הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי מוסיפים עוד נפח ושאלה לגבי דרופסטים?

manotaur

משתמש מתחיל
93
7
נק' מוניטין:
7
93
7
רציתי לדעת לפי מה אנשים מחליטים להוסיף עוד סטים בתרגילים מסויימים בתוכנית שלהם.

וגם אם הם מחליטים במקום להוסיף סטים להוסיף דרופ סטים האם הם יורידו את מספר הסטים הכולל?

סתם לדוגמה, נגיד בן אדם שעושה 2 תרגילים של 3 סטים ליד האחורית בסוף האימון שלו החליט להוסיף דרופ סט.
האם הוא יוריד את מספר הסטים הכולל ליד האחורית? כי זה מוסיף עוד נפח ליד האחורית

תודה 😃

אפשר להוסיף עוד נפח כשההתקדמות נעצרת. לא תמיד זה הדבר הנכון לעשות, אבל הרבה פעמים כן.

דרופ סט זה בעיקר טוב לחסכון בזמן, אין בזה ממש יתרון לעומת סט רגיל שמגיע מספיק קרוב לכשל או לכשל אז פשוט תחשב את זה כסט רגיל.

אפשר להוסיף עוד נפח כשההתקדמות נעצרת. לא תמיד זה הדבר הנכון לעשות, אבל הרבה פעמים כן.

דרופ סט זה בעיקר טוב לחסכון בזמן, אין בזה ממש יתרון לעומת סט רגיל שמגיע מספיק קרוב לכשל או לכשל אז פשוט תחשב את זה כסט רגיל.
דרופ סט לא אמור לגרות עוד יותר את השריר בסוף האימון בניגוד לסתם עוד סט רגיל? (ככה הבנתי לפחות)

• פותח/ת השרשור

אם כבר ההוספת נפח הזאת לא יכולה לגרום לאימון יתר וליותר מדי נפח?

כי אולי ההתקדמות נעצרת בגלל אובר נפח

• פותח/ת השרשור
אם הנפח זה מה שמגביל אותך והוספת קצת נפח למה שתגיע לאימון יתר ???
אני מתכוון שבמצבים של תקיעה איך אפשר לדעת אם כדאי להוריד או להעלות נפח?

היו לי פעמים שהיה לי יותר מדי נפח לשריר מסוים והוא לא הספיק להתאושש ככה שהוספה שלו הייתה גורמת לאימון יתר

אני מתכוון שבמצבים של תקיעה איך אפשר לדעת אם כדאי להוריד או להעלות נפח?

היו לי פעמים שהיה לי יותר מדי נפח לשריר מסוים והוא לא הספיק להתאושש ככה שהוספה שלו הייתה גורמת לאימון יתר
צריך לדעת לתכנן את האימונים בצורה שמאפשרת לך להצליח להתקדם ולהתאושש בו זמנית
קל זה לא אבל זה קורה עם הזמן...

רציתי לדעת לפי מה אנשים מחליטים להוסיף עוד סטים בתרגילים מסויימים בתוכנית שלהם.
לפי המטרה של אותו בלוק.
יש בלוקים של עצימות לעומת נפח, או ספציפיות לעומת תכנון יותר כוללני.
בתוכנית נפח גבוה, עבור מתאמן שמוכן לעשות הכל להתקדם, נחפש את הנפח המקסימלי שהוא יוכל לשאת, בשביל להתקדם כמה שיותר.
עבור מתאמן עסוק ופחות מורעל להתקדם, נחפש את המינימום נפח להתקדם.
כתבתי על זה כאן למה אתם תקועים ולא מתקדמים? תלמדו על MEV לעומת MRV וחוק ה80%! - פשוט פאוורליפטינג
וגם אם הם מחליטים במקום להוסיף סטים להוסיף דרופ סטים האם הם יורידו את מספר הסטים הכולל?
להוסיף דרופ סט זה כמו להוסיף חצאי ורבע חזרות, לא סטים.

@elchonon
אז כן יש הבדל,באופן ניהול הנפח באימוני כח? כלומר משקל גבוהה וחזרות נמוכות?

כלומר אני ביום אימון כבד(90% צפונה)
וכבר הותשתי לאחר הסרטים הכבדים,למה לי להוסיף נפח,של משקלים קלים?
תודה

@elchonon
אז כן יש הבדל,באופן ניהול הנפח באימוני כח? כלומר משקל גבוהה וחזרות נמוכות?

כלומר אני ביום אימון כבד(90% צפונה)
וכבר הותשתי לאחר הסרטים הכבדים,למה לי להוסיף נפח,של משקלים קלים?
תודה
יש חישובים שונים לעשות נפח אחרי עצימות.
האחד, שאתה לא בתוכנית עצימות בלבד, אלא משלב נפח ועצימות יחד ולא מחלק אותם לבלוקים.
השני, אתה בבלוק עצימות, אבל מחליט באותו זמן לעבוד על נקודות חולשה עם משקל נמוך לנפח גבוה שלא מתיש עצבית.
והשלישית והאהוב עליי, ללמד את הגוף תנועה וטכניקה עם נפח בשביל לשפר את תרגילי העצימות.

יש חישובים שונים לעשות נפח אחרי עצימות.
האחד, שאתה לא בתוכנית עצימות בלבד, אלא משלב נפח ועצימות יחד ולא מחלק אותם לבלוקים.
השני, אתה בבלוק עצימות, אבל מחליט באותו זמן לעבוד על נקודות חולשה עם משקל נמוך לנפח גבוה שלא מתיש עצבית.
והשלישית והאהוב עליי, ללמד את הגוף תנועה וטכניקה עם נפח בשביל לשפר את תרגילי העצימות.
תודה.
התכוונתי לאותו אימון ספציפי.
לא לבלוק כולו..
נניח עשית 130x5x2
מה נותן/יתן לאחר מכן 110x3x5?

תודה.
התכוונתי לאותו אימון ספציפי.
לא לבלוק כולו..
נניח עשית 130x5x2
מה נותן/יתן לאחר מכן 110x3x5?

פשוט עוד נפח, רק קצת קל יותר. סביר להניח שרק שתי חמישיות לא מספיק בשביל ליצור התקדמות.

אז זה נקרא נפח שיעזור,בעצם לאותו תרגיל?
ותרגיל כמו פלייס,זה אקססוריז שלא יועיל לכלום בעצם,סתם יגדיל את הנפח הכללי השבועי?

אז זה נקרא נפח שיעזור,בעצם לאותו תרגיל?
ותרגיל כמו פלייס,זה אקססוריז שלא יועיל לכלום בעצם,סתם יגדיל את הנפח הכללי השבועי?

שניהם יכולים לעזור ושניהם יכולים גם לא לעזור, אבל זה קצת יותר מורכב מזה. נפח בבנץ יהיה יותר ספציפי, נפח בפלייז יהיה פחות ספציפי ויותר מוכוון למסת שריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית