הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פול הובר או מתח ?

בתכלס סתם תרגיל חרא זה , זה מבודד לא מורכב זה אחד , ומנסיון שאתה תקדם במשקל (משקולת) אתה תתחיל להרגיש תכתפיים(עומס מיותר לגמרי) כואבות יותר מהגב או תחזה.
אפשר לוותר עלו בצורה הנוכחית של חצי גב או גב בספסל.

בתכלס סתם תרגיל חרא זה , זה מבודד לא מורכב זה אחד , ומנסיון שאתה תקדם במשקל (משקולת) אתה תתחיל להרגיש תכתפיים(עומס מיותר לגמרי) כואבות יותר מהגב או תחזה.
אפשר לוותר עלו בצורה הנוכחית של חצי גב או גב בספסל.
אתה מדבר שטויות, פול אובר זה תרגיל מעולה אם מבצעים אותו נכון.

התפתחויות

שלחתי שאלה למשה שחר מוינגייט, כשהוא יענה לי אספר לכם.
הוא ענה. תוכלו לקרוא את התשובה שלו בשלמותה בפורום של וינגייט ( http://www.wingate.org.il/Index.asp?CategoryID=995 באשכולון "פול אובר - חזה או גב?" ), השורה התחתונה של התשובה היא ששני השרירים מעורבים אבל "כיוון שהבוס הגדול בתנועה זו הוא שריר הגב, נחשב התרגיל כתרגיל גב.". הוא לא התייחס למחקר שהבאתי, לפיו שריר החזה עובד יותר.

מצאתי גם מאמר אוהד ב T NATION , כאן: http://www.t-nation.com/free_online...ers_bodybuildings_most_controversial_exercise שמספר הרבה סיפורים וגם מזכיר את המחקר ההוא, ומסיים (בתרגום קצת צולע שלי) כך:

"האם זה תרגיל לחזה? יש מפתחי גוף ומדענים שאומרים כך. האם זה תרגיל גב? יש מפתחי גוף ומדענים שאומרים כך. האם פולאובר הוא, בפשטות, תרגיל כמעט טוטאלי לפלג הגוף העליון באותו אופן שסקוואט הוא תרגיל כמעט טוטאלי לפלג הגוף התחתון, תרגיל שבעזרתו המון גברים בנו גוף ענק?

ייתכן שזאת הדרך הטובה ביותר להסתכל עליו.
"

ייתכן.

- - - עידכון הודעה - - -

אתה מדבר שטויות, פול אובר זה תרגיל מעולה אם מבצעים אותו נכון.
במאמר ב T NATION הם מסכימים שהתרגיל לא למתאים לכל האנשים מסיבות אנטומיות, ומציעים להתאמן עליו תחילה במשקלים קטנים ורק אם הכל מרגיש פיקס להעלות משקל.

- - - עידכון הודעה - - -

הנסיון האישי שלך אינו בהכרח מנבא טוב מה יקרה לכל אחד אחר - זה מה שקרוי עדות אנקדוטלית. ככל הנראה עבורך זה באמת תרגיל חרא כפי שעבורי לחיצת חזה בשכיבה הוא תרגיל חרא - מה לעשות, הכתפיים שלי ממש לא אוהבות אותו.

לגבי היותו תרגיל מבודד, עפ"י ההגדרה הוא באמת כזה כי רק מפרק אחד משתתף בתנועה, אבל עפ"י ההגיון של תרגילים מורכבים לעומת מבודדים, למה זה משנה כמה מפרקים נעים אם בתנועה משתתפים הרבה שרירים? אנחנו מעוניינים לאמן את השרירים, לא את המפרקים. לדעתי הההגדרה של תרגיל מבודד מדברת על המפרקים רק בגלל שיותר קל לספור אותם מאשר את השרירים, כלומר כל טמבל יכול לראות את המפרקים שמשתתפים בתרגיל, אבל לא כל טמבל יכול להבין אילו שרירים מניעים אותם (למשל, חלק מההודעות הנחמדות ששוגרו לעברי באשכול הזה טוענות, במידה מסוימת של צדק, שלטמבל שכותב לך עכשיו אין מושג כזה).

מחקרים ב EMG אינם אמינים כלל ויכולים לתת תמונה כללית מאוד על המצב, אך ממש לא מדוייקת ובטח שלא אבסולוטית. יש שימוש רחב ב EMG רק כי זה כלי מאוד זול ותו לא (מה שזול עולה ביוקר, שמעתם על זה? זה בד"כ נכון).

לגבי EXRX, יש שם המון טעויות.

אותו "משה שחר" רשם באותו עמוד אליו יש קישור מוקדם יותר, כי Deep Squat הורס את הסחוס. דעתכם?

מחקרים ב EMG אינם אמינים כלל ויכולים לתת תמונה כללית מאוד על המצב, אך ממש לא מדוייקת ובטח שלא אבסולוטית. יש שימוש רחב ב EMG רק כי זה כלי מאוד זול ותו לא (מה שזול עולה ביוקר, שמעתם על זה? זה בד"כ נכון).

לגבי EXRX, יש שם המון טעויות.
יש שם המון טעויות? פאק אני מסתמך המון על האתר...
חוץ מ-strength training anatomy יש לך מקור חלופי (ספר או אתר, לא משנה) שיהיה יותר אמין?

אותו "משה שחר" רשם באותו עמוד אליו יש קישור מוקדם יותר, כי Deep Squat הורס את הסחוס. דעתכם?
הוא סיפר על הנסיון האישי שלו. גם ביל דה-סימון, מאמן נחשב למדי בארה"ב, הגיע למסקנות דומות ע"ס נסיון אישי שלו ולטענתו גם ע"ס נסיון שיש לו עם הרבה מתאמנים. הטענה היא שהנזק נגרם לאט במשך שנים, כך שהוא בא לידי ביטוי רק בגיל מבוגר יחסית. אין לי מושג אם זה נכון (אני לא עושה סקוואט כך שזה לא מעניין אותי מספיק כדי לחפש ולקרוא מחקרים).

- - - עידכון הודעה - - -

מחקרים ב EMG אינם אמינים כלל ויכולים לתת תמונה כללית מאוד על המצב, אך ממש לא מדוייקת ובטח שלא אבסולוטית
מעניין, תודה.

- - - עידכון הודעה - - -

יש שימוש רחב ב EMG רק כי זה כלי מאוד זול ותו לא
כלומר הטבלה הזאת http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=109747381&page=1 לא שוה הרבה? כמה חבל.

הוא סיפר על הנסיון האישי שלו. גם ביל דה-סימון, מאמן נחשב למדי בארה"ב, הגיע למסקנות דומות ע"ס נסיון אישי שלו ולטענתו גם ע"ס נסיון שיש לו עם הרבה מתאמנים. הטענה היא שהנזק נגרם לאט במשך שנים, כך שהוא בא לידי ביטוי רק בגיל מבוגר יחסית. אין לי מושג אם זה נכון (אני לא עושה סקוואט כך שזה לא מעניין אותי מספיק כדי לחפש ולקרוא מחקרים).

- - - עידכון הודעה - - -

מעניין, תודה.

- - - עידכון הודעה - - -

כלומר הטבלה הזאת http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=109747381&page=1 לא שוה הרבה? כמה חבל.
אכן, לא שווה הרבה. אתה יכול לשאול כל פיזיותרפיסט/רופא ספורט מה הוא/היא חושב/ת על EMG ותקבל תשובה דומה.

כמו שמארק בל אומר בסופו של דבר בגיל 80 כולנו נסבול מכאבים בסחוסים ואולי אפילו נהיה בכיסא גלגלים, לפחות עכשיו כדאי להרים בלי לשים זין ....
בכל מקרה אם אני לא טועה הסיבה שעשו פול אובר הרבה שנות ה-90 וה-80 זה לא בגלל שזה גרם לחזה לגדול ובכללי גרם להיפרטרופיה אלא בגלל מיתוס שזה מגדיל את בית החזה (איך שלא קוראים לזה)...

אתה פותח פה דיון שיכול לא להגמר לעולם.. בסופו של דבר מבחינה אנטומית, העומס שמופעל על המיניסקוס ועל הפטלה בדיפ סקוואט הוא הגדול ביותר. אם זה טוב או לא, סביר להניח שאפשר להוותכח על זה שעות ועדיין לא להגיע למסקנה חד משמעית. עדיף להשאיר את זה כהחלטה של המתאמן, שכל אחד יעשה מה שעושה לו טוב.

כמו שמארק בל אומר בסופו של דבר בגיל 80 כולנו נסבול מכאבים בסחוסים ואולי אפילו נהיה בכיסא גלגלים, לפחות עכשיו כדאי להרים בלי לשים זין ....
תתפלא כמה הפרספקטיבה משתנה כשאתה בן 62 😃 אבל האמת היא שעד שאתה תהיה בן 80 סביר מאד שהבעיה תיפתר. זריקה או שתיים של כמה תאי גזע מאולפים (או איזה טריק אחר שהיום פשוט אי אפשר לעלות על הדעת) והברכיים שלך יהיו כמו חדשות.

תתפלא כמה הפרספקטיבה משתנה כשאתה בן 62 😃 אבל האמת היא שעד שאתה תהיה בן 80 סביר מאד שהבעיה תיפתר. זריקה או שתיים של כמה תאי גזע מאולפים (או איזה טריק אחר שהיום פשוט אי אפשר לעלות על הדעת) והברכיים שלך יהיו כמו חדשות.

יש לי עוד 65 שנה חחח

אההההה, אז עכשיו אני מבין, למה לא אמרת...
אתה לא טרול. אתה סתם אחד ששייך לתורת האימון הקונבנציונלית.
אני לא הולך לפתוח דיון לגביי עומק הסקוואט כאן, אבל אני יכול להגיד לך שאני מכיר את הטענה של משה, והיה לי איתו דיון בדיוק על זה. אני יותר מידי אוהב אותו כבן אדם בשביל לפתוח את זה כאן כשהוא לא נוכח ואין לו אפשרות להגיב. אבל אם באמת בא לך ללמוד משהו - קח את ניתוח התרגיל של ריפטו, קח את הניתוח של וינגייט, ותסיק את המסקנות לבד.
וזה לפני שאני אומר שפציעות ברכיים זה לא נדיר - אלא לא קיים בWFAC. ומדובר על טווח זמן גדול מאוד עם אוכלוסייה ענקית.

אסכם את זה במשפט המתאים:
You don't get to redefine the exercise and then claim that it's dangerous.

אההההה, אז עכשיו אני מבין, למה לא אמרת...
אתה לא טרול. אתה סתם אחד ששייך לתורת האימון הקונבנציונלית.
אני לא הולך לפתוח דיון לגביי עומק הסקוואט כאן, אבל אני יכול להגיד לך שאני מכיר את הטענה של משה, והיה לי איתו דיון בדיוק על זה. אני יותר מידי אוהב אותו כבן אדם בשביל לפתוח את זה כאן כשהוא לא נוכח ואין לו אפשרות להגיב. אבל אם באמת בא לך ללמוד משהו - קח את ניתוח התרגיל של ריפטו, קח את הניתוח של וינגייט, ותסיק את המסקנות לבד.
וזה לפני שאני אומר שפציעות ברכיים זה לא נדיר - אלא לא קיים בWFAC. ומדובר על טווח זמן גדול מאוד עם אוכלוסייה ענקית.

אסכם את זה במשפט המתאים:
You don't get to redefine the exercise and then claim that it's dangerous.

לזכותו של משה יאמר שהוא באמת בנאדם תותח.

אני אוהב את האופי שלו, אבל לא מסכים איתו באינספור דברים.

לצערנו (או לשמחתנו), כושר גופני ופיתוח גוף זה לא מדע מדויק.. תמיד יהיו דעות כאלה ודעות כאלה... החוכמה היא ללמוד ולהבין את כל הצדדים 😃

אני אוהב את האופי שלו, אבל לא מסכים איתו באינספור דברים.
אתה לא חייב להסכים איתו, משה אובייקטיבי תמיד. בנאדם חכם לומד כמה שיותר מכל מיני אנשים מנתח את זה ע''פ ההיגיון ומסיק מסקנות לבד. ולא סוגד רק למישהו אחד כמו שאתה עושה עם ריפטו שמקשקש לא מעט, עם כל הכבוד.

אתה לא חייב להסכים איתו, משה אובייקטיבי תמיד. בנאדם חכם לומד כמה שיותר מכל מיני אנשים מנתח את זה ע''פ ההיגיון ומסיק מסקנות לבד. ולא סוגד רק למישהו אחד כמו שאתה עושה עם ריפטו שמקשקש לא מעט, עם כל הכבוד.
כבר אמרתי, אני לא רוצה לפתוח דיון על מישהו שלא נמצא כאן ולא מגיב, ובכל מקרה זה לא דיון כזה מעניין. אבל תזכיר לי מתי הייתה הפעם האחרונה שמישהו קונבנציונלי לקח ילד שחיף וגרם לו לעשות סקוואט של 600 פאונד?
בזה זה מסתכם.

אתה לא מאפשר לאנשים להגיב ולפתח דיון כשזה פוגע לך במוזה..

לא רוצה לאכזב אותך אבל כל תוכנית כוח שמכבדת את עצמה אמורה להוביל שחיף למשקלים כאלה תוך שנתים שלוש לכל היותר. מארק ריפטו הוא הP90X של פאורליפטינג. מעבר לזה, הוא נמצא איזה 200 שנה בענף ולא שמעתי על מתאמן אחד רציני שלו עם הישג משמעותי (לא שהוא בעצמו היה אחד כזה). על בודיבילדרים אני אפילו לא מדבר. הוא מדריך טוב, מצויין אפילו לתרגילים הבסיסים אבל מעבר לזה הוא נוטה לקשקש ואתה ממש לא אובייקטיבי לגביו. משה כן.

ד''א, בSS אין מספיק TUT (אם כבר 5X5) אז מספיק לדחוף את זה לכל אחד.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית