שאלתי את גוגל, אבל הוא הציף אותי ביותר מדי רעש, אז אני שואל כאן:
האם יש תמימות דעים בקשר ליתרון היחסי של אחד משני המצבים שבכותרת? בהתנגדות קבועה אני מתכוון, למשל, לעליות מתח כשהידיים ברוחב הכתפיים, ובהתנגדות משתנה אני מתכוון למשל לכפיפות מרפקים עם משקוליות או מוט (בגלל שינוי המומנט תוך כדי התנועה).
הרחבה של השאלה: כידוע, הכוח המקסימלי האקטיבי שהשריר מסוגל להפעיל משתנה לאורך מסלול התנועה מכוח חלש בשני הקצוות (שריר מתוח -רפוי) למקסימום סביב אמצע הדרך, מה שמתואר בגרפים מהסוג:
והשאלה היא אם כדאי שגרף ההתנגדות יהיה חופף ככל האפשר לגרף הזה. ("כדאי" מבחינת התוצאה על חוזק השריר, היפרטרופיה, סיכויי פציעה וכל מה שעולה על דעתכם). אשמח אם התשובות תהיינה מבוססות על משהו קצת יותר רציני מ"אני חושב ש...". אני מכיר דיעה אחת לפיה התרגיל האופטימלי הוא זה בו הגרפים חופפים - למען האמת אני מכיר ספר תרגילים שלם שמבוסס על ההנחה הזאת - אבל לא מצאתי אישושים מחקריים. אגב, אם זה באמת נכון זה מסביר למה פשיטת ברך במכונה היא לא תרגיל טוב: ההתנגדות המכסימלית היא לקראת סוף טווח התנועה (אבל זה לא מסביר למה לא בונים מכשיר קצת יותר חכם שיתקן את הפגם הזה. זה לא מסובך).
אוי ווי, אמרתי "פשיטת ברך במכונה" עכשיו בטח ישלחו אותי לעשות SS 😃
האם יש תמימות דעים בקשר ליתרון היחסי של אחד משני המצבים שבכותרת? בהתנגדות קבועה אני מתכוון, למשל, לעליות מתח כשהידיים ברוחב הכתפיים, ובהתנגדות משתנה אני מתכוון למשל לכפיפות מרפקים עם משקוליות או מוט (בגלל שינוי המומנט תוך כדי התנועה).
הרחבה של השאלה: כידוע, הכוח המקסימלי האקטיבי שהשריר מסוגל להפעיל משתנה לאורך מסלול התנועה מכוח חלש בשני הקצוות (שריר מתוח -רפוי) למקסימום סביב אמצע הדרך, מה שמתואר בגרפים מהסוג:
והשאלה היא אם כדאי שגרף ההתנגדות יהיה חופף ככל האפשר לגרף הזה. ("כדאי" מבחינת התוצאה על חוזק השריר, היפרטרופיה, סיכויי פציעה וכל מה שעולה על דעתכם). אשמח אם התשובות תהיינה מבוססות על משהו קצת יותר רציני מ"אני חושב ש...". אני מכיר דיעה אחת לפיה התרגיל האופטימלי הוא זה בו הגרפים חופפים - למען האמת אני מכיר ספר תרגילים שלם שמבוסס על ההנחה הזאת - אבל לא מצאתי אישושים מחקריים. אגב, אם זה באמת נכון זה מסביר למה פשיטת ברך במכונה היא לא תרגיל טוב: ההתנגדות המכסימלית היא לקראת סוף טווח התנועה (אבל זה לא מסביר למה לא בונים מכשיר קצת יותר חכם שיתקן את הפגם הזה. זה לא מסובך).אוי ווי, אמרתי "פשיטת ברך במכונה" עכשיו בטח ישלחו אותי לעשות SS 😃