הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתי לשים חגורה ?

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
כבר הרבה מאוד זמן שאני מנסה להבין מתי צריך לשים חגורה. קראתי את המאמר על החגורה ואומרים שהיא עוזרת אבל כם אפשר בלעדיה ומומלץ בלעדיה אבל צריך לשים אותה.
יש למישהו תשובה חד משמעית מתי צריך לשים חגורה בסקוואט או בדדליפט או בכל תרגיל אחר ?

חייבים לקבוע את הרף הזה, כי אחרת נוצר מצב שאנשים שמים חגורה ב100 קילו סקוואט, ומסיימים SS על פחות מ140.
ככה לפחות נבטיח קצת כבוד לתוכנית.
אני אישית לא הייתי ממליץ לשים חגורה בפחות מ130, אלא אם כן זה מקרה חריג, שבו המתאמן שוקל 50.
זהו קצת לא ברור להגיד מ140-130 אתה נחשב חזק הרי יש הבדל בין מתאמן ששוקל 50 קילו ומרים 130-140 לבין מישהו ששוקל 100 קילו ומרים בין 130-140

אני בכלל לא כזה חזק, אם לא היה לי כל מיני שטויות ובעיות בדרך כבר הייתי סוגר פלטות ממזמן.
מה שבטוח מי שעושה את התוכנית נכון בחיים לא יהיה במשקל 50 קילו, ככה ש130 זה אינדיקטציה טובה לרוב.

אני בכלל לא כזה חזק, אם לא היה לי כל מיני שטויות ובעיות בדרך כבר הייתי סוגר פלטות ממזמן.
מה שבטוח מי שעושה את התוכנית נכון בחיים לא יהיה במשקל 50 קילו, ככה ש130 זה אינדיקטציה טובה לרוב.
ואם אתה נמוך .? התחלת מתת משקל ?

חייבים לקבוע את הרף הזה, כי אחרת נוצר מצב שאנשים שמים חגורה ב100 קילו סקוואט, ומסיימים SS על פחות מ140.
ככה לפחות נבטיח קצת כבוד לתוכנית.
אני אישית לא הייתי ממליץ לשים חגורה בפחות מ130, אלא אם כן זה מקרה חריג, שבו המתאמן שוקל 50.
אתה אומר את זה כאילו עם חגורה אתה תתקדם בסופו של דבר פחות, וזה מקולקל.
זה לא כמו סטרואידים שזה שנוי במחלוקת לגביי מתי להשתמש על מנת למצות את הפוטנציאל - חגורה לא גורמת לשינויים פיזיולוגיים ישירים (רק עקיפים - בטן יותר חזקה עקב כך שעם חגורה ניתן להשתמש בה יותר חזק)

בתכלס אין בעייה גם להשתמש בחגורה ב100 קילו, זה לא יגרום לאף אחד להגיע לסוף הSS במשקלים מגוחכים. זה לא קשור. עדיף טיפה מוקדם מידי מטיפה מאוחר מידי. היא לא מזיקה.

בתכלס אין בעיה לשים גם ב60 קילו סקוואט, בסופו של דבר בפועל מה שקורה למי ששם חגורה מתחת ל130, מסיים SS בפחות מ140 סקוואט.

בתכלס אין בעיה לשים גם ב60 קילו סקוואט, בסופו של דבר בפועל מה שקורה למי ששם חגורה מתחת ל130, מסיים SS בפחות מ140 סקוואט.
facepalm
זה כל כך לא מדוייק, אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל.
1. לסיים SS עם 140 זה תקין לחלוטין.
2. מי שיכול להגיע ל130 בלי חגורה זה מישהו עם נתונים טבעיים מעל הממוצע, ובוודאי שכשהוא ישתמש בחגורה הוא יסיים את התוכנית עם מספרים מעל הממוצע.
3. מי שישים ב60 קילו לא ישנה את המספר שבו הוא הולך לסיים את התוכנית לרעה. אולי לטובה, אבל זה בכלל לא חד משמעי ובכל מקרה כנראה שההבדל מינימלי.
4. שוב, חגורה רק "נותנת לך להשתמש ביותר ממה שיש לך". היא לא עושה שום קסם מיסטי אחר.

סה"כ יום טוב, בי.

אני סיימתי את דברי, אני רק יגיד ככה, כל האנשים החזקים פה בפורום, לא שמו חגורה בפחות מ130.

סה"כ יום טוב, בי.

אני סיימתי את דברי, אני רק יגיד ככה, כל האנשים החזקים פה בפורום, לא שמו חגורה בפחות מ130.
ראה סעיף 2 + אני שמתי ב115 ולפני יומיים עשיתי סקוואט 180X3 + דדליפט 195X3 (בלי חג1רה) + פרס 80X2 ושקלתי פחות מ85. אני לא טוען שאין פה חזקים ממני, אבל חלש אני לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית