הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גיבוש מטכ"ל HERE I COME

• פותח/ת השרשור
שבת שלום

אתמול עשיתי העמסה, התעוררתי (אתמול בבוקר ההעמסה) 77 kg, היום בבוקר התעוררתי 78. לא עליה משמעותית מדי ביחס להעמסות קודמות שהיו לי. מה גם שהייתה העמסה די לא איכותית, הפרזתי עם השומן.
בכל אופן, החלטתי לא לרוץ היום, אלא לעשות אימון מתח ספונטני,:

מתח בסדר יורד ב3 צורות:
1. רחב:
10 חזרות, לאחר מכן 9, 8, 7, 6

2. רגיל עם תוספת משקל 25kg:
5 חזרות, לאחר מכן 4, 3, 2, 1

3.
שוב רחב, עם 15 קילו על הגב

5 חזרות, 4, 3, 2, 1

זהו כרגע, עדכון הבא מחר

עם איזה ארגון אתה מתאמן אם אפשר לשאול?

כל הכבוד על המוטיבציה להגיע רחוק.

טיפ שלי-
כל השטויות האלה שמבלבלים לך את המוח איתם בקבוצות כושר קרבי, לרוב זה חרטא. אני מסתכל מה אתה עושה, ורואה מה אתה לא עושה- אני לא רואה אינטרוואלים רציניים, לא רואה ריצות ארוכות והכי גרוע שאני גם לא רואה פארטלק. תשנה את תוכנית הריצה שלך, תפסיק עם השטויות של המשחקי אגרסיביות כי זה בולשיט, אף אחד לא בוחן אותך על זה. עוד דבר, קרוספיט, עבודה עם משקלי גוף הכל טוב ויפה..תעבוד עם משקולות- סקוואטים דדליפט וכו'. אתה רוצה להגיע עם גוף חזק למסלול(לא משנה איזה מסלול תעשה, מטכ"ל או לא)וכושר גופני טוב. בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
טיפ שלי-
כל השטויות האלה שמבלבלים לך את המוח איתם בקבוצות כושר קרבי, לרוב זה חרטא. אני מסתכל מה אתה עושה, ורואה מה אתה לא עושה- אני לא רואה אינטרוואלים רציניים, לא רואה ריצות ארוכות והכי גרוע שאני גם לא רואה פארטלק. תשנה את תוכנית הריצה שלך, תפסיק עם השטויות של המשחקי אגרסיביות כי זה בולשיט, אף אחד לא בוחן אותך על זה. עוד דבר, קרוספיט, עבודה עם משקלי גוף הכל טוב ויפה..תעבוד עם משקולות- סקוואטים דדליפט וכו'. אתה רוצה להגיע עם גוף חזק למסלול(לא משנה איזה מסלול תעשה, מטכ"ל או לא)וכושר גופני טוב. בהצלחה!

קודם כל, ה"משחקי אגרסיביות" זה לא חלק אינטגרלי מהאימונים, סתם תוספות קטנות של פעם ב, שאני מציין כי אני רוצה שהלוג שלי יהיה כמה שיותר מפורט. (בעיקר בשביל רפלקציה כלפי עצמי)
פארטלק אנחנו עושים לא מעט למען האמת, בינתיים הלוג רץ שבועיים אז לא יצא לי לכתוב על זה.
הנפח עבודה שלנו כרגע מספיק גבוה לדעתי (30-40 קמ בשבוע, שאת רובם הייתי מגדיר "איכות"), וכשאני על תפריט דל פחמימה אני לא רואה סיבה להוסיף כרגע ריצות ארוכות ולהגדיל נפח. את זה אחזור לעשות כשאסיים את החיטוב.

לגבי סקוואט ודדליפט, הגיבוש שלי אוטוטו, אין לי זמן עכשיו לאימוני כוח רציניים ולשיפור טכניקה (בסקוואט ודדליפט הטכניקה שלי מחפירה). החלטתי לחטב ולהיות קל ככל שאני יכול, ומשם רק לשפר סיבולת עד הגיבוש. מן הסתם שאף אחד לא בוחן אותי על משחקי אגרסיביות, אבל כשבאים לקבוצה 2 חברה חיילים ואומרים לך לעשות תרגיל כלשהו כי הם מעבירים את האימון, אתה יכול להגיד להם לא, אני רוצה לעשות פארטלק עכשיו?

לעבודה בקבוצה יש עוד אלמנטים שלא רואים על הנייר, אולי הייתי מגיע יותר מוכן פיזית לגיבוש ולמסלול אם הייתי מתאמן לבד, אבל אני מרגיש שהמקום שאני נמצא בו זה המקום להיבנות מנטלית.

במבחן התוצאה, מה שחשוב הוא שאני משתפר כל הזמן ועומד ביעדים שלי, אתה מוזמן לקרוא את הלוג מההתחלה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כל הכבוד, מה אתה יכול להמליץ לילד בן 15?

בגדול? לדעתי תתמקד כרגע בלפתח כוח, יש לך מספיק זמן. סקוואט ודדליפט הם התרגילים הכי חשובים לתחום הזה לטעמי. בכללי אם אתה רק מתחיל, תעשה ss עד שאתה מגיע לתוצאות יפות. לאחר מכן תוריד את כל השומן שצברת (ותצבור כנראה), ומשם תתחיל לצבור קילומטראז' בריצות. הסיבולת שלך תשתפר פלאים, ועם תזונה נכונה גם האחוז שומן יירד כמו שתרצה. יש על זה כאן לא מעט מאמרים.

ביננו יש משהו קצת גימיקי בקבוצות הכנה, הרבה מהן לא מדהימות בכלל, ואם אתה מתכנן להתאמן לבד, לדעתי מה שרשמתי למעלה זו הדרך הכי נכונה. אני פשוט מאוד אוהב את הקבוצה שלי ובגלל זה אני עדיין שם.
בכל אופן, ברטרוספקטיבה, הייתי מתאמן בדיוק כמו שציינתי למעלה אם הייתי מתחיל את התהליך בגילך. ss חזק של כמה חודשים, חיטוב טוב, ומשם שנתיים לפחות של אימוני סיבולת עד הגיוס. בכל אופן זה אינדיווידואלי ותלוי בכמה תשתפר באימוני כוח. לצערי השכלתי מאוחר מדי, אבל זה לא מדאיג אותי כי יש לי גוף יחסית חזק והכושר שלי טוב ובמגמת עלייה. אפשר לעבור גיבושים ולסיים מסלולים גם בלי דדליפט 200 או סקוואט של 160 קילו.
בכל אופן, לדעתי אתה צריך להתייעץ בתחום של אימוני כוח עם אנשים שמבינים יותר ממני. אני לא רוצה להטעות סתם, (וגם כל מה שכתבתי למעלה זו רק דעתי האישית). בכל מקרה המון בהצלחה שיהיה!

קודם כל, ה"משחקי אגרסיביות" זה לא חלק אינטגרלי מהאימונים, סתם תוספות קטנות של פעם ב, שאני מציין כי אני רוצה שהלוג שלי יהיה כמה שיותר מפורט. (בעיקר בשביל רפלקציה כלפי עצמי)
פארטלק אנחנו עושים לא מעט למען האמת, בינתיים הלוג רץ שבועיים אז לא יצא לי לכתוב על זה.
הנפח עבודה שלנו כרגע מספיק גבוה לדעתי (30-40 קמ בשבוע, שאת רובם הייתי מגדיר "איכות"), וכשאני על תפריט דל פחמימה אני לא רואה סיבה להוסיף כרגע ריצות ארוכות ולהגדיל נפח. את זה אחזור לעשות כשאסיים את החיטוב.

לגבי סקוואט ודדליפט, הגיבוש שלי אוטוטו, אין לי זמן עכשיו לאימוני כוח רציניים ולשיפור טכניקה (בסקוואט ודדליפט הטכניקה שלי מחפירה). החלטתי לחטב ולהיות קל ככל שאני יכול, ומשם רק לשפר סיבולת עד הגיבוש. מן הסתם שאף אחד לא בוחן אותי על משחקי אגרסיביות, אבל כשבאים לקבוצה 2 חברה חיילים ואומרים לך לעשות תרגיל כלשהו כי הם מעבירים את האימון, אתה יכול להגיד להם לא, אני רוצה לעשות פארטלק עכשיו?

לעבודה בקבוצה יש עוד אלמנטים שלא רואים על הנייר, אולי הייתי מגיע יותר מוכן פיזית לגיבוש ולמסלול אם הייתי מתאמן לבד, אבל אני מרגיש שהמקום שאני נמצא בו זה המקום להיבנות מנטלית.

במבחן התוצאה, מה שחשוב הוא שאני משתפר כל הזמן ועומד ביעדים שלי, אתה מוזמן לקרוא את הלוג מההתחלה

אני לא מגיב בלי לקרוא לפניי.
האינטרוואלים שלך והפארטלקים שלך לא רציניים, צר לי להרוס לך אבל אני כותב לך לטובתך, אני מנחש שהדבר נכון לגביי פארטלקים וגם לגביי ריצות נפח שאתה לא רץ(וכשאתה רץ זה בתור חימום). הצעות עבודה-
הצעות עבודה-
פארטלק- חצי דקה ריצה קלה, דקה ריצה בינונית, חצי דקה ריצה בקצב גבוה- כל הסבב הזה במשך חצי שעה.
אינטרוואלים- יש לך המון אפשרויות. כשהייתי מתכונן לגיבוש שייטת(הייתי חייל)הייתי עושה אינטרוולים מהרבה סוגים
דקה מנוחה בין אינטרוולים, 1000X6 כן דקה מנוחה,800X6 דקה מנוחה, 10 דקות ריצה בקצב מקסימלי-פעמיים עם הפסקה של דקה בין סטים.
ריצות ארוכות-פעם אחת בשבוע הייתי רץ 5-7, פעם אחת 10 ופעם אחת 21. פק"ל שבועי.

יש לך הרבה מאוד דרכים לשחק עם הריצות שלך, ויש לך זה להתאוששות מהן. תן עבודה ותתקבל, זה לא כזה בשמים.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אני לא מגיב בלי לקרוא לפניי.
האינטרוואלים שלך והפארטלקים שלך לא רציניים, צר לי להרוס לך אבל אני כותב לך לטובתך, אני מנחש שהדבר נכון לגביי פארטלקים וגם לגביי ריצות נפח שאתה לא רץ(וכשאתה רץ זה בתור חימום). הצעות עבודה-
הצעות עבודה-
פארטלק- חצי דקה ריצה קלה, דקה ריצה בינונית, חצי דקה ריצה בקצב גבוה- כל הסבב הזה במשך חצי שעה.
אינטרוואלים- יש לך המון אפשרויות. כשהייתי מתכונן לגיבוש שייטת(הייתי חייל)הייתי עושה אינטרוולים מהרבה סוגים
דקה מנוחה בין אינטרוולים, 1000X6 כן דקה מנוחה,800X6 דקה מנוחה, 10 דקות ריצה בקצב מקסימלי-פעמיים עם הפסקה של דקה בין סטים.
ריצות ארוכות-פעם אחת בשבוע הייתי רץ 5-7, פעם אחת 10 ופעם אחת 21. פק"ל שבועי.

יש לך הרבה מאוד דרכים לשחק עם הריצות שלך, ויש לך זה להתאוששות מהן. תן עבודה ותתקבל, זה לא כזה בשמים.
בהצלחה!

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות. שלא תבין לא נכון, אני כן צמא למידע כל הזמן וממש לא שולל את מה שאתה אומר, העניין הוא שחלק בלתי נפרד מלעבוד בקבוצה עם מאמן זה שאתה לא קובע לעצמך את האימון (לפחות לא בזמן האימון, בבית כמובן שאפשר להוסיף ולגוון).

לעניין, הסכמתי איתך על החשיבות של פארטלק. לדוגמה, אימון שאני אוהב לשלב, הוא דקה אחת קלה, דקה אחת בינונית, דקה אחת קצב גבוה. לאחר מכן 2,2,2 ואז 3,3,3 ככה עד 6,6,6 (סה"כ שעה ו3 דקות). אני עוד אחזור לשלב אימוני נפח בקרוב-בינהם גם פארטלק, גם ארוכות וגם אינטרוולים, אני רק רוצה לסיים את החיטוב קודם. הגוף שלי הרבה יותר חלש כרגע כשאני על דל פחמימה, ואני לא מתלהב להקשות עליו יותר ממה שהוא מסוגל לסחוב. כמו שאתה בטח מבין, קצב ההתאוששות שלי לא בשיא כרגע.

- - - עידכון הודעה - - -

לאיפה אתה שואף להתגייס?
אל מי מופנית השאלה?

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שזה רלוונטי, מה גם שאף אחד לא ממש שואל אותך. אם יירצו אותך ביחידה מסויימת, מקומך שם כנראה. אני אשמח להגיע לכל אחת מה3, וגם ראיונות לאגוז ומגלן זו אופציה. ואם לא אז גיבוש צנחנים ולאחר מכן יחטיות.

- - - עידכון הודעה - - -

אימון היום:

חימום: 4 ק"מ קצב קליל
4 ק"מ קצב חזק (סהכ 42 דקות)

לאחר מכן 5 ק"מ קצב חזק עם ירידות תלולות ועליות קשות. סה"כ 24 דקות.

בין לבין היה הרבה כוח של משקל גוף,לא משהו שחשוב מדי לפרט.
ומתיחות. סה"כ 13 ק"מ

• פותח/ת השרשור
חזרתי לעדכן אחרי שבוע וחצי שבמהלכם הספקתי להרוס את הכבד במאליה!

נחיתה קשה בחזרה לאימונים, אבל יותר קלה ממה שציפיתי

אתמול: 4.3 ק"מ במסלול של עליות וירידות- 19:10 (השיא מקודם 18:20\18:40, לא זוכר... :\)

היום:

9 ק"מ חימום (ה3 ק"מ הראשונים קלים, ה6 הבאים בקצב חזק). במסלול של ירידה חדה ואז עליה רצחנית- כל 3 ק"מ הפסקה לתרגילי סיבולת. (שמיכה,בטן,מתח וכו. אין לי כוח לפרט מספרים. יצא כמה מאות מכל דבר, המתח באיזור ה100)

לאחר מכן קרוספיט של ספרינטים בעליה, מדרגות, שמיכה וכפיפות בטן. סהכ 15 דקות עבודה.

בסוף תרגיל ספרינטים בעליה+ סמוך קומים. 5 דקות נטו לתרגיל.

מתיחות והביתה!

יצאתי מכושר במאליה אין ספק, אבל היה שווה את זה...מאמין שתוך שבוע-שבועיים אני חוזר לעצמי.
מעכשיו ראש בקיר עד הגיבוש, לא פוזל ימינה ושמאלה. בהצלחה שיהיה לי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית