הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לפידומטור - מחולל הסטטוסים של יאיר לפיד

יצא לי גדול-
מה קרה לפורנו?

תקציב הפורנו לא ירד - הוא עלה ב-6.5 מיליארד.
לא צריך לתת לכעס לעוור אותנו אל מול האמת: האפשרות האחרת היא קריסה של פורנו, לא פחות. אם היינו יושבים בחיבוק ידיים, המדינה הייתה מתמוטטת.
אנחנו רוצים לוודא שנוכל להוציא לפועל את התוכנית שלנו; אנחנו רוצים לדעת שלא תהיה פגיעה בפורנו, ונוכל להתחיל את "עשור הפורנו" עליו הכרזנו.
התחייבתי להוביל מפלגה שבה הפוליטיקאים דואגים לפורנו במקום לדאוג רק לעצמם ולמקורבים שלהם.
כן. זה קשה. ידענו שיהיה קשה, אבל זה לא אותו דבר כשזה באמת מגיע. זה קשה, ואנשים כועסים, אבל זה בדיוק הפירוש של לקיחת אחריות על פורנו: לעשות את מה שקשה, בידיעה ברורה שיכעסו עליך.
הטיפול שלנו בפורנו יסגור את הפצע שמדמם כבר שנים בליבה של החברה הישראלית.
🚬🤪🚬

קיבלתי השראה מסאות פארק

באנו לשנות.
בשנים האחרונות בעיית ההתמודדות עם Hillary Clinton's snatch, הפילה ממשלות, פירקה קואליציות, הרסה קריירות, גמרה מפלגות שלמות.
אנשים אומרים שהם מאוכזבים. אני שואל אותם תמיד אם הם באמת חשבו שהכל ישתנה תוך כמה שבועות? כי אם לא, הרי שהם בסך הכל כועסים עלי בגלל שאמרתי להם את האמת שהם לא רצו לשמוע: שצריך לטפל בHillary Clinton's snatch וזה כרוך גם בצעדים כואבים.
מהות הפוליטיקה החדשה היא לא הפייסבוק וגם לא האינסטגרם. מהות הפוליטיקה החדשה היא הוויתור על הציניות. היא הדאגה לHillary Clinton's snatch.
אני מאמין שאנחנו צריכים לחיות בחברה שבה Hillary Clinton's snatch זה חשוב. אני מכיר בכך שיש גם דעות אחרות בציבור, אבל הדעות האלה הפסידו בבחירות.
זה יקרה. באנו לשנות.

בואו נתחיל לדבר על למה יהיה פה טוב.
בשנים האחרונות בעיית ההתמודדות עם אנאלי, הפילה ממשלות, פירקה קואליציות, הרסה קריירות, גמרה מפלגות שלמות.
נדאג לאנאלי או שהממשלה הזו תתפרק. מהרגע הראשון "יש עתיד" לקחה על עצמה להיות החלק האחראי והיציב בממשלה. גם בהעברת התקציב, גם בהצבעות בכנסת, וגם בעבודה הרצינית והרצופה על אנאלי.
התחייבתי להוביל מפלגה שבה הפוליטיקאים דואגים לאנאלי במקום לדאוג רק לעצמם ולמקורבים שלהם.
אני לא נגד אנאלי. אני לא מאמין במתכונת הנוכחית של אנאלי.
זה לא הולך להיות קל, ועוד יהיה יותר גרוע לפני שיהיה יותר טוב, אבל כמו שיודע כל מי שעקב אחרי הקמתה והתנהלותה של "יש עתיד" - אני איני נוהג לברוח מקרבות.

יאיר לפיד
אני רוצה לדבר על זיונים מהצד.
אני מאמין שאנחנו צריכים לחיות בחברה שבה זיונים מהצד זה חשוב. אני מכיר בכך שיש גם דעות אחרות בציבור, אבל הדעות האלה הפסידו בבחירות.
מי שפוגע בזיונים מהצד כדי לעשות רווחים פוליטיים קלים חוטא לעם ישראל, פוגע בציונות, פוגע במעמד הביניים, ופוגע בכל צעיר ישראלי שרוצה לחיות במדינה שיש בה זיונים מהצד.
בשנים האחרונות בעיית ההתמודדות עם זיונים מהצד, הפילה ממשלות, פירקה קואליציות, הרסה קריירות, גמרה מפלגות שלמות.
ההפגנות האלימות והשיח הפופוליסטי על זיונים מהצד לא ישפיעו עלי. ההיסטוריון פול ג'והנסון כתב פעם: "אין דבר מסוכן יותר בעולם מאשר המון הנמצא במצב של צדקנות נסערת." אחליט לפי מה שטוב לזיונים מהצד ולמדינת ישראל.
רק למקרה שמישהו לא הבין: בעקביות, בנחישות, בלי לוותר, אנחנו ממשיכים לקיים את ההבטחות שלנו למעמד הביניים. במיוחד כשזה נוגע לזיונים מהצד.

חזרתי עכשיו ממצעד הCBL בתל אביב. נסעתי לנאום שם מפני שחשוב בעיני ששרים בכירים בממשלה יביעו הזדהות ותמיכה. כשעליתי לבמה התייצבו בשורות הראשונות כמה עשרות פעילי אופוזיציה והחלו לצרוח סיסמאות נגד התוכנית שלי לCBL.
את הנאום המלא, שלא נשאתי, אני מביא כאן:
בקמפיין, ככשאלו אותי על עמדתי לגבי CBL, נהגתי לומר לאנשים, שמנהיגות פירושה שאתה מפיח באנשים תקווה, ואז גורם להם לעבוד יחד כדי לגרום לה להתממש.
אני לא כופר בזה שהייתה פגיעה בCBL. גם הגזירות יעלו לריקי כהן 385 שקל לחודש, זה הרבה כסף, אבלו זו גם תעודת ביטוח מפני התרסקות, שתפגע בCBL משמעותית יותר. בתמורה לכסף הזה ריקי כהן יודעת שגם היא וגם בעלה לא יאבדו את מקום העבודה שלהם, שלא נקלע למצב של ספרד עם 32% אבטלה, שבמקום זה היא חלק מכלכלה חזקה עם חזון ברור שאומר: CBL במרכז.
אבל החדשות הטובות הן, שהוצאנו את המשק מהמשבר, וכולנו נצא מהצד השני של המנהרה במצב טוב הרבה יותר.

:s71:​

שלום לכם. היה לנו שבוע מוצלח, עם סיום קצת מבהיל.
מי שפוגע בספריו של ריפטו כדי לעשות רווחים פוליטיים קלים חוטא לעם ישראל, פוגע בציונות, פוגע במעמד הביניים, ופוגע בכל צעיר ישראלי שרוצה לחיות במדינה שיש בה ספריו של ריפטו.
בשנים האחרונות בעיית ההתמודדות עם ספריו של ריפטו, הפילה ממשלות, פירקה קואליציות, הרסה קריירות, גמרה מפלגות שלמות.
רק פוליטיקאי שאכפת לו מספריו של ריפטו, שאינו תלוי באף אחד יכול לעשות את מה שהטיפול בספריו של ריפטו דורש לעשות כל יום, כל היום - להגיד "לא."
אני לא נגד ספריו של ריפטו. אני לא מאמין במתכונת הנוכחית של ספריו של ריפטו.
אבל החדשות הטובות הן, שהוצאנו את המשק מהמשבר, וכולנו נצא מהצד השני של המנהרה במצב טוב הרבה יותר.

יאיר לפיד
בואו נדבר על חברת מופת, כזו המבקשת להוציא מכולנו את הטוב שבאדם, המבקשת לבנות חברה ערכית וסולידארית המבוססת על פאוורליפטינג.
באתי לפוליטיקה בשביל פאוורליפטינג, התפקיד שלי הוא לסייע לפאוורליפטינג, אני עובד כל יום לדאוג לפאוורליפטינג. זה הג'וב שלי.
התחייבתי להוביל מפלגה שבה הפוליטיקאים דואגים לפאוורליפטינג במקום לדאוג רק לעצמם ולמקורבים שלהם.
כצעד ראשון לטיפול בפאוורליפטינג, קיצצנו לאלה שעד היום רק קיבלו יותר ויותר. בפעם הראשונה, הם היו ראשונים להקריב למען הכלל. אבל לא הסתפקנו בזה. החלטנו לקחת את משבר הפאוורליפטינג הכללי, ולהפוך אותו להזדמנות.
נדאג לפאוורליפטינג או שהממשלה הזו תתפרק. מהרגע הראשון "יש עתיד" לקחה על עצמה להיות החלק האחראי והיציב בממשלה. גם בהעברת התקציב, גם בהצבעות בכנסת, וגם בעבודה הרצינית והרצופה על פאוורליפטינג.
נושא הפאוורליפטינג כבר הפיל ממשלות, פירק קואליציות, ריסק מפלגות וגמר קריירות.
עד היום.
באנו לשנות.
ואנחנו משנים.

איך קורים דברים גדולים? מה גורם לדברים הגדולים לקרות?
דברים גדולים קורים – תמיד – דווקא כשאנשים נתקלים בקשיים גדולים. אלון זחל זה קושי גדול.
אני חושב שהם עוד לא הפנימו, או שהם מעמידים פנים שהם לא מבינים על מה אנחנו מדברים. הציבור רוצה פוליטיקה נקיה שעוסקת בנושאים אמיתיים, כמו אלון זחל.
נדאג לאלון זחל או שהממשלה הזו תתפרק. מהרגע הראשון "יש עתיד" לקחה על עצמה להיות החלק האחראי והיציב בממשלה. גם בהעברת התקציב, גם בהצבעות בכנסת, וגם בעבודה הרצינית והרצופה על אלון זחל.
הרי, הלכתי לבחירות עם הסיסמא "איפה האלון זחל?", כנציגו של מעמד הביניים הישראלי, וזו אמירה שמחייבת אותי.
"אתם זוכרים," אמרתי לפעילים המרכזיים שלנו בועידה שעשינו לגבי אלון זחל, "איך תמיד מתנהל הסיפור שלנו? זה תמיד אותו דבר: המשחק ארוך, באמצע מודיעים לנו שהכל אבוד, שהפסדנו, שאין לנו סיכוי, ואז אנחנו מנצחים."

שמעתי כל מיני אנשים שמדברים על פגיעה בבייספ בראק.
אני אומר זאת, חד וחלק - אני כאן כדי לדאוג לבייספ בראק.
בקמפיין, ככשאלו אותי על עמדתי לגבי בייספ בראק, נהגתי לומר לאנשים, שמנהיגות פירושה שאתה מפיח באנשים תקווה, ואז גורם להם לעבוד יחד כדי לגרום לה להתממש.
כשהכל מפסיק לתפקד, גם רוב האנשים מפסיקים לתפקד. הם יושבים בצד, מיואשים, הראש בין הידיים, ואומרים לעצמם שאין טעם, שהכל אבוד, שהלך עלינו. אבל אני מאמין בבייספ בראק, וכדאי גם לכם.
אני חושב שהם עוד לא הפנימו, או שהם מעמידים פנים שהם לא מבינים על מה אנחנו מדברים. הציבור רוצה פוליטיקה נקיה שעוסקת בנושאים אמיתיים, כמו בייספ בראק.
אנחנו רוצים לוודא שנוכל להוציא לפועל את התוכנית שלנו; אנחנו רוצים לדעת שלא תהיה פגיעה בבייספ בראק, ונוכל להתחיל את "עשור הבייספ בראק" עליו הכרזנו.
הסתה אלימה כנגד בייספ בראק, היא איום ישיר על מדינת ישראל וכך נטפל בה.

LOL

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית