הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מוט לא עולה בקו ישר בבנץ'

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
אני די בטוח שבאימון האחרון נכשלתי בבנץ' בגלל שהמוט עף, לא היה בקו ישר וכל הזמן היה בזיגזג ככה שהוא פשוט עף למוטות ביטחון ולא באמת נכשלתי.
אני עושה את הטכניקה שהכי נוחה לי- הטכניקה של דייב טייט + מזיז מרפקים לבפנים כמו ספגטי בשביל לערב את הלאטס + משעין את המשקל על הגב העליון והכתפיים במקום על הידיים.
חשבתי אולי לתרגל היום 5X10 בערך עם 35 ק"ג אחרי פרס ומתח את הטכניקה בצורה איטית בשביל לקלוט את התנועה, יש לכם עוד רעיונות איך לסדר את זה ולדאוג שהמוט יזוז בקו ישר?
אגב, בהתחלה הייתי אוחז עם הזרת על העיגולים שעל המוט אבל אז הבנתי שזה רחוק מדי בשבילי והזרת שלי היא 0.5-1 ס"מ מהעיגול, אולי אפילו לקרב יותר יעזור?

מה זה בנצ'רים סבירים?
יש לו בנצ'רים של 180 (בתחרות RAW)
זה סביר?

לא נכנס לויכוחים ואין לי גם כוח, אבל כל מי שלוחץ כבד וכביכול ריפטואיסט לא לוחץ כבד בגלל טכניקה של ריפטו.

כל אחד שילחץ איך שבא לו ואיך שהוא מבין.

עם כל הכבוד לריפ, אפילו בנצ'רים סבירים אין שלמדו ממנו.
כשאנשים כמו לואי סימונס מלמדים את הלחיצה, נניח ומדובר בלחיצה עם עצירה אפילו או אפילו לחיצה עם חולצה, רוב הטווח תנועה שנעשה בנעילה של הטרייספ מאופיין במסלול אנכי- מרגע ההרמה מעל החזה מביאים את המוט לאן שהוא צריך להיות והוא נע בקו ישר ולא נע בקו אלכסוני לאורך כל הטווח תנועה.
הציור הזה לא מאפיין בנץ' שמלמדים בד"כ המאמנים הגדולים.
זה נחמד שאחרים מלמדים אחרת, אבל מה שמעניין זה מה הטענה, לא מי טוען אותה.
נקודת האיזון היא מעל מפרק הכתף, וכל מרחק קדימה\אחורה (כלומר לכיוון הרגליים\ראש) ממנה מהווה מומנט ארם. הבעייה האנטומית ללחוץ בקו ישר ואנכי ידועה, ולכן לא ניתן ללחוץ בצורה האופטימלית מעלה-מטה על קו מפרק הכתף. אבל גם כשאנחנו מקרבים את הזרועות יותר לכיוון הטורסו ויוצרים מסלול מוט לא אנכי, עדיין המסלול הקצר ביותר הוא ישר (כמו בתמונה - לא אנכי, אבל ישר).
נעילה בקו אנכי וישר מעל הנקודה שבה אתה נוגע עם המוט בחזה שמה אותך בפוזיציה שאתה לא יכול באמת "לנוח", אלא אתה צריך כל הזמן לאזן את המוט כאילו על ידי כפיפת כתף (איזומטרית).
ובכל מקרה על מנת שהמוט יחזור לפינים, הוא חייב לחזור אחורה (לכיוון הראש), אני לא רואה סיבה לעשות את המסלול הארוך והקשה הזה במקום את הקצר.

לא נכנס לויכוחים ואין לי גם כוח, אבל כל מי שלוחץ כבד וכביכול ריפטואיסט לא לוחץ כבד בגלל טכניקה של ריפטו.

כל אחד שילחץ איך שבא לו ואיך שהוא מבין.
זה בגלל כמה סיבות.
א. ריפטו לא מתעסק בלחיצה בשביל משקל על המוט, אלא בשביל כוח כללי - הוא לא מתעסק בקשת הקיצונית, ברוחב האחיזה הגדול וכו'.
ב. ריפטו מתעסק בעיקר במתודת הSS, שהיא מתעסקת בעיקר במתאמנים מתחילים ובינוניים, לא בספורטאי עילית.
ג. הרבה מאמנים אחרים מקבלים pre selected athletes.
ד. ריפטו לא מתעסק בלחיצה עם ציוד - כלומר המשקלים הכי כבדים שנלחצו, בהגדרה לא אומנו על ידו.

נערך לאחרונה:
תעבירו פה ל06:40
בשביל שהאמות/מרפקים ישארו אנכיות לריצפה הוא לוחץ את המוט באלכסון לכיוון הכתפיים/ראש

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בשביל שהאמות/מרפקים ישארו אנכיות לריצפה הוא לוחץ את המוט באלכסון לכיוון הכתפיים/ראש

🙌👏

לדייב טייט. אתה סתם חלשלוש 😛

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה נחמד שאחרים מלמדים אחרת, אבל מה שמעניין זה מה הטענה, לא מי טוען אותה.
נקודת האיזון היא מעל מפרק הכתף, וכל מרחק קדימה\אחורה (כלומר לכיוון הרגליים\ראש) ממנה מהווה מומנט ארם. הבעייה האנטומית ללחוץ בקו ישר ואנכי ידועה, ולכן לא ניתן ללחוץ בצורה האופטימלית מעלה-מטה על קו מפרק הכתף. אבל גם כשאנחנו מקרבים את הזרועות יותר לכיוון הטורסו ויוצרים מסלול מוט לא אנכי, עדיין המסלול הקצר ביותר הוא ישר (כמו בתמונה - לא אנכי, אבל ישר).
נעילה בקו אנכי וישר מעל הנקודה שבה אתה נוגע עם המוט בחזה שמה אותך בפוזיציה שאתה לא יכול באמת "לנוח", אלא אתה צריך כל הזמן לאזן את המוט כאילו על ידי כפיפת כתף (איזומטרית).
ובכל מקרה על מנת שהמוט יחזור לפינים, הוא חייב לחזור אחורה (לכיוון הראש), אני לא רואה סיבה לעשות את המסלול הארוך והקשה הזה במקום את הקצר.

זה בגלל כמה סיבות.
א. ריפטו לא מתעסק בלחיצה בשביל משקל על המוט, אלא בשביל כוח כללי - הוא לא מתעסק בקשת הקיצונית, ברוחב האחיזה הגדול וכו'.
ב. ריפטו מתעסק בעיקר במתודת הSS, שהיא מתעסקת בעיקר במתאמנים מתחילים ובינוניים, לא בספורטאי עילית.
ג. הרבה מאמנים אחרים מקבלים pre selected athletes.
ד. ריפטו לא מתעסק בלחיצה עם ציוד - כלומר המשקלים הכי כבדים שנלחצו, בהגדרה לא אומנו על ידו.

ריפטו מסכם שהPRIME MOVERS בתרגיל זה החזה, הטרייספס והכתף אפילו בספר, המאמני PL הגדולים טוענים מזמן שהPRIME MOVERS הם בכלל הזרועות, הרוב של הלחיצה הוא הטרייספס והפעילות של הרחב גבי חשובה כמו החזה אם לא יותר וזה לא משנה RAW או לא RAW.
אני לא אגיב לכל מה שרשמת כי אני יודע בדיוק מה הדעה של ריפטו, עדיין אני לא חושב שהוא אוטוריטה כשזה מגיע לבנץ'.

אתה גם יכול לראות את התנועה שלו בידיים בכל הסרטונים או פשוט לראות סרטוני בנץ' שלו, הוא מדגיש שימוש בטרייספס ולא בחזה.

דייב טייט מוריד את המוט כמעט לבטן בגלל האופן הקיצוני שבו הוא נכנס בסט-אפ, בנץ' כזה מתאים ללחיצה עם חולצה או לתחרות PL, אני לא הייתי הולך ללמד אנשים קשת בענן בגב בשביל לעשות בנץ' רגיל, אני אישית גם לא מגזים עד כדי כך בבנץ' שלי.
מי שהמטרה שלו להרים כמה שיותר ישתמש בטכניקה הזו(פחות טווח תנועה וכו'), אני מתאמן כדי להתחזק ולהיות בריא לא בשביל להרים יותר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מה שטייט מדגים בסרטון הנ"ל זה באמת איך לוחצים עם חולצה מבחינת המרחק ההוריזונטלי (סעמק איך אומרים את זה בעברית?) בין מפרק הכתף לתחתית של המוט, אבל העיקרון של האמה זהה.

מה שטייט מדגים בסרטון הנ"ל זה באמת איך לוחצים עם חולצה מבחינת המרחק ההוריזונטלי (סעמק איך אומרים את זה בעברית?) בין מפרק הכתף לתחתית של המוט, אבל העיקרון של האמה זהה.
מרחק אופקי

קראתי פה את התגובות וראיתי המלצות שונות ללחיצה, מה באמת כדאי ליישם?
לא מדבר על הקשתות מוגזמות או משהו קיצוני בשביל להרים כבד עם טווח תנועה קצר אלא לחיצה בסיסית בשביל לעבוד
על החזה כמו שצריך מבלי לגרום לפציעות בכתפיים.

קראתי פה את התגובות וראיתי המלצות שונות ללחיצה, מה באמת כדאי ליישם?
לא מדבר על הקשתות מוגזמות או משהו קיצוני בשביל להרים כבד עם טווח תנועה קצר אלא לחיצה בסיסית בשביל לעבוד
על החזה כמו שצריך מבלי לגרום לפציעות בכתפיים.
אני בעד צורת הלימוד של ריפטו למטרה שציינת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית