הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Bodpod לעומת dexa וקליפר

TheFitter

משתמש מתחיל
61
4
נק' מוניטין:
4
61
4
מי פה התנסה במדידת אחוז שומן בbod pod ובdxa?
עד כמה יש פערים בין המדידות הללו ובינן לבין קליפר?
אצלי יש הבדלים של יותר מ10% שומן בין בודפוד לקליפר ולהערכות ויזואליות של תזונאים

מי פה התנסה במדידת אחוז שומן בbod pod ובdxa?
אני נמדדתי dexa, seca, טניטה וקליפר.
דקסה היא הבדיקה הכי קרובה להיות מדויקת וגם היא לא ב100%.
עד כמה יש פערים בין המדידות הללו ובינן לבין קליפר?
קיים, יכול להגיע עד עשרות אחוזים.
קליפר זה מכשיר שנועד למדוד כפלי עור אתה לא מצפה באמת לקבל תוצאה ריאלית אלא מספר אבסולוטי ולעבוד איתו.
אצלי יש הבדלים של יותר מ10% שומן בין בודפוד לקליפר ולהערכות ויזואליות של תזונאים
בוד פוד וקליפר שניהם לא מדויקים, הערכה ויזואלית של תזונאי זה לא משהו מדיד כמו שאתה בטח מבין.
אתה מוזמן להעלות תמונה ולקבל השערה.

פה יש לך פירוט עם רפרנסים לכל מכשיר מדידה-

קישור לצפייה: https://www.facebook.com/photo/?fbid=10156139951643761&set=gm.1874111549547685

כך או כך אני לא מבין מה תעשה עם המספר, למה זה מעניין אותך?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני נמדדתי dexa, seca, טניטה וקליפר.
דקסה היא הבדיקה הכי קרובה להיות מדויקת וגם היא לא ב100%.

קיים, יכול להגיע עד עשרות אחוזים.
קליפר זה מכשיר שנועד למדוד כפלי עור אתה לא מצפה באמת לקבל תוצאה ריאלית אלא מספר אבסולוטי ולעבוד איתו.

בוד פוד וקליפר שניהם לא מדויקים, הערכה ויזואלית של תזונאי זה לא משהו מדיד כמו שאתה בטח מבין.
אתה מוזמן להעלות תמונה ולקבל השערה.

פה יש לך פירוט עם רפרנסים לכל מכשיר מדידה-

קישור לצפייה: https://www.facebook.com/photo/?fbid=10156139951643761&set=gm.1874111549547685

כך או כך אני לא מבין מה תעשה עם המספר, למה זה מעניין אותך?

תודה רבה על התגובה
מבין ממך שיתכן שהבוד פוד יטעה גם ב15%?
שהבוד פוד יגיד לי 35% והתזונאי בקליפר ובטביעת עין יתן לי 20%?
בכל מקרה יש חשיבות לדעת את המספר האמיתי שלך כדי שתדע מה אתה באמת שווה וכצה ק"ג אתה צריך להוריד כדי להיות חטוב באמת.
אם אתה 35 אז יש לך להוריד 20 קילו כדי להיות 15, אם אתה רק 20 אז בחודשיים אתה מתחטב

מבין ממך שיתכן שהבוד פוד יטעה גם ב15%?
נכון, אם היית קורא את הפוסט שצירפתי לך הכל מפורט שם.
שהבוד פוד יגיד לי 35% והתזונאי בקליפר ובטביעת עין יתן לי 20%?
מי אמר שהבוד פוד טועה ולא הקליפר או ה"טביעת עין"? מי אומר שאתה בכלל לא 28 אחוז? אולי 15 אחוז?
בכל מקרה יש חשיבות לדעת את המספר האמיתי שלך כדי שתדע מה אתה באמת שווה וכצה ק"ג אתה צריך להוריד כדי להיות חטוב באמת.
זה ממש לא עובד ככה לצערי ובהנחה ואתה מתאמן זה בכלל לא רלוונטי.
אם אתה 35 אז יש לך להוריד 20 קילו כדי להיות 15, אם אתה רק 20 אז בחודשיים אתה מתחטב
זו אמירה כל כך שגויה שאני לא יודע מאיפה להתחיל להתייחס אליה.

• פותח/ת השרשור
נכון, אם היית קורא את הפוסט שצירפתי לך הכל מפורט שם.

מי אמר שהבוד פוד טועה ולא הקליפר או ה"טביעת עין"? מי אומר שאתה בכלל לא 28 אחוז? אולי 15 אחוז?

זה ממש לא עובד ככה לצערי ובהנחה ואתה מתאמן זה בכלל לא רלוונטי.

זו אמירה כל כך שגויה שאני לא יודע מאיפה להתחיל להתייחס אליה.
קראתי היטב מה שצירפת, זה עזר לי, תודה.

ולגבי הפיסקה האחרונה, האחוז שומן בהגדרתו אומר לך כמה שומן יש בגוף שלך.
אם אתה לדוגמה שוקל 100 ק"ג ואתה 20% שומן, אזי זה אומר שיש לך בגוף 20 ק"ג שומן ו80 קילו מסת גוף רזה.
בהתאם לכמות השומן שיש בגופך, אתה מעריך כמה אתה אמור להוריד על מנת להיות חטוב באמת.

אם כל גופך מחזיק 10 קילו שומן, אתה צריך להוריד קצת - בדיאטה של חודש שתוריד 5 קילו אתה מוריד חצי מהשומן בגופך ותהיה על אחוז נמוך מאד.

בנוסף, חישוב מסת גוף רזה אומר לך עד כמה באמת עלית במסת שריר באימונים או אתה רק מדמיין. (כן...יודע שמסת גוף רזה זה לא רק שריר אלא גם נוזלים ואיברים ועצמות ובכל זאת זה מה יש)
אם עשית 2 מדידות, לפני תהליך ואחריו, ואתה יודע שהן מדוייקות, אז אתה יכול להוכיח שבאמת עלית שריר.

אם יש לך 40% שומן במובן האמיתי - אזי יש לך מלא עבודה לעשות .
כן יש משמעות למספר אבסולוטי אמיתי ולא יחסי

בהתאם לכמות השומן שיש בגופך, אתה מעריך כמה אתה אמור להוריד על מנת להיות חטוב באמת.
אתה מבין שה20 ק"ג שאתה מתכוון להוריד לא ירדו משומן בלבד בשום מצב...?
הם כנראה יושפעו מנוזלים ומסת שריר בעשרות אחוזים ככה שהמספרים האבסולוטים לא רלוונטים,
אתה לא עכבר בתנאי מעבדה והחשבון שלך לא יעבוד ברגע שתהיה השפעה על משק הנוזלים ומסת השריר.
אם כל גופך מחזיק 10 קילו שומן, אתה צריך להוריד קצת - בדיאטה של חודש שתוריד 5 קילו אתה מוריד חצי מהשומן בגופך ותהיה על אחוז נמוך מאד.
שוב, זה לא נכון.
אתה לא יכול להוריד 5 ק"ג שהם רק שומן,
ולהוריד 5 ק"ג בחודש זה בדרך כלל רעיון רע.
בנוסף, חישוב מסת גוף רזה אומר לך עד כמה באמת עלית במסת שריר באימונים או אתה רק מדמיין. (כן...יודע שמסת גוף רזה זה לא רק שריר אלא גם נוזלים ואיברים ועצמות ובכל זאת זה מה יש)
אם עשית 2 מדידות, לפני תהליך ואחריו, ואתה יודע שהן מדוייקות, אז אתה יכול להוכיח שבאמת עלית שריר.
למי אתה צריך להוכיח?
סרט מדידה פשוט על השריר שאתה רוצה לתת לו דגש יפתור לך את הבעיות.
מדידה של מסה רזה לא תעיד ישירות על שיפור במסת השריר, אין סיכוי שתגיע עם אותו משק נוזלים לדוגמא לאותה בדיקה.
אם יש לך 40% שומן במובן האמיתי - אזי יש לך מלא עבודה לעשות .
כן יש משמעות למספר אבסולוטי אמיתי ולא יחסי
מה?
איך זה קשור למה שכתבתי?

• פותח/ת השרשור
אתה מבין שה20 ק"ג שאתה מתכוון להוריד לא ירדו משומן בלבד בשום מצב...?
הם כנראה יושפעו מנוזלים ומסת שריר בעשרות אחוזים ככה שהמספרים האבסולוטים לא רלוונטים,
אתה לא עכבר בתנאי מעבדה והחשבון שלך לא יעבוד ברגע שתהיה השפעה על משק הנוזלים ומסת השריר.

שוב, זה לא נכון.
אתה לא יכול להוריד 5 ק"ג שהם רק שומן,
ולהוריד 5 ק"ג בחודש זה בדרך כלל רעיון רע.

למי אתה צריך להוכיח?
סרט מדידה פשוט על השריר שאתה רוצה לתת לו דגש יפתור לך את הבעיות.
מדידה של מסה רזה לא תעיד ישירות על שיפור במסת השריר, אין סיכוי שתגיע עם אותו משק נוזלים לדוגמא לאותה בדיקה.

מה?
איך זה קשור למה שכתבתי?
קודם כל תודה רבה על התגובות שלך כאן ובפורום השני.
אתה נשמע מבין עניין.
בעניין הספיציפי הזה אני פחות מסכים איתך, יש חשיבות למספר אבסולוטי אבל לא אטריח אותך בדיון.
גם כי כנראה שאין דרך למדוד מספר אבסולוטי חוץ מאולי דקסה שאמורה להיות קרובה - טרם הבנתי לעומק איך עובדת הדקסה כדי לחוות דעה עד כמה היא מדוייקת ועד כמה יש מהימנות בין בדיקות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית