הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ בעיות התאוששות

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
היי, לפני 3 שבועות יצאתי לחפשש ושלשום השתחררתי, אמרתי לעצמי איזה יופי אתחיל עכשיו לתת בראש ואתחזק, שבוע ראשון הכל הלך חלק, עליתי במשקלים ב-SS כמתוכנן. אני שוקל 91 המשקלים היו ביציאה לחפשש 85 סקוואט, 135 דדליפט, 80 בנצ', 47.5 פרס ולאחר שבוע היו: 100 סקוואט, 140 דדליפט (ללא חגורה,יחף,אחיזת הוק), 83 בנצ', 52.5 פרס.
מהר מאוד (לאחר שבוע) התחלתי לעבוד משרה מלאה 9 שעות ביום על הרגליים כל היום וגם התחלתי קורס מדריכי כושר, בקיצור יש עלי עומס.
אין לי זמן לאכול (מגיע ל-2500 קלוריות אני חושב לפעמים 3000), אין לי זמן לישון (6-7 שעות בלילה, לא תמיד יוצא לי 8) וכמו שאמרתי כל היום על הרגליים, כשאני מגיע לאימון הרגליים שלי סחוטות, בעיקר מרגיש את העומס על שורש הארבע ראשי מעל הברך (לא כאב אבל עומס וחולשה).
עכשיו מתעוררת עוד בעיה, שבוע אחרון היו לי קשיי הרדמות, ירד לי החשק מיני, וגם התאבון לא בשמים, המשקל בסקוואט ירד כמעט 10 קילו (היום התקשיתי עם 95, לאחר סט ראשון עפתי הביתה), אני מניח שגם יש כאן אלמנט פסיכולוגי(די מבואס מכל העומס ישר אחרי הצבא..). אני חושב שנכנסתי לאובר טריינינג קטן..

מה אני אמור לעשות עכשיו?? דבר ראשון אני לוקח הפסקה של שבוע, כשאחזור להתאמן בעוד שבוע אוכל להגביר הכנסת קלוריות ואשתדל לישון את ה-8 שעות, אבל עדיין לא בטוח שאסתדר עם ה-SS.
איזו תכנית אעשה? אני לחוץ לצאת כבר ממצב של מתאמן מתחיל, כבר יותר מידי זמן אני תקוע במצב המביש הזה.. facepalm
אשמח לעיצות, ואם יש כאן מישהו שעבר בערך מה שאני עובר בתקופת ה-SS שלו אשמח לפידבקים.
מה אתם אומרים על סגרונגליפטס במידה ואני מתקן את המאזן הקלורי אך העומס עדיין נשאר?
תודה

בעיקרון 6-7 שעות בלילה זה בסדר.. עדיף 8 מן הסתם אבל גם עם 6-7 שעות אתה תהיה בסדר.. לגבי האוכל, אם אתה לא מצליח לאכול כמו שצריך תנסה תוספים (גיינר למשל).. לגבי זה שאתה כל היום על הרגליים ומתעייף, לזה כבר אין לי פתרון..

• פותח/ת השרשור
אל תעשה SS אם אתה לא מסוגל לאכול כמו שצריך ולישון
אתחיל לדחוף חלב ואוריאו 😛, בשביל לקבל שינה אצטרך לגמרי לוותר על חיים מעבר לעבודה ומכון, אבל אולי זה שווה את זה..
בכל מקרה שתיהיה עוד אופציה, איזה תכנית יש שמתאימה למצב שלי? עם התקדמות משקלים כמה שיותר מהירה.

- - - עידכון הודעה - - -

דבר נוסף, המשקל כמו שלי (91 כ-17% שומן 186 גובה) לא אמור להיות לי קל מאחרים להתקדם?

לדחוף אוריאו וחלב זה אכן יכול להיות פיתרון טוב בעניין תזונה. אבל יש לך עוד מצב של חוסר שינה ועמידה רבה על רגליים זה יכול להיות בעייתי בשלבים מאוחרים של SS מנסיון שלי עם SS והוא רק שלושה חודשים אפילו 8 שעות שינה היו גבוליים בשבילי להתאושש במיוחד ב4 ראשי. תיקח את האימונים בפרופורציות נכונות

• פותח/ת השרשור
לדחוף אוריאו וחלב זה אכן יכול להיות פיתרון טוב בעניין תזונה. אבל יש לך עוד מצב של חוסר שינה ועמידה רבה על רגליים זה יכול להיות בעייתי בשלבים מאוחרים של SS מנסיון שלי עם SS והוא רק שלושה חודשים אפילו 8 שעות שינה היו גבוליים בשבילי להתאושש במיוחד ב4 ראשי. תיקח את האימונים בפרופורציות נכונות
להמשיך SS להעלות משקל ב-2.5 קילו? מה עם סטרונגליפטס? עצימות קצת פחות גבוהה, יותר נפח נכון אבל פחות מקרוטראומה. כמה שינה צריך בסאטרונגליפטס? במקרה שעניין האוכל מכוסה.

אם אין לך תנאים אידיאלים אל תנסה בכוח (תרתי משמע) להמשיך בתוכנית SS
תעבור ללינארית או פיצול בסיסי כלשהו
קח בחשבון שהמקור העיקרי הוא השינה
עם קצת פחות קלוריות אפשר עוד לסחוב מקסימום מכניסים בכוח פה ושם
עם חוסר בשעה-שעתיים של שנת לילה מלאה קשה מאוד להתמודד

ממליץ לך לנסות לתסף במגנזיום ואבץ כדי לשפר את ההתאוששרות

• פותח/ת השרשור
אם אין לך תנאים אידיאלים אל תנסה בכוח (תרתי משמע) להמשיך בתוכנית SS
תעבור ללינארית או פיצול בסיסי כלשהו
קח בחשבון שהמקור העיקרי הוא השינה
עם קצת פחות קלוריות אפשר עוד לסחוב מקסימום מכניסים בכוח פה ושם
עם חוסר בשעה-שעתיים של שנת לילה מלאה קשה מאוד להתמודד

ממליץ לך לנסות לתסף במגנזיום ואבץ כדי לשפר את ההתאוששרות
מתסף כבר במולטי, אומגה 3, תערובת מגנזיום סידן ויטמין D, ויטמין C. מה תפקידו של אבץ?
אני לא יכול לעבור לתכנית ליצנית של פיצולים, ולינארית אני חושב איטית מידי... בטוח קיימת אפשרות אחרת..
אני דווקא חשבתי שאוכל חשוב משינה, אם מה שאתה אומר נכון אז מצפה לי בעיה ב-SS בכל מקרה..
מישהו יכול לפרט לי על סטרונגליפטס? היא תובעת אותם דברים כמו SS? שמונה שעות שינה וכו'?

מתסף כבר במולטי, אומגה 3, תערובת מגנזיום סידן ויטמין D, ויטמין C. מה תפקידו של אבץ?
אני לא יכול לעבור לתכנית ליצנית של פיצולים, ולינארית אני חושב איטית מידי... בטוח קיימת אפשרות אחרת..
אני דווקא חשבתי שאוכל חשוב משינה, אם מה שאתה אומר נכון אז מצפה לי בעיה ב-SS בכל מקרה..
מישהו יכול לפרט לי על סטרונגליפטס? היא תובעת אותם דברים כמו SS? שמונה שעות שינה וכו'?

לא הייתי עושה את סטרונגליפטס, לינארית אחלה אם יש בעיית התאוששות ו-10ק"ג לסקוואט בחודש זה לא רע בכלל, הייתי חותם על זה עכשיו.

שאלה: על מה מבוסס הרעיון של SS?
תשובה: על כך שאתה יכול להתאושש ב48-72 שעות מהאימון, כלומר בין אימון לאימון - ולכן אתה מוגדר וצריך להתקדם כמו מתאמן מתחיל.

מסקנה: אם אתה לא יכול לעשות את זה, אתה לא יכול להתקדם כמו מתאמן מתחיל.

פיתרון: להתקדם יותר לאט. התקדמות שבועית לא תעשה לך טוב, כי מדובר על פריודיזציה וזה לא משהו שאתה צריך. תעשה SS כאשר באימון האמצעי אתה עושה סקוואט קל של 70%-80% מהמשקל של האימון הקודם, ל2X5. תוסיף 2.5 בסקוואט, לא 5. בשאר התרגילים תתקדם כרגיל (גם +2.5), כי בניגוד לסקוואט שמתבצע כל אימון - הם מתבצעים כל שני אימונים. לא צפויה לך בעייה אמיתית להתאושש כל שני אימונים. כשאתה נתקע נסה שוב, אם לא מצליח נסה שוב ואם לא מצליח תעשה דילואוד קטן ותעלה חזרה.

וכמובן תשתדל לאכול ולישון מספיק.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי עושה את סטרונגליפטס, לינארית אחלה אם יש בעיית התאוששות ו-10ק"ג לסקוואט בחודש זה לא רע בכלל, הייתי חותם על זה עכשיו.
הבנתי תודה, אני חושב שאנוח עכשיו עד יום שלישי ואתחיל SS עם משמעת קפדנית, אעלה כל אימון 2.5 קילו במקום 5 וככה לפחות לאיזה שבועיים שלוש אנסה לנצל כמה שיותר את המצב שלי כמתאמן מתחיל, בכל מקרה הסקוואט שלי נמוך מאוד למשקל גוף. מניח שפשוט אתחיל את הלינארית מוקדם מהמתוכנן, בסביבות ה-120 קילו סקוואט או פחות. אבל בטוח אוכל לגרד מה-SS עוד קצת, רק דרוש לפני זה ריסט אחד רציני..

- - - עידכון הודעה - - -

שאלה: על מה מבוסס הרעיון של SS?
תשובה: על כך שאתה יכול להתאושש ב48-72 שעות מהאימון, כלומר בין אימון לאימון - ולכן אתה מוגדר וצריך להתקדם כמו מתאמן מתחיל.

מסקנה: אם אתה לא יכול לעשות את זה, אתה לא יכול להתקדם כמו מתאמן מתחיל.

פיתרון: להתקדם יותר לאט. התקדמות שבועית לא תעשה לך טוב, כי מדובר על פריודיזציה וזה לא משהו שאתה צריך. תעשה SS כאשר באימון האמצעי אתה עושה סקוואט קל של 70%-80% מהמשקל של האימון הקודם, ל2X5. תוסיף 2.5 בסקוואט, לא 5. בשאר התרגילים תתקדם כרגיל (גם +2.5), כי בניגוד לסקוואט שמתבצע כל אימון - הם מתבצעים כל שני אימונים. לא צפויה לך בעייה אמיתית להתאושש כל שני אימונים. כשאתה נתקע נסה שוב, אם לא מצליח נסה שוב ואם לא מצליח תעשה דילואוד קטן ותעלה חזרה.

וכמובן תשתדל לאכול ולישון מספיק.

נשמע טוב מאוד, זאת התשובה שחיפשתי, תודה רבה אנסה זאת.

אבץ שומר על מבנה התא, עוזר לחזק את המערכת החיסונית, תורם בעקיפין בתהליכים מטאבולים ואנאבולים. הוא משתלב טוב ביחד עם תיסוף במגנזיום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית