הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ אימוני נפח למטרות מאסה.

Daniel2

משתמש משקיע
2,059
186
נק' מוניטין:
10,046
2,059
186
בהנחה שמטרה הבלעדית היא עליה בנפח השריר,האם תכניות נפח גבוהה(פיצול מתקדם) עדיפות על תכנית בתדירות גבוהה(FBW,AB)?
בהנחה שהתשובה שלילית,האם היא הופכת לחיובית כאשר חומרים נכנסים למשוואה?
אשמח לשמוע את דעתכם...

נערך לאחרונה:
אתה מתכוון לתוכנית בעלת סטים רבים? אם כן אז התשובה היא לא וודאית, אבל המשוואה תמיד משתנה כשנכנסים חומרים.
בגדול - תדירות עושה מה שנפח גבוה לא עושה, וזה גירוי לשריר באופן עקבי.

• פותח/ת השרשור
אתה מתכוון לתוכנית בעלת סטים רבים? אם כן אז התשובה היא לא וודאית, אבל המשוואה תמיד משתנה כשנכנסים חומרים.
בגדול - תדירות עושה מה שנפח גבוה לא עושה, וזה גירוי לשריר באופן עקבי.

אוקיי,תודה על התשובה המהירה.
בעקרון אני רוצה לברר איך צריך להיראות האיזון בין נפח,תדירות ועצימות למען מטרות שונות(מאסה וכח).

אין שום סיבה שבעולם שתתאמן יותר מ4 פעמים בשבוע (בהגזמה) למטרת היפרטרופיה כשאתה לא מערב הורמונים. זה חוק יסוד.

התדירות צריכה להיות כזו שתאפשר לך להתאושש מהאימון, העציומת מספיק גבוהה כדי לגרום לגירוי והנפח מספיק גבוה כדי להפריע להומוסטאזיס כדי ליצור הסתגלות של הגוף, אבל גם שיהיה שפוי ויאפשר התאוששות ולא יכניס אותך לאימון יתר או למצב שלא תצליח להתאושש ממנו.

כל זה ממש על קצה המזלג, תצטרך לקרוא ספרים כדי להבין יותר.

מה שהוא בתכלס שואל מאיזה תוכנית יעילה יותר למתאמן טיבעי abcd או ab ,האם גם פה נכנסת למשוואה גנטיקה ומה מתאים לכל אחד או שאפשר לקבוע חד משמעי לכאן או כאן?

• פותח/ת השרשור
ברור,השאלה מה מה זה אומר בפועל.תדירות ועצימות גבוהות+ נפח נמוך לכח,למשל.
על איזה ספרים את ממליץ?

יש תכניות שמדברות על פיצול גבוה (ABCDE), ויש תכניות שמדברות על AB, אבל אז כמות העבודה בכל אימון קטנה יותר. עוד ציר שמשחקים עליו זה האינטנסיביות של כל סט. אנשי כמות סטים רבה יאמרו לך לא להגיע לכשל בכל סט, ומולם יש את אנשי HIT או DC, שעושים תרגיל אחד וסט עבודה אחד באימון, אבל סוחטים אותו עם שיטות מתקדמות כמו REST PAUSE, שזה מה שעושים בDC.
חומרים וגנטיקה משפרים את יכולתך לעמוד באימונים תכופים יותר ,כמות רבה יותר ו"סחיטת שריר בכל סט" רבה יותר. אבל אלה 3 הפרמטרים בהם משחקים, ויש תכניות מוצלחות על כל נקודה במרחב האפשרויות הזה (ואני מדבר רק על עליה בנפח שריר).

לפי דעתי אדם שלא לוקח חומרים לא צריך להתקרב לפיצולים גדולים. יש אנשים שבלי חומרים יגידו לך שהם גדלו מ ABCD הכי טוב, אבל הם מעטים ובד"כ זה סיכון שהם לוקחים על עצמם.
לא בהכרח מ ABCD הם היו גודלים הכי טוב בכל אופן.

אני מסכים איתך לחלוטין. גם על חומרים אני לא מבין את העיקרון. למה לאמן פעם בשבוע אם אפשר פעמיים?

• פותח/ת השרשור
אני מסכים איתך לחלוטין. גם על חומרים אני לא מבין את העיקרון. למה לאמן פעם בשבוע אם אפשר פעמיים?

אני חושבשבגלל שלמשתמשים בחומרים יש יכולת התאוששות מוגברת,הם צריכים להוסיף סטים,מה שאומר שאם הם היו נשארים בתכנית HFT עם כמה שרירים באימון האימון פשוט לא היה נגמר...

• פותח/ת השרשור
לאדם בעל גניטקה שמאפשרת לו יכולת התאוששות גבוהה,מומלץ לעשות נפח גבוה ותדירות נמוכה?

תלוי, בגדול זה לא מומלץ אלא אפשרי צריך לבדוק.
השאלה הכי חשובה היא מאיפה לך מהי מידת ההתאוששות שלך?

תכנית אתה בודק לפי מה שמאפשר לך להתקדמות שבועית הכי גדולה על המוט. אם אתה משיג את זה בACBDE יותר מאשר בAB אז תעשה את זה, למרות שקשה לי להאמין שזה המצב אלא אם מישהו לא יודע לעשות את התכנית כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
תכנית אתה בודק לפי מה שמאפשר לך להתקדמות שבועית הכי גדולה על המוט. אם אתה משיג את זה בACBDE יותר מאשר בAB אז תעשה את זה, למרות שקשה לי להאמין שזה המצב אלא אם מישהו לא יודע לעשות את התכנית כמו שצריך.

Moshe - ע"י ניסיון וטעיה.
Sugarzaza - זו אמירה שיותר מתאימה לPL,לא?אם מה שגורם לאדם מסויים לגדול זה שקולות ורודות שיהיה לו בכיף.

אני דוגל בשיטה שאם אתה טבעי להתאמן פעם בשבוע על שריר זה פשוט בזבוז
אבל שחומרים נכנסים לעסק שריר אחד באימון זה ההעדפה של רוב המוחלט של הBB

למה כל פוסט נגרר לאותו ויכוח כל הזמן ? תוכנית טובה היא תוכנית שמאפשרת לכם להוסיף משקל על המוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית