הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מוט לא עולה בקו ישר בבנץ'

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
אני די בטוח שבאימון האחרון נכשלתי בבנץ' בגלל שהמוט עף, לא היה בקו ישר וכל הזמן היה בזיגזג ככה שהוא פשוט עף למוטות ביטחון ולא באמת נכשלתי.
אני עושה את הטכניקה שהכי נוחה לי- הטכניקה של דייב טייט + מזיז מרפקים לבפנים כמו ספגטי בשביל לערב את הלאטס + משעין את המשקל על הגב העליון והכתפיים במקום על הידיים.
חשבתי אולי לתרגל היום 5X10 בערך עם 35 ק"ג אחרי פרס ומתח את הטכניקה בצורה איטית בשביל לקלוט את התנועה, יש לכם עוד רעיונות איך לסדר את זה ולדאוג שהמוט יזוז בקו ישר?
אגב, בהתחלה הייתי אוחז עם הזרת על העיגולים שעל המוט אבל אז הבנתי שזה רחוק מדי בשבילי והזרת שלי היא 0.5-1 ס"מ מהעיגול, אולי אפילו לקרב יותר יעזור?

• פותח/ת השרשור
אולי תצלם סרטון?
יש לי בנץ' רק ביום חמישי והיחיד שיכול לצלם סרטון הוא הספוטר...
הנה סרטון שרואים שם את הקו תנועה שלי (לא אחד לאחד כמובן, אותה תנועה מבחינת העיקרון):

דקה 0:43 זה מתחיל.
בשנייה 2:40 אפשר לראות איך נראה הכשל שלי.
זה שילוב של שני הקטעים, הכשל עם התנועה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני יגיד לך מה שאני חושב פעם אחת ,
לדעתי אתה עושה המון שטויות מקריאה באינטרנט וכו'

אתה צריך לעשות SS כמו שרשום , בלי כל הטכניקות לשיפור המשקל בצורה טכנית אתה פשוט צריך עוד מאסה בכל הגוף כרגע ההקשתות בגב מאוד מיותרות לך במיוחד שאתה לא לוחץ פלטה

אתה צריך להפסיק עם הCBL ופשוט לאכול כמו בן אדם .

אתה מנסה כל הזמן לעשות שיטות של מתאמנים מתקדמים וזה פשוט לא בשבילך ואתה בגלל זה לא מתקדם ... אל תחשוב יותר מידי פשוט תבוא למכון תעשה SS בבית תאכל המון וזהו מספיק

עכשיו אתה יכול להקשיב לי או פשוט להמשיך לעשות מה שבא לך

פשוט אתה תקוע במקום הרבה זמן והסיבה היחידה שאתה מתקדם בבנצ זה בגלל שאתה מקצר את הטווח תנועה לא כי אתה גדל ומתחזק ..
כל הכבוד לך על המוטיבציה להצליח וכו' אבל אתה פשוט לא שם .

בהצלחה בכל מקרה

קובה צודק, אתה מסבך הכל.
זה עלה אז זה סבבה אם זה לא היה עולה אז זה כבר הייתה בעיה...
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/strong_fast_and_brutal
משהו שעזר לי , אתה יודע כבר להסקביט? ללחוץ חזה וכתפיים וכו' בלי אפילו לשים דגשים קטנים עכשיו הזמן להעמיס ולא לדאוג לטכניקה וכו'

לא מסכים.
טכניקה בבנצ' (בין היתר) זה לא רק בשביל לקצר טווח, אלא גם בשביל לשים את הגוף במצב יותר בריא ובעיקר יותר חזק.
זה מצויין לתרגל/לשפר טכניקה, אבל DONT OVERTHINK IT, ואם זה מונע ממך להתקדם והטכניקה שלך כן תקינה, אז כן מומלץ להפסיק להתעסק בקקה ולהתחיל לגדול.

לא מסכים.
טכניקה בבנצ' (בין היתר) זה לא רק בשביל לקצר טווח, אלא גם בשביל לשים את הגוף במצב יותר בריא ובעיקר יותר חזק.
זה מצויין לתרגל/לשפר טכניקה, אבל DONT OVERTHINK IT, ואם זה מונע ממך להתקדם והטכניקה שלך כן תקינה, אז כן מומלץ להפסיק להתעסק בקקה ולהתחיל לגדול.
לא כשאתה לוחץ 55...במשקל כזה הטכניקה של ריפ מספיקה עד שאתה מפתח מאסה בסיסית

ברצינות, רוב הלוג שלך גם מסתכם 70% במה שאכלת והשאר אימונים עם משקלים מצחיקים שאתה נתקע בהם.
אתה שוקל פחות מהגובה שלך, תפסיק להתעסק בשטויות ובמיליון וריאציות ותוכניות מתקדמות עם בנץ' פחות מפלאטה, זה מיותר ומעט את ההתקדמות שלך.
כמו שקובה רשם, פשוט תעשה SS, תאכל כמו בן אדם, תתקדם ולשם שינוי תפתיע אותנו בתוצאות מרשימות.

אני יגיד לך מה שאני חושב פעם אחת ,
לדעתי אתה עושה המון שטויות מקריאה באינטרנט וכו'

אתה צריך לעשות SS כמו שרשום , בלי כל הטכניקות לשיפור המשקל בצורה טכנית אתה פשוט צריך עוד מאסה בכל הגוף כרגע ההקשתות בגב מאוד מיותרות לך במיוחד שאתה לא לוחץ פלטה

אתה צריך להפסיק עם הCBL ופשוט לאכול כמו בן אדם .

אתה מנסה כל הזמן לעשות שיטות של מתאמנים מתקדמים וזה פשוט לא בשבילך ואתה בגלל זה לא מתקדם ... אל תחשוב יותר מידי פשוט תבוא למכון תעשה SS בבית תאכל המון וזהו מספיק

עכשיו אתה יכול להקשיב לי או פשוט להמשיך לעשות מה שבא לך

פשוט אתה תקוע במקום הרבה זמן והסיבה היחידה שאתה מתקדם בבנצ זה בגלל שאתה מקצר את הטווח תנועה לא כי אתה גדל ומתחזק ..
כל הכבוד לך על המוטיבציה להצליח וכו' אבל אתה פשוט לא שם .

בהצלחה בכל מקרה
+1!!!!!

בנץ לוחצים בקו ישר ורק אחרי נעילה מחזירים מאחורי הפרצוף, מי שתוך כדי נעילה מחזיר מוט אחורה מסכן את הבריאות ושלו ולא יודע ללחוץ.
במצבך אתה פשוט צריך לאכול טוב ולהתחזק בהכל, 60 קילו אתה אמור ללחוץ גם אם אתה מוריד מוט לחזה ונותן לו לנוח, מוחא כפיים, מחזיק שוב את המוט ולוחץ.
לא ברורה ההשוואה לאנשים שלוחצים עם חולצה 250 קילו או משהו אחר, אתה פשוט צריך להתאמן ולהתחזק לא לחפש סרטונים ושיטות.

בנץ לוחצים בקו ישר ורק אחרי נעילה מחזירים מאחורי הפרצוף, מי שתוך כדי נעילה מחזיר מוט אחורה מסכן את הבריאות ושלו ולא יודע ללחוץ.
במצבך אתה פשוט צריך לאכול טוב ולהתחזק בהכל, 60 קילו אתה אמור ללחוץ גם אם אתה מוריד מוט לחזה ונותן לו לנוח, מוחא כפיים, מחזיק שוב את המוט ולוחץ.
לא ברורה ההשוואה לאנשים שלוחצים עם חולצה 250 קילו או משהו אחר, אתה פשוט צריך להתאמן ולהתחזק לא לחפש סרטונים ושיטות.
מסלול מוט אנכי בבנץ' לא אפשרי בלי להעמיד את הכתפיים במצב מסוכן. כל הפירוט בפרק הרלוונטי במהדורה השלישית של SS.

דעתך?

מסלול מוט אנכי בבנץ' לא אפשרי בלי להעמיד את הכתפיים במצב מסוכן. כל הפירוט בפרק הרלוונטי במהדורה השלישית של SS.

דעתך?

מן הסתם מפרק הכתף בתור מפרק ball and socket צריך להסתובב, כשאתה מתחיל בנץ' יש 100% כוחות דחיסה על המפרק, כדי להוריד את המוט בקו ישר לגמרי אתה צריך לפתוח מרפקים הצידה/לחיצת בילדרים וזה כמובן לא איך שאנחנו עושים בנץ' בגלל אינספור הטעויות ובעיקר הכסאח לכתף.
אגב מדובר בתזוזה מינימלית, כמה שיותר קטנה יותר טוב בהורדה לחזה, כדי לאפשר לכתף באמת להסתובב ולעבוד כמו שהיא צריכה.

הכוונה שלי בקו ישר היא שמרגע הלחיצה מהחזה ועד הנעילה המוט צריך לנוע בקו ישר מעל החזה ולא לכיוון הגרון/פרצוף.

מן הסתם מפרק הכתף בתור מפרק ball and socket צריך להסתובב, כשאתה מתחיל בנץ' יש 100% כוחות דחיסה על המפרק, כדי להוריד את המוט בקו ישר לגמרי אתה צריך לפתוח מרפקים הצידה/לחיצת בילדרים וזה כמובן לא איך שאנחנו עושים בנץ' בגלל אינספור הטעויות ובעיקר הכסאח לכתף.
אגב מדובר בתזוזה מינימלית, כמה שיותר קטנה יותר טוב בהורדה לחזה, כדי לאפשר לכתף באמת להסתובב ולעבוד כמו שהיא צריכה.

הכוונה שלי בקו ישר היא שמרגע הלחיצה מהחזה ועד הנעילה המוט צריך לנוע בקו ישר מעל החזה ולא לכיוון הגרון/פרצוף.
מסלול המוט לא אנכי, אבל כן ישר. ע"פ מה שריפ מלמד (מצורפת תמונה).
bp1.jpg

דעתך?

תכלס מי שמצמיד מרפקים לגוף (לחיצת ליפטרים אם תרצו)
*או שמזיז את המוט בקו ישר - האמה לא תמיד אנכית לריצפה
*או אמה אנכית לריצפה, מוט לא זז בקו ישר

• פותח/ת השרשור
אני אנסה דיאטה רגילה (בעיקר אחרי שגם משה הציע לי את זה), למרות שקשה לי להבין את ההתנגדות של הדיאטה הזו למתחיל.
אני רואה ירידה באחוזי שומן, זה מה שבטוח (אני צובט את עצמי, מדידה דומה לקאליפר רק לפי העין) ועם 3000-3500 קלוריות ביום אני לא רואה מה רע?
אני באמת אשמח להסבר מתוך מקום ללמוד, עד עכשיו פשוט אמרו לי לא בלי הסבר ממשי וזו הסיבה שלא ממש הקשבתי לזה.

ולאד, הלוג מסתכם בזה כי הוא מתאר CBL וזה חלק מרכזי, הוא מיועד לעזור, בין היתר, למי שיתחיל CBL בעתיד וינסה לראות מה אוכלים, במיוחד ב-PREP PHASE.

אני כעיקרון לוחץ ממצב שהמוט בערך מול הסנטר עד שהוא מתחת לחזה, בדיוק בסוף החזה איפה שמרגישים את הצלעות.
כל הסרטונים היו בעיקר בשביל להתקדם כי נתקעתי וגם כי הייתה לי בהתחלה פציעת כתף מהבנץ' אז חיפשתי איך למנוע את זה וכאן נכנס דייב דייט.
איפה המוט אמור להיות בתחילת התנועה? מול איזה מקום בגוף?
תודה על התשובה.

אני אנסה דיאטה רגילה (בעיקר אחרי שגם משה הציע לי את זה), למרות שקשה לי להבין את ההתנגדות של הדיאטה הזו למתחיל.
אני רואה ירידה באחוזי שומן, זה מה שבטוח (אני צובט את עצמי, מדידה דומה לקאליפר רק לפי העין) ועם 3000-3500 קלוריות ביום אני לא רואה מה רע?
אני באמת אשמח להסבר מתוך מקום ללמוד, עד עכשיו פשוט אמרו לי לא בלי הסבר ממשי וזו הסיבה שלא ממש הקשבתי לזה.
זה בדיוק כמו הילדים האלה שהמשקלים שלהם נמוכים(מתאמנים מתחילים) והם רוצים לעשות ABC\ABCD... והם אומרים לך "אבל החזה שלי גדל , הידיים התנפחו ,אני מתקדם אחי !! אז למה לי לא לעשות את זה ?" עכשיו אתה מבין ? אתה לא צריך CBL כמו שהם לא צריכים ABC-Z.

• פותח/ת השרשור
זה בדיוק כמו הילדים האלה שהמשקלים שלהם נמוכים(מתאמנים מתחילים) והם רוצים לעשות ABC\ABCD... והם אומרים לך "אבל החזה שלי גדל , הידיים התנפחו ,אני מתקדם אחי !! אז למה לי לא לעשות את זה ?" עכשיו אתה מבין ? אתה לא צריך CBL כמו שהם לא צריכים ABC-Z.
מובן 😃

אחרי שהנושא הובן, יש תשובה לגבי הבנץ'? מאיפה להתחיל את התנועה? מול העיניים, פה, אף, חזה וכו'?

מסלול המוט לא אנכי, אבל כן ישר. ע"פ מה שריפ מלמד (מצורפת תמונה).
צפה בקובץ המצורף 11622

דעתך?

עם כל הכבוד לריפ, אפילו בנצ'רים סבירים אין שלמדו ממנו.
כשאנשים כמו לואי סימונס מלמדים את הלחיצה, נניח ומדובר בלחיצה עם עצירה אפילו או אפילו לחיצה עם חולצה, רוב הטווח תנועה שנעשה בנעילה של הטרייספ מאופיין במסלול אנכי- מרגע ההרמה מעל החזה מביאים את המוט לאן שהוא צריך להיות והוא נע בקו ישר ולא נע בקו אלכסוני לאורך כל הטווח תנועה.
הציור הזה לא מאפיין בנץ' שמלמדים בד"כ המאמנים הגדולים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית