הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אבולוציה של המתח

מאמר טוב ומקיף.

הייתי רק מוסיף עוד פיסקה אולי על איך להתקדם ברגע שיש לך מתח אחד או שניים. אפשר להזכיר שתי שיטות מקובלות - GTG שזה grease the groove שזה כמה שיותר סטים בעצימות של ~70% לאורך היום, ויש גם שיטות של פרמידות הולכות וגוברות כמו recon ron של הצבא האמריקאי. בשני המקרים כדאי להמליץ לעבוד יותר משלוש פעמים בשבוע (ההמלצה הרגילה לכח) כי היכולת להתאושש ממתח היא טובה ואפשר להתקדם ככה הרבה יותר מהר.

ואו סוף סוף .. אני הרבה זמן מתאמן FBW וטוען שקשה לי מאוד לעשות מתח אחרי בנץ ... וירדתי במשקל של המתח בגלל זה ולא הבנתי למה, אהבתי מאוד את המאמר למדתי משו חדש , תודה רבה .

דרך אגב משו מוזר , נגיד אני עולה במשקלים בתרגיל הt-bar או הפולי עליון , עדיין אני לא מצליח לעלות במשקל בתרגיל המתח , למה זה ?

ובכלליות אם עושים תרגיל אחד לגב , על מה אתה ממליץ יותר על בנט אובר רואו או על מתח ?

• פותח/ת השרשור
ואו סוף סוף .. אני הרבה זמן מתאמן FBW וטוען שקשה לי מאוד לעשות מתח אחרי בנץ ... וירדתי במשקל של המתח בגלל זה ולא הבנתי למה, אהבתי מאוד את המאמר למדתי משו חדש , תודה רבה .

דרך אגב משו מוזר , נגיד אני עולה במשקלים בתרגיל הt-bar או הפולי עליון , עדיין אני לא מצליח לעלות במשקל בתרגיל המתח , למה זה ?

ובכלליות אם עושים תרגיל אחד לגב , על מה אתה ממליץ יותר על בנט אובר רואו או על מתח ?

אני מעדיף מתח בגלל העומס על הגב תחתון (שהוא פחות מאשר בנט אובר-רואו). באופן כללי השאלה הזאת לא טובה כי אין עדיפות מסויימת, שני התרגילים מצויינים ובעלי תנועה שונה.

bentzurm תודה על התוספות.

מאמר תותחחחח

לקחתי בחשבון כמה דברים.... אני אנסה כמה דברים שם... אני רק יכול לעשות איזה 4 מתח.. אז מה לעשות??? לעשות 3 פעמים בשבוע 3 סטים של 3-4 מתח??

מאמר טוב ומקיף.

הייתי רק מוסיף עוד פיסקה אולי על איך להתקדם ברגע שיש לך מתח אחד או שניים. אפשר להזכיר שתי שיטות מקובלות - GTG שזה grease the groove שזה כמה שיותר סטים בעצימות של ~70% לאורך היום, ויש גם שיטות של פרמידות הולכות וגוברות כמו recon ron של הצבא האמריקאי. בשני המקרים כדאי להמליץ לעבוד יותר משלוש פעמים בשבוע (ההמלצה הרגילה לכח) כי היכולת להתאושש ממתח היא טובה ואפשר להתקדם ככה הרבה יותר מהר.

אשמח אם תרשום על זה קצת בהרחבה ונוכל להוסיף על זה פיסקה במאמר, כמובן תקבל על כך קרדיט.

• פותח/ת השרשור
מאמר תותחחחח

לקחתי בחשבון כמה דברים.... אני אנסה כמה דברים שם... אני רק יכול לעשות איזה 4 מתח.. אז מה לעשות??? לעשות 3 פעמים בשבוע 3 סטים של 3-4 מתח??

תעשה מתח בתוכנית גב שלך. תסיים את הסטים שהצבת בחזרות שליליות עד שתגיע לחמש (זה טווח טוב באופן כללי לשפר כוח).
תנסה כל פעם להתקדם כשאתה עושה מתח.
אני התחלתי מאפס מתח, היום אני עושה מעל 10. הדרך הכי טוב להשתפר במתח זה לעשות מתח ו\או להוסיף משקל על הגוף כשאתה כבר מעבר לטווח הרצוי בסט שהצבת לעצמך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית