הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כוח או אירובי? מה חשוב לכם יותר?

בגלל זה כל הפאוורליפטרים הכי טובים הם גם בכושר ריצה טוב, נכון?
זה חכם לפגוע לעצמך בהתאוששות מסקוואט כבד בעזרת אירובי כשהמטרה שלך היא... סקוואט יותר כבד

מה האפשרות הכי טובה לשלב ריצות בתכניות כוח בזמן חיטוב?

מה האפשרות הכי טובה לשלב ריצות בתכניות כוח בזמן חיטוב?
הסקוואט שונא ריצה. אני מעדיף שחייה בהרבה. אמנם הלחיצות שונאות אותה, אבל פחות ממה שהסקוואט שונא את הריצה - ובכל מקרה הן פחות חשובות.
בעיקרון האירובי צריך להיעשות בצורה כזו שתאפשר התאוששות כמה שיותר מלאה לאימונים החשובים - אם מדובר למשל על טקסס מת'וד, אז אימון הנפח והעצימות. אפשר לעשות אירובי אחרי אימון הנפח (זה לא קל בכלל), אפשר גם ביום שאחריו, אפשר אחרי אימון העצימות (גם לא קל), ואפשר גם ביום שאחריו.
השאלה היא כמה פעמים בשבוע אתה רוצה לעשות אירובי. בתכלס ריצה יום לפני אימון הנפח \ עצימות זה לא רעיון טוב, בעיקר בשביל הסקוואט.
ובתכלס תכלס, אפשר בכל יום שאתה בוחר. אבל קח בחשבון שזה צפוי לפגוע בכוח, במיוחד כשאתה כבר חזק וכשזה משולב עם ירידה במשקל הגוף. קשה למנוע את הירידה (תלוי כמובן כמה רוצים לרדת במשקל - קילו זה בקטנה, 20 קילו זה משמעותי), אבל בשביל למזער אותה אתה תיאלץ לעשות כל מה שאפשר בשביל להגיע לאימונים החשובים במצב האופטימלי. גם מבחינת העמסת פחמימות.

נערך לאחרונה:
הסקוואט שונא ריצה. אני מעדיף שחייה בהרבה. אמנם הלחיצות שונאות אותה, אבל פחות ממה שהסקוואט שונא את הריצה - ובכל מקרה הן פחות חשובות.
בעיקרון האירובי צריך להיעשות בצורה כזו שתאפשר התאוששות כמה שיותר מלאה לאימונים החשובים - אם מדובר למשל על טקסס מת'וד, אז אימון הנפח והעצימות. אפשר לעשות אירובי אחרי אימון הנפח (זה לא קל בכלל), אפשר גם ביום שאחריו, אפשר אחרי אימון העצימות (גם לא קל), ואפשר גם ביום שאחריו.
השאלה היא כמה פעמים בשבוע אתה רוצה לעשות אירובי. בתכלס ריצה יום לפני אימון הנפח \ עצימות זה לא רעיון טוב, בעיקר בשביל הסקוואט.
ובתכלס תכלס, אפשר בכל יום שאתה בוחר. אבל קח בחשבון שזה צפוי לפגוע בכוח, במיוחד כשאתה כבר חזק וכשזה משולב עם ירידה במשקל הגוף. קשה למנוע את הירידה (תלוי כמובן כמה רוצים לרדת במשקל - קילו זה בקטנה, 20 קילו זה משמעותי), אבל בשביל למזער אותה אתה תיאלץ לעשות כל מה שאפשר בשביל להגיע לאימונים החשובים במצב האופטימלי. גם מבחינת העמסת פחמימות.

יש כאלה שעושים טבאטה לא?
זה יעיל יותר לסיבולת לב ריאה שזה גורם משמעותי בכושר אירובי

• פותח/ת השרשור
בגלל זה כל הפאוורליפטרים הכי טובים הם גם בכושר ריצה טוב, נכון?
זה חכם לפגוע לעצמך בהתאוששות מסקוואט כבד בעזרת אירובי כשהמטרה שלך היא... סקוואט יותר כבד
בגלל זה התוכנית בנויה מתקופות, יש תקופות שאני ירצה להעמיס פחות במשקלים ואפשר לנצל את זה לבנייה של כושר אירובי שיסייע אחר כך בהתאוששות בתקופות ההעמסה... לא דיברתי על כושר אירובי של רץ מרתון או רוכב טור דה פראנס... כושר אירובי ברמה בסיסית

מי שלא עושה אירובי כי "זה פוגע בסקוואט", עושה טעות גדולה.
ההפך הוא הנכון.

מי שלא עושה אירובי כי "זה פוגע בסקוואט", עושה טעות גדולה.
ההפך הוא הנכון.
הסבר פרט ונמק.
(בהנחה שאתה מדבר על ביצועי כוח, לא על מישהו שמתאמן למטרה אחרת כלשהי)
וכמובן בהנחה שאתה לא מחשיב אימוני קונדישנינג אנאירובים סטייל The Prowler לאירובי 😳

ולא דיברתי על אירובי, אלא על ריצה (בצורה אירובית - לא ספרינטים, יחי ההבדל הקטן). מבחינת אירובי, כפי שציינתי - שחייה יכולה להתבצע בצורה שתמזער פגיעה בסקוואט, אם בכלל.

בגלל זה התוכנית בנויה מתקופות, יש תקופות שאני ירצה להעמיס פחות במשקלים ואפשר לנצל את זה לבנייה של כושר אירובי שיסייע אחר כך בהתאוששות בתקופות ההעמסה... לא דיברתי על כושר אירובי של רץ מרתון או רוכב טור דה פראנס... כושר אירובי ברמה בסיסית
אחלה. אזכיר לך מה רשמת:
גם לפוווארליפטר חשוב שיהיה כושר אירובי מסוים
smile.gif
לפאוורליפטר, איכפת כמה הוא מרים. כל האימונים שלו מתעסקים בדיוק בזה.
ברור שיש פאוורליפטרים חובבים שמתעסקים גם בעוד דברים, אין ספק, אבל למטרה ששמה הוא פאוורליפטינג - האימונים מתעסקים בלהרים יותר כבד.

יש כאלה שעושים טבאטה לא?
זה יעיל יותר לסיבולת לב ריאה שזה גורם משמעותי בכושר אירובי
ראה תגובות למעלה ^^^

נערך לאחרונה:
הסבר פרט ונמק.
גם אני הייתי בגישה של "כמה שפחות ללכת ביום מנוחה"
עד שהבנתי שזו טעות, שצריך לעבוד על GPP, ושבכללי אירובי עוזר (כן, למי שמתמקד בPL בלבד)
http://articles.elitefts.com/training-articles/do-powerlifters-need-cardio/

אני אישית עושה בימי שני ורביעי 30 דקות,
ובימי שישי 60 דקות (שיעור ספינינג עצים)

לפי דעתך אם אני שוחה פעם אחת בשבוע ביום מנוחה ב- ss משהו כמו 20-30 דקות לא בשיא מאמץ זה יפגע לי בהתאוששוות?

גם אני הייתי בגישה של "כמה שפחות ללכת ביום מנוחה"
עד שהבנתי שזו טעות, שצריך לעבוד על GPP, ושבכללי אירובי עוזר (כן, למי שמתמקד בPL בלבד)
http://articles.elitefts.com/training-articles/do-powerlifters-need-cardio/

אני אישית עושה בימי שני ורביעי 30 דקות,
ובימי שישי 60 דקות (שיעור ספינינג עצים)
למתאמן מתחיל זה בזבוז זמן. למתאמן בינוני ותיק - מתאמן מתקדם הדברים הם פחות שחור ולבן. אקרא את המאמר מחר אם אספיק.

אתה באמת עושה פעמיים בשבוע 30 דק' + 60 דק' בסוף שבוע או שאתה מטריל?
ומה ה30 דק' האלה?
ה60 דק' כמו שאתה אומר זה עצים, אבל שעה ברצף (או קרוב לזה), זו עדיין שואה להתאוששות מהסקוואט.

כמו שכתבתי - עבודת קונדישנינג אנאירובית סטייל Prowler היא מצויינת מרמה כלשהי (לא למתאמן מתחיל), אבל זה שונה מריצה למשך זמן בקצב בינוני מרחק שנות אור.

לפי דעתך אם אני שוחה פעם אחת בשבוע ביום מנוחה ב- ss משהו כמו 20-30 דקות לא בשיא מאמץ זה יפגע לי בהתאוששוות?
בכל מקרה זה יפגע. השאלה היא רק כמה.

למתאמן מתחיל זה בזבוז זמן. למתאמן בינוני ותיק - מתאמן מתקדם הדברים הם פחות שחור ולבן. אקרא את המאמר מחר אם אספיק.

אתה באמת עושה פעמיים בשבוע 30 דק' + 60 דק' בסוף שבוע או שאתה מטריל?
ומה ה30 דק' האלה?
ה60 דק' כמו שאתה אומר זה עצים, אבל שעה ברצף (או קרוב לזה), זו עדיין שואה להתאוששות מהסקוואט.

כמו שכתבתי - עבודת קונדישנינג אנאירובית סטייל Prowler היא מצויינת מרמה כלשהי (לא למתאמן מתחיל), אבל זה שונה מריצה למשך זמן בקצב בינוני מרחק שנות אור.

בכל מקרה זה יפגע. השאלה היא רק כמה.
לא מטריל.
בשישי כי יש 72 שעות עד הסקוואט הבא מחמישי.

למה שזה יפגע בסקוואט?
מניסיון אני אומר שזה רק עוזר.

לא מטריל.

למה שזה יפגע בסקוואט?
לא מאמין עליך.
ספינינג?
עדיף כבר לשחות, אומנות לחימה כלשהי (MMA לדוגמה, שיש שם הרבה כוח מתפרץ, אולי JKD) או פשוט ריצה.
אתה מוריד ממך את השם של הארדקור עם 240-230 סקוואט 😛

לא מטריל.

למה שזה יפגע בסקוואט?
כי זו פעילות, בלשון המעטה - לא אנאבולית. נפח העבודה בה גדול והעצימות נמוכה (בספינינג זה משתנה, אני מדבר בעיקר על ריצה), וזה פשוט משהו נוסף שצריך להתאושש ממנו שלא מספק הסתגלות של כוח.

כשאתה תקוע במשקלים שאתה תקוע בהם, תענה לי לבד על השאלה.
לא התעדכנת כנראה, אני כבר התקדמתי פעמיים בבנץ', ביום ראשון אתקדם בפעם השלישית כנראה ואסגור פלטה, אבל זה לא בטוח (מוט אחר, פלטות אחרות, מכון אחר, סקוואט לפני).

תראה, יש לי מבנה לא טוב לבנץ', מתח וכו'. ידיים מאד ארוכות- כשאני עומד זקוף עם יד כמעט ישרה האצבעות שלי 4-5 ס"מ מהברך.
בצורה טבעית המתח והלחיצות שלי היו מאד מאד חלשות, גם כי באתי עם שרירים חלשים למעלה (הגעתי למכון עם 3-4 שכיבות סמיכה במשקל של 60-62 ק"ג).
ה-CBL תקע אותי למשהו כמו שבועיים וחצי (PREP PHASE אי אפשר להתקדם, רק יורדים וגם בהמשך לא התקדמתי).
מאז הפסקתי, עברתי ל-2800-3500 קלוריות ואני מקווה להמשיך להעיף משקלים.

תראה, יש לי מבנה לא טוב לבנץ', מתח וכו'. ידיים מאד ארוכות- כשאני עומד זקוף עם יד כמעט ישרה האצבעות שלי 4-5 ס"מ מהברך.
בצורה טבעית המתח והלחיצות שלי היו מאד מאד חלשות, גם כי באתי עם שרירים חלשים למעלה (הגעתי למכון עם 3-4 שכיבות סמיכה במשקל של 60-62 ק"ג).
ה-CBL תקע אותי למשהו כמו שבועיים וחצי (PREP PHASE אי אפשר להתקדם, רק יורדים וגם בהמשך לא התקדמתי).
מאז הפסקתי, עברתי ל-2800-3500 קלוריות ואני מקווה להמשיך להעיף משקלים.

אתה מאשים את המבנה גוף שלך בזה שיש לך פחות מ-60 קילו בנצ'? (שאלה רטורית אתה לא צריך לענות). חלאס עם התירוצים, אתמול ברך היום ידיים ארוכות מה מחר...
הבטחתי לעצמי שאני יותר לא מגיב על ההודעות שלך אבל אני פשוט לא מסוגל מקווה שלא תגרום לי עוד פעם להפר את ההבטחה.😣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית