הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גיל התחלה להרמת משקולות

• פותח/ת השרשור elii23
  • פורסם בתאריך

elii23

משתמש מתחיל
37
0
נק' מוניטין:
1
37
0
מאיזה גיל אפשר להתחיל להתעסק בפאוורליפטינג ו-וויטליפטינג ???? שמעתי (מאורתופד פרופסור) שמשקל כבד והרמות מעל הראש בעמידה יכולות לפגוע בגדילה וכו' ...
תודה מראש

אשמח לשמוע על דוגמאות של אנשים/ילדים שהמשקולות פגעו בהם ובגדילה שלהם.
כל הסיבה שטענו שזה פוגע בגדילה היא מחקרים בשנות ה-70 ששם זה נמצא פוגע בגדילה.
זה פגע בגדילה אבל כמובן רק בגלל שהטכניקה, תזונה, משקלים, תוכנית, שינה וכו' לא היו נכונים או טובים.
אז זה כן יכול לפגוע במידה ועושים מספיק שטויות.

אשמח לשמוע על דוגמאות של אנשים/ילדים שהמשקולות פגעו בהם ובגדילה שלהם.
מי שעובד נכון לא יפגע בגדילה שלו. הנקודה היא שלא תמיד אימונים מגיל צעיר מאוד יובילו להישגים בגילאים מאוחרים יותר.

- - - עידכון הודעה - - -

גם דימטירי קלוקוב התחיל בגיל ממש צעיר (לא כתוב אבל מסרטון הייתי זורק 9 ככה)
עוד פעם.. אנחנו מדברים פה על גיל 9.. ולא "כמה שיותר מוקדם" כמו שנאמר קודם..

מי שעובד נכון לא יפגע בגדילה שלו. הנקודה היא שלא תמיד אימונים מגיל צעיר מאוד יובילו להישגים בגילאים מאוחרים יותר.

- - - עידכון הודעה - - -

עוד פעם.. אנחנו מדברים פה על גיל 9.. ולא "כמה שיותר מוקדם" כמו שנאמר קודם..

מה זה כמה שיותר מוקדם?
לא דיברנו על גיל 3-4 אלא 7 ומעלה...
או שלא הבנת על מה הוא דיבר או שאתה נתפס על קטנות....

אוי שחר, התגובות שלך כל כך מקולקלות, אני לא יודע מאיפה להתחיל

אתה לא תיתן לילד בן 4 להתחיל להתקדם במשקלים בדדליפט כי העצמות שלו לא יעמדו בזה
בפירוש בשנים הראשונים המטרה היא לא לעלות במשקלים
אלא לקבל הרגלי עבודה נכונים, לחזק את העצמות
עכשיו אתה תיאלץ להסביר, איך מתחזקים בעזרת אימון? מה העיקרון הראשון, הכי בסיסי בהסתגלות העונה לשם "כוח"?

(ולא צריך להרים סקוואט של 100 קילו בגיל 8 בשביל לחזק את העצמות)..
וזה כבר ציטוט נבחר מביה"ס למאמנים בוינגייט, כלומר, ציטוט של אנשים שלא מבינים שהמשקל הוא רק מספר שתלוי בכמה אתה חזק. אותם אנשים מסכימים עם זה שבתרגיל "בעמידה, הרחקת כתפיים כנגד משקוליות יד" (פאק, אשכרה שורה שלמה לשם של תרגיל), זה לגיטימי שאחד ישתמש ב15 קילו ואחד ישתמש במשקולת של קילו, כלומר פי 15, אבל בסקווט (לא סקוואט, בוינגייט זה סקווט) זה לא לגיטימי שאחד ישתמש ב40 קילו ואחד ב120 קילו. שזה אומר שהוא יותר חזק רק פי 3. ועוד בתרגיל שמערב הרבה יותר מסת שריר.

הלאה,

על זה בדיוק מדברים היום שהתמחות מוקדמת זה לא דבר שמביא תוצאות לטווח רחוק.
זה מראה חוסר הבנה מוחלט בטבע ההסתגלויות. התרגילים שמבוצעים בPL הם תרגילי כוח כללי (בדגש על סקוואט ודדליפט). הם לא שום דבר ספציפי. בדיוק באותם תרגילים משתמשים על מנת לחזק אותך לספרינטים, קפיצות, מכות או הרמת סלעים. בPL פשוט בוחנים אותם על מנת לבחון --- כמו שניחשת, מי הכי חזק.
יש בPL כל מיני שיטות להקטין טווח תנועה בשביל להרים יותר משקל, למשל עמידה מאוד רחבה בסקוואט, לחלק מהאנשים סומו דדליפט, יש גם את נושא הציוד וכו'. אבל זה לא העיקרון, אף אחד לא הציע לשים חליפה לילד בן 5 בשביל שהסקוואט שלו יהיה 15 קילו במקום 10.

וההרמות האולימפיות, הן בדיוק אלה שבוחנות ומפתחות כוח מתפרץ - שהוא היכולת שלך להציג כוח מהר. מה שכתבתי לגביי PL תקף גם כאן.

אפשר למצוא מיליון דוגמאות אחרות לאנשים שזה לא כל כך עזר להם לעשות C&J בגיל 6..
קודם כל, תמצא. רמז: גם אם תמצא מישהו שעושה C&J מגיל 6 ובגיל 20 הוא עושה רק 120, אתה לא יכול להוכיח שזה שהוא התאמן בגיל 6 גרם לו לעשות בגיל 20 רק 120 ולא 160. תמיד יוכלו להגיד לך שאם הוא היה מתחיל בגיל 12 הוא היה עושה רק 100.

ורק שאני אבין, אתה טוען שלהתחיל להתאמן על משהו בגיל 6 זה פחות טוב מלהתחיל להתאמן בו בגיל 12? אני צריך שתסביר את זה, ועל הדרך, תסביר למה הרוב המוחץ של הספורטאים שהגיעו רחוק, הם אלה שהתחילו בגיל צעיר.
ואם בגיל 6 לא טוב ובגיל 12 כן, אז למה לא להתחיל כבר בגיל 20? למה דווקא 12?

סיכוי סביר מאוד שהוא התחיל בדברים הרבה יותר פשוטים ובסיסיים.
כן, סיכוי סביר שהוא התחיל בדברים פשוטים יותר. למשל, לא 220 קילו, אלא 5 קילו. נשמע יותר הגיוני.

...

למה אנשים לא מצליחים להבין שהתקדמות נמדדת בשיפור ולא באיזה תרגילים אתה עושה 😣

מה זה כמה שיותר מוקדם?
לא דיברנו על גיל 3-4 אלא 7 ומעלה...
או שלא הבנת על מה הוא דיבר או שאתה נתפס על קטנות....
אני לא נתפס על הקטנות אבל בדברים האלה צריך להיות קצת יותר מדויק מ"כמה שיותר מוקדם..".. ואת תשים לב אני גם כתבתי שמגיל 6 כבר אפשר ורצוי להכניס אימוני התנגדות.. אני פשוט חושב שאין טעם באימוני כוח ועלייה במשקלים בגיל הזה, אפשר להתחיל בגיל יותר מאוחר, ההתחלה המוקדמת הזאת לא בהכרח תביא להישגים (זה שיש מקרה אחד או שניים חריגים זה לא אומר שזה נכון)

אני לא נתפס על הקטנות אבל בדברים האלה צריך להיות קצת יותר מדויק מ"כמה שיותר מוקדם..".. ואת תשים לב אני גם כתבתי שמגיל 6 כבר אפשר ורצוי להכניס אימוני התנגדות.. אני פשוט חושב שאין טעם באימוני כוח ועלייה במשקלים בגיל הזה, אפשר להתחיל בגיל יותר מאוחר, ההתחלה המוקדמת הזאת לא בהכרח תביא להישגים (זה שיש מקרה אחד או שניים חריגים זה לא אומר שזה נכון)

לדעתי אין בעיה לעשות אימוני כוח בגיל הזה עם דגש כל טכניקות של התרגילים כדאי שכנער יוכל להפציץ, וזה לא מקרה אחד או שניים כי לא מזמן דיברו פה על זה שהסינים "מייעדים" אנשים לאולימפידה כבר מגיל 6 ותראה את ההישגים שלהם...

אוי שחר, התגובות שלך כל כך מקולקלות, אני לא יודע מאיפה להתחיל

עכשיו אתה תיאלץ להסביר, איך מתחזקים בעזרת אימון? מה העיקרון הראשון, הכי בסיסי בהסתגלות העונה לשם "כוח"?

וזה כבר ציטוט נבחר מביה"ס למאמנים בוינגייט, כלומר, ציטוט של אנשים שלא מבינים שהמשקל הוא רק מספר שתלוי בכמה אתה חזק. אותם אנשים מסכימים עם זה שבתרגיל "בעמידה, הרחקת כתפיים כנגד משקוליות יד" (פאק, אשכרה שורה שלמה לשם של תרגיל), זה לגיטימי שאחד ישתמש ב15 קילו ואחד ישתמש במשקולת של קילו, כלומר פי 15, אבל בסקווט (לא סקוואט, בוינגייט זה סקווט) זה לא לגיטימי שאחד ישתמש ב40 קילו ואחד ב120 קילו. שזה אומר שהוא יותר חזק רק פי 3. ועוד בתרגיל שמערב הרבה יותר מסת שריר.

הלאה,

זה מראה חוסר הבנה מוחלט בטבע ההסתגלויות. התרגילים שמבוצעים בPL הם תרגילי כוח כללי (בדגש על סקוואט ודדליפט). הם לא שום דבר ספציפי. בדיוק באותם תרגילים משתמשים על מנת לחזק אותך לספרינטים, קפיצות, מכות או הרמת סלעים. בPL פשוט בוחנים אותם על מנת לבחון --- כמו שניחשת, מי הכי חזק.
יש בPL כל מיני שיטות להקטין טווח תנועה בשביל להרים יותר משקל, למשל עמידה מאוד רחבה בסקוואט, לחלק מהאנשים סומו דדליפט, יש גם את נושא הציוד וכו'. אבל זה לא העיקרון, אף אחד לא הציע לשים חליפה לילד בן 5 בשביל שהסקוואט שלו יהיה 15 קילו במקום 10.

וההרמות האולימפיות, הן בדיוק אלה שבוחנות ומפתחות כוח מתפרץ - שהוא היכולת שלך להציג כוח מהר. מה שכתבתי לגביי PL תקף גם כאן.

קודם כל, תמצא. רמז: גם אם תמצא מישהו שעושה C&J מגיל 6 ובגיל 20 הוא עושה רק 120, אתה לא יכול להוכיח שזה שהוא התאמן בגיל 6 גרם לו לעשות בגיל 20 רק 120 ולא 160. תמיד יוכלו להגיד לך שאם הוא היה מתחיל בגיל 12 הוא היה עושה רק 100.

ורק שאני אבין, אתה טוען שלהתחיל להתאמן על משהו בגיל 6 זה פחות טוב מלהתחיל להתאמן בו בגיל 12? אני צריך שתסביר את זה, ועל הדרך, תסביר למה הרוב המוחץ של הספורטאים שהגיעו רחוק, הם אלה שהתחילו בגיל צעיר.
ואם בגיל 6 לא טוב ובגיל 12 כן, אז למה לא להתחיל כבר בגיל 20? למה דווקא 12?

כן, סיכוי סביר שהוא התחיל בדברים פשוטים יותר. למשל, לא 220 קילו, אלא 5 קילו. נשמע יותר הגיוני.

...

למה אנשים לא מצליחים להבין שהתקדמות נמדדת בשיפור ולא באיזה תרגילים אתה עושה 😣

- חיזוק של עצמות לילד בן 6 לא חייב להתבצע בתרגילי כוח של RM5 ואני מאמין שאתה מסכים בקשר לזה.

- הדוגמא של ילד בן 8 שמרים 100 קילו סקוואט זה כמובן סתם זריקה של מספר מוגזם, והכוונה היא שאין שום הוכחה שזה שילד בן 8 ירים משקל גבוה בסקוואט זה יעזור לו בעתיד להיות אלוף עולם.

- הנקודה של אנשים שהתחילו את הקריירה בגיל מאוד צעיר לעומת אנשים שהתחילו בגיל קצת יותר מאוחר, היא אמיתית וזה נכון. אני לא יודע כמה אתה מחובר לענפי ספורט בעולם, אבל כמעט כל הספורטאי צמרת (טניס, כדורסל, ג'ודו, אתלטיקה וכו'), התחילו את הקריירה המקצוענית שלהם בגיל מאוחר יותר. זה לא אומר שבגיל 6 הם לא התאמנו, הם יתאמנו, אבל אימון כללי ולא אימון ספציפי (PL לצורך העניין)

- מתי שמעת אותי אומר גיל 12? יש עניין בספורט של יציבות בתחרויות ועוד הרבה דברים (שאני מכיר אותם מניסיון אישי), וככל שאתה צעיר יותר זה בא לידי ביטוי. וכן, זה מוביל לנשירה ולעוד בעיות מנטליות שלא קשורות עכשיו

- זה סתם ויכוח מטומטם, כי שנינו יודעים טוב מאוד, שאתה לא מאמן ילד בן 6 (מזכיר לך, ילד שהרגע סיים גן חובה ועלה לכיתה א'), ועובד איתו על אימוני כוח במתכונת של SS או משהו בסגנון, או שאתה כן עושה את זה, וסבבה, שיהיה לך בהצלחה

- - - עידכון הודעה - - -

לדעתי אין בעיה לעשות אימוני כוח בגיל הזה עם דגש כל טכניקות של התרגילים כדאי שכנער יוכל להפציץ, וזה לא מקרה אחד או שניים כי לא מזמן דיברו פה על זה שהסינים "מייעדים" אנשים לאולימפידה כבר מגיל 6 ותראה את ההישגים שלהם...

אתה שוכח דבר אחד. לסינים יש בערך פי 300 אנשים יותר ממה שיש פה. יחי ההבדל הקטן

נערך לאחרונה:
מקולקל מידי. אני לא מסוגל לענות 😵

חבל, אני רוצה ללמוד, יש פה עוד אנשים שרוצים ללמוד, השאלה אם מה שאתה אומר זה אובייקטיבי או סובייקטיבי. ולצערי זה בכלל לא נראה אובייקטיבי. תסביר את עצמך (יש לך נטייה לחשוב שבאים לריב איתך ולהתווכח איתך, אני לא בא לריב, אני מציג פה טענות שאם אתה רוצה ואם אתה לא רוצה מקובלות בעולם, תסביר לי למה הם לא נכונות).

חבל, אני רוצה ללמוד, יש פה עוד אנשים שרוצים ללמוד, השאלה אם מה שאתה אומר זה אובייקטיבי או סובייקטיבי. ולצערי זה בכלל לא נראה אובייקטיבי. תסביר את עצמך (יש לך נטייה לחשוב שבאים לריב איתך ולהתווכח איתך, אני לא בא לריב, אני מציג פה טענות שאם אתה רוצה ואם אתה לא רוצה מקובלות בעולם, תסביר לי למה הם לא נכונות).

אימוני כוח זה לא בהכרח PL , הבעיה זה שאתה זורק לאוויר כל הזמן אימוני 5RM ו-SS כשאתה שוכח שב-SS אין RM כי אין משקל....
ילד בן 7 יכול להתחיל עם משקל גוף ואז לעבור ל-5 ואז מוט ריק לא אולימפי (10) ואז ל-20 וזה רק יעזור לו אבל אם הוא מגיע ל100 קילו בגיל 8 (תזרום עם זה) ומצליח לבצע את זה בטכניקה טובה זה אותו דבר כמו שילד אחר היה מבצע עם מוט של 10 קילו פשוט הילד הראשון הרבה יותר חזק.
מקווה שאני מובן 😃
זה מקובלות העולם כי רוב האנשים בעלי היגיון מקולקל ואדם שהוא משכיל כביכול הוא בור בנושא שהוא לא מבין (כמו אימוני כוח) ובגלל סמכותו נולדים מיתוסים...
הטענה היא "המשקל לוחץ עליך למטה אז תהיה נמוך" חוץ מזה אין טענה אחרת וכל מה שנאמר פה זה אותו דבר רק במילים יותר יפות (יש לחץ על העצמות בלה בלה בלה )

לבקשתך,

- חיזוק של עצמות לילד בן 6 לא חייב להתבצע בתרגילי כוח של RM5 ואני מאמין שאתה מסכים בקשר לזה.

עצמות של ילד בן 6 הן חלשות. ככל שאתה יותר חלש יותר קל לחזק אותך - וזה משהו שהרבה אנשים יודעים, אבל נכשלים בלהבין.
נכון, בשביל לחזק עצמות של ילד בן 6 לא חייבים תרגילי כוח בטווח של 5 חזרות. אפשר גם בעזרת מכרעים, מכונות ומשקוליות יד. מסכים איתך.
אבל זו טענה שנכשלת בלהבין למה אנחנו מעדיפים מוטות ופלטות על דברים אחרים. כי אתה יכול לחזק עצמות חלשות כמעט בכל צורת אימון גופני שהיא. ובמקרה של ילד בן 6, אתה יכול לחזק לו את העצמות בלי לעשות שום דבר בחדר כושר, אלא רק על ידי זה שתחכה שהוא יגיע לגיל 15 - והעצמות שלו יתחזקו עד אז. מבטיח לך.

מבין למה הטענה הזו מקולקלת?

- הדוגמא של ילד בן 8 שמרים 100 קילו סקוואט זה כמובן סתם זריקה של מספר מוגזם, והכוונה היא שאין שום הוכחה שזה שילד בן 8 ירים משקל גבוה בסקוואט זה יעזור לו בעתיד להיות אלוף עולם.

להגיד שאין הוכחות בתחום הזה זה קל. כי מחקרית קשה עד בלתי אפשרי להוכיח דברים כאלה באופן חד משמעי. כמו הקטע עם ההיפרטרופיה. לכן אשאל אותך - אם 1000 אנשים מתחילים להתאמן בPL בגיל 8, כאשר 500 מתוכם מסוגלים להתחיל עם סקוואט של 100 קילו ו500 מתוכם מסוגלים להתחיל עם סקוואט של רק 15 קילו, ואתה צריך לשים מיליון דולר על איזו קבוצה הולכת להיות יותר חזקה בגיל 25, על איזו קבוצה אתה תשים את הכסף?

- הנקודה של אנשים שהתחילו את הקריירה בגיל מאוד צעיר לעומת אנשים שהתחילו בגיל קצת יותר מאוחר, היא אמיתית וזה נכון. אני לא יודע כמה אתה מחובר לענפי ספורט בעולם, אבל כמעט כל הספורטאי צמרת (טניס, כדורסל, ג'ודו, אתלטיקה וכו'), התחילו את הקריירה המקצוענית שלהם בגיל מאוחר יותר. זה לא אומר שבגיל 6 הם לא התאמנו, הם יתאמנו, אבל אימון כללי ולא אימון ספציפי (PL לצורך העניין)

פותח הפוסט דיבר על ליפטינג, קודם התנגדת לזה - עכשיו אתה בעד זה? ;maeq
ואין לי שום דבר נגד להתחיל בגיל צעיר עבודה כללית - כלומר כוח, כוח מתפרץ, קוארדינציה וכו' ורק קצת יותר מאוחר "להתמחות". הבעייה היא שPL זו לא בדיוק "התמחות", כפי שהסברתי קודם.

- מתי שמעת אותי אומר גיל 12? יש עניין בספורט של יציבות בתחרויות ועוד הרבה דברים (שאני מכיר אותם מניסיון אישי), וככל שאתה צעיר יותר זה בא לידי ביטוי. וכן, זה מוביל לנשירה ולעוד בעיות מנטליות שלא קשורות עכשיו

זה באמת לא קשור. וסתם זרקתי 12 בשביל להמחיש את ההבדלים.

- זה סתם ויכוח מטומטם, כי שנינו יודעים טוב מאוד, שאתה לא מאמן ילד בן 6 (מזכיר לך, ילד שהרגע סיים גן חובה ועלה לכיתה א'), ועובד איתו על אימוני כוח במתכונת של SS או משהו בסגנון, או שאתה כן עושה את זה, וסבבה, שיהיה לך בהצלחה

אני ספציפית אף פעם לא אימנתי ילד בן 6 בצורה הזו, ואני לא חושב שצריך לאמן ילד בן 6 במתכונת רגילה של SS. אבל זה לא אומר שהוא צריך להתאמן בצורה מטופשת רק כי הוא בן 6, בהנחה וביצועים זה מה שאנחנו דנים בו - ולא הנאה. בפועל, רוב הילדים בגיל 6 יהנו יותר מלזרוק לסל או לבעוט בכדור. ואין לי שום בעייה עם זה, להיפך - זה כיף לראות ילדים שנהנים לשחק משחקים שהם לא בפלייסטיישן.

אני לא יגיד שאני מסכים עם כל מה שכתבת פה, אבל זה כן פתח כמה כיוונים.
ולנושא, מהתחלה אמרתי שאני כן תומך באימוני משקולות והתנגדות כבר מגיל 6.. ההבדל בגישה בינינו זה כמה "להעמיס" על ילד כזה... אני מאמין שאין פה שחור על גבי לבן... תסכים איתי שהבעיה שלנו היא יותר עם אנשים שחושבים שאאסור להיכנס לחדר כושר בגיל צעיר, מאשר אנשים כמוני שפשוט חושבים שהעומס צריך להיות מוקל יותר ...

אני לא יגיד שאני מסכים עם כל מה שכתבת פה, אבל זה כן פתח כמה כיוונים.
ולנושא, מהתחלה אמרתי שאני כן תומך באימוני משקולות והתנגדות כבר מגיל 6.. ההבדל בגישה בינינו זה כמה "להעמיס" על ילד כזה... אני מאמין שאין פה שחור על גבי לבן... תסכים איתי שהבעיה שלנו היא יותר עם אנשים שחושבים שאאסור להיכנס לחדר כושר בגיל צעיר, מאשר אנשים כמוני שפשוט חושבים שהעומס צריך להיות מוקל יותר ...
אבל כמו שאמרתי ילד שיעשה הסקוואט עם מוט ריק וילד שיעשה סקוואט עם 100 קילו זה אותו דבר מבחינתם רק שהילד הראשון הרבה יותר חזק
לגוף "אכפת" מרמת הקושי לא מהמשקל עצמו.
מוקל יותר מבחינת משקל לדעתי זה לא נכון אבל אסור לדרוש יותר מדי שיתקדמו בקצב שלהם והעיקר הכיף פה 😃

לדעתי כמה שיותר מוקדם ככה יותר טוב ( לא בהגזמה), אם הטכניקה טובה והילד אוכל נכון אז סיכוי נמוך שיהיה לו נזק כלשהו.

איזה ויכוח מיותר, תתחיל מתי שבא לך. לא חושב שיש מישהו שתכנן להתחיל לשבור PR's בסקוואט בגיל 3.

התחלתי להתאמן ולאכול הייתי 155 בערך
עכשיו אני 173 בקצת פחות משנה אבל הוא צודק המשקולות דפקו לי תגדלה

אני הבנתי דבר כזה-
אם נגיד התחלת להתאמן ב-PL בגיל 6, אתה התחלת עם טסט ו-GH נמוכים (GH אני לא בטוח, בכל זאת גודלים ומחזקים את העצמות בגיל הזה, אז אל תתפוס אותי על, טסט בוודאות נמוך) ובעצם לא יכלת להתקדם הרבה.
אז נגיד מיצית את המתאמן מתחיל בגיל שש וחצי עם 60-50 סקוואט.
אחרי זה אתה תהיה מתאמן מתקדם בהתקדמות חודשית כבר בגיל 7.5-8 והסקוואט יהיה 120-130.
אתה לא תקבל את היכולת להתקדם בשלבים שעברת (זאת אומרת פתאום להתקדם בצורה שבועית במקום חודשית) ובמקום לסיים את המתאמן המתחיל בגיל 14-18 עם 140-145 סקוואט אחרי SS אתה תגמור עם 150-160 בהתקדמות כמו של קורטה+
זה למה הבנתי ש-PL לא חכם לילדים, תקן אותי אם אני טועה.

אני הבנתי דבר כזה-
אם נגיד התחלת להתאמן ב-PL בגיל 6, אתה התחלת עם טסט ו-GH נמוכים (GH אני לא בטוח, בכל זאת גודלים ומחזקים את העצמות בגיל הזה, אז אל תתפוס אותי על, טסט בוודאות נמוך) ובעצם לא יכלת להתקדם הרבה.
אז נגיד מיצית את המתאמן מתחיל בגיל שש וחצי עם 60-50 סקוואט.
אחרי זה אתה תהיה מתאמן מתקדם בהתקדמות חודשית כבר בגיל 7.5-8 והסקוואט יהיה 120-130.
אתה לא תקבל את היכולת להתקדם בשלבים שעברת (זאת אומרת פתאום להתקדם בצורה שבועית במקום חודשית) ובמקום לסיים את המתאמן המתחיל בגיל 14-18 עם 140-145 סקוואט אחרי SS אתה תגמור עם 150-160 בהתקדמות כמו של קורטה+
זה למה הבנתי ש-PL לא חכם לילדים, תקן אותי אם אני טועה.
נגיד שהמספרים שהצגת איכשהו קרובים למציאות,
אתה טועה.

ואסביר לך את זה בשאלה: כמו שציינת, בגילאים הנמוכים הטסטוסטרון בגוף שונה מבגיל ההתבגרות. בגיל ההתבגרות הוא עולה. אחלה. עכשיו, האם לדעתך מתאמן מתקדם (או אפילו בינוני - בינוני מתקדם) ישיג משהו מסייקל טסט' (טסטוסטרון), ביחס למה שהוא היה יכול להשיג באותו זמן בלי הסייקל? אם כן, למה? מה טסטוסטרון עושה שיגרום לו באותו זמן להתקדם יותר ממה שהוא היה מתקדם בלי הסייקל?

תשובה: טסטוסטרון משמש תפקיד חשוב מאוד בסינטוז חלבון, וזה חלק חשוב בתהליך ההתאוששות. מתאמן בינוני לא מתקדם פעם בשבוע כי ככה נוח לו, אלא הוא מתקדם "רק" פעם בשבוע - כי הוא לא יכול להתאושש תוך פחות זמן מזה על מנת להציג ביצועים מקסימליים שוב. ברגע שאתה מגדיל את היכולת שלך להתאושש, אתה מאיץ את היכולת שלך להתקדם.
זאת אומרת שכן, ניחשת נכון - ליפטרים משתמשים בסטרואידים, כי אפשר להתקדם במהלך סייקל של 12 שבועות (הרבה) יותר ממה שאפשר להתקדם בלי הסייקל באותם 12 שבועות. יש הרבה סטרואידים, הפעולות של סטרואידים שונים שונות בהרבה אחד מהשני, יש סטרואידים שונים למטרות שונות - אבל זה בגדול העניין, במיוחד כשאנחנו מדברים על הורמון שנמצא אצלך בגוף באופן טבעי, שהוא למעשה חומר בסיס (טסט').

ההסבר הזה הוא בצורה הפשוטה והלא פרטנית, ואם מישהו ממש ירצה הוא יוכל לתפוס אותי על אי דיוקים, אבל זה נאמר בשביל שתבין באופן כללי למה הטיעון שלך שגוי. זה לא נכתב בשביל להסביר את מנגנון ההורמונים בגוף, למקרה שמישהו תכנן לתפוס אותי על המילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית