הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כוח או אירובי? מה חשוב לכם יותר?

למה שמתאמן כמוך יעשה CBL ?
למה שמתאמן כמוני לא יהיה בפלוס של 1000-1500 וירזה?
אני הפסקתי עם זה אבל עדיין לא מבין מה רע עם פלוס כזה.
אתה מאשים את המבנה גוף שלך בזה שיש לך פחות מ-60 קילו בנצ'? (שאלה רטורית אתה לא צריך לענות). חלאס עם התירוצים, אתמול ברך היום ידיים ארוכות מה מחר...
הבטחתי לעצמי שאני יותר לא מגיב על ההודעות שלך אבל אני פשוט לא מסוגל מקווה שלא תגרום לי עוד פעם להפר את ההבטחה.😣
כנראה שאם המבנה היה נורמלי הייתי עם עוד 10-15 ק"ג, גם לא נתקע וגם לוחץ יותר בצורה טבעית.
ברך כואבת, יש לי פציעה וזו עובדה.
זה כאב של פציעה ולא קמים בבוקר עם ברך כואבת שאחרי יותר מחודש בלי סקוואט ודדליפט עדיין כואבת. יש שם משהו אני לא יודע מה.
אולי בגלל הפלטפוס, אולי בגלל משהו אחר אבל יש שם משהו ואני בטוח בזה.

אם הייתי אחרי צבא אז ברור שכח, אבל עכשיו שמתחילים כל הגיבושים והמיונים הפיזיים לצבא (בן 17) אירובי הרבה יותר חשוב

תראה, יש לי מבנה לא טוב לבנץ', מתח וכו'. ידיים מאד ארוכות- כשאני עומד זקוף עם יד כמעט ישרה האצבעות שלי 4-5 ס"מ מהברך.
בצורה טבעית המתח והלחיצות שלי היו מאד מאד חלשות, גם כי באתי עם שרירים חלשים למעלה (הגעתי למכון עם 3-4 שכיבות סמיכה במשקל של 60-62 ק"ג).
ה-CBL תקע אותי למשהו כמו שבועיים וחצי (PREP PHASE אי אפשר להתקדם, רק יורדים וגם בהמשך לא התקדמתי).
מאז הפסקתי, עברתי ל-2800-3500 קלוריות ואני מקווה להמשיך להעיף משקלים.
תירוצים.
אין שום תירוץ שמצדיק תקיעה בפלאטה אחת בבנץ', זה מביך, גם אם הייתה לך רגל עץ ויד עם וו כמו פיראט.

כנראה שאם המבנה היה נורמלי הייתי עם עוד 10-15 ק"ג, גם לא נתקע וגם לוחץ יותר בצורה טבעית.
זה כאב של פציעה ולא קמים בבוקר עם ברך כואבת שאחרי יותר מחודש בלי סקוואט ודדליפט עדיין כואבת. יש שם משהו אני לא יודע מה.

ואללה באותה מידה אני יכול להגיד שאם היה לי מבנה של הענק הירוק היה לי בנץ' 10 פלטות, מזה התירוצים האלה? חח מה שניוקם רשם x2. 😃

לא. פשוט לא...

הסקוואט שונא ריצה. אני מעדיף שחייה בהרבה. אמנם הלחיצות שונאות אותה, אבל פחות ממה שהסקוואט שונא את הריצה - ובכל מקרה הן פחות חשובות.
בעיקרון האירובי צריך להיעשות בצורה כזו שתאפשר התאוששות כמה שיותר מלאה לאימונים החשובים - אם מדובר למשל על טקסס מת'וד, אז אימון הנפח והעצימות. אפשר לעשות אירובי אחרי אימון הנפח (זה לא קל בכלל), אפשר גם ביום שאחריו, אפשר אחרי אימון העצימות (גם לא קל), ואפשר גם ביום שאחריו.
השאלה היא כמה פעמים בשבוע אתה רוצה לעשות אירובי. בתכלס ריצה יום לפני אימון הנפח \ עצימות זה לא רעיון טוב, בעיקר בשביל הסקוואט.
ובתכלס תכלס, אפשר בכל יום שאתה בוחר. אבל קח בחשבון שזה צפוי לפגוע בכוח, במיוחד כשאתה כבר חזק וכשזה משולב עם ירידה במשקל הגוף. קשה למנוע את הירידה (תלוי כמובן כמה רוצים לרדת במשקל - קילו זה בקטנה, 20 קילו זה משמעותי), אבל בשביל למזער אותה אתה תיאלץ לעשות כל מה שאפשר בשביל להגיע לאימונים החשובים במצב האופטימלי. גם מבחינת העמסת פחמימות.

גם אני הייתי בגישה של "כמה שפחות ללכת ביום מנוחה"
עד שהבנתי שזו טעות, שצריך לעבוד על GPP, ושבכללי אירובי עוזר (כן, למי שמתמקד בPL בלבד)
http://articles.elitefts.com/training-articles/do-powerlifters-need-cardio/

אני אישית עושה בימי שני ורביעי 30 דקות,
ובימי שישי 60 דקות (שיעור ספינינג עצים)

איזה סוג של אירובי ולכמה זמן, הכי כדאי להוסיף בכדי לשרוף מקס' קלוריות וכמה שפחות יפגע בהתאוששות לסקאווט?

כי זו פעילות, בלשון המעטה - לא אנאבולית. נפח העבודה בה גדול והעצימות נמוכה (בספינינג זה משתנה, אני מדבר בעיקר על ריצה), וזה פשוט משהו נוסף שצריך להתאושש ממנו שלא מספק הסתגלות של כוח.
אתה טועה.
אני בעצם אומר שזה לא עוד משהו שצריך להתאושש ממנו, אלא משהו שעוזר להתאוששות.

איזה סוג של אירובי ולכמה זמן, הכי כדאי להוסיף בכדי לשרוף מקס' קלוריות וכמה שפחות יפגע בהתאוששות לסקאווט?
בימי מנוחה, 20-30 דקות. ריצה קלה / הליכה בשיפוע / אליפטי

אתה טועה.
אם זה עוזר להתאוששות,
זה אומר שכשאתה במאזן קלורי שלילי אתה ממש תרצה לרוץ, כי זה יעזור לך להתאושש - וכמובן שזה חשוב כי במאזן קלורי שלילי ההתאוששות נפגעת.
זה אומר שכדאי לרוץ יותר, כדי להתאושש יותר. למה אתה לא רץ 40 קילומטר בשבוע? ניסית פעם?
זה גם אומר, שבצורה כלשהי, יותר קל להתאושש מהרבה יותר עבודה ביחס להרבה פחות עבודה.

כבר אמרתי, אני תומך נלהב של שחייה. כמו שכבר אמרתי - הלחיצות לא אוהבות אותה, אבל לא בצורה משמעותית כמו שהסקוואט לא אוהב את הריצה, וגם ככה הן פחות חשובות ממנו.
הבעייה בשחייה היא נושא הטכניקה, אם אתה לא יודע לשחות ולא מאלה שקולטים מהר ואין לך מאמן (או יש לך מאמן גרוע) - יש סיכוי טוב מאוד שאתה לא באמת הולך לשחות, אלא להלחם לא לטבוע.

אתה טועה.

בימי מנוחה, 20-30 דקות. ריצה קלה / הליכה בשיפוע / אליפטי

תודה
האם יש בעיה לבצע את האירובי מיד לאחר האימון כח במקום בימי התאוששות?

- - - עידכון הודעה - - -

אם זה עוזר להתאוששות,
זה אומר שכשאתה במאזן קלורי שלילי אתה ממש תרצה לרוץ, כי זה יעזור לך להתאושש - וכמובן שזה חשוב כי במאזן קלורי שלילי ההתאוששות נפגעת.
זה אומר שכדאי לרוץ יותר, כדי להתאושש יותר. למה אתה לא רץ 40 קילומטר בשבוע? ניסית פעם?
זה גם אומר, שבצורה כלשהי, יותר קל להתאושש מהרבה יותר עבודה ביחס להרבה פחות עבודה.

כבר אמרתי, אני תומך נלהב של שחייה. כמו שכבר אמרתי - הלחיצות לא אוהבות אותה, אבל לא בצורה משמעותית כמו שהסקוואט לא אוהב את הריצה, וגם ככה הן פחות חשובות ממנו.
הבעייה בשחייה היא נושא הטכניקה, אם אתה לא יודע לשחות ולא מאלה שקולטים מהר ואין לך מאמן (או יש לך מאמן גרוע) - יש סיכוי טוב מאוד שאתה לא באמת הולך לשחות, אלא להלחם לא לטבוע.

כן, שכחתי לציין שהתכוונתי לפעילות אירובי שתשרוף קלוריות בצורה מקס' וכמה שפחות תפגע בהתאוששות למעט שחייה מאחר וזה פחות נגיש בשבילי.
מה דעתך על אופניים?

שאלה לגבי שחייה, כמה קלוריות שורף אימון שחייה של שעה - נאמר בדופק ממוצע של 150?

אם זה עוזר להתאוששות,

צריך לעשות את זה נכון, במידה כמובן.
להגיד שהסקוואט לא אוהב ריצה, זה אמנם נשמע הגיוני, אבל לא נכון.

ריצה מאמצת בעיקר את ההאמסטרינגס שעובדים מאוד קשה בסקווט, לכן יש סוג של התנגשות. בתקופות עומס בריצה נוטשים כמעט לחלוטין את תרגילי הרגליים.

• פותח/ת השרשור
אם זה עוזר להתאוששות,

אני חושב ששחייה ובנץ' וריצה וסקוואט זה משהו שמאוד משתנה מאדם לאדם. לדוגמא, אני לא שחיתי כבר המון זמן (אני שוחה בחורף בדרך כלל), הלכתי לפני שבועיים לשחות קצת, שחיתי ממש קצת, קילומטר וחצי בערך, הלכתי למחרת או אחרי יומיים (כבר לא זוכר), לאימון בנץ', והייתי חלש בטירוף. לעומת זאת, ריצה, שאני רץ כל הזמן, אין לי שום בעיה להגיע לאימון סקוואט אחרי ריצות של 8-10 ק"מ (יום-יומיים לפני)..שורה תחתונה, הכל תלוי למה הגוף של מורגל...

כן, שכחתי לציין שהתכוונתי לפעילות אירובי שתשרוף קלוריות בצורה מקס' וכמה שפחות תפגע בהתאוששות למעט שחייה מאחר וזה פחות נגיש בשבילי.
מה דעתך על אופניים?
אין לי מספיק ניסיון עם זה. אבל זו שאלה כללית - כמובן שזה תלוי בנפח, בעצימות ובתדירות.

טוב זה קצת קשה כשאין לך טיעון מעבר ל"אתה טועה אני צודק"...

אני חושב ששחייה ובנץ' וריצה וסקוואט זה משהו שמאוד משתנה מאדם לאדם. לדוגמא, אני לא שחיתי כבר המון זמן (אני שוחה בחורף בדרך כלל), הלכתי לפני שבועיים לשחות קצת, שחיתי ממש קצת, קילומטר וחצי בערך, הלכתי למחרת או אחרי יומיים (כבר לא זוכר), לאימון בנץ', והייתי חלש בטירוף. לעומת זאת, ריצה, שאני רץ כל הזמן, אין לי שום בעיה להגיע לאימון סקוואט אחרי ריצות של 8-10 ק"מ (יום-יומיים לפני)..שורה תחתונה, הכל תלוי למה הגוף של מורגל...
קודם כל, הגוף לא מתרגל, אלא הגוף מסתגל.
דבר שני, ברור שאם לא שחית הרבה זמן ואז תבוא ובפעם הראשונה תשחה קילומטר וחצי, זה יהיה קשה להתאושש מזה. בשחייה לוקח זמן לפתח תחושת מים וטכניקה ואלה גורמים סופר משמעותיים ביעילות שלך. לגביי הריצה והסקוואט, כמה הסקוואט שלך וכמה אתה שוקל?
אם אני צריך לנחש, הוא לא כבד. כשהרמה שלך נמוכה (מבחינת כוח), צריך להיות מאוד יצירתי בשביל לפגוע בה בזמן שאתה ממשיך להתאמן (על כוח).

כמובן שזה מאוד תלוי גם בתזונה (מאזן קלורי שלילי יעשה הכל יותר קשה), בכמה זמן אתה רץ וכמה הסתגלת לזה, כמה יעיל אתה רץ וכו'.
בסופו של דבר הגוף מסתגל, אבל עדיין ריצות של 8-10 ק"מ הן לא אידיאליות להסתגלות של כוח.

• פותח/ת השרשור
אין לי מספיק ניסיון עם זה. אבל זו שאלה כללית - כמובן שזה תלוי בנפח, בעצימות ובתדירות.

טוב זה קצת קשה כשאין לך טיעון מעבר ל"אתה טועה אני צודק"...

קודם כל, הגוף לא מתרגל, אלא הגוף מסתגל.
דבר שני, ברור שאם לא שחית הרבה זמן ואז תבוא ובפעם הראשונה תשחה קילומטר וחצי, זה יהיה קשה להתאושש מזה. בשחייה לוקח זמן לפתח תחושת מים וטכניקה ואלה גורמים סופר משמעותיים ביעילות שלך. לגביי הריצה והסקוואט, כמה הסקוואט שלך וכמה אתה שוקל?
אם אני צריך לנחש, הוא לא כבד. כשהרמה שלך נמוכה (מבחינת כוח), צריך להיות מאוד יצירתי בשביל לפגוע בה בזמן שאתה ממשיך להתאמן (על כוח).

כמובן שזה מאוד תלוי גם בתזונה (מאזן קלורי שלילי יעשה הכל יותר קשה), בכמה זמן אתה רץ וכמה הסתגלת לזה, כמה יעיל אתה רץ וכו'.
בסופו של דבר הגוף מסתגל, אבל עדיין ריצות של 8-10 ק"מ הן לא אידיאליות להסתגלות של כוח.

הסקוואט 130 לחמישייה ואני שוקל 74.. יצאתי מחיטוב לא מזמן אז אני לאט לאט מעלה משקלים... לעניין, דווקא שאני עושה ריצות בנפח גדול של 8-10 ק"מ בקצב קל, אני מרגיש טוב מאוד וסוג של התאוששות (יכול להיות שזה רק נדמה לי, אבל ההרגשה היא טובה) לעומת ריצות קצרות יותר 5-7 בעצימות גבוהה יותר, שאני מסיים מפורק...

הבאתי קישור למאמר.
צודק, עדיין לא קראתי :(
הסקוואט 130 לחמישייה ואני שוקל 74.. יצאתי מחיטוב לא מזמן אז אני לאט לאט מעלה משקלים... לעניין, דווקא שאני עושה ריצות בנפח גדול של 8-10 ק"מ בקצב קל, אני מרגיש טוב מאוד וסוג של התאוששות (יכול להיות שזה רק נדמה לי, אבל ההרגשה היא טובה) לעומת ריצות קצרות יותר 5-7 בעצימות גבוהה יותר, שאני מסיים מפורק...
איך שלא הופכים את זה, זה נפח דיי גדול בלקסיקון של אימוני כוח. זה יפריע לך להתקדם מתישהו, לא עקרוני מתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית