הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר לריצות ואינטרוולים בחיטוב

• פותח/ת השרשור rampo
  • פורסם בתאריך

rampo

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
0
197
0
אני אחד שלא טוב בריצות ודי קשה לי לרוץ , לוקח לי בסביבות 24 דקות ל3.5 ק"מ בחוץ שאני לא מסוגל לרוץ ואני מדי פעם מוריד מהירות להליכה.
בהליכון לוקח לי בערך אותו זמן לרוץ אותו מרחק.
רציתי לדעת אם המצב שלי יש אפשרות לאינטרוולים להורדת שומן עיקש וכו'. יש דרך להשתפר? ממה להתחיל,מהירות וכו'..?

אני אחד שלא טוב בריצות ודי קשה לי לרוץ , לוקח לי בסביבות 24 דקות ל3.5 ק"מ בחוץ שאני לא מסוגל לרוץ ואני מדי פעם מוריד מהירות להליכה.
בהליכון לוקח לי בערך אותו זמן לרוץ אותו מרחק.
רציתי לדעת אם המצב שלי יש אפשרות לאינטרוולים להורדת שומן עיקש וכו'. יש דרך להשתפר? ממה להתחיל,מהירות וכו'..?
תסתכל בפורטל במאמר של הפרוטוקלים לשומן עיקש יש שם כמה עם אינטרולים

אפי אחד המאמנים שהיו לי פעם הכין מאין "סולם מאמצים" לאימוני אינטרוליום ושיפור לאט לאט.
http://rubinyefim.blogspot.co.il/2012/05/blog-post_05.html

ממליץ לך ללכת לפי הסדר אימונים שהוא רושם שם, יקח טיפה זמן אבל בסופו של דבר זה יעזור לך ותפציץ, לי זה עזר.

אימון #1: 4 סטים: 40 שניות ספרינט : 4 דקות ריצה קלה

זה מה שכתוב שצריך לעשות באימון ראשון.
השאלה היא אם זה 4 סטים של 40 שניות ספרינט או 4 סטים של 10 שניות ספרינט?
האפשרות הראשונה נראת קשה קצת

הכל כולל הכל הוא עם 3 דקות חימום ו3 דקות שחרור בסוף,
הכוונה (40 שניות ספרינט 4 דקות ריצה קלה) X 4 סטים,
ספרינט כמה זאפשר והריצה קלה בסטים האחרונים הופכת להליכה מהירה, אבל זה באמת עובד.

• פותח/ת השרשור
ועוד משהו , מה זה נקרא ספרינט - נגיד בהליכון איזה מהירות בערך?
ואחרי ספרינט מה אמור להיות הדופק שלי?

ועוד משהו , מה זה נקרא ספרינט - נגיד בהליכון איזה מהירות בערך?
ואחרי ספרינט מה אמור להיות הדופק שלי?
לא ניתן לענות,
שתי התשובות תלויות ברמה שלך בצורה מאוד משמעותית. במיוחד השנייה.

הכל כולל הכל הוא עם 3 דקות חימום ו3 דקות שחרור בסוף,
הכוונה (40 שניות ספרינט 4 דקות ריצה קלה) X 4 סטים,
ספרינט כמה זאפשר והריצה קלה בסטים האחרונים הופכת להליכה מהירה, אבל זה באמת עובד.

איך אפשר לתת 40 שניות ספרינט רצוף אני לא מבין?
ואז עוד מנוחה ארוכה ככ של 4 דק וכול זה כפול 4

איך אפשר לתת 40 שניות ספרינט רצוף אני לא מבין?
ואז עוד מנוחה ארוכה ככ של 4 דק וכול זה כפול 4
זה אמור להיות הקצב הכי מהיר בו אתה יכול להחזיק 40 שניות
זה לא יהיה הספרינט המקסימלי שלך

ועדיף שתשתמש במאמרים מהפורטל בשביל זה.

אוקי עכשיו זה יותר הגיוני..

- - - עידכון הודעה - - -

זה אמור להיות הקצב הכי מהיר בו אתה יכול להחזיק 40 שניות
זה לא יהיה הספרינט המקסימלי שלך

ועדיף שתשתמש במאמרים מהפורטל בשביל זה.
ראיתי בפורטל אינטרוולים שוני אבל אין תוכנית מסויימת.
לפי המאמרים באתר צריך לתת את הספרינט המקסימלי שלך ולא כמו פה..
אז מה עדיף לי?

אוקי עכשיו זה יותר הגיוני..

- - - עידכון הודעה - - -

ראיתי בפורטל אינטרוולים שוני אבל אין תוכנית מסויימת.
לפי המאמרים באתר צריך לתת את הספרינט המקסימלי שלך ולא כמו פה..
אז מה עדיף לי?
עדיף ללכת לפי המאמר בפורטל.

רבי ניוטון היה שואל

אפי אחד המאמנים שהיו לי פעם הכין מאין "סולם מאמצים" לאימוני אינטרוליום ושיפור לאט לאט.
http://rubinyefim.blogspot.co.il/2012/05/blog-post_05.html
איך אפשר להתייחס ברצינות למישהו שכותב "בהליכון, ה"אדמה" זזה תחתיך ולכן דורשת הפעלת שרירי רגליים שונה לחלוטין מריצה על אדמה בה אתה הוא שזז מעליה"?

איך אפשר להתייחס ברצינות למישהו שכותב "בהליכון, ה"אדמה" זזה תחתיך ולכן דורשת הפעלת שרירי רגליים שונה לחלוטין מריצה על אדמה בה אתה הוא שזז מעליה"?
הוא מציג את זה בצורה דבילית (במידה וככה הוא רושם - לא קראתי)
אבל יש הבדל. במסילה אין בעייה לרוץ מאוד גבוה ולבזבז אנרגייה על "שהייה באוויר", בניגוד לריצפה שבה השאיפה תמיד תהיה ש100% מהאנרגייה תנוצל להתקדמות קדימה ולא למעלה-למטה.
יש עוד הבדלים, אגב. אבל זה לא כזה קריטי, בטח לא לרמות שהן לא עילית.

במסילה אין בעייה לרוץ מאוד גבוה ולבזבז אנרגייה על "שהייה באוויר", בניגוד לריצפה שבה השאיפה תמיד תהיה ש100% מהאנרגייה תנוצל להתקדמות קדימה ולא למעלה-למטה
לא נכון. מבחינה פיזיקלית מה שאתה אומר הוא פשוט אבסורד. אין שום דרך בעולם לדעת אם אתה "רץ במקום" והמסילה נעה מתחתיך, או אתה רץ רגיל על מצע "נח" - ומאחר וכך לא יכול להיות שום הבדל פיזי בין המצבים האלה.

יש כמה הבדלים בין מסילה לריצה חופשית, והם נובעים מ: 1. במסילה הקצב והשיפוע קבועים (או משתנים באופן יזום ולפרקי זמן יחסית ארוכים). 2. במסילה המצע עליו אתה דורך הוא הומוגני לחלוטין, כלומר אין מהמורות, בליטות, חלקי משטח בעלי קשיחות שונה מאחרים, וכד'. 3. פסיכולוגית, ריצה על משטח גורמת לצעדים קצת קטנים יותר אצל חלק מהרצים (קראתי על זה פעם איזה מאמר, לצערי לא שמרתי קישור). נדמה לי שהסעיף השלישי הוא הכי משמעותי (אם הייתי חוקר את זה, הייתי בודק ריצות על המסועים הארוכים האלה בשדה התעופה, מן הסתם האפקט של הקטנת הצעד כמעט נעלם שם).

🤪
לא נכון. מבחינה פיזיקלית מה שאתה אומר הוא פשוט אבסורד. אין שום דרך בעולם לדעת אם אתה "רץ במקום" והמסילה נעה מתחתיך, או אתה רץ רגיל על מצע "נח" - ומאחר וכך לא יכול להיות שום הבדל פיזי בין המצבים האלה.

יש כמה הבדלים בין מסילה לריצה חופשית, והם נובעים מ: 1. במסילה הקצב והשיפוע קבועים (או משתנים באופן יזום ולפרקי זמן יחסית ארוכים). 2. במסילה המצע עליו אתה דורך הוא הומוגני לחלוטין, כלומר אין מהמורות, בליטות, חלקי משטח בעלי קשיחות שונה מאחרים, וכד'. 3. פסיכולוגית, ריצה על משטח גורמת לצעדים קצת קטנים יותר אצל חלק מהרצים (קראתי על זה פעם איזה מאמר, לצערי לא שמרתי קישור). נדמה לי שהסעיף השלישי הוא הכי משמעותי (אם הייתי חוקר את זה, הייתי בודק ריצות על המסועים הארוכים האלה בשדה התעופה, מן הסתם האפקט של הקטנת הצעד כמעט נעלם שם).
יופי גאון של אמא. אני מוכן להתערב שאת הטענות האלה קראת ממש כאן בפורום, ואני הייתי הכותב.
ואם אתה לא מצליח להבין למה ריצה עם שינויי גובה (אנכי) היא הרבה יותר לא-יעילה כשרצים בחוץ, הבעייה לא אצלי.
אגב, מחקרית - כשלוקחים רץ ונותנים לו לרוץ אותו מרחק באותו זמן כמו השיא שלו, כולל שינויי קצב הזהים לאלה שהיו לו במירוץ - הוא רץ את זה בדופק יותר נמוך. אשתדל למצוא את המחקר הזה, אם כי אני לא יכול להבטיח שום דבר (קראתי אותו לפני לפחות 4 שנים). בנוסף, באותו מחקר הראו שככל שהרץ רץ יותר יעיל מבחינת שינויי גובה, ככה המשוואה הזו הייתה פחות תקפה לגביו. האצנים שם היו ברמת עילית, אגב. הדלקת אותי וממש בא לי למצוא אותו, אעשה את המיטב.

נערך לאחרונה:
🤪
יופי גאון של אמא. אני מוכן להתערב שאת הטענות האלה קראת ממש כאן בפורום, ואני הייתי הכותב.
ואם אתה לא מצליח להבין למה ריצה עם שינויי גובה (אנכי) היא הרבה יותר לא-יעילה כשרצים בחוץ, הבעייה לא אצלי.
בהחלט יכול להיות שקראתי את הטענות האלה (גם) כאן בפורום, ובהחלט יכול להיות שאתה היית הכותב (אני קורא די הרבה, באמת קשה לי לזכור את המקור. מה שבטוח, את המחקר על הוצאת אנרגיה במסילה לעומת ריצה חופשית לא אתה פירסמת; אם החוקר היה ב"וינגייט י"א \ הישגי" ודאי הייתי שם לב לכך). את המשפט "ריצה עם שינויי גובה (אנכי) היא הרבה יותר לא-יעילה כשרצים בחוץ" אני לא מבין, כך שככל הנראה אני לא גאון של אימא אחרי הכל.

לעומת זאת, המשפט "במסילה אין בעייה לרוץ מאוד גבוה ולבזבז אנרגייה על "שהייה באוויר", בניגוד לריצפה שבה השאיפה תמיד תהיה ש100% מהאנרגייה תנוצל להתקדמות קדימה ולא למעלה-למטה", באופן שאני מבין אותו, הוא פשוט שטות והבל. בהחלט ייתכן שהבעיה היא באמת אצלי וכל שאר הקוראים ירדו לסוף דעתך ומסכימים איתך. מצד שני גם ייתכן שלא תזיק לך טיפה צניעות, אם כי אני יודע שזה לא מצרך נפוץ בפורומים של LBS.

בהחלט יכול להיות שקראתי את הטענות האלה (גם) כאן בפורום, ובהחלט יכול להיות שאתה היית הכותב (אני קורא די הרבה, באמת קשה לי לזכור את המקור. מה שבטוח, את המחקר על הוצאת אנרגיה במסילה לעומת ריצה חופשית לא אתה פירסמת; אם החוקר היה ב"וינגייט י"א \ הישגי" ודאי הייתי שם לב לכך). את המשפט "ריצה עם שינויי גובה (אנכי) היא הרבה יותר לא-יעילה כשרצים בחוץ" אני לא מבין, כך שככל הנראה אני לא גאון של אימא אחרי הכל.

לעומת זאת, המשפט "במסילה אין בעייה לרוץ מאוד גבוה ולבזבז אנרגייה על "שהייה באוויר", בניגוד לריצפה שבה השאיפה תמיד תהיה ש100% מהאנרגייה תנוצל להתקדמות קדימה ולא למעלה-למטה", באופן שאני מבין אותו, הוא פשוט שטות והבל. בהחלט ייתכן שהבעיה היא באמת אצלי וכל שאר הקוראים ירדו לסוף דעתך ומסכימים איתך. מצד שני גם ייתכן שלא תזיק לך טיפה צניעות, אם כי אני יודע שזה לא מצרך נפוץ בפורומים של LBS.
אני אגיד לך את האמת. קראתי מה כתבת, ואין לי מושג מה אמרת. זו מן ערבובייה של מילים שלא הבנתי מה הקשר בינן. אולי גם אני לא גאון, לך תדע.

אני אגיד לך את האמת. קראתי מה כתבת, ואין לי מושג מה אמרת. זו מן ערבובייה של מילים שלא הבנתי מה הקשר בינן. אולי גם אני לא גאון, לך תדע.
טוב, בוא נניח ששנינו לא גאונים. אפשר פשוט להפרד כאן עם התובנה הזאת, אבל אם אתה רוצה להמשיך את הדיאלוג, אולי תסביר לי למה התכוונת במשפט "במסילה אין בעייה לרוץ מאוד גבוה ולבזבז אנרגייה על "שהייה באוויר", בניגוד לריצפה שבה השאיפה תמיד תהיה ש100% מהאנרגייה תנוצל להתקדמות קדימה ולא למעלה-למטה". לחילופין, אם משהו שכתבתי לא ברור לך ספר לי איפה הקטע הלא מובן ואנסה להבהיר את כוונתי. בדרך כלל אין לי בעיות ניסוח.

יש כמה הבדלים בין מסילה לריצה חופשית, והם נובעים מ: ...
שכחתי להוסיף את התנגדות הרוח שגורמת להוצאת יותר אנרגיה בריצה רגילה (עד כמה זה משמעותי? אם אתה רץ במהירות 10 קמ"ש (2.8 מ/שנ') ביטול הרוח הנגדית ע"י רוח גבית היה גורם לפסילת שיאים באתלטיקה, כך שזה משמעותי למדי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית