הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"כמאמן למאמן"

רומן

משתמש מתחיל
91
9
נק' מוניטין:
164
91
9
האם יש כאן כאלה שמתאמנים וזוכים להערות ותובנות מוזרות/לא נכונות מהמאמנים שאיתכם בצוות?...

אני עובד אמנם מעט זמן בהולמס פלייס אך חייב לשפוך בפניכם כמה הברקות שחוויתי כבר.

ביצעתי עד לא מזמן SS ולאחרונה התחלתי לעבוד 5X5 והתרגילים כידוע לכם הם תרגילים מורכבים/טכנית לא פשוטים ולא נלמדים בקורסי מדריכים של וינגייט/אוהלו ודומיהם...

"אחי תפסיק לעשות תרגילים עם נעליים כאלה (נייקי סוליה נמוכה/שטחה) אתה צריך נעלי ספורט רציניות כמו של ריצה כדי שיהיה באמת סקוואט טוב"

"מה זה למה אתה שם את המוט כל כך נמוך ומעקם מרפקים?... זה לא טוב אתה תיפצע בגב" (תגובה לLB סקוואט).

"תעשה עדיף כתפיים הרחקה או בישיבה למה בעמידה יהיה לך פריצת דיסק וזה לא דוג' טובה למתאמנים"-תגובה לפרס.

"עדיף סקוואט בסמית' משין תאמין לי פחות כאב ראש מכשיר מעולה"-תגובה אחרי שניסיתי להסביר מהו LB סקוואט.

"מה זה עדיף תעשה הרחקת כתפיים ... התרגיל שאתה עושה סתם מיותר ומבזבז זמן אימון " -תגובה לפאוורקלין...

"מה הקטע עם המוט מקדימה? משעמם לך?"-תגובה לFS

מדריך לאחרונה רץ אליי בהיסטריה "תפסיק את התרגיל הזה!!!! זה אסור בקורס לימדו שאסור לעשות BOR!!"... תגובה לפנדליי רואו שעשיתי והסברתי את הרציונל מאחוריו והתועלת +הדגמת טכניקה. והתגובה הייתה "טוב אחי מה שטוב לך... רק חשוב שלמתאמנים אל תתן פנדל רואו

"תמיד עדיף להתחיל כל תוכנית אימונים ממכשירים על מנת לייצב את העמוד שדרה כי משקולות יפגעו בו על ההתחלה"-אחת התובנות של המנהל.

"אני ההפך ממך לא יעשה סקוואטים או דדליפט למה אני גבוה אני יכול לדפוק את העמוד שדרה זה מתאים רק לנמוכים"-תובנה של מדריך "בכיר" וותיק ברשת ששוקל כ100 ק''ג ובעל סקוואט של 60 לערך...

"מה אתה מתאמן לאולימפיאדה אחי? שחרר תעבוד קצת על ריבועים"...

משעשע לשמוע תגובות כאלה מבעלי מקצוע עם עשרות מתאמנים אישיים ושנכתבו ע''י מספר לא מבוטל של תוכניות אימונים למנויים רבים..
מניח ששמעתם כל מיני תגובות כאלה ממתאמנים אך ממאמנים אני מופתע כל פעם מחדש.

בנימה אופטימית זו-שיהיה לנו לילה טוב.

כל המשפטים האלו באו ממאמנים כשאתה מאמן בעצמך?

שמע לא זוכר שמישהו אמר לי משהו כזה. בגדול ממה שזכור לי לא ממש מתעסקים באיך אתה מתאמן. יש כבוד בסיסי מסויים בין מאמן למאמן.

• פותח/ת השרשור
כן.. רק מהחבר'ה שעובדים איתי...

באופן כללי לא חשוב ולא אכפת לאף אחד איך אתה מתאמן. אבל כשמשעמם להם במשמרת זה התוצר...

"מה זה עדיף תעשה הרחקת כתפיים ... התרגיל שאתה עושה סתם מיותר ומבזבז זמן אימון " -תגובה לפאוורקלין...

חח גדול!

בכללי זה עצוב החוסר מודעות של מאמנים, לא מזמן מצאתי את עצמי בויכוח מיותר עם מנהל מכון באיזור שלי על ההבדל בין סקוואט בסמית לסקוואט חופשי,
הוא כמובן טען שזה אותו דבר ואני לא יכלתי לשתוק, בסוף הוא שתק.

ויכוחים בחדר כושר זה מתכון בטוח לבזבוז זמן.

תתנחמו בזה שהמדריך לא אמר לכם אל תעשו דדליפט, זה מפריש יותר מדי טסט ותהפכו לגייז facepalm

עוד לא פגשתי מדריך במכון בעיר שלי שהוא לא אידיוט גמור, והרבה פעמים הוויכוחים איתם מעלים לי את העצבים והורסים לי את האימון פשוט קשה לי להשאר אדיש לזה שמדריך בא אומר לי משהו שלא קשור למציאות ואז צוחק לי בפנים בזילזול שאני מסביר לו.. לפני כמה ימים הגיע מדריך חדש באדיבילדר אמרתי אולי סוף סוף מישהו נורמלי, ואז הוא אמר "אסור לעלות משקלים מאימון לאימון כי אז השריר שוכח מהר את המשקלים,צריך לעלות 2.5 קילו פעם בחודש ככה השריר זוכר הכי טוב" וכמובן המשפט הקבוע על הדדליפט שאני הורס לעצמי את הגב גם אם הטכניקה מושלמת.. ובאמת עכשיו אני שואל, מה אפשר לעשות עם המצב הזה? מי אשם פה המרצים בווינגיט או המדריכים עצמם?

נערך לאחרונה:
אתה לא צריך לעשות כלום עם המצב הזה. זאת לא הבעיה שלך. אם אתה לא מסוגל לחיות את החיים שלך מבלי שזה יפריע לך, אז זאת כבר בעיה שלך.

עוד לא פגשתי מדריך במכון בעיר שלי שהוא לא אידיוט גמור, והרבה פעמים הוויכוחים איתם מעלים לי את העצבים והורסים לי את האימון פשוט קשה לי להשאר אדיש לזה שמדריך בא אומר לי משהו שלא קשור למציאות ואז צוחק לי בפנים בזילזול שאני מסביר לו.. לפני כמה ימים הגיע מדריך חדש באדיבילדר אמרתי אולי סוף סוף מישהו נורמלי, ואז הוא אמר "אסור לעלות משקלים מאימון לאימון כי אז השריר שוכח מהר את המשקלים,צריך לעלות 2.5 קילו פעם בחודש ככה השריר זוכר הכי טוב" וכמובן המשפט הקבוע על הדדליפט שאני הורס לעצמי את הגב גם אם הטכניקה מושלמת.. ובאמת עכשיו אני שואל, מה אפשר לעשות עם המצב הזה? מי אשם פה המרצים בווינגיט או המדריכים עצמם?
בעיקר המרצים, משרד הספורט ובכללי המכללות שמלמדות את זה.
המאמנים גם אשמים אבל לא כל כך.

אנשים שאומרים לי לא להישען קדימה בLB סקוואט facepalm
מיליון פעם אומרים לי את זה ...... אבל למזלי זה רק האידיוטים שראו באינטרנט תמונה של מישהו בלי חולצה עושה 60 קילו סקוואט עם פוסיפאד (אמיתי) וHB ..
המאמן שלי היה פעם מתאמן אולימפי וכו' אז הוא לא מתנגד לכל מה שאני עושה (עשיתי גם סנאצ'ים פעמיים שלוש במכון) רק כשיש זקנים/ילדים/כוסיות/ כוסיות (גברים בכיינים) במכון הוא מעיר לי על רעש וכו' כי זה מפחיד את המתאמנים 🤡

אל תדפוק את המשקולות מה אתה חושב שאתה נינג'ה ? (תגובה לדדליפט) (מי שראה אי פעם סירטון של הדדליפט שלי יכול שמוע שהמשקולת בקושי עושה רעש)
למה אתם כל כך מזיעים תתקלחו לפני שאתם באים לאימון פעם הבאה מי שלא מתקלח הולך הביתה ! (תגובה לריח של זיעה במכון)
אתה צריך לעשות דדליפט כמו שאתה עושה סקוואט רק הפוך כי כשאתה עומד הגב באותו מצב כמו כשאתה מושך בדדליפט וזה לא טוב לחוליות התחתונות
פרס בעמידה תמיד עוצר את הגדילה !
מה הקטע של הכתפיים שלך אין לך רוחב בשיט בו אני אוסיף לך יומיים כתפיים לתוכנית
מה זה הזווית הזו של הרגליים ?! הם צריכות להיות ישר !!!
אם אתה רוצה שהשריר יגדל אתה צריך להרגיש אותו גדל !
ועוד הרבה יותר

נערך לאחרונה:
אל תדפוק את המשקולות מה אתה חושב שאתה נינג'ה ? (תגובה לדדליפט) (מי שראה אי פעם סירטון של הדדליפט שלי יכול שמוע שהמשקולת בקושי עושה רעש)
למה אתם כל כך מזיעים תתקלחו לפני שאתם באים לאימון פעם הבאה מי שלא מתקלח הולך הביתה ! (תגובה לריח של זיעה במכון)
אתה צריך לעשות דדליפט כמו שאתה עושה סקוואט רק הפוך כי כשאתה עומד הגב באותו מצב כמו כשאתה מושך בדדליפט וזה לא טוב לחוליות התחתונות
פרס בעמידה תמיד עוצר את הגדילה !
מה הקטע של הכתפיים שלך אין לך רוחב בשיט בו אני אוסיף לך יומיים כתפיים לתוכנית
מה זה הזווית הזו של הרגליים ?! הם צריכות להיות ישר !!!
אם אתה רוצה שהשריר יגדל אתה צריך להרגיש אותו גדל !
ועוד הרבה יותר
הלוואי שמאמנים אצלי היו מעירים על ריח זיעה, באים אצלנו למכון אנשים מצחינים לפעמים אני מחכה שאנשים מסוימים יצאו מהאיזור משקולות לפני שאני נכנס הריח שלהם פשוט מוציא אותי מריכוז, ואני לא מגזים.

אתם צריכים להבין שבקורס של וינגייט המרצה(שכולם מסתכלים ומקשיבים לו כאילו הוא גורו אבל שיהיה) טוען ש"בתור מאמנים חדשים עם החומר טרי בראש אתם תדעו יותר מ90% מהמאמנים הותיקים" ותמיד דוחפים "תרעננו את החומר, אי אפשר לזכור את הדברים שנלמדים בלי תרגול".

בפועל הרעיון חיובי ונכון וה"חינוך" טוב, אבל מעטים האנשים שקוראים ולומדים מעבר, כל מאמן קקה שמקבל 95 בקורס של וינגייט חושב שהוא HOT SHOT ובסוף הוא לא יודע אפילו ללחוץ כמו בנאדם או לבצע סקוואט או לבצע תנועה מורכבת יעילה עם מוט חופשי.
אני לא מבין איך בנאדם עם חצי סקוואט ל50 קילו ובנץ' שלא נוגע בחזה של 70 קילו יכול ללמד ולהיות יעיל, לא אומר שכל מאמן צריך להיות הר אדם ולתת 200 קילו סקוואט ו140 בנץ', אבל צריך משהו.

גם המרצים מצהירים שיש 5-10 אחוז שהמאמן בסוף ההכשרה לא יוכל להתמוד איתם, מי שיוצא מהקורס מוכשר להתמודד עם האוכלוסיה העממית, המציאות היא שיש יותר, אולי 20% בערך בכל מכון של מתאמנים לא מתחילים שעבורם המאמן שיוצא מהקורס לא שווה שקל.
כל הקורסי המשך בוינגייט כמו "אימון אישי" או "חרטה בפיתה ב3000 שקל" לא מפתחים יותר מדי גם.

בנוסף מדריכים מקבלים שכר מצחיק במשמרות(מינימום-עד 30 ש"ח), רוב האנשים לא באמת משתקעים בתחום ורוצים להעביר שנה אחרי השחרור או בלימודים במסגרת נוחה בלי למלצר או להרוג את עצמם, אם היה שכר מכובד(בכל זאת תעודה ולימודים) אולי היה מצב שונה.

הלוואי שמאמנים אצלי היו מעירים על ריח זיעה, באים אצלנו למכון אנשים מצחינים לפעמים אני מחכה שאנשים מסוימים יצאו מהאיזור משקולות לפני שאני נכנס הריח שלהם פשוט מוציא אותי מריכוז, ואני לא מגזים.

לפני חודש בערך אני בדיוק עמדתי להיכנס לעוד סט של כיף בסקוואט ואיזה מישהו הגיח מהצד בשביל לשאול כמה סטים יש לי, לא הרחתי צחנה כזו כבר כמה שנים.
הוא הריח כאילו הוא לא כיבס את הבגדים שלו והם ישבו באיזו שקית ניילון אטומה רטובים מזיעה כמה ימים.
אמרתי לו בזעם "בואנה בנאדם, אתה מסריח!" ונכנסתי לסט.

היה עוד בחור שרצה להיכנס איתי בבנץ' כשהוא מטפטף זיעה מאירובי ועם מיני מגבת בגודל 10X10 ס"מ. אחרי כל סט שהוא עשה הייתי צריך לנגב את הספסל מהשלוליות שהוא השאיר.

לפני חודש בערך אני בדיוק עמדתי להיכנס לעוד סט של כיף בסקוואט ואיזה מישהו הגיח מהצד בשביל לשאול כמה סטים יש לי, לא הרחתי צחנה כזו כבר כמה שנים.
הוא הריח כאילו הוא לא כיבס את הבגדים שלו והם ישבו באיזו שקית ניילון אטומה רטובים מזיעה כמה ימים.
אמרתי לו בזעם "בואנה בנאדם, אתה מסריח!" ונכנסתי לסט.

היה עוד בחור שרצה להיכנס איתי בבנץ' כשהוא מטפטף זיעה מאירובי ועם מיני מגבת בגודל 10X10 ס"מ. אחרי כל סט שהוא עשה הייתי צריך לנגב את הספסל מהשלוליות שהוא השאיר.
בתור ילד בן 15 אני חושב שזה לא יגמר יפה אם אדבר ככה לבן אדם מבוגר, מגעיל שיש אנשים שאין להם מודעות עצמית כדי להיות כל כך מסריח זה מעבר ללא לשים דאודוראנט

בתור ילד בן 15 אני חושב שזה לא יגמר יפה אם אדבר ככה לבן אדם מבוגר, מגעיל שיש אנשים שאין להם מודעות עצמית כדי להיות כל כך מסריח זה מעבר ללא לשים דאודוראנט

אין לי בדר"כ בעיה עם ריח של זיעה טריה, אבל הוא כבר עבר את הגבול, כשהוא היה לידי פשוט עפתי אחורה מהצחנה.
יכול להיות שעדיף לא לדבר אל אנשים ככה אם אתה בן 15 😃

אין לי בדר"כ בעיה עם ריח של זיעה טריה, אבל הוא כבר עבר את הגבול, כשהוא היה לידי פשוט עפתי אחורה מהצחנה.

בן אדם בא ואומר לי שזה עוצר גדילה מה שאני עושה (1.80) ואז אני אמרתי לו שהתחלתי כשהיית 1.68 והוא אומר שאם לא התרגילים אז אני הייתי לפחות 2 מטר עכשיו facepalm
רציתי להסביר לו ואז הוא קטע אותי כמו ילד קטן ב"עזוב אחי תישאר נמוך כמו שאתה ואל תגדל" (שוב מזכיר 1.80) אז נפלט לי "קשה לדבר עם אנשים שיש להם סלע במקום מוח" שמתי את האוזניות ונכנסתי לסט של הסקוואט כל כך מסופק 🖕

אני בן 15 והוא בן 26 ככה להערכתי , אתה צודק שלא כדאי לדבר ככה "ילד אל מבוגר" אבל לפעמים זה כבר עובר את הגבול ואתה עצבני גם (בכל זאת בני אדם).

ריח זיעה זה טבעי, ריח של חדר אשפה לא ממש

רוב האנשים שהם מסריחים לא מודעים לזה, והם ישמחו שתודיע להם על זה. באותו רגע הם יתעצבנו או יעלבו (או שילוב), אבל אחרי זמן מה הם יפנימו וינסו לטפל בזה.
כמובן שלהגיד "איכס יחתיכת מסריח יש לך ריח של חרא עוף ממני" לא יעזור, אבל לבוא ולהגיד לאנשים כאלה "אחי, יש לך ריח לא נעים ואני מציע לך שתנסה לטפל בזה, לטובתך וגם לטובת הכלל כדי שיהיה יותר נוח להיות לידך" באמת יעזור.
אני אומר את זה אישית שאף אחד לא אמר לי שאני מסריח מהפה עד כיתה ה' בערך ולא הייתה לי סיבה לחשוד שאני מסריח (ציחצוח שיניים בזמן מספיק, פעמיים ביום וכו'), אז ילד אחד אמר לי את זה והפנמתי והתחלתי לטפל בבעיה בכל הכוח- מסטיקים, מי פה, משחות אחרות, להחליף בתדירות מברשות בניסיון למצוא פיתרון.
אם הוא לא היה אומר לי אני הייתי מתאבד, אני שמח בטירוף שהוא אמר לי את זה.
כל בעיה בסגנון שתגידו למישהו דבר בנוסח דומה הוא ידאג למצוא פיתרון, אלה אם כן הוא ממש דפוק ולא יתייחס.
ריח זיעה זה טבעי, ריח של חדר אשפה לא ממש
LOL מוניטין

אני מאוד רוצה להיות מדריך, אבל הנושאים האלה כל כך מטרידים אותי. יש אנשים כל כך בורים וראש בקיר שזה ק מתסכל.. רכשתי יכולת להתעלם מרוב האנשים שמתאמנים בחכ ( רובם נוראים! כמה שטויות אני שומע כל הזמן!!!) אבל זה עדיין משפיע ומרגיז.
אבללל, אחרי שאני מתעשת ונזכר איך הם נראים ומה הם עושים אני נרגע. הם כל כך רזים וקטנים שזה עצוב
אבל אני הכי שונא את ההיסטריה סביב הטונה אחרי אימון בצבא. פאק, מי התחיל את השטות הזאת!?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית