טוב שאלה קטנה אני מתגייס יום שלישי ויש לי שאלה בנוגע לזקן, אפשר להגיע לגיוס עם זקן ולחתום על זקן? הכוונה שאני לא אתגלח בשירות, קיים דבר כזה?
אם כן אין אפשרות לדלל את הזקן באמצע השירות?
שמע בטח שינו את זה מאז שהשתחררתי אבל זה משהו שאתה עושה במהלך השירות, מרגע הטירונות והלאה.
או שיש לך פטור כי אתה "דתי", או שיש לך סיבה מרופא.
פעם היה קל להוציא מרופא צבאי פשוט היית אומר שזה עושה לך אלרגיה (הגילוח) אבל החמירו את זה והתנאים ניהיו יותר קשים.
כנראה שיגידו לך להתגלח בטירונות או משהו כזה. אני זוכר שבבקום מי שהיה צריך להסתפר שלחו אותו להסתפר כבר שם.
בנוגע לתספורת אני מודע לזה שמי שלא מגיע מסופר שולחים אותו להסתפר שם אבל קראתי כל מיני שאלות של אנשים ששאלו אותו דבר ואמרו להם שאם הם מצטלמים עם זקן לחוגר זה נותן להם 45 יום פטור מזקן או משהו כזה או פטור מלהתגלח כל השירות, אתם יודעים משהו על זה?
זה יותר לא קיים, אבל שווה לבוא עם זקן ולהצטלם לחוגר עם זקן. לא תמיד זה עובד, אין שחור ולבן.
ולגבי פטור זקן - פשוט מננצסים למפקד\רס"ר ואתה בסוף תקבל. רפואי זה חרטא.
לאן אתה מתגייס?
טוב בקיצור אני אצטלם לחגור עם זקן ונראה מה יהיה, בנוגע לפטור דתי הבנתי מבן דוד שלי שזה קצת בעיה כי לפעמים בודקים אם אני הולך לתפילות וכל זה, זה באמת ככה? פטור רפואי כמו שאמרתם קשה היום להוציא...
עוד מושג ששמעתי, גידול זקן מרצון חופשי? (האם לזה התכוונת שאמרת לדבר עם המפקד\רס"ר?)
בנוגע לשירות שלי זו גם סוגיה בפני עצמה אני פרופיל 64 סימנתי במנילה שח"ם בעדיפות ראשונה ולפני כמה ימים קיבלתי הודעה שמגייסים אותי למשטרה צבאית בתאריך 6.8 וביררתי על התאריך הזה ומסתבר שזה גיוס השלמות בקיצור לדחוף לחורים שחסר בהם אנשים.
אני לא מתכוון לוותר ודיברתי גם עם מיטב ואמרו שהיחיד שיכול לעזור זה הקצין מיון, אז אני מקווה שזה ילך בטוב ואני אסביר לו שאני לא רוצה מ.צ ואם לא אז האופציה שנשארה לי היא כלא לא? אני לא מתכוון לוותר..
שמע כמו שזה נראה כרגע אתה הולך למ.צ.
אני הייתי במ.צ. יש המון כמוך, ורק מעט מצליחים לצאת. בודדים.
אני אומר לך כבר עכשיו, כלא זה לא הרעיון הכי טוב. אתה תשבאפילו חודש ובסוף כשימאס לך אתה תחזור למ.צ.
הפיתרון הוא קב"ן בטירונות. אם אתה טוב בלשחק אותה אז סבבה לך עלזה.
מצד שני
מ.צ זה לא רק לחלק דוחות. יש כל מני תפקידים. יש מצ"ח, יש ימ"ר, ימל"ם. לא חסר. אולי תאהב.
אין לי שום עניין בתפקיד, חפרתי כל כך על השח"ם הזה והתנאים שם בול מה שאני רוצה, משמרות 5 פעמים בשבוע וזהו.. משרת קרוב לבית ולא צריך יותר מזה.
נראה לך שבאמת תהיה בעיה לעבור? דווקא שמעתי על הרבה שישבו בכלא איזה שבוע ובסוף קיבלו מה שרצו.
בנוגע לקב"ן מה כבר אני צריך לעשות? אם אני אתנהג כמו משוגע בכלל יזרקו אותי בתור איזה שקמיסט לא?
בתור אחד שהתגייס לא מזמן, אתה יכול לבוא עם זקן לבקום אין קשר, אבל תספורת אתה חייב להיות מסופר לחוגר
אצלנו בבהד זה בסיס הדרכה אז יש החמרות עם הפטורים, הלכתי לרסר הוא ראה שיש לי פצעים ונתן לי פטור לכל הטירונות. למי שהלך על הפטור הדתי הוא הוציא ספר כזה והתחיל לשאול אותו שאלות של דתיים לראות אם אתה באמת דתי או דתי חרטא. עכשיו זה תלוי אם אתה תיהיה בבסיס מוקשה או בבסיס שמספיק שיראו שאתה דתי יתנו לך פטור. בדרך כלל במהלך הסדיר הרבה יותר קל להוציא
שמע אם אתה מתווכח מספיק בטירונות תקבל את הפטור של 45 יום.
אחרי זה אם יש לך קורס או שאתה קרבי יהיה לך קשה להמשיך את זה.
ברגע שאתה מגיע לסדיר זה הרבה יותר קל. יש הרבה סאלים או רסרים שיוכלו לחתום לך.
רפואי זה רק זמני איך קבוע, רצון חופשי הרבה יחידות לא מאשרות או שזה בלאגן רציני,
האופציה בשבילך זה רק דת, תחרטט שאתה מבית מסורתי וזה חשוב למשפחה שלך וכו וכו..
מהטירונות אני צריך להתחיל לדבר? הכוונה אני אבוא לא מגולח אבל מסופר וכבר שם להגיד שאני רוצה פטור זקן?
כי להצהיר על רקע דתי יהיה בעיה אם ישאלו אותי שאלות, רפואי חלק אומרים שאין יותר חלק אומרים שקשה להוציא אז אני כבר לא יודע..
בשלב זה אני מדבר על הטירונות בלבד, בנוגע לסדיר אלוהים גדול.
עוד שאלה קטנה, האם אי התפנות מהבקו"ם
רפואי זה זמני לשבועיים שלוש וזה כאב ראש לחדש כל פעם, בג'וב יש לך אפשרות לרצון חופשי אבל לא בכל יחידה יתנו לך. הכי קל זה לבוא לא מגולח, לבקש פטור דת וללכת לזמני תפילות בטירונות שגם ככה עדיף ללכת אליהן.
אני לא עוזר לשתינקרים 😲
פשוט תעשה קצת בעיות. לא צריך לצעוק או להתנהג בצורה גסה, פשוט להיות אסרטיבי, קרציה ורגוע. בסופו של דבר הם יבינו שזה חשוב לך, ורק ירצו שתפסיק לעלוק להם מאחורי הגב. אם לא תמשיך להציק להם, הם לא ימשיכו לחתור לפטור זקן בשבילך. ברגע שאתה שוכח, הם שוכחים (כלל ברזל)
אני בא משירות קרבי אז אני לא כל כך יודע מה הולך בבהדים (נשמע שיותר קשה להשיג שם) אבל בקרבי עם קצת תעוזה זה בדיחה להוציא פטור. (היי)
מיותר לציין שנלחמתי במשך שנה לקבל את הפטור שלי האומנם..אבז זה סיפור קצת שונה... 😛
בדיוק מה שPALA אמר.
טירונות זה בית זונות, והיום אין הרבה אנשים עם פטור דת/רפואי, רוב הפטורים זה אישור סא"ל, מה שאומר שאם תעשה מספיק בעיות תקבל חותמת של סא"ל וסגרת עניין לכל השירות (אלה אם בגדוד יהיו בני זונות).
אוקיי הבנתי פחות או יותר מה לעשות, עכשיו יש לי שאלה נוספת שטיפה יותר חשובה.
כמו שאמרתי קיבלתי מ.צ ואני לא רוצה את זה, האם אי התפנות מהבקו"ם תתרום לכך שאני אגיע לשח"ם?
בהתחלה אני אנסה לשכנע בלי לעשות בעיות ולהגיד שככה אני רק אוכל לתרום, שיש לי אלרגיות ואני לא יכול לישון בחוץ אלא רק קרוב לבית ובלה בלה בלה, ואם לא ילך אז לא להתפנות?
שמעתם על מקרים על כאלה שלא התפנו\נכנסו לכלא ובסוף קיבלו את התפקיד שרצו?
קצין מיון לא יעזור לך אם כבר שיבצו אותך לתפקיד. תצטרך לסרב פינוי.. תהיה במעצר כמה ימים עד שיחליטו מה לעשות איתך.
במקרה הטוב יסכימו להעביר אותך, במקרה הפחות טוב 14 יום כלא.
בנוגע לזקן, אתה יכול להגיע לא מגולח ולקבל פטור גילוח זמני עד שתסדיר את העניין מול רב/רופא/רסר היחידה.