בגלל זה כל הפאוורליפטרים הכי טובים הם גם בכושר ריצה טוב, נכון?
זה חכם לפגוע לעצמך בהתאוששות מסקוואט כבד בעזרת אירובי כשהמטרה שלך היא... סקוואט יותר כבד
מה האפשרות הכי טובה לשלב ריצות בתכניות כוח בזמן חיטוב?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בגלל זה כל הפאוורליפטרים הכי טובים הם גם בכושר ריצה טוב, נכון?
זה חכם לפגוע לעצמך בהתאוששות מסקוואט כבד בעזרת אירובי כשהמטרה שלך היא... סקוואט יותר כבד
הסקוואט שונא ריצה. אני מעדיף שחייה בהרבה. אמנם הלחיצות שונאות אותה, אבל פחות ממה שהסקוואט שונא את הריצה - ובכל מקרה הן פחות חשובות.מה האפשרות הכי טובה לשלב ריצות בתכניות כוח בזמן חיטוב?
הסקוואט שונא ריצה. אני מעדיף שחייה בהרבה. אמנם הלחיצות שונאות אותה, אבל פחות ממה שהסקוואט שונא את הריצה - ובכל מקרה הן פחות חשובות.
בעיקרון האירובי צריך להיעשות בצורה כזו שתאפשר התאוששות כמה שיותר מלאה לאימונים החשובים - אם מדובר למשל על טקסס מת'וד, אז אימון הנפח והעצימות. אפשר לעשות אירובי אחרי אימון הנפח (זה לא קל בכלל), אפשר גם ביום שאחריו, אפשר אחרי אימון העצימות (גם לא קל), ואפשר גם ביום שאחריו.
השאלה היא כמה פעמים בשבוע אתה רוצה לעשות אירובי. בתכלס ריצה יום לפני אימון הנפח \ עצימות זה לא רעיון טוב, בעיקר בשביל הסקוואט.
ובתכלס תכלס, אפשר בכל יום שאתה בוחר. אבל קח בחשבון שזה צפוי לפגוע בכוח, במיוחד כשאתה כבר חזק וכשזה משולב עם ירידה במשקל הגוף. קשה למנוע את הירידה (תלוי כמובן כמה רוצים לרדת במשקל - קילו זה בקטנה, 20 קילו זה משמעותי), אבל בשביל למזער אותה אתה תיאלץ לעשות כל מה שאפשר בשביל להגיע לאימונים החשובים במצב האופטימלי. גם מבחינת העמסת פחמימות.
בגלל זה התוכנית בנויה מתקופות, יש תקופות שאני ירצה להעמיס פחות במשקלים ואפשר לנצל את זה לבנייה של כושר אירובי שיסייע אחר כך בהתאוששות בתקופות ההעמסה... לא דיברתי על כושר אירובי של רץ מרתון או רוכב טור דה פראנס... כושר אירובי ברמה בסיסיתבגלל זה כל הפאוורליפטרים הכי טובים הם גם בכושר ריצה טוב, נכון?
הסבר פרט ונמק.מי שלא עושה אירובי כי "זה פוגע בסקוואט", עושה טעות גדולה.
ההפך הוא הנכון.
אחלה. אזכיר לך מה רשמת:בגלל זה התוכנית בנויה מתקופות, יש תקופות שאני ירצה להעמיס פחות במשקלים ואפשר לנצל את זה לבנייה של כושר אירובי שיסייע אחר כך בהתאוששות בתקופות ההעמסה... לא דיברתי על כושר אירובי של רץ מרתון או רוכב טור דה פראנס... כושר אירובי ברמה בסיסית
לפאוורליפטר, איכפת כמה הוא מרים. כל האימונים שלו מתעסקים בדיוק בזה.גם לפוווארליפטר חשוב שיהיה כושר אירובי מסוים![]()
ראה תגובות למעלה ^^^יש כאלה שעושים טבאטה לא?
זה יעיל יותר לסיבולת לב ריאה שזה גורם משמעותי בכושר אירובי
גם אני הייתי בגישה של "כמה שפחות ללכת ביום מנוחה"הסבר פרט ונמק.
הסקוואט שונא ריצה. אני מעדיף שחייה בהרבה. אמנם הלחיצות שונאות אותה, אבל פחות ממה שהסקוואט שונא את הריצה - ובכל מקרה הן פחות חשובות.
בעיקרון האירובי צריך להיעשות בצורה כזו שתאפשר התאוששות כמה שיותר מלאה לאימונים החשובים - אם מדובר למשל על טקסס מת'וד, אז אימון הנפח והעצימות. אפשר לעשות אירובי אחרי אימון הנפח (זה לא קל בכלל), אפשר גם ביום שאחריו, אפשר אחרי אימון העצימות (גם לא קל), ואפשר גם ביום שאחריו.
השאלה היא כמה פעמים בשבוע אתה רוצה לעשות אירובי. בתכלס ריצה יום לפני אימון הנפח \ עצימות זה לא רעיון טוב, בעיקר בשביל הסקוואט.
ובתכלס תכלס, אפשר בכל יום שאתה בוחר. אבל קח בחשבון שזה צפוי לפגוע בכוח, במיוחד כשאתה כבר חזק וכשזה משולב עם ירידה במשקל הגוף. קשה למנוע את הירידה (תלוי כמובן כמה רוצים לרדת במשקל - קילו זה בקטנה, 20 קילו זה משמעותי), אבל בשביל למזער אותה אתה תיאלץ לעשות כל מה שאפשר בשביל להגיע לאימונים החשובים במצב האופטימלי. גם מבחינת העמסת פחמימות.
למתאמן מתחיל זה בזבוז זמן. למתאמן בינוני ותיק - מתאמן מתקדם הדברים הם פחות שחור ולבן. אקרא את המאמר מחר אם אספיק.גם אני הייתי בגישה של "כמה שפחות ללכת ביום מנוחה"
עד שהבנתי שזו טעות, שצריך לעבוד על GPP, ושבכללי אירובי עוזר (כן, למי שמתמקד בPL בלבד)
http://articles.elitefts.com/training-articles/do-powerlifters-need-cardio/
אני אישית עושה בימי שני ורביעי 30 דקות,
ובימי שישי 60 דקות (שיעור ספינינג עצים)
בכל מקרה זה יפגע. השאלה היא רק כמה.לפי דעתך אם אני שוחה פעם אחת בשבוע ביום מנוחה ב- ss משהו כמו 20-30 דקות לא בשיא מאמץ זה יפגע לי בהתאוששוות?
לא מטריל.למתאמן מתחיל זה בזבוז זמן. למתאמן בינוני ותיק - מתאמן מתקדם הדברים הם פחות שחור ולבן. אקרא את המאמר מחר אם אספיק.
אתה באמת עושה פעמיים בשבוע 30 דק' + 60 דק' בסוף שבוע או שאתה מטריל?
ומה ה30 דק' האלה?
ה60 דק' כמו שאתה אומר זה עצים, אבל שעה ברצף (או קרוב לזה), זו עדיין שואה להתאוששות מהסקוואט.
כמו שכתבתי - עבודת קונדישנינג אנאירובית סטייל Prowler היא מצויינת מרמה כלשהי (לא למתאמן מתחיל), אבל זה שונה מריצה למשך זמן בקצב בינוני מרחק שנות אור.
בכל מקרה זה יפגע. השאלה היא רק כמה.
לא מאמין עליך.לא מטריל.
בשישי כי יש 72 שעות עד הסקוואט הבא מחמישי.
למה שזה יפגע בסקוואט?
מניסיון אני אומר שזה רק עוזר.
כי זו פעילות, בלשון המעטה - לא אנאבולית. נפח העבודה בה גדול והעצימות נמוכה (בספינינג זה משתנה, אני מדבר בעיקר על ריצה), וזה פשוט משהו נוסף שצריך להתאושש ממנו שלא מספק הסתגלות של כוח.לא מטריל.
בשישי כי יש 72 שעות עד הסקוואט הבא מחמישי.
למה שזה יפגע בסקוואט?
מניסיון אני אומר שזה רק עוזר.
3500 קלוריות ביום/קילו בשבוע לא מספיק?אז תתחיל כבר לאכול.
3500 קלוריות ביום/קילו בשבוע לא מספיק?
לא התעדכנת כנראה, אני כבר התקדמתי פעמיים בבנץ', ביום ראשון אתקדם בפעם השלישית כנראה ואסגור פלטה, אבל זה לא בטוח (מוט אחר, פלטות אחרות, מכון אחר, סקוואט לפני).כשאתה תקוע במשקלים שאתה תקוע בהם, תענה לי לבד על השאלה.
ביום ראשון אתקדם בפעם השלישית כנראה ואסגור פלטה
תראה, יש לי מבנה לא טוב לבנץ', מתח וכו'. ידיים מאד ארוכות- כשאני עומד זקוף עם יד כמעט ישרה האצבעות שלי 4-5 ס"מ מהברך.אמרת הכל.
תראה, יש לי מבנה לא טוב לבנץ', מתח וכו'. ידיים מאד ארוכות- כשאני עומד זקוף עם יד כמעט ישרה האצבעות שלי 4-5 ס"מ מהברך.
בצורה טבעית המתח והלחיצות שלי היו מאד מאד חלשות, גם כי באתי עם שרירים חלשים למעלה (הגעתי למכון עם 3-4 שכיבות סמיכה במשקל של 60-62 ק"ג).
ה-CBL תקע אותי למשהו כמו שבועיים וחצי (PREP PHASE אי אפשר להתקדם, רק יורדים וגם בהמשך לא התקדמתי).
מאז הפסקתי, עברתי ל-2800-3500 קלוריות ואני מקווה להמשיך להעיף משקלים.