ייעוץ טכניקה בפרונט סקוואט

Vosegus

משתמש משקיע
3,382
2,115
נק' מוניטין:
5,837
3,382
2,115
שלום,
אין לי מי שיעזור לי ויתן לי טיפים לגביי הפרונט סקוואט...אשמח אם תוכלו לעזור לי מעט
3 חזרות של 110 ק"ג

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני אענה לך באותה השאלה, מה יקרה אם תוריד את החגורה ותעשה 180, אחרי שעבדת מ100 ל180 עם חגורה?

מי בעולם טען שחגורה לא מוסיפה?
זה כתוב בשרשור מליון פעם.
אני ארים 140 בלי חגורה, זה יותר מ100. האם הקורר שלי נחלש בזמן הזה?

איפה טענו שהקור נחלש? הוא פשוט לא יהיה חזק כמו הקור של מי שמרים 140 בלי החגורה, כלומר זה שהתאמן ללא החגורה הוציא יותר מהתרגיל ממה שזה שהתאמן עם החגורה.

אני אענה לך באותה השאלה, מה יקרה אם תוריד את החגורה ותעשה 180, אחרי שעבדת מ100 ל180 עם חגורה?

איפה טענו שהקור נחלש? הוא פשוט לא יהיה חזק כמו הקור של מי שמרים 140 בלי החגורה, כלומר זה שהתאמן ללא החגורה הוציא יותר מהתרגיל ממה שזה שהתאמן עם החגורה.

שניהם יהיו חזקים באותה במידה, אחרת אדון חגורה לא ירים 140.
אבל לאדון חגורה יש גם רגליים שיכולות לדחוף 180.

אי אפשר לדעת. אבל בוודאות מי שירים 140 עם חגורה ומי שירים 140 בלי חגורה, זה שירים בלי- הקור אצלו יותר חזק

- - - עידכון הודעה - - -

אוקיי, צדקתי. אתה חושב שחגורה גורמת לך לעבוד פחות ושתרים איתה יותר משקל סתם ככה. תן לי לחדש לך: בניגוד לציוד כמו למשל חליפה שפשוט "עושה בשבילך עבודה", חגורה רק גורמת לך להיות מסוגל להשתמש ביותר ממה שיש לך, כי היא נותנת קונטרה לשרירי הליבה ומאפשרת להם לעבוד יותר חזק. בגלל זה מרימים איתה יותר משקל, לא בגלל שום סיבה אחרת. היא לא אוגרת אנרגייה סביב מפרק בחלק האקצנטרי ומשחררת אותה כשאתה עובר לקונצנטרי.
וגם מבחינת בטיחות היא חשובה בחלק מהמקרים.

נכון זה בדיוק מה שאני חושב facepalm

אוקיי, צדקתי. אתה חושב שחגורה גורמת לך לעבוד פחות ושתרים איתה יותר משקל סתם ככה. תן לי לחדש לך: בניגוד לציוד כמו למשל חליפה שפשוט "עושה בשבילך עבודה", חגורה רק גורמת לך להיות מסוגל להשתמש ביותר ממה שיש לך, כי היא נותנת קונטרה לשרירי הליבה ומאפשרת להם לעבוד יותר חזק. בגלל זה מרימים איתה יותר משקל, לא בגלל שום סיבה אחרת. היא לא אוגרת אנרגייה סביב מפרק בחלק האקצנטרי ומשחררת אותה כשאתה עובר לקונצנטרי.
וגם מבחינת בטיחות היא חשובה בחלק מהמקרים.
זה נחמד שאתה יודע להסביר איך חגורה עובדת, מה שקרוספיר כתב לפני כמה הודעות זה שהוא לא מבין למה הוא משתמש ברצועות ברכיים, ומילא בחגורה. זאת אומרת, שהוא חושב שעם חגורה אתה תרים יותר, איך בדיוק מה שכתבת סותר את הטענה המוצדקת שהוא כתב? עדיין לא ענית לי אם תעשה את השיא שלך שקבעת בעזרת חגורה, גם בלעדיה.

תודה על האינפורמציה הנשגבת.

אי אפשר לדעת. אבל בוודאות מי שירים 140 עם חגורה ומי שירים 140 בלי חגורה, זה שירים בלי- הקור אצלו יותר חזק

- - - עידכון הודעה - - -

facepalm

אתה כותב דברים ברורים מעליהם שלא סביבן הדיון.
איך החגורה מפריעה/פוגעת/מעכבת התחזקןת של הקוררר?
מדוע מומלץ להתקדם בלעדיה?

אתה כותב דברים ברורים מעליהם שלא סביבן הדיון.
איך החגורה מפריעה/פוגעת/מעכבת התחזקןת של הקוררר?
מדוע מומלץ להתקדם בלעדיה?
אני בטוח שגם לך אין תשובה טובה לזה, אני פשוט מציע שתיקח את המשקל שאתה עובד איתו כרגע עם חגורה, ותבצע אותו בלעדיה, ותגיע למסקנות הללו לבד.

אני בטוח שגם לך אין תשובה טובה לזה, אני פשוט מציע שתיקח את המשקל שאתה עובד איתו כרגע עם חגורה, ותבצע אותו בלעדיה, ותגיע למסקנות הללו לבד.
באת לעצבן?
אתה חושב שלא ברור למישהו שלא ארים משקל זהה עם חגורה או בלעדיה?
תענה לשאלות שלי או שתציג טיעונים אחרים.
או שתפסיק לבלבל את המוח.

או שפשוט תשאלו את עצמם מה אתם מעדיפים לעשות סקוואט rm1 200 קילו עם חגורה או לעשות בלי חגורה? עכשיו תענו לעצמכם גם למה. יום טוב שיהיה לכולם.

באת לעצבן?
אתה חושב שלא ברור למישהו שלא ארים משקל זהה עם חגורה או בלעדיה?
תענה לשאלות שלי או שתציג טיעונים אחרים.
או שתפסיק לבלבל את המוח.
באת להתעצבן כי לאנשים יש דיעה מנוגדת לשלך? מי שהמטרה שלו להרים יותר משקל, רצוי שישתמש בחגורה, ורצועות ברכיים, וכל דבר שמאושר בתחרות שבה הוא עומד להשתתף. קראתי הרבה חומר אינפורמטיבי ודוקומנטרי של קואן וקירק, ושניהם עבדו ללא חגורה באוף סיזן שבין תחרויות. למה אתה חושב שהם עשו את זה, כדי להיות גברים או כדי לחזק את ה"קוררררר" שאתה נהנה לכתוב ולזלזל בעבודה שהיא קשה יותר?

אם היית ספורטאי בעברך (לא שאני אומר שלא, אבל אם כן אתה תבין מיד את מה שאני הולך לומר) - היית יודע שבאימונים מתאמנים קשה יותר מאשר במשחק, בתנאים קשים יותר, בכוונה תחילה כדי שהמשחק ירגיש קל יותר. עכשיו אתה יכול לקחת את האלגוריה הזאת לעולם הפאוורליפטינג ואימוני הכוח, רק תצא מנקודת הנחה שלא כולם מתאמנים כדי להיות פאוורליפטרים.

לא תכננתי להגרר לדיון כשברור שאף אחד לא ישנה את עמדתו בנושא בגלל תגובה בפורום, אבל איכשהו נגררתי. זו התגובה האחרונה שלי בהחלט בנושא, אם אתה רוצה לדסקס על הנושא אתה מוזמן לשלוח הודעה פרטית.

באת להתעצבן כי לאנשים יש דיעה מנוגדת לשלך? מי שהמטרה שלו להרים יותר משקל, רצוי שישתמש בחגורה, ורצועות ברכיים, וכל דבר שמאושר בתחרות שבה הוא עומד להשתתף. קראתי הרבה חומר אינפורמטיבי ודוקומנטרי של קואן וקירק, ושניהם עבדו ללא חגורה באוף סיזן שבין תחרויות. למה אתה חושב שהם עשו את זה, כדי להיות גברים או כדי לחזק את ה"קוררררר" שאתה נהנה לכתוב ולזלזל בעבודה שהיא קשה יותר?

אם היית ספורטאי בעברך (לא שאני אומר שלא, אבל אם כן אתה תבין מיד את מה שאני הולך לומר) - היית יודע שבאימונים מתאמנים קשה יותר מאשר במשחק, בתנאים קשים יותר, בכוונה תחילה כדי שהמשחק ירגיש קל יותר. עכשיו אתה יכול לקחת את האלגוריה הזאת לעולם הפאוורליפטינג ואימוני הכוח, רק תצא מנקודת הנחה שלא כולם מתאמנים כדי להיות פאוורליפטרים.

לא תכננתי להגרר לדיון כשברור שאף אחד לא ישנה את עמדתו בנושא בגלל תגובה בפורום, אבל איכשהו נגררתי. זו התגובה האחרונה שלי בהחלט בנושא, אם אתה רוצה לדסקס על הנושא אתה מוזמן לשלוח הודעה פרטית.

חבל. דווקא כשענית יותר לעניין.
אתה מציג טיעון למה עבודה ללא חגורה היא מומלצת, ואני שואל למה עם חגורה זה פחות מומלץ.
למה עובדים ללא חגורה באוף סיזן?
כי המשקלים הם קלים יותר ךהתמודדות

אתה מציג טיעון למה עבודה ללא חגורה היא מומלצת, ואני שואל למה עם חגורה זה פחות מומלץ.
כי המשקלים הם קלים יותר להתמודדות לאחר שכבר נבנה קור חזק באמצעות חגורה!
אין ספק או ויכוח שעבודה ללא חגןרה תורמת ומועילה. אני לא מסכים שטוענים שעבודה עם חגורה, תורמת פחות. קילו על הגב מוסיף קילו לבטן. החגורה לא מוסיפהמשקל יש מאין. הבטן צריכה להתחזק עבור כל משקל שמוסיפים, בדיוק כמו בעבודה ללא חגורה.

• פותח/ת השרשור
אתם מוזמנים בכיף להרים סקוואטים בלי ציוד אחריי 12 שעות עבודה פיזית. אני לא מתכוון לשחק עם זה.
הרצועות יחסית רפויות וגם החגורה לא הכי צמודה שיש. בבאק סקוואט שאני עושה אני חוגר רק ב130 ומתחיל לשים רצועות רק ב150 ומעלה.

כי המשקלים הם קלים יותר להתמודדות לאחר שכבר נבנה קור חזק באמצעות חגורה!
אין ספק או ויכוח שעבודה ללא חגןרה תורמת ומועילה. אני לא מסכים שטוענים שעבודה עם חגורה, תורמת פחות. קילו על הגב מוסיף קילו לבטן. החגורה לא מוסיפהמשקל יש מאין. הבטן צריכה להתחזק עבור כל משקל שמוסיפים, בדיוק כמו בעבודה ללא חגורה.
עבודה עם חגורה תורמת פחות לשרירי הקור זה הכל וזה מה שניסינו להגיד כל הנושא הזה
עובדה ואתה ואמרת בעצמך שזה שאתה עושה איקס משקל עם חגורה לא אומר שתעשה איקס משקל בלי חגורה והסיבה לכשל הזה תהיה ההתמודדות של שריר הקור והזוקפים עם המשקל בלי החגורה, משמע תהיה התקדמות יותר גדולה בעבודה בלי חגורה בשרירי הקור והזוקפים אך לא נטען פה לעולם שעבודה עם חגורה מבטלת לגמריי את העבודה בשרירי הקור והזוקפים אלו טענות שניסית לכניס לפה שלי ושל השלד או אי הבנת הנקרא שלך , אבל אני שמח שבסוף הבנת מה שאמרנו.

בוודאי שזה מה שאתה חושב. הנה, גם כתבת את זה:

עובדה ואתה ואמרת בעצמך שזה שאתה עושה איקס משקל עם חגורה לא אומר שתעשה איקס משקל בלי חגורה והסיבה לכשל הזה תהיה ההתמודדות של שריר הקור והזוקפים עם המשקל בלי החגורה, משמע תהיה התקדמות יותר גדולה בעבודה בלי חגורה בשרירי הקור והזוקפים אך לא נטען פה לעולם שעבודה עם חגורה מבטלת לגמריי את העבודה בשרירי הקור והזוקפים אלו טענות שניסית לכניס לפה שלי ושל השלד או אי הבנת הנקרא שלך , אבל אני שמח שבסוף הבנת מה שאמרנו.
עכשיו אני גם אגיב לך. איך בדיוק חגורה תורמת פחות לשרירי הקור במידה והיא נותנת להם התנגדות על מנת לעבוד יותר חזק?
זה כמו להגיד שעבודה בסקוואט עם 100 קילו תורמת לרגליים פחות מעבודה עם 90 קילו
הכל בהנחה שאתה גם באמת שם על המוט יותר משקל כשאתה שם חגורה ביחס למתי שאתה בלי חגורה, כמובן. אם אתה עושה את שניהם עם אותו משקל אז אתה סתם דביל.

זה נחמד שאתה יודע להסביר איך חגורה עובדת, מה שקרוספיר כתב לפני כמה הודעות זה שהוא לא מבין למה הוא משתמש ברצועות ברכיים, ומילא בחגורה. זאת אומרת, שהוא חושב שעם חגורה אתה תרים יותר, איך בדיוק מה שכתבת סותר את הטענה המוצדקת שהוא כתב? עדיין לא ענית לי אם תעשה את השיא שלך שקבעת בעזרת חגורה, גם בלעדיה.

הוא כן חושב מה שכתבתי. הנה, הציטוט ממש כאן ^^^

עכשיו לנושא המשקל,
כן - הRM1 שלי עם ובלי חגורה הם שונים. כי שרירי הקור יכולים לעבוד פחות חזק כשאני בלי חגורה. לא בגלל שום סיבה מיסטית אחרת. אתה מסיק מזה שהחגורה גורמת לשרירי הליבה לעבוד פחות? אם כן, תהיה בריא, אין על מה לדון.

- - - עידכון הודעה - - -

רגע רגע, אז אם אד קואן וקירק עשו את זה, זה אומר שזו הדרך הכי טובה, אידיאלית וחכמה בשביל להתחזק? ואם, נגיד, אני אביא לך ליפטר שמתאמן תמיד עם חגורה, והוא ברמה שלהם - זה בהגדרה אומר שאתה טועה. נכון או כן?

לגביי ה"איך מתאמנים ספורטאים", בבקשה תפסיק לקשקש. זה שהאימונים יותר קשים מהתחרות זה נכון, אבל הוצאת את זה מהקשרו BIG TIME.

השורה התחתונה היא, שבאותו זמן, עם חגורה אתה תשיג סקוואט כבד יותר מבלי חגורה. לצורך העניין, מי שמתחיל בסקוואט של 100 ושם חגורה, יגיע נניח ל180 עם חגורה ו160 בלי חגורה באותו זמן. סתם זורק מספרים. ה180 אומר שבטווח תנועה מסויים, הוא הזיז 180 קילו לבד (לא, כמו שכבר צויין - חגורה לא אוגרת אנרגייה והיא לא מרימה את המשקל בצורה אקטיבית, היא רק נותנת לך להשתמש ביותר ממה שיש לך). ה160 אומר שהוא הרים בדיוק באותו טווח תנועה, 160 קילו - גם לבד.
כל התועלת בתרגילים המורכבים ובראשם הסקוואט, היא שהם מפעילים המון מסת שריר לאורך טווח תנועה גדול - ובדיוק בגלל זה אנחנו עושים אותם בשביל להתחזק. ככל שאתה מאפשר ליותר מסת שריר לעבוד, ויותר חזק - אתה יכול להפיק מזה יותר תועלת. זו בדיוק הסיבה שהסקוואט יותר יעיל מכל התרגילים המבודדים שקיימים.

ובלי קשר, חגורה בהרבה מקרים היא כלי בטיחותי חשוב מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית