ג'סטין לייצ'ק, כי אימוני הנפח כבר התארכו יותר מדי בצורה שגם לא מיקסמתי ביצועים מהתרגילים שהיו אמורים לבוא אחרי הלחיצה, וגם כי להיות שעתיים וחצי במכון זה מתיש נפשית.
ותרצה או לא - גם כשחיטבתי שיפרתי את הדדליפט שלי בשלושים ומשהו ק"ג.
ובסופו של דבר, אם אתה בעצמך אומר שריפטו מבלבל בביצים על תזונה, על משקולנות, ואפילו על אימונים, אז על מה בדיוק אנחנו מתווכחים?

פתית,
כל מי שציינת, כולל אתה, עושים סומו דדליפט - שזה מאוד מזכיר את הסקוואט.
מי שעושה קלאסי יתקשה להתקדם רק מהסקוואטים בטקסס.

פתית,

כרגע מתקדם בטקסס בדדליפט במהירות של הסקוואט(5 קילו לשבועיים, עושה שבוע דדליפט שבוע ראק פולס)
עוד חודשיים אם עדיין אהיה ב205 הטענה נכונה, אני אדווח

אני מבולבל. מה הכי מגניב עכשיו? לעשות HB, לרדת על ווסטסייד, ריפטו או לשפר את ה ratio? מישהו יכול לעזור?

נחש לאן עפת? זה כולה SS, אתה לא אמור להיות חזק כמו בן זונה אחריה.

היית דוחף שני ליטר חלב ואוראו, כשהדדליפט שלך היה 120 קילו?

אתה בכלל יודע מה ההמלצות של ריפ? הבנאדם חיי על הדיאטה הפלאוליטית, אין שם שום אוראו.

הסיבה ל"חוסר פרופורציה" בין השרירים, היא חוסר פרופורציה בין התרגילים.
תמצא מישהו שמעיף פרס 90 לחמישיות, דדליפט 200 לחמישיות עם פיגור באחורית.

אני ? 🙄 ועזוב את זה שהכתפיים בכללי בפיגור .
כוח לפלג גוף עליון לא נותן היפרטרופיה מי יודע מה .

- - - עידכון הודעה - - -

פתית,

בSS הסקוואט אחראי מאוד להתקדמות של הדדליפט ושם זה עובד מצויין . למה שזה יהיה שונה בטקסס ?

אני ? 🙄 ועזוב את זה שהכתפיים בכללי בפיגור .
כוח לפלג גוף עליון לא נותן היפרטרופיה מי יודע מה .

כשהמדד של אנשים ל"פלג גוף עליון" זה היקף ידיים אתה צודק.
כשהמדד זה רחב גבי, טרפזים, חזה, כתפיים אתה טועה.

סטארדסט , אני לא מבין איך אתה תוקף את התכנית ואת ההמלצות של ריפטו , כשאנשים מגיעים פה לכאלה הישגים מהתכנית שלו .
אפשר גם להפעיל שיקול דעת ולהשמין פחות / לסנן שטויות , אבל בטח שלא לבטל במחי יד את השיטה .

- - - עידכון הודעה - - -

כשהמדד של אנשים ל"פלג גוף עליון" זה היקף ידיים אתה צודק.
כשהמדד זה רחב גבי, טרפזים, חזה, כתפיים אתה טועה.

יש לי נטייה מצויינת להיפרטרופיה ואני אומר לך שהתכניות האלה לא נתנו לי הרבה מסה בעליון .

יש לי נטייה מצויינת להיפרטרופיה ואני אומר לך שהתכניות האלה לא נתנו לי הרבה מסה בעליון .

אתה שוכח שזו תכנית למתאמן מתחיל, כנראה שאתה כבר באת עם מאסה בעליון ולא היית צריך עוד, אלא היה חוסר מאסה בתחתון.
בתור אחד שהתחיל שמן-שחיף עליתי בתכנית יפה בפלג גוף עליון, החלק היחיד ש"לא עלה" היו הידיים(מ34 ל38, היום כבר 42)

אי אפשר לרצות גם לעלות מיליון אחוז בפלג גוף עליון כמו מתאמן שעושה SS לפלג גוף עליון(יש כאלה)
להגיד שאין עליה בעליון לדעתי לא נכון.

אתה שוכח שזו תכנית למתאמן מתחיל, כנראה שאתה כבר באת עם מאסה בעליון ולא היית צריך עוד, אלא היה חוסר מאסה בתחתון.
בתור אחד שהתחיל שמן-שחיף עליתי בתכנית יפה בפלג גוף עליון, החלק היחיד ש"לא עלה" היו הידיים(מ34 ל38, היום כבר 42)

אי אפשר לרצות גם לעלות מיליון אחוז בפלג גוף עליון כמו מתאמן שעושה SS לפלג גוף עליון(יש כאלה)
להגיד שאין עליה בעליון לדעתי לא נכון.

לא .. דווקא התקדמתי הרבה במשקלים יחסית ועדיין ..
נגיד +40 קג בדדליפט
בנט אובר כמה עשרות קילוגרמים
אמור לתת המון היפרטרופיה כביכול
ועשיתי אותה גם בתור מתאמן מתחיל ( התקדמתי בתכנית "כוח" שהמצאתי מחוסר ידע - 3X3 - בנצ' ודדליפט - פרס וסקוואט ( זה הכל ) ברוטציה כמו SS , ואז המלצתם לי טקסס כששאלתי אם זו תכנית טובה , והבנתי שאני יכול לעשות SS עדיין . )

- - - עידכון הודעה - - -

אגב , כמה א"ש אתה בערך ?

נערך לאחרונה:
שוב, קח אותי לדוג' עליתי בתכנית 120 קילו בדדליפט וב50 קילו בבנץ' זה הכוונה מתאמן מתחיל, העליה שאתה עלית אופיינית למתאמן מתקדם יותר... ויש אנשים שעשו אותה יותר טוב כמו קובה והספגטי
זאת תכנית למתאמן מתחיל וכל ילד פה משוכנע שאם יעשה SS הוא יהפוך להיות מר אולימפיה, נראה לי שקצת חיים בסרט

אני מעריך שאני על 17-18 א"ש, אבל יש עליי הרבה נוזלים(יכול לעלות/לרדת 5 קילו ביומיים לפעמים)

עריכה אחרי שערכת:
מה שבטוח SS לא תכנית שמתמקדת בפלג גוף עליון אלא בסקוואט ואף אחד לא אמור לצפות להיות "מאסיבי" בפלג גוף עליון תוך חצי שנה לא משנה מה הוא יעשה בצורה טבעית.
אנשים גם לא אובייקטיביים לגבי עצמם, אני בטוח שאתה נחשב ענק במכון שלך

נערך לאחרונה:
שוב, קח אותי לדוג' עליתי בתכנית 120 קילו בדדליפט וב50 קילו בבנץ' זה הכוונה מתאמן מתחיל, העליה שאתה עלית אופיינית למתאמן מתקדם יותר... ויש אנשים שעשו אותה יותר טוב כמו קובה והספגטי
זאת תכנית למתאמן מתחיל וכל ילד פה משוכנע שאם יעשה SS הוא יהפוך להיות מר אולימפיה, נראה לי שקצת חיים בסרט

אני מעריך שאני על 17-18 א"ש, אבל יש עליי הרבה נוזלים(יכול לעלות/לרדת 5 קילו ביומיים לפעמים)

תיראה את העריכה

סטארדסט , אני לא מבין איך אתה תוקף את התכנית ואת ההמלצות של ריפטו , כשאנשים מגיעים פה לכאלה הישגים מהתכנית שלו .
אפשר גם להפעיל שיקול דעת ולהשמין פחות / לסנן שטויות , אבל בטח שלא לבטל במחי יד את השיטה .

- - - עידכון הודעה - - -

מתוך הpowerlifts, אין הרמה יותר תלוית מסת שריר מאשר בנצ' פרס. יש קשר רציני מאוד בין היפרטרופיה לעלייה בכוח.
(פירוט בנושא בקיץ 2014 בספר החדש שלי ®Nightman Method)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית