הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ מסת שריר: מס' חזרות או משקל על המוט?

• פותח/ת השרשור New
  • פורסם בתאריך

New

משתמש פעיל
420
12
נק' מוניטין:
23
420
12
אני כרגע נמצא בחיטוב ולפני החיטוב המשקל שלי בבנץ פרס היה 60 ל8 עכשיו עליתי בזמן החיטוב ואני עושה 70 ו5 וגם בשאר התרגילים עליתי לא בצורה כזו אבל גם ישנה עלייה , האם כתוצאה מעלייה כמו אלה שתארתי ישנה התפתחות במסת השריר בזמן החיטוב?

שאלה שנייה שאולי תעצבן פה כמה אנשים אבל היא מאוד מסקרנת אותי היא בבילדינג הרבה אומרים שלא המשקל על המוט קובע את ההתפתחות האם זה נכון , האם יכול להיות שמשקל נמוך יותר על המוט ויותר חזרות יביאו לי היפוטרפיה טובה יותר מאשר יותר משקל על המוט? אני יודע שהזה דיון קשה אבל תשתדלו לא לגרור אותו למקומות אישיים.

קשה להאמין שאתה עולה במסת שריר בזמן החיטוב.. ו"לעלות" מ8 חזרות 60 קילו ל-5 חזרות 70 קילו זה יותר סוג של ירידה...

בקשר לדבר השני, זה לא מדע מדויק ואין נוסחת פלאים. אצל כל מתאמן זה אינדיבידואלי .. אז לשאלה שלך, כן, זה יכול להיות. זה לא תמיד יהיה נכון אבל זה יתכן

אני כרגע נמצא בחיטוב ולפני החיטוב המשקל שלי בבנץ פרס היה 60 ל8 עכשיו עליתי בזמן החיטוב ואני עושה 70 ו5 וגם בשאר התרגילים עליתי לא בצורה כזו אבל גם ישנה עלייה , האם כתוצאה מעלייה כמו אלה שתארתי ישנה התפתחות במסת השריר בזמן החיטוב?

שאלה שנייה שאולי תעצבן פה כמה אנשים אבל היא מאוד מסקרנת אותי היא בבילדינג הרבה אומרים שלא המשקל על המוט קובע את ההתפתחות האם זה נכון , האם יכול להיות שמשקל נמוך יותר על המוט ויותר חזרות יביאו לי היפוטרפיה טובה יותר מאשר יותר משקל על המוט? אני יודע שהזה דיון קשה אבל תשתדלו לא לגרור אותו למקומות אישיים.

כאשר אתה בחיטוב אתה צריך לשמר משקל עבודה , אז אם אתה יכול לעשות 70 ל 5 זה עדיף מ 60 ל8

לגבי הערה שניה שלך אתה טועה , משקל מאוד קשור לגדילה אתה מוזמן לקרוא את הלינק הבאה
http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/reps-per-set-for-optimal-growth.html נכתב ע"י Lyle McDonald

בחיטוב אי אפשר להעלות בשריר אבל אפשר לעלות במשקלי עבודה במיוחד אם אתה מתאמן מתחיל וגם זה די תלוי במשקלים(למשל בן אדם עם 60 בנץ יש לו סיכוי גבוה יותר להעלות במשקל עבודה מאשר בן אדם עם 150 בנץ)

• פותח/ת השרשור
קשה להאמין שאתה עולה במסת שריר בזמן החיטוב.. ו"לעלות" מ8 חזרות 60 קילו ל-5 חזרות 70 קילו זה יותר סוג של ירידה...

בקשר לדבר השני, זה לא מדע מדויק ואין נוסחת פלאים. אצל כל מתאמן זה אינדיבידואלי .. אז לשאלה שלך, כן, זה יכול להיות. זה לא תמיד יהיה נכון אבל זה יתכן
איך הגעת לזה שזו ירידה ? חח אני עשיתי 60 ל8 לפני החיטוב ואז עשיתי 65 ל8 בזמן החיטוב ועכשיו אני עושה 70 ל5 אני מצטער פשוט אני לא מבין איך אתה חושב שזה ירידה בדיוק?
מן הסתם שאין נוסחאת פלאים אני פתחתי פה דיון בשביל לדבר על זה 😃

איך הגעת לזה שזו ירידה ? חח אני עשיתי 60 ל8 לפני החיטוב ואז עשיתי 65 ל8 בזמן החיטוב ועכשיו אני עושה 70 ל5 אני מצטער פשוט אני לא מבין איך אתה חושב שזה ירידה בדיוק?
מן הסתם שאין נוסחאת פלאים אני פתחתי פה דיון בשביל לדבר על זה 😃
65 קילו לל-8 חזרות יותר קשה מ-70 קילו ל-5 חזרות

שמע , בבאדי בילדינג למשקל על המוט יש משמעות שלישית במעלה ,זה לא הדבר הכי הכי חשוב . לפנו יש את הטכניקה אחרי זה הקצב ורק במקום השלישי יש את המשקל.

יכולה להיות עלייה במסת שריר בזמן חיטוב, כאשר אתה באחוזי שומן גבוהים וכאשר אתה מתחיל את החיטוב ואתה נחשב מתאמן מתחיל...
כשאתה על אחוז שומן נמוך זה מאוד נדיר...
לגבי השאלה השנייה, קאי גרין סיכם את זה יפה מאוד באחד מהסרטונים שלו..
הוא אמר בשביל שתיהיה עלייה במסת שריר המשקל פה הוא לא הפקטור העיקרי, אלה טכניקה נכונה וכמובן משך זמן התנועה, יותר חשובים פה.
אתה יכול לראות הרבה באדי בילדרים עושים משקלים מצחיקים יחסית אבל הם קרנפים.

אם אתם רוצים להשוות תוצאות מסויימות, אלה יחסים שבד"כ עובדים טוב מאוד. ככל שמספר החזרות גדל זה פחות מדוייק, ובכל מקרה זה פחות תקף למי שמתאמן באחד הקצוות. אם אתם מתאמנים למשל במספר חזרות אחד כל הזמן, אז אם ניקח למשל את 5, הגיוני שבמקום להיות 88% הוא יהיה גבוה יותר - כי משתפרים במה שמתאמנים. אבל אם אתם מתאמנים על 5 חזרות, אז הטבלה אמורה לסטות מעט מאוד:
1RM - 100%
2RM - 95%
3RM - 93%
4RM - 90%
5RM - 87%
6RM - 85%
7RM - 83%
8RM - 80%
9RM - 77%
10RM - 75%

לשאלת פותח הפוסט,
כן, אפשרי לעלות במסת שריר תוך כדי ירידה במשקל - אבל זה דיי נדיר וקורה בד"כ רק בתנאי שיש סיבה קיצונית (למשל מישהו מאוד שמן)
אולי עלית במסת שריר, ואולי לא. ברמה של משקלים כאלה הגיוני שהשיפור הגיע דווקא לא מעלייה במסת שריר, אבל זה רק ניחוש.

בחיטוב אי אפשר להעלות בשריר אבל אפשר לעלות במשקלי עבודה במיוחד אם אתה מתאמן מתחיל וגם זה די תלוי במשקלים(למשל בן אדם עם 60 בנץ יש לו סיכוי גבוה יותר להעלות במשקל עבודה מאשר בן אדם עם 150 בנץ)
זה אפשרי בהחלט, אבל כמו שצויין פה בתנאי שאתה מתאמן מתחיל + שמן בהתחלה.
אני ירדתי מ-66 ק"ג על 20-22 אחוזי שומן ל-63 על 14-15. יריד של 5-7 אחוזי שומן ו-3 ק"ג משקל. גם השתפרתי משמעותית במשקלים, ביחס לחיטוב (20 ק"ג ל-RM5 בדדליפט וסקוואט).

זה אפשרי בהחלט, אבל כמו שצויין פה בתנאי שאתה מתאמן מתחיל + שמן בהתחלה.
אני ירדתי מ-66 ק"ג על 20-22 אחוזי שומן ל-63 על 14-15. יריד של 5-7 אחוזי שומן ו-3 ק"ג משקל. גם השתפרתי משמעותית במשקלים, ביחס לחיטוב (20 ק"ג ל-RM5 בדדליפט וסקוואט).
זו דוגמה למה שאימונים אמיתיים, שמתבססים על ביצועים - מסוגלים לעשות. בהנחה שזה התרחש, כמובן.

זו דוגמה למה שאימונים אמיתיים, שמתבססים על ביצועים - מסוגלים לעשות. בהנחה שזה התרחש, כמובן.
משה עד, וגם יש את הפוסט שפתחתי עם התוצאות של היעוץ + פירוט לפרטים מה הולך שם. הכל אמיתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית