הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים צריך את עזרתכם, ליצן חדש מדבר על ספיגת חלבון

• פותח/ת השרשור Psycho
  • פורסם בתאריך

Psycho

משתמש משקיע
7,700
1,709
נק' מוניטין:
13,256
7,700
1,709
הרקולס פ"ת
ישנו ליצן חדש בפייסבוק ששמו Yaniv Riz שכתב ככה: "

כדי שחלבון יעבור מהמעי לדם, הוא צריך להיות מפורק ע"י אנזימים, בתהליך יחסית איטי (מהירות הפירוק תלויה בסוג החלבון).
ואם אכלתם יותר חלבון, ממה שהגוף יכול לפרק עד שהאוכל מגיע "למטה", סתם עשיתם "קקי יקר"....

כמו אנשים שלוקחים מינוני ויטמינים מוגזמים, כמו ויטמין C, ונהפכים לאנשים עם השתן הכי יקר בעולם (ויטמין C עודף יוצא בשתן).

אדם נורמלי מצליח לספוג כ-30-40 גרם חלבון, נניח שאתם סופרמנים, עם מערכת עיכול יותר מאלפא, תגיעו גג ל-60-70 לארוחה."
והוא מצרף את המחקרים הבאים:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?...ez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?...ez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

ובנוסף הוא טוען שהמאמר בקילוגרם אינו נכון וע"פ הרפרנס שצויין שם:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3192452/
המקסימום ספיגה היא 54 גרם בארוחה.

אני בטוח למדי שה"מחקרים" שהוא צירף הם תקולים\שלא נעשו על בני אדם או משהו דומה, ואני צריך את עזרתכם להפריח את טענותיו.

- - - עידכון הודעה - - -

אגב, על מנת לחסוך את הזמן, אתה מוזמנים ישר להגיב פה או להטריל את הליצן: https://www.facebook.com/groups/GymIsrael/277314132406853/?notif_t=group_comment_reply

למה זה כל כך חשוב להוכיח לו שהוא טועה?

• פותח/ת השרשור
כדי למגר את התופעה של הליצנות.

המחקר הראשון נערך על שישה אנשים, השני על 13, לא המשכתי לקרוא מעבר לנקודה זו.
בשלישי מרוב עצים לא רואים את היער, צריך להתעמק בו יותר בשביל להבין מה הוא רוצה.

ורצוי לציין שהמאמר המתורגם בקילוגרם הוא של אלן אראגון, האיש והאגדה. הרפרנס שכביכול מצורף שם (54 חלבון?) לא נמצא במאמר בכלל.

הוא באמת זיין שם את השכל עם כול המאמרים שהוא מביא בתור רפרנס.
אני ישמח אם מישהו כמו incin יכנס לשם ויתקיל אותו קצת חח

הוא באמת זיין שם את השכל עם כול המאמרים שהוא מביא בתור רפרנס.
אני ישמח אם מישהו כמו incin יכנס לשם ויתקיל אותו קצת חח

אין לי פייסבוק, קשה להאמין - אבל עדיין יש פה ושם אנשים כאלו 😃

השאלה היא אם המאמרים שהוא מביא זה חרטה ...

שני המחקרים הראשונים נעשו על 6 ו-13 אנשים, לא ממש משהו שאפשר להסתמך עליו.
בשלישי לא ראיתי שכתוב בשום מקום שאי אפשר לאכול X חלבון בארוחה אחת, אבל הוא ארוך ולא מאורגן.
יש למאמר של אראגון 15 רפרנסים טובים, אין כאן ממש התלבטות למי להאמין.

אני יכול לחפור עוד במחקרים שהוא שם, אולי מחר.

• פותח/ת השרשור
שני המחקרים הראשונים נעשו על 6 ו-13 אנשים, לא ממש משהו שאפשר להסתמך עליו.
בשלישי לא ראיתי שכתוב בשום מקום שאי אפשר לאכול X חלבון בארוחה אחת, אבל הוא ארוך ולא מאורגן.
יש למאמר של אראגון 15 רפרנסים טובים, אין כאן ממש התלבטות למי להאמין.

אני יכול לחפור עוד במחקרים שהוא שם, אולי מחר.
אתה מוזמן להגיב לו ולכתוב זאת כאן, אני מעביר את זה הלאה.
את 3 השורות הראשונות שכתבת כאן העתקתי לשם, נראה מה הוא יגיד עכשיו.

ה-54 גרם זו המצאה שלו. שיראה בדיוק איפה זה כתוב במאמר שיש בקילוגרם.

לגבי הרפרנסים שהוא נתן,
הראשון:
1. 6 משתתפים סה"כ
2. בדקו צריכת חומצות אמינו לאחר האימון במצבם המבודד (תהליך עיכול מהיר = ספיגה מהירה = מין הסתם ש net protein balance יהיה זהה לקבוצה שצרכה משקה עם פחמימה וחלבון יחדיו)
3. לא לקחו נתונים של MPS (סינטוז חלבון בשריר, שזה בעצם הפרמטר העיקרי בכל הסיפור של מגבלות חלבון)
4. לא לקחו פרמטרים כמו חנקן (Net nitrogen balance) כדי לבדוק שבאמת יש פה עודף חלבון ש"יצא בקקי יקר"
5. לא התייחסו לתזונה של המשתתפים לפני נטילת חומצות האמינו וכל שאר הפרמטרים שהביאו להם שם

השני:
1. מחקר של 3 שעות
2. amino acid supplementation acutely stimulated muscle protein synthesis in both young and elderly individuals.
איך המחקר הזה בכלל רלוונטי למכסת חלבון מקסימלית? אתה מתווכח עם אדם שאפילו לא קורא את האבסטרקטים שהוא נותן והוא חושב שאם הוא יתן לאנשים "מחקרים" באנגלית, אז ישר יגידו שהוא חכם, כי אף אחד לא באמת ילך, יבדוק ויקרא את מה שהוא כותב/מפרסם. אני חושב שנפלת פה על טרול שמנסה סה"כ לעצבן והוא הצליח כי הגעת בסופו של דבר לפורום והפנת גם אנשים "להטריל אותו". אחרת אני לא רואה איך אפשר לתת מחקר כל כך לא קשור לטענה שהוא מנסה להוכיח.

השלישי:
Leucine's effect on mTOR is synergistic with insulin via the phosphoinositol 3-kinase signaling pathway. Together, insulin and leucine allow skeletal muscle to coordinate protein synthesis with physiological state and dietary intake.

שוב, בדומה למחקר מס' 2, אין פה שום קשר למכסת חלבון יומית או הגבלה כולשהי. מדובר פה על תהליכים הורמונלים/כימים/ביולוגים בגוף האדם בהקשר של צריכת חומצות אמינו (ליאוצים במקרה הזה). אין פה אפילו זכר אחד למכסת חלבון.

הבחור ביזבוז זמן. או שהוא צריך ללכת ללמוד אנגלית, הוא שהוא צריך להפסיק עם ה COPY_PASTE מ PUBMED כי הוא פשוט סתם מביא מחקרים/סיקורים לא קשורים לטענות שלו ואם הוא לא בא להטריל אז הוא כנראה בא לשם רק בשביל להתווכח לשם הוויכוח ואין לו מושג על מה הוא מדבר/כותב.

לגבי הרפרנסים שהוא נתן,
הראשון:
1. 6 משתתפים סה"כ
2. בדקו צריכת חומצות אמינו לאחר האימון במצבם המבודד (תהליך עיכול מהיר = ספיגה מהירה = מין הסתם ש net protein balance יהיה זהה לקבוצה שצרכה משקה עם פחמימה וחלבון יחדיו)
3. לא לקחו נתונים של MPS (סינטוז חלבון בשריר, שזה בעצם הפרמטר העיקרי בכל הסיפור של מגבלות חלבון)
4. לא לקחו פרמטרים כמו חנקן (Net nitrogen balance) כדי לבדוק שבאמת יש פה עודף חלבון ש"יצא בקקי יקר"
5. לא התייחסו לתזונה של המשתתפים לפני נטילת חומצות האמינו וכל שאר הפרמטרים שהביאו להם שם

השני:
1. מחקר של 3 שעות
2. amino acid supplementation acutely stimulated muscle protein synthesis in both young and elderly individuals.
איך המחקר הזה בכלל רלוונטי למכסת חלבון מקסימלית? אתה מתווכח עם אדם שאפילו לא קורא את האבסטרקטים שהוא נותן והוא חושב שאם הוא יתן לאנשים "מחקרים" באנגלית, אז ישר יגידו שהוא חכם, כי אף אחד לא באמת ילך, יבדוק ויקרא את מה שהוא כותב/מפרסם. אני חושב שנפלת פה על טרול שמנסה סה"כ לעצבן והוא הצליח כי הגעת בסופו של דבר לפורום והפנת גם אנשים "להטריל אותו". אחרת אני לא רואה איך אפשר לתת מחקר כל כך לא קשור לטענה שהוא מנסה להוכיח.

השלישי:
Leucine's effect on mTOR is synergistic with insulin via the phosphoinositol 3-kinase signaling pathway. Together, insulin and leucine allow skeletal muscle to coordinate protein synthesis with physiological state and dietary intake.

שוב, בדומה למחקר מס' 2, אין פה שום קשר למכסת חלבון יומית או הגבלה כולשהי. מדובר פה על תהליכים הורמונלים/כימים/ביולוגים בגוף האדם בהקשר של צריכת חומצות אמינו (ליאוצים במקרה הזה). אין פה אפילו זכר אחד למכסת חלבון.

הבחור ביזבוז זמן. או שהוא צריך ללכת ללמוד אנגלית, הוא שהוא צריך להפסיק עם ה COPY_PASTE מ PUBMED כי הוא פשוט סתם מביא מחקרים/סיקורים לא קשורים לטענות שלו ואם הוא לא בא להטריל אז הוא כנראה בא לשם רק בשביל להתווכח לשם הוויכוח ואין לו מושג על מה הוא מדבר/כותב.

אפשר לצטט אותך ולהעביר לקבוצה שם?

• פותח/ת השרשור
כבר העברתי לשם, תודה רבה משה, נעדכן בהקדם.
אגב, שיניתי את כינויי הגוף הוא>אתה וכו

- - - עידכון הודעה - - -

לגבי הרפרנסים שהוא נתן,
הראשון:
1. 6 משתתפים סה"כ

השני:
1. מחקר של 3 שעות

השלישי:

תגובתו:
"אתה לא אקדמאי נכון? כי ברפואה/ביולוגיה/תזונה הנכון זה לשלב מספר מאמרים. אין אף מאמר מושלם, בכל אחד יש שיטות מחקר שונות, קבוצות ביקורת שונות, גודל מדגם שונה, ושאלת מחקר שונה. ובהתאמה בציטוט מכל המחקרים (אתה יודע מה פירוש המילה "כל"?) נכתב הטווח של כולם 15-55 (כולל המאמר שאתה כלכך נעול עליו). טרם הבאת מקור מידע מוסמך שבדק אחרת.... אז אין טעם בניפנופי ידיים, המדע לא עובד ככה."
"
ונקודה חשובה שאתה עדיין משום מה לא מפריד בה בתגובה שלך... מדובר על ספיגת חלבון מהמעי לדם. לא בסינטוז חלבון שכבר נמצא בדם-אל השריר. תחסוך לעצמך...באמת."

נכון שהוא ליצן אבל אתה רואה עם מי יש לך עסק. מתי בפעם האחרונה יצא לך לראות ישראלי אומר "וואלה אחי צודק טעיתי". באינטרנט ובמיוחד בפייסבוק אתה לא תמצא.
את האנרגיה הזאת אפשר להוציא במכון.

איך טרולים בפייסבוק בכלל חושבים שהם באותה רמה כמו אראגון, פשוט לא להאמין..

לפי דעתי הוויכוח הספציפי הזה חשוב ומאוד כדי להוכיח ולגרום לו להבין שהוא טעה בגלל שממה שראיתי בפוסט בפייסבוק הדיון הזה נמצא בקבוצה עם הרבה ילדים שמתאמנים והם מאוד מחזיקים מאותו "ליצן" (הוא סוג של משה:P) ולכן כדי באמת להשקיע את האנרגיה במקרה הזה כדי להשפיע על הרבה מתאמנים אחרים כ-820+ מתאמנים .

הצטרפתי לקבוצה רק כדי לראות את הפוסט ולא הבנתי מה הפואנטה של הקבוצה לפרסם תמונות?

לא רק הפוסט אלא הקבוצה כולה מלאה במיתוסים בכל פינה ;maeq
אבל יש שם בחורות שמסקביטות 70+ (ראיתי לפחות 4 ) 🤘

• פותח/ת השרשור
לא אכפת לי שהוא לא יודה, וזאת סתם קבוצה מפגרת שאיזה מישהו הוסיף אותי, רצות שם הרבה שטויות.
בסה"כ להוכיח שהוא טועה, כי אנשים אשכרה תופסים ממנו ומהשטויות שלו, כולה פאראמדיק מפגר חוזה מזג אוויר facepalm

לפי דעתי הוויכוח הספציפי הזה חשוב ומאוד כדי להוכיח ולגרום לו להבין שהוא טעה בגלל שממה שראיתי בפוסט בפייסבוק הדיון הזה נמצא בקבוצה עם הרבה ילדים שמתאמנים והם מאוד מחזיקים מאותו "ליצן" (הוא סוג של משה:P) ולכן כדי באמת להשקיע את האנרגיה במקרה הזה כדי להשפיע על הרבה מתאמנים אחרים כ-820+ מתאמנים .

הם מחזיקים ממנו יותר מידי,חבל שמישהו כמו משה לא מגיב שם בשם בדוי חח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית