הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית תוכנית לחיטוב

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
אני גם ככה לא יכול לבצע סקוואט או דדליפט למשך חודש+ כנראה, אז אני אנצל את הזמן לחטב.
אני יכול לבצע פשיטות ברכיים (ככה קוראים ליישור רגל בשביל הקוואדס), האק סקוואט ולג פרס, כשבהאק סקוואט ולג פרס אני שם את הרגל ממש למעלה כדי להוריד עומס מהרגל.
אמנם אלה מכונות אבל זה עדיף מכלום, מה גם שאלה לא מכונות "סטנדרטיות" אלה מכונות ברמה ממש גבוהה, כמו כל שאר הדברים במכון שלי ולכן זה אפילו טוב.

יש לכם רעיון לתוכנית?
הלינארית או התוכניות מהפורטל לא יתאימו בגלל הסקוואט והדדליפט, יש הצעות כלשהן?

לפי דעתי אם אתה לא יוכל לעשות את התרגילים הנ''ל פשוט תעשה איזה AB , תוכנית בילדרים עד שתחלים.

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי אם אתה לא יוכל לעשות את התרגילים הנ''ל פשוט תעשה איזה AB , תוכנית בילדרים עד שתחלים.
בדרך כלל מכונות במכון הן חרא.
מכונות רגילות שיש להם המון בעיות.
אבל בגלל שהתמזל מזלי ואני במכון הארדקור כל המכונות הן כמעט חופשיות. הן באיכות וברמה מאד גבוהה והעבודה ברובן היא עם פלטות ומוט- 90% חופשי. זה עדיין לא חופשי אבל זה לא רע בכלל ואין סיבה לא לעבוד בהן אם יש לי פציעה.
לג פרס בכלליות מכונה לא רעה בכלל גם בגירסאות הפחות טובות שלה, ובמיוחד אם מדובר במכונת לג פרס ברמה גבוהה כמו שיש אצלי.
לא יזיק בינתיים לשמור על המסה ולהתחזק טיפה בזמן שאני מנצל את הזמן לחטב.
בכל מקרה בכל התוכניות בפורטל יש סקוואט ואני לא הולך לראות תוכניות באתרים אחרים...

להכניס באותו קונטקסט את הצירופים "להתחזק" ו"בלי סקוואט ודדליפט, רק מכונות", זה מקולקל.
מי קבע שאתה יכול רק את הדברים האלה, וסקוואט ודדליפט לא? נשמע כמו חיפוש סיבה לא לעבוד קשה.
המכונה של פשיטת הברכיים זו מכונה שהיצרן שלה בנה אחרי שקרא את הספר "איך לפצוע את הברכיים". בכל מקרה אתה צריך להתרחק מזה כמו מאש, במיוחד אם יש לך בעיות ברכיים.
בתכלס, סקוואט שמבוצע נכון בד"כ פותר בעיות ברכיים (לא יודע מה יש לך).

• פותח/ת השרשור
להכניס באותו קונטקסט את הצירופים "להתחזק" ו"בלי סקוואט ודדליפט, רק מכונות", זה מקולקל.
מי קבע שאתה יכול רק את הדברים האלה, וסקוואט ודדליפט לא? נשמע כמו חיפוש סיבה לא לעבוד קשה.
המכונה של פשיטת הברכיים זו מכונה שהיצרן שלה בנה אחרי שקרא את הספר "איך לפצוע את הברכיים". בכל מקרה אתה צריך להתרחק מזה כמו מאש, במיוחד אם יש לך בעיות ברכיים.
בתכלס, סקוואט שמבוצע נכון בד"כ פותר בעיות ברכיים (לא יודע מה יש לך).
ברור לי שכוח נמדדת לפי סקוואט ודדליפט אבל תסכים איתי שלהוסיף 30-40 קילוגרם לג פרס יחזק את הסקוואט נכון?
זו הכוונה.
בנוגע לברכיים אני עושה את זה במנח כזה שכמעט אין עומס על הברכיים- הרגליים ממש למעלה בפלטה ששמים עליה את הרגליים.
בכל מקרה אני עושה האק סקוואט לא כואב יום אחרי אאני עושה סקוואט אני מת מכאבים יום אחרי, לטעמי זו סיבה מספיק טובה

מכונות זה לזונות, מילותיו של ה-דוקטור.
אל תעבוד רגליים בכלל, תן לברכיים לנוח, ול"פציעה" שלך, זמן להחלים.

ברור לי שכוח נמדדת לפי סקוואט ודדליפט אבל תסכים איתי שלהוסיף 30-40 קילוגרם לג פרס יחזק את הסקוואט נכון?
זו הכוונה.
בנוגע לברכיים אני עושה את זה במנח כזה שכמעט אין עומס על הברכיים- הרגליים ממש למעלה בפלטה ששמים עליה את הרגליים.
בכל מקרה אני עושה האק סקוואט לא כואב יום אחרי אאני עושה סקוואט אני מת מכאבים יום אחרי, לטעמי זו סיבה מספיק טובה
התחזקות בלג פרס תחזק אותך בסקוואט, אבל בצורה מאוד מוגבלת. אם אתה זקן שלא מסוגל בכלל לעשות סקוואט בלי משקל, אז הלג פרס זה רעיון טוב בשביל לחזק לך את טווח התנועה הזה עם התנגדות שהיא יותר נמוכה ממשקל הגוף שלך. אבל זה לא שאם תתחזק ממש הרבה בלג פרס אתה תבוא איזה יום ותעשה סקוואט 150. הלג פרס לא רלוונטי.
והעובדה שאתה צריך לשים את הרגליים מאוד גבוה בלג פרס בשביל שלא יכאב, רק מעצימה את הרעיון של להתרחק מהמכונה של פשיטת הברכיים.

• פותח/ת השרשור
מכונות זה לזונות, מילותיו של ה-דוקטור.
אל תעבוד רגליים בכלל, תן לברכיים לנוח, ול"פציעה" שלך, זמן להחלים.
זה עניין של עומס על הברכיים, אני רואה שבהאק סקוואט ופשיטת ברכיים אין לי כאבים ,בסקוואט יש לי.
בין אם הכאבים בסקוואט הם כתוצאה מטכניקה לקויה ובין אם לא, עדיף להחלים ב-100% ורק אז לחזור ללמוד טכניקה, והפעם כמו שצריך עם אלוף עולם בליפטינג (שמסתבר שעשה לי אימון אישי בגיל 6).
מכונות בכללי זה חרא ,אבל שוב- יש מכונות ברמה גבוהה שהן לא רעות, במיוחד לפציעות מסויימות.
לג פרס והאק סקוואט מורכבים, הם מערכים את אותם מפרקים כמו סקוואט.
התחזקות בלג פרס תחזק אותך בסקוואט, אבל בצורה מאוד מוגבלת. אם אתה זקן שלא מסוגל בכלל לעשות סקוואט בלי משקל, אז הלג פרס זה רעיון טוב בשביל לחזק לך את טווח התנועה הזה עם התנגדות שהיא יותר נמוכה ממשקל הגוף שלך. אבל זה לא שאם תתחזק ממש הרבה בלג פרס אתה תבוא איזה יום ותעשה סקוואט 150. הלג פרס לא רלוונטי.
והעובדה שאתה צריך לשים את הרגליים מאוד גבוה בלג פרס בשביל שלא יכאב, רק מעצימה את הרעיון של להתרחק מהמכונה של פשיטת הברכיים.
אז יש לך בכללי הצעה מה לעשות?
סקוואט אין לי ממש אפשרות ללמוד טכניקה, לא עם פציעה לפחות.
יש לך רעיון איך לסדר את המכונות והפלג גוף עליון?

אז יש לך בכללי הצעה מה לעשות? סקוואט אין לי ממש אפשרות ללמוד טכניקה, לא עם פציעה לפחות. יש לך רעיון איך לסדר את המכונות והפלג גוף עליון?
בתכלס, אם בלג פרס לא כואב לך כשאתה שם את הרגליים גבוה - זה דיי אומר שאתה פשוט צריך לעשות סקוואט LB בטכניקה נכונה, ואולי אפילו להשתדל לשלוח ברכיים מעט מאוד קדימה, לפחות בשלב ההחלמה. אם אין לך דרך לעשות את זה (לא מצליח ללמוד \ אין מי שיעזור לך עם טכניקה וכו'), אז לג פרס עדיף על לא לעשות כלום.

לגביי אלוף עולם בליפטינג - קח בחשבון שזה ממש לא מחייב שהוא יודע טוב את הטכניקה והאבחון של הדברים, או ללמד אותם. אולי הוא יודע ואולי לא, אני לא מכיר אותו - אבל התואר שלו לא מחייב כלום.
אגב, על מי מדובר?

• פותח/ת השרשור
בתכלס, אם בלג פרס לא כואב לך כשאתה שם את הרגליים גבוה - זה דיי אומר שאתה פשוט צריך לעשות סקוואט LB בטכניקה נכונה, ואולי אפילו להשתדל לשלוח ברכיים מעט מאוד קדימה, לפחות בשלב ההחלמה. אם אין לך דרך לעשות את זה (לא מצליח ללמוד \ אין מי שיעזור לך עם טכניקה וכו'), אז לג פרס עדיף על לא לעשות כלום.

לגביי אלוף עולם בליפטינג - קח בחשבון שזה ממש לא מחייב שהוא יודע טוב את הטכניקה והאבחון של הדברים, או ללמד אותם. אולי הוא יודע ואולי לא, אני לא מכיר אותו - אבל התואר שלו לא מחייב כלום.
אגב, על מי מדובר?
מדובר בסרגיי פיניאצ'ב.
בכל מקרה כרגע אין לי מאיפה ללמוד סקוואט, יש לך רעיון איך אפשר לבנות תוכנית לחיטוב עם האק סקוואט ולג פרס?
באיזור ספטמבר אתחיל ללמוד סקוואט נורמלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית