ייעוץ איזה אוכל מהיר הוא הכי בריא (או הכי פחות לא בריא)?

power rack

משתמש קבוע
1,911
431
נק' מוניטין:
932
1,911
431
בית
מבין כל חנויות המזון המהיר, איזה הכי מומלצת (הכי בריאה)? (אני מתכוון לשווארמה, פיצה, המבורגר וכו')

נערך לאחרונה:
פווארראק שמעת פעם על אנורקסיה? אם נקח את ההגיון מאחורי הטענות שלך אז גם להיות רזה גורם למחלות, עכשיו מה אי אפשר לא להיות שמן ולא להיות רזה , בעיה....

השמנה ומחלות: הדעה שלי מגובה בלינק ע"י מחקר מבוסס על 3 מיליון איש שמראה שאין בעיה עם BMI עד 30(לא מדבר על השמנה חולנית או 40% שומן- אני לא אידיוט), הדעה שלך מבוססת על פופוליזם כמו הרבה דברים בחיים.
יש הרבה רופאים שאומרים שסקוואט מלא יגרום לך לעשות ניתוחי החלפת ברכיים בגיל 50...

"החרטוט" שלי: אתה רשמת שBMI מתאים לרוב האוכלוסיה(חוץ מאנשים שריריים), אני רשמתי שזה לא מתאים לאף אחד והיה צריך לצאת משימוש לפני 40 שנה(איך לעזאזל זה בדיוק מה שאמרת? בגלל שנתתי דוגמה לאדם פעיל פיזית? הדעה שלנו ממש לא זהה facepalm)

אין שום קשר לפופוליזם, הדעה שלי מתבססת על העובדה שהשמנה קיצונית היא דבר רע (ואתה הסכמת איתי לגבי זה) אז השמנה לא מאוד קיצונית (20 אחוז שומן נניח) היא בהחלט דבר הרבה פחות רע והרבה פחות מסוכן אבל בסופו של דבר זה תהליך עם גרף לינארי (פחות או יותר) וזה לא שכשאתה מגיע ל30 אחוז שומן, בום, כל המערכות בגוף שלך קורסות. זה תהליך הדרגתי ומתמשך שהכיוון שלו לא טוב! אז הנקודה שלי היא שאנשים עם 20% לא צריכים להיכנס להיסטריה, הם פשוט צריכים לדעת שהם בסיכון יותר גדול לחלות במחלות, כמה יותר גדול? זה לא ממש משנה.

בקשר לBMI, צודק, טעות שלי.

פווארטק אבל אותו דבר הפוך אנורקסיה- או הרזיה באופן קיצוני זה גם מסוכן וזה דבר רע, אז אותו דבר הפוך!?

כן גם הרזיה קיצונית היא מסוכנת אבל בין לבין יש טווח גדול שאנורקסיה ו20 אחוז שומן לא נכללים בתוכו, שעדיף לכולנו להיכלל בטווח הזה. הייתי אומר בין 8 אחוז שומן ל15.

נערך לאחרונה:
אוכל בריא : מזון בעל ערך גלוקמי נמוך , עשיר בסיבים תזונתיים ובויטמינים , עשיר בחלבונים דל בשומן (ועם כבר מכיל שומן אז חומצות חיוניות כגון אומגה 3 ולא מלא בשומן טראנס\רווי) .

זה בעקרון ההגדרה היום , לא שאני מסכים עם הכל אבל זאת ההגדרה כביכול.

נ.ב אם שואלים אותי מה המאכל הכי בריא שאני מכיר זה סלמון

סושי המזון מהיר הכי בריא ויקר שיש ועונה על כל הקריטריונים שלך.

- - - עידכון הודעה - - -

אתה קורא למה שהוא רשם טיעון, אווירה מפרגנת היום?

האם יש דרך מדוייקת (לא במאה אחוז) לדעת מה משקל המטרה שלך?
לדוגמה אני 1.75 ושוקל 75 עם מבנה גדול (כתפיים רחבות ורגליים מאוד גדולות) ולפי הרופא אני עדיין במשקל עודף.. (אני על 14 אחוז שומן לפי הפורום)

בינתיים מצאתי איזו נוסחה שאמורה לבצע את הקישור BMI- %שומן אבל - כפי שהעירו אחרים בצדק - מן הסתם כל ההתיחסות ל BMI היא עבור אוכלוסיה של לא-מתאמנים.
מאחר ויש כאן לא מעט אנשים שיש להם מושג טוב על אחוז השומן שלהם, מסקרן לדעת באיזו מידה הנוסחה מדויקת עבור מתאמנים. הנה היא:

Adult Body Fat % = (1.20 x BMI) + (0.23 x Age) - 16.2 (לגברים) - קדימה, בידקו וספרו.

הנוסחה הזאת פספסה אותי ב 50% בערך (או 100%, כלומר הכפילה את אחוז השומן שלי)

הנוסחה הזאת פספסה אותי ב 50% בערך (או 100%, כלומר הכפילה את אחוז השומן שלי)
הנוסחא היא לינארית ומניחה כי bmi גבוה יותר שווה יותר אחוזי שומן וזה כמובן לא מדויק בחלק מהמקרים

הנוסחא היא לינארית ומניחה כי bmi גבוה יותר שווה יותר אחוזי שומן וזה כמובן לא מדויק בחלק מהמקרים
כמובן. השאלה היא עד כמה הסטיה גדולה עבור אוכלוסיית המתאמנים עם פרופורציות שריר/שומן שונות מאלה של האוכלוסיה הכללית. אם מספיק אנשים ייענו לאתגר ויפרסמו את הנתונים שלהם זה יכול להיות מעניין.

בינתיים מצאתי איזו נוסחה שאמורה לבצע את הקישור BMI- %שומן אבל - כפי שהעירו אחרים בצדק - מן הסתם כל ההתיחסות ל BMI היא עבור אוכלוסיה של לא-מתאמנים.
מאחר ויש כאן לא מעט אנשים שיש להם מושג טוב על אחוז השומן שלהם, מסקרן לדעת באיזו מידה הנוסחה מדויקת עבור מתאמנים. הנה היא:

Adult Body Fat % = (1.20 x BMI) + (0.23 x Age) - 16.2 (לגברים) - קדימה, בידקו וספרו.

אני מקוה שאתה לא מתכוון אלי. לידיעתך: בפורום הזה אני לא חכמולוג, אני גאון של אימא!
האמת שיצא לי 12% שומן וזה בערך מה שאני עומד עליו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית