הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב בזמן הצבא

platfus215

משתמש מתחיל
128
1
נק' מוניטין:
62
128
1
שלום לכולם, הייתי כאן בפורום כשהתחלתי להתאמן בחדר כושר בתכנית FBW כשנה לקראת הגיוס שלי לצבא, ושמרתי על תזונה ואימונים בהתמדה מדהימה, עד הגיוס שבו הרצף הטוב נשבר.
אני 1.78
83.3 קילו
לא בטוח כמה אחוזי שומן, אבל יש מסת שריר מספקת בהחלט.
יש לי בעיה עם השומן שנותר לי בפלג גוף התחתון ובמיוחד באיזור המותניים (ירדתי כ30 קילו תוך כדי שמירה מיטבית על מסת שריר)
ואני רוצה להתחיל לבצע חיטוב בצבא.
הבנתי שזה מאוד קשה עד בלתי אפשרי באמת לחטב בצבא.. בגלל התזונה המסריחה שהצבא מספק
אבל יש חדר כושר ואפשר להשיג ירקות.
הבעיה היא שאי אפשר לכתוב תפריט מסודר לכל יום ויום, אלא רק מתווה.
כמה בעיות שצריך למצוא להן פתרון
*מסגרת צבאית - לא כל פעם אוכל לצאת מהבסיס להתאמן בחדר כושר או לצאת לריצה בגלל משימות בסיסיות.
*מגבלות תזונתיות - אני מנסה לתסף באבקת חלבון אבל זה לא מספיק. האוכל מפוצץ בשמן, מטוגן ואין לי מושג מה וכמה לשים על הצלחת.
*כתיבת תפריט - משהו קריטי מאוד בחיטוב הוא כתיבת תפריט שלפיו הולכים. כל יום יש אוכל אחר ואני לא יודע לחשב לפי כמויות.
האם ניתן ליצור תפריט שמיועד לימים דינאמיים שאין לי מושג מה יהיה לאכול?

אני אשמח לכל טיפ ממישהו שעבר את מה שאני עובר או שיש לו רעיונות לפתור את העניין.
אני מאוד מאמין בפורום שיעזור לי כמו שעזר לי פעם 😃
תודה מראש.

נ.ב: איזה אירובי כדאי לי לבצע על מנת למקסם ירידה באחוזי שומן? הבנתי שHIIT זה ממש טוב. איך אני בונה תכנית כזאת? ולכמה זמן ריצה? כמה פעמים בשבוע? האם כדאי לבצע בנוסף ריצה אירובית לאחר אימון HIIT?

אתה יכול להיכנס לקישור שבחתימה שלי ולראות איך אני התחטבתי בצבא, אז לכל הליצנים שאומרים שזה לא אפשרי, הנה ההוכחה.
אני אישית הייתי חי בחיטוב בצבא על גבינת סקי, טונה , בייצים, אבקה. לא יודע מה כזה בלתי אפשרי בלחטב בצבא.
בכל אופן המון בהצלחה , אני יודע כמה זה קשה

• פותח/ת השרשור
חיטוב מעולה וממש תוך זמן קצר, מר.צורה!
מה זאת אומרת שהיית חי על גבינת סקי, טונה, ביצים ואבקה?
זה הדבר היחידי שהיית אוכל? מה עם קצת פחמימה? ואיך התחלת? אין מצב שהתחלת ישר במצב הקיצוני הזה.
אשמח קצת להסבר.

פחמימה הייתי אוכל מירקות פרות שיבולת שועל ותמרים, שומן מאגוזי מלך וטחינה, אבל העניין בצבא זה איך להשיג את החלבון, שומן ופחמימה זה קל.

פחמימה הייתי אוכל מירקות פרות שיבולת שועל ותמרים, שומן מאגוזי מלך וטחינה, אבל העניין בצבא זה איך להשיג את החלבון, שומן ופחמימה זה קל.

אלא אם הוא מביא מהבית, הוא יכול לשכוח משיבולת שועל\תמרים\אגוזי מלך\טחינה. מאיפה אתה יודע מה היו היציאות שלו? אולי הוא לא ג'ובניק שעושה יומיות?

אם הצבא לא צריך שהוא יהיה חטוב והוא יכול להסתפק בו גם שמן ובריא, אז יהיה לו מאוד קשה עד בלתי אפשרי לאכול תזונה בריאה ולהתחטב. אין מה לעשות

• פותח/ת השרשור
אני יוצא חמשושים וסוגר אחד לארבעה שבועות.
אני לא שמן חחח
אני פשוט רוצה לחטב לא"ש נמוך... כן, קשה מאוד להתחטב בצבא, אבל אני מאמין שזה יהיה אפשרי.
אני אפילו אסתפק בירידה איטית ומבוקרת.
אני באמת רוצה רק לאכול בריא יותר ותוך כדי להיות במאזן קלורי שלילי.
קצת קשה בצבא, אבל אפשרי בשילוב עם כושר טוב וחד"כ..
מישהו יכול לענות על שאלתי בנ.ב? (HIIT)

אלא אם הוא מביא מהבית, הוא יכול לשכוח משיבולת שועל\תמרים\אגוזי מלך\טחינה. מאיפה אתה יודע מה היו היציאות שלו? אולי הוא לא ג'ובניק שעושה יומיות?

אם הצבא לא צריך שהוא יהיה חטוב והוא יכול להסתפק בו גם שמן ובריא, אז יהיה לו מאוד קשה עד בלתי אפשרי לאכול תזונה בריאה ולהתחטב. אין מה לעשות
תהיה בריא, לא הבנתי מילה ממה שאמרת.
הסברתי לו שהוא צריך להביא מהבית, אני לוחם ויוצא הביתה פעם ב16 ימים וזה מה שעשיתי עד עכשיו

- - - עידכון הודעה - - -

אגב גישה של אין מה לעשות ולתת לצבא להשאיר אותך שמן תיקח אותך רחוק בחיים

גם לי לא הייתה שום בעיה להתחטב בצבא, זה לא שקשה לך לא לאכול את האוכל המחורבן שם.
בנוסף, יש בלי סוף סלטים בחינם שזה מקל מבחינתי תחיטוב (בפן הבריאותי).

זה סתם הגזמה להגיד שהאוכל בצבא מלא שמן, כמות הקלוריות שיתווספו ל100 גרם אורז בצבא ממה שאתה מכין בבית היא אפסית.
רק תדאג להביא איתך אבקת חלבון ואתה מסודר.

התפריט שאתה צריך להכין הוא מסגרת, לדאוג שאתה מקבל את החלבון כל יום (זה לא משנה עם מ400 גרם המבורגר או 300 גרם שניצל), להיות גרעון קלורי קצת יותר גדול (אקסטרה בטיחות) ולצאת מנקודת הנחה שגם 100 גרם אורז או פסטה לא באמת משנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית