לוג Starting Strength חדש

• פותח/ת השרשור gome12
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
הייתי מגיב לטכניקה - אבל שוב, כתבתי לך כבר פעמיים בעבר לגבי הצילום ועוד אנשים העירו לך, אני לא יכול לתאר לך כמה זה מעיק לראות סרטוני ביצוע בצורה הזו - לא סתם נועלים שרשורים עם סרטונים כאלו בפורום ליפטינג.
צודק,האימון מחר יצולם יותר טוב

- - - עידכון הודעה - - -

אימון B
2.7
סקוואט: 40 ק''ג,פשוט לא יאומן אני באמת משנן את הטכניקה ואת כל ההערות ואני לא משתפר
פרס: 22.5 קל מאוד
דדליפט 40 הסרטון נמחק משום מה
באמצע האימון בא אליי מדריך ושאל אותי עם אני עושה ss,אמרתי לו שכן והוא אמר לי שהתכנית לא נועדה לילד בן 14 ושעדיף תכנית fbw בלי מכונות עם מוט חופשי,הוא טוען שהתכנית ss נועדה לשחקני פוטבול או משהו כזה לא בידיוק הצלחתי להבין מה הוא רוצה.. מקווה שלא יעשה בעיות פעם הבאה
http://www.youtube.com/watch?v=EZzY3yHtryk המגבת מסתירה..
http://www.youtube.com/watch?v=RPQQMFykqCs

נערך לאחרונה:
הסרטון הראשון אחלה מבחינת הצילום, כמובן שהייתי מעדיף אם המגבת לא היתה שם אבל עדיין לא רע.

הערות והארות:
1. כשאתה מוציא את המוט מהראק אתה צריך לדמיין שאתה עושה מעין רבע סקוואט, הגוף חייב להיות מתוח.
2. יש לך זווית במפרקי הידיים, תשעין את המוט על בסיס כף היד כך שזה לא יקרה (האגודל מעל המוט, כן?)
3. מרפקים למעלה! כרגע אתה שומט אותם אז אין מדף למוט ואתה סתם שם אותו על הגב. מרפקים למעלה, חזה מורם ותמקם את המוט במדף שנוצר ע"י הכתף האחורית.
4. אל תזיז את הצוואר במהלך הביצוע, הצוואר צריך להיות בהמשך טבעי של הגב - תסתכל בנקודה כלשהיא 2 מטרים על הקרקע ותמשיך להסתכל עליה במהלך כל הביצוע.
5. אל תפמפם! קח נשימה למעלה לפני כל חזרה ורד למטה כששרירי הבטן מכווצים. הכל חייב להיות מכווץ!
6. העקבים שלך מתרוממים, זה אומר לי שאתה לא יושב מספיק אחורה והמוט לא נמצא מעל אמצע כף הרגל. בשביל ללמוד לדחוף מהעקבים, תרים את אצבעות הרגליים בתוך הנעל ותתיישב על העקבים. כל הכוח חייב להגיע מהעקבים!
7. תקבע את הברכיים בשליש העליון של הירידה ואל תזיז אותן משם, הברכיים לא צריכות לזוז בבור של הסקוואט - אם הן גולשות (זזות קדימה) אתה מאבד את המתיחה של ההמסטרינג.
8. אל תדבר יותר עם המדריך הזה.

הייתי רוצה להגיב, אבל הצוואר שלי כואב מהסרטון שלך, הולך לשים קרח.

עכשיו ברצינות - כבר רשמתי לך בעבר - תן למישהו את הטלפון שיצלם אותך נורמלי, ותראה את הסרטון הבא:

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אדיר LOL

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
הסרטון הראשון אחלה מבחינת הצילום, כמובן שהייתי מעדיף אם המגבת לא היתה שם אבל עדיין לא רע.

הערות והארות:
1. כשאתה מוציא את המוט מהראק אתה צריך לדמיין שאתה עושה מעין רבע סקוואט, הגוף חייב להיות מתוח.
2. יש לך זווית במפרקי הידיים, תשעין את המוט על בסיס כף היד כך שזה לא יקרה (האגודל מעל המוט, כן?)
3. מרפקים למעלה! כרגע אתה שומט אותם אז אין מדף למוט ואתה סתם שם אותו על הגב. מרפקים למעלה, חזה מורם ותמקם את המוט במדף שנוצר ע"י הכתף האחורית.
4. אל תזיז את הצוואר במהלך הביצוע, הצוואר צריך להיות בהמשך טבעי של הגב - תסתכל בנקודה כלשהיא 2 מטרים על הקרקע ותמשיך להסתכל עליה במהלך כל הביצוע.
5. אל תפמפם! קח נשימה למעלה לפני כל חזרה ורד למטה כששרירי הבטן מכווצים. הכל חייב להיות מכווץ!
6. העקבים שלך מתרוממים, זה אומר לי שאתה לא יושב מספיק אחורה והמוט לא נמצא מעל אמצע כף הרגל. בשביל ללמוד לדחוף מהעקבים, תרים את אצבעות הרגליים בתוך הנעל ותתיישב על העקבים. כל הכוח חייב להגיע מהעקבים!
7. תקבע את הברכיים בשליש העליון של הירידה ואל תזיז אותן משם, הברכיים לא צריכות לזוז בבור של הסקוואט - אם הן גולשות (זזות קדימה) אתה מאבד את המתיחה של ההמסטרינג.
8. אל תדבר יותר עם המדריך הזה.
אוקיי אבל מאוד קשה לי לשבת אחורה כי אני פשוט מאבד שווי משקל ונופל אחורה..

• פותח/ת השרשור
אימון 4.7
סקוואט: 45ק''ג,יש שיפור אני חושב אבל עדיין צריך לשבת יותר למטה ולשבור מקביל אבל קשה לזכור את כל ההערות שאתה באימון.
בנץ: 37.5 ק''ג קל
מתח: 5x3 עם 3 קילו עליי,פעם ראשונה שאני עושה מתח עם משקל..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אימון 4.7
סקוואט: 45ק''ג,יש שיפור אני חושב אבל עדיין צריך לשבת יותר למטה ולשבור מקביל אבל קשה לזכור את כל ההערות שאתה באימון.
בנץ: 37.5 ק''ג קל
מתח: 5x3 עם 3 קילו עליי,פעם ראשונה שאני עושה מתח עם משקל..

תנסה להוציא את התחת יותר אחורה כמו פרחה תחשוב על להוציא את התחת אחורה כאילו אתה רוצה לדחוף מישהו עם התחת לא על הירידה של הסקוואט ותרד יותר לאט ומבוקר ככה תצליח להיות יותר מפוקס ותצליח לשבור מקביל טוב...
והברכיים שלך גולשות קדימה תנסה לדחוף אותם לצדדים ולמתוח את האמסטרינג וחוץ מזה המפרק יד שלך לא ישר תיישר אותו.
בהצלחה, כל הכבוד שאתה לא מתאייש ומשתפר מאימון לאימון !

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני חושב שהבעיה המרכזית שלך היא שאתה חושב על לשבת למטה ולא לשבת אחורה.
תראה שוב את סרט ההדרכה שמופיע בפורטל. תזמין עותק של הספר של ריפטו ותתחיל לקרוא.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהבעיה המרכזית שלך היא שאתה חושב על לשבת למטה ולא לשבת אחורה.
תראה שוב את סרט ההדרכה שמופיע בפורטל. תזמין עותק של הספר של ריפטו ותתחיל לקרוא.
האנגלית שלי לא הכי טובה (ילד ממוצע שסיים ז')כל פעם שאני מנסה לשבת אחורה אז אני מאבד שווי משקל וקצות האצבעות עולות למעלה ואז אני נופל אחורה

האנגלית שלי לא הכי טובה (ילד ממוצע שסיים ז')כל פעם שאני מנסה לשבת אחורה אז אני מאבד שווי משקל וקצות האצבעות עולות למעלה ואז אני נופל אחורה

אם אני לא טועה יצא תרגום של סרט ההדרכה בנושא סקוואטים.
מעבר לזה יש את המאמר המפורט בעברית באתר ואת הDVD שהאנגלית בו באמת לא ברמה גבוהה (לצורך העניין אם תצפה בDVD פעמיים אני בטוח שהידע שלך יגדל בעשרות אחוזים גם אם לא תבין כל מילה). בנוסף, אני יודע שאתה עכשיו בחופש ויש לך אלף ואחד דברים שאתה רוצה וצריך לעשות. אני חושב שבין כל הדברים אתה יכול לקחת חצי שעה-שעה ביום ולהתחיל לקרוא את הספר. אין לי ספק שעד סוף החופש תסיים אותו וזה יקדם אותך המון.

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה יצא תרגום של סרט ההדרכה בנושא סקוואטים.
מעבר לזה יש את המאמר המפורט בעברית באתר ואת הDVD שהאנגלית בו באמת לא ברמה גבוהה (לצורך העניין אם תצפה בDVD פעמיים אני בטוח שהידע שלך יגדל בעשרות אחוזים גם אם לא תבין כל מילה). בנוסף, אני יודע שאתה עכשיו בחופש ויש לך אלף ואחד דברים שאתה רוצה וצריך לעשות. אני חושב שבין כל הדברים אתה יכול לקחת חצי שעה-שעה ביום ולהתחיל לקרוא את הספר. אין לי ספק שעד סוף החופש תסיים אותו וזה יקדם אותך המון.
בdvd של החלק של הסקוואט צפיתי עשרות פעמים.. הספר אצלי על המחשב ואני מנסה לקרוא ואני מבין רק חלקי משפטים לא יותר מיזה..

בdvd של החלק של הסקוואט צפיתי עשרות פעמים.. הספר אצלי על המחשב ואני מנסה לקרוא ואני מבין רק חלקי משפטים לא יותר מיזה..

תראה, אף אחד פה לא יכוול לעשות וגם לא יעשה את העבודה במקומך. בדיוק כמו שאף אחד לא יכול לחזק לך את הסקוואט באמצעות ביצוע סקוואט במקומך, כך אף אחד לא יכול לרכוש עבורך את הידע. נתתי לך את כל ההמלצות האפשריות והנה עוד כמה (חלק חוזרות על דברים שנאמרו):
1. גם אם האנגלית שלך לא טובה, ולטענתך היא ממוצעת (שזה יותר טוב), אתה יכול לנסות לקרוא את הספר ולהיעזר באביזרי תרגום למיניהם.
2. תקרא את המאמר בפורטל. יש בו המון ידע. המון.
3. תראה שוב את הסרטים (לא רק הDVD של ריפטו, אלא גם הסרטונים המתורגמים).
4. תמשיך לתרגל ולצלם סרטונים.
5. תמצא מישהו פה בפורום שהטכניקה שלו כבר ברמה טובה ותלך להתאמן איתו פעם-פעמיים-שלוש. זה יקפיץ אותך וזה גם אפשרי מבחינתך עכשיו שאתה בחופש.
6. תחזור על ההמלצות. כמו שאמרת בעצמך, אי אפשר ליישם הכל בפעם אחת, אבל אפשר לנסות ליישם את כל מה שנותנים לך מאימון לאימון. הייתה פעם המלצה לכתוב (כן כן, לכתוב) את הדגשים על דף, לקחת איתך לחדר הכושר ולקרוא היטב בין הסטים (גם החימום). ככה גם תוכל להשתפר בין סטים ולתקן תוך כדי.

שוב, אל תחשוב שלא רוצים לעזור לך פה. יש פה באמת אנשים שרוצים לעזור ועושים את זה, אבל יש דברים שאי אפשר לעשות במקומך.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
תראה, אף אחד פה לא יכוול לעשות וגם לא יעשה את העבודה במקומך. בדיוק כמו שאף אחד לא יכול לחזק לך את הסקוואט באמצעות ביצוע סקוואט במקומך, כך אף אחד לא יכול לרכוש עבורך את הידע. נתתי לך את כל ההמלצות האפשריות והנה עוד כמה (חלק חוזרות על דברים שנאמרו):
1. גם אם האנגלית שלך לא טובה, ולטענתך היא ממוצעת (שזה יותר טוב), אתה יכול לנסות לקרוא את הספר ולהיעזר באביזרי תרגום למיניהם.
2. תקרא את המאמר בפורטל. יש בו המון ידע. המון.
3. תראה שוב את הסרטים (לא רק הDVD של ריפטו, אלא גם הסרטונים המתורגמים).
4. תמשיך לתרגל ולצלם סרטונים.
5. תמצא מישהו פה בפורום שהטכניקה שלו כבר ברמה טובה ותלך להתאמן איתו פעם-פעמיים-שלוש. זה יקפיץ אותך וזה גם אפשרי מבחינתך עכשיו שאתה בחופש.
6. תחזור על ההמלצות. כמו שאמרת בעצמך, אי אפשר ליישם הכל בפעם אחת, אבל אפשר לנסות ליישם את כל מה שנותנים לך מאימון לאימון. הייתה פעם המלצה לכתוב (כן כן, לכתוב) את הדגשים על דף, לקחת איתך לחדר הכושר ולקרוא היטב בין הסטים (גם החימום). ככה גם תוכל להשתפר בין סטים ולתקן תוך כדי.

שוב, אל תחשוב שלא רוצים לעזור לך פה. יש פה באמת אנשים שרוצים לעזור ועושים את זה, אבל יש דברים שאי אפשר לעשות במקומך.
בהצלחה.
תודה רבה!

תגיד איפה אתה גר?
אם תבוא אליי אני בטוח שאני אוכל לעזור לך עם הבעיה הזו. פנים מול פנים אני בטוח שזה יסתדר בפעם אחת ותשב אחורה וכנראה עוד כמה דברים. רק תצטרך לשלם על כניסה חד פעמית למכון שלי.
בכל מקרה אני כבר אמרתי, ברגע שתתרגל לשבת על ספה, כיסא, שרפרף וכו', אתה תבין שאתה לא נופל. כמו שאתה עושה את זה עם הרהיטים האלה ככה זה לשבת בסקוואט, אתה לא תיפול, זה פסיכולוגי.

משהו שעזר לי ללמוד את הסקוואט היה ללמוד לעשות את הבוקס סקוואט.
פשוט קח איזשהו כסא או ספסל במכון, ככה שיהיה בגובה של הברכיים שלך בערך +-, קח צעד אחד קדימה, ותתיישב.
תתיישב עם התחת כן? בלי ללכת אחורה עם הרגליים או משהו. התנועה שתעשה בעצם תהיה סקוואט עד המקביל אבל העיקר שתלמד לעשות את התנועה של 'להתיישב אחורה' ותלמד ליישם אותה בסקוואט הרגיל.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
תגיד איפה אתה גר?
אם תבוא אליי אני בטוח שאני אוכל לעזור לך עם הבעיה הזו. פנים מול פנים אני בטוח שזה יסתדר בפעם אחת ותשב אחורה וכנראה עוד כמה דברים. רק תצטרך לשלם על כניסה חד פעמית למכון שלי.
בכל מקרה אני כבר אמרתי, ברגע שתתרגל לשבת על ספה, כיסא, שרפרף וכו', אתה תבין שאתה לא נופל. כמו שאתה עושה את זה עם הרהיטים האלה ככה זה לשבת בסקוואט, אתה לא תיפול, זה פסיכולוגי.
זכרון אחי,עבדתי בבית עם משקל גוף וכסאות והלך לי מצוין הבעיה מתחילה שיש משקלים

משהו שעזר לי ללמוד את הסקוואט היה ללמוד לעשות את הבוקס סקוואט.
פשוט קח איזשהו כסא או ספסל במכון, ככה שיהיה בגובה של הברכיים שלך בערך +-, קח צעד אחד קדימה, ותתיישב.
תתיישב עם התחת כן? בלי ללכת אחורה עם הרגליים או משהו. התנועה שתעשה בעצם תהיה סקוואט עד המקביל אבל העיקר שתלמד לעשות את התנועה של 'להתיישב אחורה' ותלמד ליישם אותה בסקוואט הרגיל.
בהצלחה!
רעיון טוב,אימון הבא אני ינסה

• פותח/ת השרשור
אימון B
7.7
האימון הכי טוב שהיה לי..
סקוואט: 50 ק''ג,יחסית קל אבל לאט לאט מתחיל להיות קשה,לדעתי הטכניקה השתפרה אבל עדיין יש מה לשפר,פעם ראשונה שאני עושה מתיחות וחימום מסודר (לפי הספר)
פרס: 25 ק''ג קל ברמות
דדליפט: 50 טכניקה השתפרה קצת עם עזרה מהמדריך (כן כן מדריך) נמחק לי הסרטון משום מה

בחזרה האחרונה איבדתי שווי משקל,ניסיתי לשבת אחורה יותר מידי.
סה''כ אימון מצויין

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
9.7
אימון A
סקוואט: 55 ק''ג,מתחיל להיות קשה.. באיזה משקלים בערך עושים ריסט\נתקעים
בנץ: 40 ק''ג עדיין קליל
מתח 5x3 עם 3kg עליי, קשה
מצטער על הזווית פשוט איזה אשכנזי מניאק צילם ועשה פוזות שאני לוקח לו זמן מהאימון

סה''כ הטכניקה השתפרה לא?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ממה שראיתי בסרטון, תרד קצת יותר, קח פיסוק מעט יותר רחב, שים את המוט יותר למטה בראש הכתף אחורית, וכווץ את הגב עליון כך שהידיים יהיו מאחורה יותר.
תעבור על הסרטון הזה (בטח כבר יצא לך לראות, אז תראה שוב)
תקיעות יכולות להיות מטכניקה לא הכי טובה או לא מספיק אוכל. תזכור גם לישון הרבה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
ממה שראיתי בסרטון, תרד קצת יותר, קח פיסוק מעט יותר רחב, שים את המוט יותר למטה בראש הכתף אחורית, וכווץ את הגב עליון כך שהידיים יהיו מאחורה יותר.
תעבור על הסרטון הזה (בטח כבר יצא לך לראות, אז תראה שוב)
תקיעות יכולות להיות מטכניקה לא הכי טובה או לא מספיק אוכל. תזכור גם לישון הרבה.

אני ישנן את זה אבל יש שיפור בטכניקה?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כן יש שיפור
צלם באימון הבא שוב, תתרגל בחימום לפי מה שאתה רואה בסרטון פה וצלם סט עבודה כלשהו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית